Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekoliko ve

poruka: 48
|
čitano: 9.159
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekoliko ve".
16 godina

Opet ništa od e-SIM mogućnosti... Nošenje mobitela na trčanje/triatlon i bicikl po Garminu je normalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 13:59 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Re: Garmin Fenix 8 stiže u dvije inačice i nekolik
A kako će prodati devetku?

1 0 hvala 0
12 godina

Kako sam se ja razočarao u ove garmine. Senzori za hart rate  su im užas, Niža klasa. Huawei je za njih mediciski uređaj. A onda one gluposti sa sleep monitoringom, Spo2...  i sl, podaci nemaju veze sa vezom. Da ne pričam kako mi je prijavljivao da sam pretrčao ukupno 100 metara a ja sat vremena trčim. Jeste bilo indor basket, ali mi je huawei tu na istom mjestu prikazovao topčno i čak kretanje po terenu. Garmin je samo GPS uređaj spakovan u sat. A ostale health funksije zaboravite. 

0 10 hvala 0
5 godina

Jebeni AMOLED... Nitko (tj malo tko) ne želi amoled na garminu. MIP je zakon za ovakvu vrstu satova. srozali su trajanje baterije sa cca 3 tjedna na 6 dana ovim jednostavnim trikom - AMOLED. Katastofa, a o cijeni.. Nti issusa... 

HAIL TO THE KING, BABY!
Moj PC  
3 3 hvala 0
14 mjeseci
protjeran
Srce Isusovo kaže...

Jebeni AMOLED... Nitko (tj malo tko) ne želi amoled na garminu. MIP je zakon za ovakvu vrstu satova. srozali su trajanje baterije sa cca 3 tjedna na 6 dana ovim jednostavnim trikom - AMOLED. Katastofa, a o cijeni.. Nti issusa... 

Nemoj issa

7 godina
miller kaže...

Kako sam se ja razočarao u ove garmine. Senzori za hart rate  su im užas, Niža klasa. Huawei je za njih mediciski uređaj. A onda one gluposti sa sleep monitoringom, Spo2...  i sl, podaci nemaju veze sa vezom. Da ne pričam kako mi je prijavljivao da sam pretrčao ukupno 100 metara a ja sat vremena trčim. Jeste bilo indor basket, ali mi je huawei tu na istom mjestu prikazovao topčno i čak kretanje po terenu. Garmin je samo GPS uređaj spakovan u sat. A ostale health funksije zaboravite. 

Imam Huawei smartwatch, prijatelj je uzeo Garmina pa sam se i ja zagrijao dok ih nismo usporedili u zajedničkom trčanju. Da, Huawei pojede Garmina za doručak. 

16 godina

Možda je garmin za aktivnosti na otvorenom, a ne zujanje po dvorani? Čačkao sam i po Fenix 6 i Fenix 7 i nisam imao nikakvih primjedbi, od rute do preciznosti...

btw. Amoled Fenix 8 je zapravo Epix 3, koliko sam čuo Epix linija se gasi i to je sada Fenix Amoled, a "normalni" Fenix je sada uvijek solarni.

Moj PC  
4 0 hvala 0
5 godina
olimp kaže...
Srce Isusovo kaže...

Nemoj issa

jebote, apple ultra je budget opcija pored ovih... Malo su pretjerali. Ja sam na garminu od 3-ce, i oca mi, ovu generaciju preskačem jer su totalno popizdili, jedine novine su mikrofon i to za ronjenje - ne zanima me to. Senzor je isti ko i na 7x. 

HAIL TO THE KING, BABY!
5 godina
Solo761 kaže...

Možda je garmin za aktivnosti na otvorenom, a ne zujanje po dvorani? Čačkao sam i po Fenix 6 i Fenix 7 i nisam imao nikakvih primjedbi, od rute do preciznosti...

btw. Amoled Fenix 8 je zapravo Epix 3, koliko sam čuo Epix linija se gasi i to je sada Fenix Amoled, a "normalni" Fenix je sada uvijek solarni.

Ne znam, i meni je malo čudno ovo što kolege govore, otkucaji, gps trag je spot on više manje a ove sve druge derivacije od toga - ne znam - taj dio na satu ni ne shvačam ozbiljno a niti garmin a boga mi ne bi ni trebao neko sa huaweiom. To ipak nije medicinski aparat i svaki će tu i tamo potrefit točan rezultat, a to je kurac. Pazi sad, ti satovi sve ove điđe miđe vuku iz jednog senzora (većinom) i sad očekivan ne znam kakve rezulate je suludo.

