Negdi daleko Zukeberg lagano trlja ruke i umire od smija.
Ja bi na njegovom mistu.
Lock.
Negdi daleko Zukeberg lagano trlja ruke i umire od smija.
Ja bi na njegovom mistu.
Lock.
...te zarađuješ i prehranjuješ sebe i obitelj, ha? :)
Ne želiš znati što većina odraslih misli o tinejđerima... nužno zlo :)
No da, slažem se, tema može pod ključ.
Iz "neukog kretena" u "sređenu osobu" u samo godinu dana?
To ti je ono, kak se zove, prelazak iz puberteta u ozbiljnu osobu.
Paa da...
neznam kako vi to rijesavate, al ako nece obrisat onda batine :)
Tko je jaci on tlaci haha.
Heh, mislim da za sređenu osobu treba puno više od godinu dana, ma koliko god pubertet bio brza promjena. Neki to nikad ni ne dočekaju.
Ali dobro, kliznuo sam u offtopic.
trolololol
Ne razumin čemu toliko frke oko dvije fotografije koje te uopće ne sramote.
Ja volim sam birati sto cu, kada i kome objaviti.
Bojim se da si u krivu.
Tako da... OK, voliš sam birati što ćeš objaviti, no moraš se suočiti s time da to nekad neće biti pod tvojom kontrolom. No također, ako se već nalaziš u situaciji za koju ne želiš da netko zna, dobro razmisliš što ti se sve može dogoditi.
Toliko.
Iako Deus ima poantu i slažem se i s njim, moram se složiti s Dougalom i dodati (a ne znam (niti sam čitao ako je netko napisao) u kakvom je kontekstu fotkan, ali ovo vrijedi ako je kontekst "škakljiv" i neugodan):
Ovo je, Soapu kao i svim tinejdžerima, pouka zbog koje će odrasti. Učenje na greškama je najkvalitetnije, otvara vrata iskustvu, razmišljanju i prirodan je put svakog djeteta, tinejdžera i adolescenta.
Čovjek nije otok; čovjek ne živi sam i treba društvo. Društvo ima fotoaparate.
Ako si u društvu u kojem želiš biti, činjenica da si tamo je dovoljna da budeš spreman na fotke. Ako nisi, ako si pijan, gol ili namazan čokoladom po jajima, a netko objavi tvoju sliku bez odobrenja, znači da si loše odabrao društvo s kojim ćeš biti toliko slobodan i/ili intiman.
Ako je fotkan na javnom mjestu, nema se što žaliti. Najbolje da ne izlazi u javnost.
Ne razumin čemu toliko frke oko dvije fotografije koje te uopće ne sramote.
Pusti ga. Sramota ga što su mu slike na usranom fejsu... :)
Ja volim sam birati sto cu, kada i kome objaviti.
Bojim se da si u krivu.
Tako da... OK, voliš sam birati što ćeš objaviti, no moraš se suočiti s time da to nekad neće biti pod tvojom kontrolom. No također, ako se već nalaziš u situaciji za koju ne želiš da netko zna, dobro razmisliš što ti se sve može dogoditi.
Toliko.
Iako Deus ima poantu i slažem se i s njim, moram se složiti s Dougalom i dodati (a ne znam (niti sam čitao ako je netko napisao) u kakvom je kontekstu fotkan, ali ovo vrijedi ako je kontekst "škakljiv" i neugodan):
Ovo je, Soapu kao i svim tinejdžerima, pouka zbog koje će odrasti. Učenje na greškama je najkvalitetnije, otvara vrata iskustvu, razmišljanju i prirodan je put svakog djeteta, tinejdžera i adolescenta.
Ako si u društvu u kojem želiš biti, činjenica da si tamo je dovoljna da budeš spreman na fotke. Ako nisi, ako si pijan, gol ili namazan čokoladom po jajima, a netko objavi tvoju sliku bez odobrenja, znači da si loše odabrao društvo s kojim ćeš biti toliko slobodan i/ili intiman.
Ako je fotkan na javnom mjestu, nema se što žaliti. Najbolje da ne izlazi u javnost.
Nije li naxeem mogao odmah napisati ovako dobar post?
