Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.299
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

pa to je normalno ak ima preko 2 gige rama da mu ff povuce vise,nece isto zauzimat ak imas 512 i 1 gb
to je tak sa svime od windowsa do browsera

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 17:15 (soundstream).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Firefox 4.0 beta
rustweaver kaže...

Pa sad kad si vec spomenuo mogao bi staviti taj screenshot da vidim kako firefox i chrome sa istim otvorenim tabom stoje. Ja sam nocas instalirao sebi chrome posebno da ga testiram, firefox je imao 10-ak addona, (adblock onemogucen) i koristio je personu, od plugina je bio samo flash dok je Chrome bio djevicanski cist. Otvorio sam 5 identicnih tabova na oba browsera i rezultat je bio slijedeci: Firefox 119MB (100 MB browser + 19 MB Plugin Container - flash), Chrome 229 MB (Mislim da je bilo 7 procesa, ne sjecam se sad tocno toga)

Isti sam test ponovio na drugom racunalu, oba imaju WinXP, rezultati su odstupali za nekih 5 MB sto je zanemarivo. Firefox je verzija 3.6.8, Chrome takoder najsvjezija verzija (sa googleovih stranica).

Meni Firefox 3.6.8,sa 15 tabova otvorenih,evo surfam već bez gašenja FF-a bar nekih 3 sata,otvarao sam Youtube,gledao stream tekme,razne flash stranice također itd,uglavnom sada mu stoji 380 MB....inače ja sam Plugin Container proces isključio preko about:config ,našao sam taj tweak na netu(samo googlaš: disable plugin container firefox),i sve radi najnormalnije bez njega.Od ostalih tweakova imam onih par za brže učitavanje stranica preko about:config, zatimisključeno pamćenje history, također na 0 imam i cache, ugašen update.Od addona imam adblock plus,download helper,adblock element hiding helper i još par nebitnih...btw.naravno ako držiš stalno na youtube videu i kad ga ne koristiš to će ti povećati potrošnju rama,i ako tako nagomilaš par video stranica evo ti 600 MB. Zato čim završiš gledati neki video na youtube klikneš na home stranicu youtube pa možeš surfati dalje nekim drugim tabom.Znači ne puštati na videu.

Što se FF 4 tiče pročitao sam da će FF 4 beta 5 imati veliki pomak.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 18:38 (ALVIN).
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...
inače ja sam Plugin Container proces isključio preko about:config ,našao sam taj tweak na netu(samo googlaš: disable plugin container firefox),i sve radi najnormalnije bez njega.
</cut>
naravno ako držiš stalno na youtube videu i kad ga ne koristiš to će ti povećati potrošnju rama,i ako tako nagomilaš par video stranica evo ti 600 MB. Zato čim završiš gledati neki video na youtube klikneš na home stranicu youtube pa možeš surfati dalje nekim drugim tabom.Znači ne puštati na videu.

Zanimljivo. Jel ti uopće znaš čemu služi plugin container i što si napravio njegovim isključivanjem?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Zanimljivo. Jel ti uopće znaš čemu služi plugin container i što si napravio njegovim isključivanjem?

Naravno da znam.To je firefoxov proces koji je zadužen za flash,youtube i slično....i ako nisi skužio u mom postu gore da ponovim: Sve radi normalno.

To je najobičnije isključivanje tog novog firefoxovog procesa,znači firefox nakon toga radi kao i prije nego li su ugradili taj proces u njega.

Taj proces je kao zadužen i za stabilnost,da se ne mora rušiti cijeli firefox nego samo neki određeni tab- međutim to me ne tangira,firefox mi se srušio u godinu dana možda jednom ili dvaput,a i šta da se sruši kad mi i dalje ostanu sejvani svi tabovi - nema nikakve štete

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 19:24 (ALVIN).
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...

Naravno da znam.To je firefoxov proces koji je zadužen za flash,youtube i slično....i ako nisi skužio u mom postu gore da ponovim: Sve radi normalno.

To je najobičnije isključivanje tog novog firefoxovog procesa,znači firefox nakon toga radi kao i prije nego li su ugradili taj proces u njega.