HAIL TO THE KING, BABY!
6 godina
Da, to je sporski sat, a ova kaj nabrajaju su pametne điđemiđe.
Osim kaj su te neke funkcije za igru treba sat nositi i na pravom mjestu.
Baš me zanima kak bi se ta hjuavei provel na ozbiljnijoj ultri ili ozbiljnijoj avanturističkoj trci
16 godina
Srce Isusovo kaže...

jebote, apple ultra je budget opcija pored ovih... Malo su pretjerali. Ja sam na garminu od 3-ce, i oca mi, ovu generaciju preskačem jer su totalno popizdili, jedine novine su mikrofon i to za ronjenje - ne zanima me to. Senzor je isti ko i na 7x. 

Odavno su pretjerali. Trojka mi je triput rikavala, dvapout unutar garantnog roka i samo su zamijenili sat s novim. Zadnji put taman izvan garantnog roka i kao dobiješ popust od 50% na kupnju novog sata. Ma mrš! Totalni škart. Za ovu cijenu bi trebao imat garanciju deset, a ne dvije godine.

Gledam te!
16 godina
miller kaže...

Da ne pričam kako mi je prijavljivao da sam pretrčao ukupno 100 metara a ja sat vremena trčim.

Nešto krivo radiš onda. 

12 godina

Ali mi nije jasno kako sat od 100 evra, prva generacija Huaweia,kupljen prije 4,5 godina,  mi mjeri tačnu kilometražu, i prikaže kretanje - replay na mapi. A sat proizveden 2024, od 700 EUR mi kaže da sam pretrčao 100 metara za sat vremena. 
Odabrao sam istu opciju  - indoor running. I ako sam igrao basket sa oba. Huaweiu to nije smetalo. A da ne pričam o onim inofmacijama kako sam spavao. Najjači su mi oni likovi sa interneta koji upadaju u ozbiljne depresije zbog toga što im je Garmin napisao da su loše spavali, da im je mali (vomax)  i sl. 

13 godina

U očekivanju ”trećeg” pera djeteline,  Watch Ultra (nadam se stvarno) 3, mojih 2€ura na ovu temu! 

Uvjeren da će najnoviji Garmin Fenix biti nešto EXTRA, baš se i nisam preveć oduševio. Baš me zanima, jeli gdje bila prezentacija, obzirom ja nisam uočio da je itko, pa niti od YTra to iskomentirao?! 
O viđenom se nema što previše diskutirati i lamentirati, ne izgleda loše, ALI ima preko nekoliko detalja koji me, hajdem reći, smetaju, moje skromno subjektivno razmišljanje i stav. 
Početak, kućište sata, dok je bilo crno, eventualno carbon/titan, nisam previše njorgao o tim detaljima, svaki je remen, odnosno boja remena odgovarajuća. No sada, malo su zastranili sa tim slojevima i bojama, baš izgledaju sandwichasto! Konkurencija je to, barem jedna učinila puuuuuuuno bolje, estetski debelo zadovoljavajuće dok ga vidiš nekom na zapešću. 
Skinovi su apasolutno individualan pristup, meni su offical meh meh, no zato postoji tona i more na ”tržištu”, korisnik će se tim benefitima svakako moći dobro okoristiti! Makar, opet, baš bih se volio okušati u izradi pokojeg skina, samo kada bih znao gdje i u kojem programu i učiniti mogu 
Baterija, tu su učinili velik pomak, ali ako uzmemo model ”Enduro 3”, pa on za 25% manje cijene i pokoji  feature ima još bolje specifikacije, a i ljepše detalje, onaj zeleni gumbić , moje skromno subjektivno 200% stajalište, što ja tu mogu! Čak su mi i remenje koje dobijem ljepši, praktičniji (nije da mi silicone ne paše), kvalitetniji ali i jebenica skuplji onaj od kordure!!!!! Moram dodati i činjenicu kako sam izgled displaya je iznimno zanimljiv, pa čak i riješenje solarnog panela! 