Pa napisao je odmah, ali niste čitali. Inače, što god mislili o svojem naglo i rano razvijenom intelektu,
vrlo se jasno vidi iz komentara koliko tko ima godina :) Još nema ključa?
Pa napisao je odmah, ali niste čitali. Inače, što god mislili o svojem naglo i rano razvijenom intelektu,
Wow, šokantno...Svi mlađi od _ _ godina neka prestanu dolazit na ovaj forum (napiši broj za koji smatraš da bi trebao stajati na mjestu " _ _" )
Evo njegov prvi post u temi...
UIh sad sam pročitao njegovu zaključanu pritužbu o seksizmu na praktički isključivo muškom bug forumu,
gdje mu je također svijeću držao vršnjak atomicbonb... u tom svjetlu sad je i mane potjeralo na wc...
lakunoć i nedajte da vas fotkaju!
UIh sad sam pročitao njegovu zaključanu pritužbu o seksizmu na praktički isključivo muškom bug forumu,
gdje mu je također svijeću držao vršnjak atomicbonb... u tom svjetlu sad je i mane potjeralo na wc...
Ja se tebi divim na ovakvom konstruktivnom postu.Sigurno te tipkovnica zafrkava?
Ali dobro.Ja se samo trudim biti pravedan, tj. u svojim razmišljanjima reći ono pravedno.Smatram da to i radim.( kod ovakvih debata(nazovimo to tako) )
Ja se tebi divim na ovakvom konstruktivnom postu.Sigurno te tipkovnica zafrkava?
Ali dobro.Ja se samo trudim biti pravedan, tj. u svojim razmišljanjima reći ono pravedno.Smatram da to i radim.( kod ovakvih debata(nazovimo to tako) )
najbolji su mi ovi koji ispravljaju nečiji pravopis i onda 'opale' zagradu u zagradi u tekstu. mogao si odmah i uglate zagrade staviti, možda čak i upitnik pod korijen pa podijeliti sa zadnjom rečenicom posta? daj molim te..
a što se fotografija tiče i iskompleksiranog nam otvarača teme, daj se opusti i ne brij. sljedeći put ćeš pripaziti s kim se družiš i koliko piješ u određenom društvu.
Pa kakvu sam ja to grešku napravio samo što sam tražio da se ukloni slika na kojoj se ja nalazim?
To je slikano u školi, za vrijeme informatike. To je bio zadnji dan škole. Taj zadnji an škole najviše mrzim. Tada se djeca ponašaju kao da je škola već završila i prave od škole doslovno igralište. Nitko ne nosi knjige(osim mene). Ja općenito takvo ponašanje prezirem i smatram da se i zadnji treba ponašati normalno, a ne slaviti kao da su oktrio Ameriku(ovo se posebno odnosi na 8. OŠ i 4 SŠ razred). Tada je dosta djece donijelo fotoaparate. Dobar dio njih me pitao hoće li me slikati? Ja sam naravno odbio. Sve je bilo dobro do informatike. To nam je bio zadnji sat sa razrednikom. Razredniku su nešto vrlo glupo ripremili za kraj godine. O tom glupiranju neću pričati sad već su samo napomenuti da su me cijeli sat boljele uši od vike. Tada su me neki počeli slikati. Ja sam ustao i rekao razredniku da me slikaju, pozvao se na Ustav, i tada je napravljena prva slika. Ona prikazuje kako ja stojim i govorim iz klupe. Tada je iz razreda oko mene došlo njih 5-6 koji su mi došli pamtovati o tome zašto sam ne društven? zašto se ne družim s njima? zašto se ponašam kao da nisam dio razreda? i sl. Među njima je bila djevojčica s kojom sam drugi put uslikan. Na drugoj slici ja sjedim i govorim da me puste na miru. Nakon malo svađe razrednik zamolio sam razrednika da me premjesti. Dakle ništa neugodno niti ružno se ne nalazi na slici.