Pa da. Sigurnije je držati flash plugin u jednom procesu i nek tamo uzima memorije koliko hoće i ruši se kad i kako hoće nego napumpati jedan ffox proces na 600+ mb i onda kad pukne, izgubiš sve. Ako se flash sruši, nek se onda sam ruši. Tebi FF uzima puno memorije jer su pluginovi u samom firefoxu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
ALVIN kaže...

Pa da. Sigurnije je držati flash plugin u jednom procesu i nek tamo uzima memorije koliko hoće i ruši se kad i kako hoće nego napumpati jedan ffox proces na 600+ mb i onda kad pukne, izgubiš sve. Ako se flash sruši, nek se onda sam ruši. Tebi FF uzima puno memorije jer su pluginovi u samom firefoxu.

Ne,meni ne zauzima puno memorije.Da mi zauzima puno memorije nebih imao 15 tabova stalno otvorenih.I taj proces te sigurno neće spasiti od ako gledaš par videa ala Youtube istovremeno ne budeš sa povećim ramom firefoxa.

Visoku potrošnju ima onaj koji sa 2 taba skupi 400MB

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.8.2010 19:34 (ALVIN).
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Bla Bla Bla
Nitko nije napisao koliko ima rama u kompu pa nemoze ti npr ak imas 512 FF zauzimat 300 nema šanse da otvoris 50 tabova.....
Ak imas 3-4 Gb rama normalno je da FF povuce kojih 200_300 MB jer imas vise rama vise FF uzme i naravno bolje i brze radi.....

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Novi update bete donosi multituch  za windowse 7 :D

17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Kao da mi se FF još više ubrzao novim update-om danas (b3).

Radi odlično, a ona mala zamrzavanja koja sam imao prilikom pokretanja pojedinih stranica su uklonjena Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

aaa ja jos na B1
glupi addonsi zast nerade

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta
pa anpravi onaj config kao sta je bilo opisano i rade
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
soundstream kaže...

Bla Bla Bla
Nitko nije napisao koliko ima rama u kompu pa nemoze ti npr ak imas 512 FF zauzimat 300 nema šanse da otvoris 50 tabova.....
Ak imas 3-4 Gb rama normalno je da FF povuce kojih 200_300 MB jer imas vise rama vise FF uzme i naravno bolje i brze radi.....

Ja imam 1.5 GB RAM-a, 15 otvorenih tabova sada već cijeli dan , stoji mu 420 MB. Tako mi je oduvijek u Firefoxu,i u starijim verzijama bilo,i na sviježem operativnom sustavu također...malo manje je zauzimao dok sam imao 512 RAM-a,ali je svjedno znao preći 300 MB..........nebih se složio sa tvojim zaključkom da preko 300 MB praktično ne može ići.Najbolje da probaš 2-3 sata vrtiti youtube na par tabova, pa uz to dodatno otvoriš još par živih stranica, i dok je sve to otvoreno pogledaš task manager.

I nije toliko problem u RAM-u, bar meni to ne smeta, nego flash stranice potežu i procesor pa nakon više sati rada zna početi zastajkivati na koji dijelić sekunde dok se radi nešto drugo istovremeno.Procesor mi je slabašni 1.6 GB Intel Celeron M

16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Kao da mi se FF još više ubrzao novim update-om danas (b3).

Radi odlično, a ona mala zamrzavanja koja sam imao prilikom pokretanja pojedinih stranica su uklonjena Namigiva

Fat values:

Changes to the C++ representation of Java Script values allow Firefox to execute heavy, numeric code more efficiently, resulting in cleaner graphics and a better browsing experience.

Osmijeh

Biće tu još ubrzanja kako se približavamo rujnu. :D

http://redfoxyhead.blogspot.com
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ma radio sam ono u abautconfigu i nece radit ta tri addonsa download helper,skip screen,adblock plus......

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

joj daj nemoj pricat gluposti na koju foru ak imas 512 Mb FF zauzima 300 i vise....
I sta onda ostane za windowse itd? jbt meni FF nikad nije preso preko 150 MB ja neznam sta vi radite

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Za Adblock Plus imaš način kako da središ na predhodnoj stranici.