Konkurencija, čitaj Samsung Ultra mi izgleda nebesko dobar, a obzirom imam SGS24U, najvjerojatnije ću ga piknuti, dok ga T-Mobile dobije na prodaju preko neta. Imao sam ga prilike imati na ruci pravi model, dojmovi su vrhunski, ali nisam mogao dokučiti dvije činjenice; prva, kakav je kod planinarenja, odnosno kakve i kako pokazuje karte i druga, kada plivam/ronim, očitava li temperaturu vode u realnom vremenu, realnu temperaturu?! Najvjerojatnije može sve dobro pokaz(iv)ati, a još je vjerojatnije da ću se morati u to uvjeriti sam, sa svojom urom, dok ju nabavim! 

U dolasku je  Watch Ultra 3, koliko sam za sada načuo sa malo većom dijagonalom displaya, malo većom bakterijom, novim chipom, crnim kućištem dok neke druge boje nisu spominjane, istim kopčanjem remenja, uglavnom to je to! Ako bi mogao izdurati na jednom ciklusu dok planinarim dnevno 10 do 12 sati, barem 96 sati, ja bih bio sasvim zadovoljan. 

Kako stoje stvari, so far mi se najviše dopada Enduro, makar je plastičnog kućišta, ostale stvari i detalji koji se vide su debelo presuđujući, pa makar morao istovariti 900.00€ura cash, dok bih ove mogao uzeti na 24 rate na računu! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
Srce Isusovo kaže...

Želim AMOLED na satu, eto zamisli ima i takvih korisnika!

Od kud ti ova tvrdnja o 6 dana? Epix 2, s AMOLED ekranom, bez problema izdrži deklariranih 16 dana.

...
16 godina
miller kaže...

Ali mi nije jasno kako sat od 100 evra, prva generacija Huaweia,kupljen prije 4,5 godina,  mi mjeri tačnu kilometražu, i prikaže kretanje - replay na mapi. A sat proizveden 2024, od 700 EUR mi kaže da sam pretrčao 100 metara za sat vremena. 
Odabrao sam istu opciju  - indoor running. I ako sam igrao basket sa oba. Huaweiu to nije smetalo. A da ne pričam o onim inofmacijama kako sam spavao. Najjači su mi oni likovi sa interneta koji upadaju u ozbiljne depresije zbog toga što im je Garmin napisao da su loše spavali, da im je mali (vomax)  i sl. 

Kažem ti nešto loše ili neispravno radiš. Trčim 10 - 15 km dnevno, u bobu je točan. Meni je samo kod Garmina sranje što ima lag s HR mjeračem. 

6 godina
@miller
Znači stavil indoor sport u kojem Garmin potpuno isključi gps i onda još odabral sport koji nisi prakticiral i on ti napisal 100m, a ti pretrčiš 10km (ili kolko već) i siguran si da ti je ova druga igračka dobro to izmjerila

Pa bravo

Još samo fali da si haklal 2na2, tu je općepoznato da su ritmički pokreti ruke koje bilježi žiroskop jednaki trčanju.

Momak, zabilježenih je 100m koje je Garmin prepoznal kao trčanje jer si mu to rekel da delaš.

Mislim ne branim baš Garmin, više sa Suunto fan, ali ovo napisati i "srati" po vuri (koja je isto igračaka btw)

5 0 hvala 3
6 godina
@miller
A bravo i za onoga bedaka koji ti je dozvolil da u tak jednom sportu di mašeš blizu tuđim facama nosiš taj tenk na ruci

3 0 hvala 0
16 godina
Kalibriram korake, stanem na traku, upalim kinomap. Garmin, traka, kinimap pokažu istu udaljenost.

Moram samo ponovo kalibrirati kad full povečavam brzinu ili smanjujem

S vremena na vrijeme odem VO2 van izmjeriti osim po ovim vručinama
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 21:11 (Gajotres).
14 godina
Miro kaže...

Od kud ti ova tvrdnja o 6 dana? Epix 2, s AMOLED ekranom, bez problema izdrži deklariranih 16 dana.

always on (jer MIP display gle čuda tako radi) + svakodnevno trčanje pretpostavljam (netko trenira ultru)

nemam ništa protiv Amoleda ako će i satovi s MIP ostati, ali Forerunner linija je skroz prešla na Amoled

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2024 21:16 (tenac).
16 godina

Meni je allways on isključen na Forruneru, pojede bateriju AMOLED jebo sliku svoju.

