Contracting može biti i po pet - šest puta bolje plaćen po satu / danu od permanent pozicije.
700 eura za projekte na zapadu ili bliskom istoku je sitna lova.
OK, ajde mi daj onda reci koja je to normalna lova i koja je to onda vrhunska lova u tim tvojim krugovima? Ako je 700 sitna lova onda se valjda radi o 6-7k dnevno, ili? I koju to strucnost posjedujes da ti netko ponudi takvu lovu?
Da ne bi bilo zabune - ja za fuseve mogu uzeti 2k eura dnevno bez problema. Ali to su stvari koje ulete povremeno. Pa nije to nesto sto svaki dan mozes odraditi. Neupucena ekipa bi mogla, citajuci neke postove ovdje, dobiti dojam da je posve normalno da senior dev zaradi godisnje milijun dolara? Mislim da tu ipak treba povuci crtu izmedju onoga sto "moze biti" i onoga sto je realno za ocekivati. Moj CEO ima godisnju placu oko 30 milijuna dolara (a placa mu je zapravo peanuts uzevsi u obzir dionice i sve drugo) ali to je pomalo edge case i spada u "moze biti" a nikako ne u nesto sto je normalno.
Contracting i je nešto što ulijeće povremeno, ne znam nijednog pravog contractera koji ima 22 od 22 dana u mjesecu zauzeto.
Oni za koje znam da najbolje zarađuju idu na projekte 3 do 6 mjeseci, jako specifična znanja (tipa neki elementi mreža, infrastrukture, backup, itd), ide i do 50k€/mjesečno, rade tako mjesec - dva pa dva ništa i lagano u krug.
Znači, ekppa iz RH, najveći dijelom bliski istok i nešto sito u SAD.