Kao što vidite ja sam ne društven. Vrlo rijetko uopće na nastavi razgovaram sa nekim. Mnogi mi zamjeraju što sam uvijek sam na odmorima. Na satu ne pravim nered. I nikada ne izlazim jer mi je to glupo. Najviše vremena provedem na Bug forumu. Facebook nisam niti imao, već sam ga sad napravio da kažem da ukloni slike. Zbog toga postoji vrlo malo uopće napravljenih slika od mene u posljednje 3-4 godine. Mrzim se slikati još od treće godine. Mnogi me smatraju čudakom. No to meni ne smeta niti me briga.
I sad vi meni recite gdje sam ja pogriješio samo zato što sam prvo kulturno tražio da se slike izbrišu? Zbog čega je važno to što sad imam 15 godina, pa kad sam 5 godina uništavao sam slike na kojima se nalazim.
EDIT: Zašto me sad vi nazivate trollerom i dajete TD na svaki moj post bez da ga pročitate(ne obraćam se naxeemu)? Npr. @Cerina15 u temi u kojoj ja tražim pomoć posta link na moju drugu temu da bi me nazvao trolerom. Pa ljudi ja sam pitao za pomoć pri brisanju! Nigdje nisam pitao vaše mišljenje. I vi me zbog toga nazivate trolerom i nedogojenim 15-godišnjakom. Nigdje ja vas nisam izazivao. Ovaj forum jednostavno postao ovakav. Čim nešto pitaš, odmah se nađe 100 pametnih koji te osuđuju jer imaš 15-godina. Hvala onima koji su mi stvarno pomogli.
Da li sam trebao ustrajati na brisanju slika?
18 | Da! |
---|---|
24 | Ne! |
Pa kakvu sam ja to grešku napravio samo što sam tražio da se ukloni slika na kojoj se ja nalazim?
To je slikano u školi, za vrijeme informatike. To je bio zadnji dan škole. Taj zadnji an škole najviše mrzim. Tada se djeca ponašaju kao da je škola već završila i prave od škole doslovno igralište. Nitko ne nosi knjige(osim mene). Ja općenito takvo ponašanje prezirem i smatram da se i zadnji treba ponašati normalno, a ne slaviti kao da su oktrio Ameriku(ovo se posebno odnosi na 8. OŠ i 4 SŠ razred). Tada je dosta djece donijelo fotoaparate. Dobar dio njih me pitao hoće li me slikati? Ja sam naravno odbio. Sve je bilo dobro do informatike. To nam je bio zadnji sat sa razrednikom. Razredniku su nešto vrlo glupo ripremili za kraj godine. O tom glupiranju neću pričati sad već su samo napomenuti da su me cijeli sat boljele uši od vike. Tada su me neki počeli slikati. Ja sam ustao i rekao razredniku da me slikaju, pozvao se na Ustav, i tada je napravljena prva slika. Ona prikazuje kako ja stojim i govorim iz klupe. Tada je iz razreda oko mene došlo njih 5-6 koji su mi došli pamtovati o tome zašto sam ne društven? zašto se ne družim s njima? zašto se ponašam kao da nisam dio razreda? i sl. Među njima je bila djevojčica s kojom sam drugi put uslikan. Na drugoj slici ja sjedim i govorim da me puste na miru. Nakon malo svađe razrednik zamolio sam razrednika da me premjesti. Dakle ništa neugodno niti ružno se ne nalazi na slici.
Kao što vidite ja sam ne društven. Vrlo rijetko uopće na nastavi razgovaram sa nekim. Mnogi mi zamjeraju što sam uvijek sam na odmorima. Na satu ne pravim nered. I nikada ne izlazim jer mi je to glupo. Najviše vremena provedem na Bug forumu. Facebook nisam niti imao, već sam ga sad napravio da kažem da ukloni slike. Zbog toga postoji vrlo malo uopće napravljenih slika od mene u posljednje 3-4 godine. Mrzim se slikati još od treće godine. Mnogi me smatraju čudakom. No to meni ne smeta niti me briga.
Iz tvog posta (naglasak na boldano) se jasno vidi da imaš i drugih problema osim te slike. Mrziš sve što ostala djeca vole. Nisi li razmišljao da bi ti možda bilo bolje da se uklopiš u društvo? Vidiš da imaš društvo koje se želi družiti s tobom i koje ne želi da budeš čudak. Prihvati to i barem pokušaj imati drugačiji pristup. Samoća je gadna stvar u određenim godinama.
Jedino je u redu ako se ne voliš slikat, ali svejedno ti to ne daje za pravo da jednu običnu sliku na kojoj si sa još par osoba tražiš da se obriše. Praviš dramu oko ničega, a jedino što možeš učiniti je da zamoliš kolege da te ne slikaj, no oni to čine jer se ti ne želiš družiti s njima. Svakako si inteligentan i pametan, ali nećeš biti ništa manje inteligentan ako se budeš družio s ljudima.
Mogu ti samo reci da ces se jednog dana okrenuti, vidjeti da zivot nije Bug forum, da nemas nikoga kraj sebe, niti prijatelja niti voljene osobe i shvatiti da si se gadno zahebao...Iskreno zao mi je, kao sto kolega rece,mozda ti sad godi biti sam ali kad dodju odredjene godine a ti ni kuceta ni maceta...onda je kasno.
Mogu ti samo reci da ces se jednog dana okrenuti, vidjeti da zivot nije Bug forum, da nemas nikoga kraj sebe, niti prijatelja niti voljene osobe i shvatiti da si se gadno zahebao...Iskreno zao mi je, kao sto kolega rece,mozda ti sad godi biti sam ali kad dodju odredjene godine a ti ni kuceta ni maceta...onda je kasno.
ili ces se jednog dana okrenuti, shvatiti da od tih 689 "prijatelja" nemozes naci niti jednog jedinog koji bi ti u trenutku kada ti najvise treba bio prijatelj.
A nikako ti nije jasno pa zasto...? Pa toliko ste slika djelili zajedno na fejsbuku....
Ti pogrešno shvatas poentu posta, pročitaj njegov cijeli ovaj zadnji post, posebno što je kolega boldao i shvatices sta sam htio reci a to nema veze sa fejsom...
@kapetane
kingmedo ti je sve rekao.To stvarno nije u redu.Nemaš pojma koliko je blago imati prijatelje.I da imaš sve novce ovog svijeta, i da odnosiš državna natjecanja iz svakog predmeta, i da budeš vječno najbolji učenik i najbolji u svemu što radiš, da budeš sve to, zapamti, to nikad sve skupa neće imati veću vrijednost od prijatelja.Prijatelji su nešto posebno.Jednostavno, za normalan život, moraš se družiti izlaziti vani, i raditi ono što i drugi mladi rade.Naravno, ne sve, ni ja ne volim neke stvari što drugi rade, ali to je u granicama normale.Na primjer; drugi mladi gledaju big brother.Ja to ne gledam, ali opet nisam tip da se neću sa nikim družiti zbog toga.Kao što ti ignoriraš ljude zbog toga što ne nose knjige zadnji dan.(to nitko ne nosi, i to si pretjerao stvarno)
Moj savjet ti je svakako da se uklopiš u društvo, jer iako si odličan učenik, učenje će ti također biti ljepše uz prijatelje, uz ekipu.Shvati da samo škola ne čini život.Zaista si pretjerao i to tek sad vidim...Razmisli malo o svemu ovome.
Još ponešto o fejsbuku.
On ima najmanje veze sa prijateljstvom.Osobno, na fejsbuku imam 92 "prijatelja".Imenom ih sve poznam, i svima se javim kad ih susretnem na ulici.Fejsbuk mi nikad nije služio za druženje.Na listu "prijatelja" dodao bih tek onoga kad bi se upoznali uživo.I onda bi mi fejsbuk služio za neko pobliže upoznavanje.Nakon fejsbuka bi se obično otišlo na kavu ili slično.Ali da prezirem fejsbuk, prezirem ga, jer smatram da se svi poglupljujemo zbog njega.Ali što je tu je.I ja sam na žalost, ovisnik o fejsbuku.
Ima nesto u onome sto kazu...
Najgore kad te socijalna mreža napravi asocijalnim...
Iz tvog posta (naglasak na boldano) se jasno vidi da imaš i drugih problema osim te slike. Mrziš sve što ostala djeca vole. Nisi li razmišljao da bi ti možda bilo bolje da se uklopiš u društvo? Vidiš da imaš društvo koje se želi družiti s tobom i koje ne želi da budeš čudak. Prihvati to i barem pokušaj imati drugačiji pristup. Samoća je gadna stvar u određenim godinama.
Jedino je u redu ako se ne voliš slikat, ali svejedno ti to ne daje za pravo da jednu običnu sliku na kojoj si sa još par osoba tražiš da se obriše. Praviš dramu oko ničega, a jedino što možeš učiniti je da zamoliš kolege da te ne slikaj, no oni to čine jer se ti ne želiš družiti s njima. Svakako si inteligentan i pametan, ali nećeš biti ništa manje inteligentan ako se budeš družio s ljudima.
Već se nekoliko puta premišljam da li uopće pisati na ovoj temi, ali čitavi taj standard vrijednosti u društvu se očito i na ovom forumu izokrenia. Umjesto da se odma isključivo piše o tome kako riješiti navedeni problem, a za captaina* to je problem, uvatili ste ga napadat kako je on neprilagođen. Slažem se, u nekim stvarima ide u ekstreme, tipa za to slikavanje i sliku na fejsu. Odrasloj, zreloj osobi to nebi osobito smetalo, mislim, ako budale veseli objavljivat te slike, ok, ali svejedno nije u redu da se iste objavljuju uz izričitu zabranu objavljivanja. Ono s čime se ne slažem je da momak mora bit konformista i glumit nešto što nije. Po većini vaših postova, al eto kingmedo, slučajno sam tebe citira da se ne nađeš prozvanim, vidljivo je da smatrate kako je poželjno bit dio ekipe, radit što i oni. Pa onda pitam, ako svi idu lokat od jutra do sutra, jel i taj momak triba, ako se svi drogiraju, jel i on mora, ako će budale skakat kroz prozor, jel i on mora, ako svi puše, mora li i on isto? U školi si faca ako radiš gluposti, što veća glupost, to veća faca, aloooo, pa jel to normalno, jel tome učite vlastitu dicu ako je imate? Netko je spomenia kako na fejsu ima svoje slike s pijančevanja i što već ne. Što reći, čega se pametan srami, budala se ponosi, a to je još izraženije u toj dobi, gdje nitko od njih ne razmišlja o tome što radi, objavljuje na fejsu. Vama je izgleda normalno da prvi susidi, što u razredu, što u stvarnom životu se više čuju na fejsu nego uživo. Bolesno... Koja je to izvrnuta logika u kojoj osoba koja se ponaša normalno, ozbiljnije proglašena freakom, a budalaši koji usred sata (koliko sam uspia pročitat) izvode ko zna šta su normalni... Očito da takva "škola" dolazi od roditelja, istih onih koji parkiraju na invalidska mista (jer su invalidi na mozak), istih onih koji kažu da je u redu krasti, jer ako mogu oni veliki, mogu i ovi malo manje veliki, istih koji se ponose koliko mogu popit i tome slično, vjerojatno još i gore. Zato u ovom slučaju captainu TU jer lakše je bit ovca nego imat svoje ja i svoje mišljenje. Captain, je da ides malo u ekstreme, ali s obzirom na godine ima vrimena, naučit ćeš se da je budale najpametnije ignorirat...
Ima nesto u onome sto kazu...
Najgore kad te socijalna mreža napravi asocijalnim...
On ne koristi Facebook tako da on nije uzrok tome. Nije Facebook "uništavac" društva, samo ga treba koristiti umjereno i pametno.
Već se nekoliko puta premišljam da li uopće pisati na ovoj temi, ali čitavi taj standard vrijednosti u društvu se očito i na ovom forumu izokrenia. Umjesto da se odma isključivo piše o tome kako riješiti navedeni problem, a za captaina* to je problem, uvatili ste ga napadat kako je on neprilagođen. Slažem se, u nekim stvarima ide u ekstreme, tipa za to slikavanje i sliku na fejsu. Odrasloj, zreloj osobi to nebi osobito smetalo, mislim, ako budale veseli objavljivat te slike, ok, ali svejedno nije u redu da se iste objavljuju uz izričitu zabranu objavljivanja. Ono s čime se ne slažem je da momak mora bit konformista i glumit nešto što nije. Po većini vaših postova, al eto kingmedo, slučajno sam tebe citira da se ne nađeš prozvanim, vidljivo je da smatrate kako je poželjno bit dio ekipe, radit što i oni. Pa onda pitam, ako svi idu lokat od jutra do sutra, jel i taj momak triba, ako se svi drogiraju, jel i on mora, ako će budale skakat kroz prozor, jel i on mora, ako svi puše, mora li i on isto? U školi si faca ako radiš gluposti, što veća glupost, to veća faca, aloooo, pa jel to normalno, jel tome učite vlastitu dicu ako je imate? Netko je spomenia kako na fejsu ima svoje slike s pijančevanja i što već ne. Što reći, čega se pametan srami, budala se ponosi, a to je još izraženije u toj dobi, gdje nitko od njih ne razmišlja o tome što radi, objavljuje na fejsu. Vama je izgleda normalno da prvi susidi, što u razredu, što u stvarnom životu se više čuju na fejsu nego uživo. Bolesno... Koja je to izvrnuta logika u kojoj osoba koja se ponaša normalno, ozbiljnije proglašena freakom, a budalaši koji usred sata (koliko sam uspia pročitat) izvode ko zna šta su normalni... Očito da takva "škola" dolazi od roditelja, istih onih koji parkiraju na invalidska mista (jer su invalidi na mozak), istih onih koji kažu da je u redu krasti, jer ako mogu oni veliki, mogu i ovi malo manje veliki, istih koji se ponose koliko mogu popit i tome slično, vjerojatno još i gore. Zato u ovom slučaju captainu TU jer lakše je bit ovca nego imat svoje ja i svoje mišljenje. Captain, je da ides malo u ekstreme, ali s obzirom na godine ima vrimena, naučit ćeš se da je budale najpametnije ignorirat...
Rekavši da bi se trebao pokušat družiti mislio sam na to da treba pričat s prijateljima, otići na kavu, pod odmorom razgovarati. Na to sam mislio, ne na ovo što ti pricas, to je nešto drugo.
To što se ne želi slikat nije problem, problem je što je napravio dramu oko obične slike i pozivao se na zakon i prijetio tužbama. Tu je problem i to nije normalno jer na slici nema ništa neobično, nego je on uslikan u razredu s nekolicinom kolega.
Da je kojim slučajem slika uvredljiva ili bilo što slično, upotpunosti bih mu pružio potporu.
Prijatelju moj, na žalost, većina mladih danas "loče".Ali i ti koji "loču" su moji prijatelji i ja ih prihvaćam.Jer nisu alkoholičari da loču svaki dan, nego jednostavno vikendom, a ni tad do nekog ubijenog stanja.Međutim, ja , nikada ne pijem, niti sam ikad pio, niti pušio, niti to želim.A opet se družim i imam mnogo prijatelja.Čovjek će te prihvatiti onakvog kakav jesi.Kad to shvati hoće sigurno.Ako imaš svoj ubitačan stav, nitko te ne može natjerati da radiš nešto što ne želiš.Možda u mlađim danima će te zbog takvog nečeg ismijavati ili slično, ali već u starijim danima, kada svi lagano idemo odrasti, većina će vas i razumijeti.Moje mišljenje oko alkohola jest da ako se već pije, ne treba se piti do "smrti", već u normalnim količinama da se sa tobom može pričati.Ja ne pijem ni toliko, ali nemam ništa protiv toga.Jedino što ne mogu smisliti jest opijanje do "smrti".Opijanje do te granice da ne možeš hodati ili slično.To ne mogu smisliti, i kod nas u ekipi, desilo se 2 ili 3 puta.Međutim; zaključag ovoga svega jest daj da će te svako društvo prihvatiti, samo ako imaš svoj stav, svoje mišljenje, koje je normalno, i svi će te prepoznati.Prepoznati će čovjeka u tebi.Naravno, nismo svi isti, opet naglašavam, netko će voljeti piti, netko pjevati, i tako dalje.Ali ako budeš samo poseban na baš taj svoj način, a svi smo posebni na svoje načine, svi će te prihvatiti.Volio ti piti, ili ne volio.Opet ću vam naglasiti, da je vama starijima teško razumijeti kakvo stanje vlada među nama, nama mlađima.