Za ostale pretpostavljam da treba developeri da ih srede.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ma znam da al glupo mi je na B1 sve radi a inace bi B2 B3 trebale bit bolje nego B1 i nakraju na ostalim nerade addonsi mislim ono mogli su napravit da rade kao sto su napravili i na B1....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Bilo je izmena u XPCOM-u i ostalim stvarima vezano za add-on koliko sam skontao. Pa zato ne radi.

Te promene su svakako bile u dobrobit Firefoxa. Red je na developere da srede add-one koji ne rade.

0 0 hvala 0
15 godina
soundstream kaže...

joj daj nemoj pricat gluposti na koju foru ak imas 512 Mb FF zauzima 300 i vise....
I sta onda ostane za windowse itd? jbt meni FF nikad nije preso preko 150 MB ja neznam sta vi radite

Imam naravno aktiviranu virtualnu memoriju za krizne situacije, LINK

Nju sam podesio na početku kad sam instalirao windowse xp.Istina da kad počme u krizi koristiti tu virtualnu memoriju sve se malo uspori,ali radi.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Kolko sam ja skuzio dolaze update za B3 ili za B4 pre?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ALVIN kaže...
soundstream kaže...

Imam naravno aktiviranu virtualnu memoriju za krizne situacije, LINK

Nju sam podesio na početku kad sam instalirao windowse xp.Istina da kad počme u krizi koristiti tu virtualnu memoriju sve se malo uspori,ali radi.

hahaha nemoras meni govorit sta je virtualna memoraija ja to sve jako dobro znam a i rekao si da imas 1,5 Gb rama sto je i vise nego dovoljno za xp.....
Ja imam 512 i mogu se kladit da mi komp bolje i brze radi nego tvoj sa 1.5 Gb.....
FF mi sa 4 taba zauzima 90 Mb

15 godina
soundstream kaže...

hahaha nemoras meni govorit sta je virtualna memoraija ja to sve jako dobro znam a i rekao si da imas 1,5 Gb rama sto je i vise nego dovoljno za xp.....
Ja imam 512 i mogu se kladit da mi komp bolje i brze radi nego tvoj sa 1.5 Gb.....
FF mi sa 4 taba zauzima 90 Mb

Prvo kažeš da imam 512 MB rama ,pa kad ti to pojasnim kažeš da imam 1.5 GB rama...pitao si kako je moguće da mi je firefox  zauzima 300 MB ( u nekim situacijama) ako sam imao 512 rama i ja sam ti objasnio,i to lijepo.

Meni PC čim ga upalim ima samo 19 procesa uključujući antivirus i još jedan sigurnosni program,pa sad ti vidi dal ja ili ti imaš više toga natrpanog što ti radi stalno.

A evo ti i slika sa 23 procesa nakon što sam uključio i firefox,a u tom momentu su se aktivirala još 2 procesa sigurnosnog programa i program za slikanje znači sa 19 na 23 je došlo.

btw.baci pogled na Firefox 15 tabova 150 MB  -- slika

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

jos moras imas par nepotrebinih procesa za pogasit.....
evo meni slike.... FF otvorena samo 2 taba

http://img825.imageshack.us/img825/6348/64086816.png

0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 4.0 beta

a jebote i svi se opterecivate tim jel trosi 50mb ili 500mb..prosla su vremena konfi sa 256 ram-a..sta fantazirate koji ku**c..nek trosi kolko oce,mene to ne je*e..a jbt..

http://jacobmails.com/pages/index.php?refid=vtxcro - u jednom danu sam zaradio 100$..probate i vi...a samo sam kliknuo na 10 stranica i proveo 40sekundi na njima..
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
ALVIN kaže...

Meni PC čim ga upalim ima samo 19 procesa uključujući antivirus i još jedan sigurnosni program,pa sad ti vidi dal ja ili ti imaš više toga natrpanog što ti radi stalno.

A evo ti i slika sa 23 procesa nakon što sam uključio i firefox,a u tom momentu su se aktivirala još 2 procesa sigurnosnog programa i program za slikanje znači sa 19 na 23 je došlo.

btw.baci pogled na Firefox 15 tabova 150 MB  -- slika

ima i moj kad ga upalim 52 procesa pa sta? ocu mozd plakat za tih 300mb ram-a? razmisljas ko male djete

http://jacobmails.com/pages/index.php?refid=vtxcro - u jednom danu sam zaradio 100$..probate i vi...a samo sam kliknuo na 10 stranica i proveo 40sekundi na njima..
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

a jebote i svi se opterecivate tim jel trosi 50mb ili 500mb..prosla su vremena konfi sa 256 ram-a..sta fantazirate koji ku**c..nek trosi kolko oce,mene to ne je*e..a jbt..

Kad bi svi developeri tako razmisljali ne bi ti danas ni 4 GB bilo dosta, sva sreca pa se jos uvijek suzdrzavaju. Poanta je da niti jedan komad softvera ne treba silovati hardver vise no sto je apsolutno nuzno. Tebi sa par GB RAM-a neki hipotetski notepad koji recimo vuce 20-ak MB ne bi predstavljao nista oko cega bi se previse uzrujavao, dok bi mene koji znam ponesto o programiranju kap strefila. Smijeh Mislim da bih ga instant rasporio svim mogucim alatkama da bih doznao na sto tocno odlazi toliko memorije. Ne volim nepotrebno rasipavanje, bolje da tih 20 MB ostane meni kao korisniku za nesto korisnije. Tih 20 MB je malo banalan primjer, ali mislim da dobro prenosi moje razmisljanje.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
soundstream kaže...

jos moras imas par nepotrebinih procesa za pogasit.....
evo meni slike.... FF otvorena samo 2 taba

http://img825.imageshack.us/img825/6348/64086816.png

Previše imaš. Čini mi se da ti nemaš sigurnosne programe,meni bi bez njih bilo 15 procesa. Ovaj jqs.exe tti radi,nepotrebno,ja imam novu javu ali njen servis mi se upali samo u rijetkim slučajevima kad otvorim stranicu sa java sadržajem,takve stranice stvarno rijetko otvaram,evo npr. na KeepVid kad želim sejvati Youtube video upali se Java.

Hacker002 kaže...

Meni je navika da ne stavljam natrpane bloatware  programe još od kad sam imao 512 MB rama. Očistim Windows startup od nepotrebnog, pogasim servise koji mi ne trebaju itd...moj komp podiže Windowse puno brže nego puno jači PC od nekih frendova koji svašta trpaju na PC i ništa ne podešavaju za poboljšanje performansi. Koji će im onda klinac 4 GB rama i jak procesor kad moja kanta radi kao stroj iz budućnosti prema njihovom odlagalištu otpada,nije ni čudo da takvi formatiraju PC svako toliko a najčešće nisu ni svijesni čime su ga zagušili.

Moram te razočarati pa reći da je tvoje mišljenje zastarijelo. Kao što je soundstream napisao počeli su se raditi programi koji jako vode računa o performansama,da ne usporavaju PC, glavni primjer su antivirusni programi a vrh je Norton koji je pred par godina shvatio šta mora promjeniti.Bloatware programi su pušiona samo ako čovjek ima drugi dobar izbor za zamjenu , sve više ljudi koristi Foxit reader nego Adobe reader jer je Foxit puno manji i sigurniji, a kad se on s vremenom pretjereano poveća i postane nesiguran krenut će korištenje minimalističkog Sumatra readera, imaš takvih primjera krdo.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Nije previse kad upalim komp 17 procesa....istina da nemam antivurusni ni nist ...to je nepotrebno..a ovo jqs:exe je od jave jer moro sam stavit zbog jdownloadera.....
evo sad FF sa 4 taba od toga tri je youtube

http://img18.imageshack.us/img18/2751/98283598.png

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 9:40 (soundstream).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Nije previse kad upalim komp 17 procesa....istina da nemam antivurusni ni nist ...to je nepotrebno..a ovo jqs:exe je od jave jer moro sam stavit zbog jdownloadera.....

Jel ti uključeno ono "Show procceses from all users"?

This world is spinning around me, this world is spinning without me, every day sends future to past, every breath leaves one less to my last - DT
15 godina
protjeran
Tomislav95 kaže...
soundstream kaže...

Jel ti uključeno ono "Show procceses from all users"?

Pa naravno,to su svi procesi koji se koriste.....
Imas na netu koje smijes pogasit em komp ti puno bolje i brze radi em svaki od tih procesa koje ugasis predstavlja neku rupu u windowsima.....
No ovo je tema o Firefox 4.0 a

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice