ma kakav ban, treba kupiti nešto od njega :D
Lako je osuđivati ali kad za nekaj zapneš ne radi ti ni mozak ni realna prosudba,samo udarci srca jer misliš da možeš nabaviti nekaj vrijednoga za puno manje para.
A nažalost sve više i više je u našem Apsurdistanu lešinara koji samo čekaju da zarade na mukte.
Ja bi ti isto dao prijedlog da odeš na policiju ali.....smiješno mi je uopće na to pomišljati jer naš cijeli sustav je katastrofa.
Nekako probaj sa 'vezama' da dođeš do lika,druge ti nema,prekopavaj a ako nikaj ne urodi plodom,progutaj i kreni dalje.
p.s.i ja sam ti popušil 3soma europljana jer se naš zakon može tumačiti kako se god hoće a ići preko tužbi se naganjat je ko borba Don Kihota sa vjetrenjačama zbog naših vrijednih sudova.
Lako je osuđivati ali kad za nekaj zapneš ne radi ti ni mozak ni realna prosudba,samo udarci srca jer misliš da možeš nabaviti nekaj vrijednoga za puno manje para.
A nažalost sve više i više je u našem Apsurdistanu lešinara koji samo čekaju da zarade na mukte.
Ja bi ti isto dao prijedlog da odeš na policiju ali.....smiješno mi je uopće na to pomišljati jer naš cijeli sustav je katastrofa.
Nekako probaj sa 'vezama' da dođeš do lika,druge ti nema,prekopavaj a ako nikaj ne urodi plodom,progutaj i kreni dalje.
p.s.i ja sam ti popušil 3soma europljana jer se naš zakon može tumačiti kako se god hoće a ići preko tužbi se naganjat je ko borba Don Kihota sa vjetrenjačama zbog naših vrijednih sudova.
Znaci, drzava je kriva jer ima nestabilnih osoba koja narucuje iz 700km udaljenog grada mobitel od nepoznate osobe, nije vidio uređaj i jos mu daje keš lovu preko frenda koji je bio nesposoban na licu mjesta otvoriti kutiju i pogledat sta je unutra ? Pa zato saljes nekog da pogleda da li je sve u redu, ne saljes ga iz zeke peke.
Uostalom, po njegovim prijasnjim postovima, lako se vidi da lik nije prevaren vec planira raditi slicne spacke i mucke...
Uostalom, po njegovim prijasnjim postovima, lako se vidi da lik nije prevaren vec planira raditi slicne spacke i mucke...
Tek sad sam videl da je i on po svojim postovima ne baš nevinašce.
A svi mi u jednom trenutku možemo biti naivni prek granice,no to je za drugu diskusiju,a kaj se tiče naše države...i njenih zakona...hm...to nije za diskusiju to je za jednu opširnu temu.
Meni kao i mnogim drugim korisnicima stalno stižu nekakvi e-mailovi u kojima piše da ih šalje nekakva poduzetna sarajevska tvrtka Safirni Dijamant koja se navodno bavi igrama na sreću (tako navode u svom opisu).U tim porukama se nalazi link za prijavu na njihovu nagradnu igru,a kada ga kliknete,otvori vam se stranica za prijavu koja traži uplatu od 10€ i prikažu se polja za unos podataka o kreditnoj kartici.Znam da se radi o čistoj prevari,jer to su posvjedočili brojni prevareni korisnici koji su na toj prijavnoj stranici upisali podatke o svojim kreditnim karticama i odmah nakon upisa su otkrili da im je nestao sav novac s kreditnih kartica.Sve se poruke šalju s ove adrese: safirnidijamant@live.com To je ta e-mail adresa s koje ti prevaranti šalju te lažne poruke žrtvama i gadno je to što je već preko stotinu korisnika nasjelo na tu prevaru.Oni vas također stalno bombardiraju s novim e-mailovima tražeći od vas da se uključite u njihovu igru tako što ćete im na njihovu poruku odgovoriti sa PRISTAJEM! Ako više ne želite primati te njihove poruke,morate im poslati odgovor sa PREKINI! Nažalost,poruke će i dalje stizati iako na taj način pokušate zaustaviti daljnje primanje novih poruka.Ja sam im nekoliko puta poslao poruku PREKINI!,ali nije upalilo,baš kao ni svim ostalim korisnicima koji su to poslali i njihove su poruke nastavile stizati u moj pretinac.Meni je moja e-mail adresa jako važna i zato ju ne mogu promijeniti,a kako su oni došli do nje,to je nemoguće otkriti.Morali su nekako "pokrasti" sve adrese na koje šalju sve te poruke,pa tako i moju,a kako su to izveli,to nitko ne zna.Znam samo to da je jedna od žrtava koja prima njihove poruke njima zaprijetila da će ih prijaviti svim nadležnim službama ako primi samo još jednu njihovu poruku,na što su oni odmah prestali slati poruke na njegovu adresu.Sigurno su se jako uplašili te njegove prijetnje da će ih prijaviti,pa su odlučili da mu prekinu slati te lažne poruke.Koliko sam saznao,ta sarajevska tvrtka Safirni Dijamant uopće ne postoji,već se radi o kriminalcima koji na vrlo lukavu prevaru s izmišljenim imenom neke nepostojeće tvrtke pokušavaju doći do brojeva kreditnih kartica kako bi s njih pokrali sve novce i to im je u otprilike 100 slučajeva i uspjelo.Mislim da se radi o jednoj od najpodmuklijih i najlukavijih prevara na koju će mnogi korisnici i dalje nasjedati.Ja srećom nisam,ali ne vjerujem da i drugi neće.Treba se čuvati takvih lažnih ponuda,posebno kada vam iz čista mira počnu stizati masovni e-mailovi s čudnovate adrese kao što je ova,jer odmah se iz toga može utvrditi da je riječ o prevari,što većina naivnih korisnika ne vidi,te se prijavi u tu igru i postane žrtvom teške krađe što je se i dogodilo oko stotini prevarenih korisnika u ovom slučaju.
Dok je ovaca bice i sisanja!
možda moraš poslati PRISTAJEM da zapravo PREKINU
Ne znam, ja u životu nisam dobio nikakav takav niti sličan email...možda zato što se ne prijavljujem na gluposti, što ne surfam po čudnim stranicama itd...
Ali znam jedno, zbog svakakvih idiota na internetu, mi pošteni trgovci nemremo prodavati i stalno neke komplikacije preko oglasa kada nešto prodajem...
Gmail i Yahoo se lako brišu pa onda nema traga do korisnika. Nažalost. Najbolje osobno otić kod njega i vidjet jel sve ok, makar koštalo put ali se više isplati, nego da šalju poštom i biti prevaren kad nije dobio traženo!
Pamet u glavu, nikad ne naručuju preko interneta npr oglas njuškalo jer neznaš što te čeka! Lijep pozdrav svima.
a ovo mi je najžešći njegov post ili se baca u te vode pa zapravo pita ovo što pita da zna koliko je siguran? :D brijem da bi mi trebali ovo policiji prijaviti, ono da smo sigurni :D
Može pomoć iskusnih? Trebam stranicu gdje mogu naručiti najpovoljnije kopije novih mobitela, HTC One M8, Samsung Galaxy S5, Note 3, iPhone i razno? Uvijeti da ima mogućnost plaćanja PayPal? Uređaji što se mene tiču ne moraju ni raditi i mogu crknuti za pola sata, bitno mi je da je vanjski izgled identičan originalu, potrebno samo za izloge, prezentacije i slično.
Možda si čak i u pravu...neznam na kojem forumu lik istog nadimka je otvorio temu gdje kupuje prazne kutije od original boljih mobitela (s4,i5 i slične) a opet onda traži kopije...
hm...sada sam dobio ideju za zaradu :)
3d printer i derati prazne kutije pa prodavati :D
hm...sada sam dobio ideju za zaradu :)
3d printer i derati prazne kutije pa prodavati :D
Nemoj mu davat još ideja.
pa kaj je ilegalno prodavati prazne kutije?
Prijatelj nam vjerovatno trola. Cuj ima samo mail, pa kako je uplatio pare, kako je uopste dosao do oglasa da taj covjek prodaje telefon. A ako ne trolas prijatelju onda znamo sta je problem. Uglavnom sad se opameti i nastavi dalje, te naravno uzivaj u novom kinezu od 300 kn.
Tako velike kupoprodaje se obavljaju uzvio - face to face sa prodavacem tj. kupcem. A valjda oglas stranica (u tvom slucaju nema je) ima sistem za povjerenje. Ja preko internet oglasnika narucujem preko poste jedino stvari koje su jeftine, do 100 KM (50 €).
pa kaj je ilegalno prodavati prazne kutije?
Man Pays $800 for Empty Xbox 360 Box on eBay
Legit.
Ma ja bi to ovako
1. neka uslika tog kineza što je "dobio"
2. neka posta mail tog lika
Ako to ne napravi do kraja dana, banana sa ovog foruma
Preocito je sta lik zeli, pokvareno djubre, okani se varanja i zaradi novce posteno.
Citam pricu i nevjerujem kako te mogao netko tako nasamariti...
Os me ni prodat tog kineza za max 2000 kuna?
Tolko mu se sviđa novi kinez kaj više nema vremena ni posjetit temu
Inače imam svoju trgovinu, iz tog razloga sam tražio kopije koje bi mi raidle u izlogu i stojale u kutijama, jer su mi već dva puta razbili izlog i ukrali uređaj, ovo sam kupio preko oglasa jer sam vidio dobru priliku i sve mi se činilo ok, pa sam čak i rekao da ću ja osobno sve preuzeti, a od koga je frend preuzeo mobitel je očito imao jedan original i kopiju te na licu mjesta presudio koji će dati kad je ispitao situaciju nažalost :S
Prijavio sam mail, iz policije su mi odmah rekli da nema ništa od toga, privatnu tužbu ne planiram jer je neisplativo. Jedino sad tražim po oglasima slične pa zovem dok ne skužim po glasu bar tko je čovjek.
IMas trgovinu pa nisi mogo drugim putevima doci do mobitela. Ako si malo bolji trgovac ocito imas nekakvu poslovnu tarifu kod nekog operatera, opet dobijes mobitel koji hoces... ne kuzim...
Može LOCK tema, dobio sam što sam tražio, ako ikada otkrijem o kome se radi ja javim, inače mail s kojeg sam dobio sve je markogrgic0709@gmail.com.
Da bi tužio privatnom tužbom prvo moraš znati koga,ne? A ti nemaš ništa osim maila koji je vjerojatno izbrisan a da i nije koliko policija ima volje doći do podataka sumnjam...jbg,svaka škola je skupa,pamet u glavu drugi puta,žalosno da ima takvih ljudi koji se bave takvim prevarama a žalosnije što je policija nesposobna tome stati na kraj.
poslao je mobitel po kolegici a ja zbog nedostupnosti sam poslao frenda da pokupi mobitel,
a od koga je frend preuzeo mobitel je očito imao jedan original i kopiju te na licu mjesta presudio koji će dati kad je ispitao situaciju nažalost :S
Daj odluči jel on ili ona na kraju...
Inače imam svoju trgovinu, iz tog razloga sam tražio kopije koje bi mi raidle u izlogu i stojale u kutijama, jer su mi već dva puta razbili izlog i ukrali uređaj, ovo sam kupio preko oglasa jer sam vidio dobru priliku i sve mi se činilo ok, pa sam čak i rekao da ću ja osobno sve preuzeti, a od koga je frend preuzeo mobitel je očito imao jedan original i kopiju te na licu mjesta presudio koji će dati kad je ispitao situaciju nažalost :S
Prijavio sam mail, iz policije su mi odmah rekli da nema ništa od toga, privatnu tužbu ne planiram jer je neisplativo. Jedino sad tražim po oglasima slične pa zovem dok ne skužim po glasu bar tko je čovjek.
Kak ti se zove trgovina i di se nalazi? Čisto da vidim kakvu ponudu imaš :)
sa primjerice ove stranice lako se šalju lažni mailovi pa ako slučajno primite mail od npr ebaya, mup-a i sl nemojte mislit da su vam 100% oni poslali mail već to može biti i scam!