14 godina
tenac kaže...
Miro kaže...

always on (jer MIP display gle čuda tako radi) + svakodnevno trčanje pretpostavljam (netko trenira ultru)

nemam ništa protiv Amoleda ako će i satovi s MIP ostati, ali Forerunner linija je skroz prešla na Amoled

treba provjerit specse malo.. Solar modeli imaju MIP zaslon

15 godina
Sjecam se da sam ko djete sretan bio 2014. cini mi se kad sam isao u Garmin na Blatu i kupio tada tek izasao Fenix 3 Saphire, dobio i zeljeznu narukvicu uz njega... To je najskuplja verzija bila (ono bile su cak 2 ne saphire i saphire 🤣)
I mislim da sam 430 eura platio... A sad ovo krece od 1000... Stvarno nisu normalni.....
VenAtoR#2231
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
@Vandit koji je to model garmina da je baš toliko neprecizan (zategni remen idući put da mjeri precizno), ako ne onda reklamiraj neispravan sat?
I kako ste vas dvojica zaključili koji sat precizno mjeri puls huawei ili garmin?
Zlatno je pravilo da precizno mjeri puls samo uređaj koji mjeri elektromagnetsko polje srca a to je onaj pojas za mjerenje pulsa. Dok svaki optički senzor na ruci kasni sa mjerenjem srca i kratke intervalne vježbe ne očita uopće točno ali dovoljno su precizni za neki točan prosjek vježbe. Huawei gt2 mi zanimljiv bio ali sumnjiv, ne moraš stegnuti remen a on bilježio kao puls 180 pri trčanju i lamatanju, a sat skače i nemam pojma kako optika ikako to može pročitati. Ali valjda imaju dobar algoritam nagađanja pri takvim situacijama.

No ako želiš preciznost kupi bilo koji precizan HRM monitor srca pojas i spaja se bez problema na Huawei sat kao i na Gramin.
7 godina
@miller koji to Garmin sat ima "indoor running", evo gledam na Garminu ima sve vrste trčanja osim toga?
Vjerojatno si odabrao nešto kao trčanje na traci gdje sat bilježi lamatanje ruke i gle čuda garmin je nevjerojatno precizan kad se jednom kalibrira sa trakom za trčanje, sve precizno u bobu, od brzine, dužine koraka, tempa.

Pitam zato što jednom sam htio izmjeriti u IKEAi koliko smo prešli kilometara sa garmin feniks 6x pro, i nema uopće nekog hodanja ili trčanja indoor kao što ti pišeš da si uključio.
Pokušao sam obično hodanje ali GPS ne dopire pa je bilo nemoguće i netočno. A sad čitam tvoj komentar Huaweijev GPS dopire i kroz strop 💪💪💪 ima li neku izvlačnu kvantnu antenu, koji je to moćni model da GPS dopire kroz strop?

Najvjerojatnije se kod huawei radi o nekom algoritmu nagađanja i nema šanse da je precizna informacija to što si napisao. Inače bi i ovi ozbiljniji proizvođači sportskih satova suunto, polar garmin... također to mjerili da je moguće.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 9:16 (ajimerej).
7 godina
@ATJLučko a gdje nađošte samsung sat za konkurenciju garminu, ajd bolje nego nego jabuka! Njihovo trajanje baterije... radije huawei onda.
Ono najjače mi je apple godinama ne radi na povećanju autonomije, prosječno trajanje baterije 18 sati 🤭
Baš me zanima kako bi se samsung sa nešto jačom autonomijom proveo na planinarenju.

A tek onaj njihov (samsung i Apple) sistem zakopčavanja narukvice... pa to je van pameti, to žulja na ruci (sreća pa ima normalnih opcija).

A jeste gledali ozbiljniju konkurenciju garminu od samsunga nešto kao što su suunto, polar, wahoo možda i amazfit...

Ono na garminu što spominjete kao plastika to su ugljik, keramika, staklena vlakna.

Skinove i teme se na garminu mogu crtati i programirati tko zna naravno , ima "jednostavan" program gdje nema što ne možeš napraviti, od vremena zakazanog promjene tema, npr. u noći samo tema sat a po danu da se mijenja always on, (to sam uspio sam napraviti), do kako da se ponaša i mijenja kod zakretanje. Uglavno ima milijun mogućnosti, potraži u garmin trgovini i skini program na windows računalo.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 8:27 (ajimerej).
16 godina
ajimerej kaže...
@Vandit koji je to model garmina da je baš toliko neprecizan (zategni remen idući put da mjeri precizno), ako ne onda reklamiraj neispravan sat?
I kako ste vas dvojica zaključili koji sat precizno mjeri puls huawei ili garmin?
Zlatno je pravilo da precizno mjeri puls samo uređaj koji mjeri elektromagnetsko polje srca a to je onaj pojas za mjerenje pulsa. Dok svaki optički senzor na ruci kasni sa mjerenjem srca i kratke intervalne vježbe ne očita uopće točno ali dovoljno su precizni za neki točan prosjek vježbe. Huawei gt2 mi zanimljiv bio ali sumnjiv, ne moraš stegnuti remen a on bilježio kao puls 180 pri trčanju i lamatanju, a sat skače i nemam pojma kako optika ikako to može pročitati. Ali valjda imaju dobar algoritam nagađanja pri takvim situacijama.

No ako želiš preciznost kupi bilo koji precizan HRM monitor srca pojas i spaja se bez problema na Huawei sat kao i na Gramin.

Garmin ima vrlo precizan HR, ali ima popriličan lag naspram pojasa. 

7 godina
Gajotres svi optički senzori imaju to kašnjenje mjerenja pulsa što spominješ , ne samo garminovi satovi.
Zato ljudi i kupuju pojas za mjerenje pulsa i uparuju sa satom, baš zato što optički senzor kasni kod intervala i šprinteva, dok ponekad uopće senzor ne očita nagli skok pulsa.

Optički senzor "gleda" u žilu na zapešću i tako bilježi puls, zato kasni ili čak ne primijeti naglo podizanje pulsa ili ima neki leg od nekoliko sekundi.
Dok HRM pojas mjeri elektromagnetski puls srca i nema kašnjenja.
12 godina
ajimerej kaže...
@miller koji to Garmin sat ima "indor running", evo gledam na Garminu ima sve vrste trčanja osim toga?
Vjerojatno si odabrao nešto kao trčanje na traci gdje sat bilježi lamatanje ruke i gle čuda garmin je nevjerojatno precizan kad se jednom kalibrira sa trakom za trčanje, sve precizno u bobu od brzine, dužine koraka, tempa.

Pitam zato što jednom sam htio izmjeriti u IKEAi koliko smo prešli kilometara sa garmin feniks 6x pro, i nema uopće nekog hodanja ili trčanja indor kao što ti pišeš da si uključio.
Pokušao sam obično hodanje ali GPS ne dopire pa je bilo nemoguće i netočno. A sad čitam Huaweijev GPS dopire i kroz strop 💪💪💪 ima li neku izvlačnu kvantnu antenu, koji je to moćni model da GPS dopire kroz strop?

Najvjerojatnije se kod huawei radi o nekom algoritmu nagađanja i nema šanse da je precizna informacija. Inače bi ovi ozbiljniji proizvođači sportskih satova suunto, polar garmin... također to mjerili.

Huawei ima Indoor running. Ali probao sam više opcija. Nemoj se vatati za to Indoor run. Kod huaweia je to trčanje na traci.  Isto sam prvo posumnjao da nešto radim pogrešno, kao što me ubjeđuje neko gore. 

Na garminu se ne sjećam, jer sam ga prodao poslje mjesec dana. Nisam mogao spavati da sam platio sat boga oca a da me zaj..ebava. Probao sam i od kolege Venu 3, mislim da je on imao više tih running opcija. Izbrisao sam screenshot od Garmina sa mobitela jbg. Venu 3 kao ima naprednije senzore. Hvalili se i sa onom funkcijom da sam prepozna aktiviti, ali se meni dešavalo da prepozna kad završim da sam počeo. To sam naravno gasio. 

Poslje me to sve skupa nerviralo pa sam onda krenuo gledati revjue na tjubu, šta se dešava i shvatio da sam trebao to sve gledati prije kupovine a ne nakon. Huawei i Apple ispadnu najbolji. Ispod je primjer nekog mjerenja, ne znam šta točno ali u svim je garmin u sredini ili donji. HUawei i Apple na vrhu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 9:31 (miller).
16 godina
Evo čim se popodne vratim kući uslikam ti "Kalibriraj i spremi".

Vivoactive 4, Venue 2 (valjda se tako zove ženin), Forruner 965 svi mi rade top s trakom
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2024 10:02 (Gajotres).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice