eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.392.194
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
Nista, devizni racun je besplatan... nista ti ne uzima...pretvaranje valuta po sredisnjem tecaju HNB :)

I to je to...
In Control
17 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

evo mene opet :D.. ovih dana cu otic s starom u pbz da otvorim devizni racun, pa moju staru zanima prije neg sto odemo dal se to mora sta placat mjesecno i to trazio sam na pbz stranici za to al nigdje nepise?

Moraš uzet karticu koja je kompatabilna s internet plaćanjem (Visa Electron ili master card) 

ako imaš manje od 18 godina onda ti kartica glasi na roditelja

za visu electron ti svakih 6 mjeseci ti skinu s kartice nekih 3 € il tak nešt sitno kao članarinu

16 godina
Axcent kaže...
MarioVk kaže...

evo mene opet :D.. ovih dana cu otic s starom u pbz da otvorim devizni racun, pa moju staru zanima prije neg sto odemo dal se to mora sta placat mjesecno i to trazio sam na pbz stranici za to al nigdje nepise?

Moraš uzet karticu koja je kompatabilna s internet plaćanjem (Visa Electron ili master card) 

ako imaš manje od 18 godina onda ti kartica glasi na roditelja

za visu electron ti svakih 6 mjeseci ti skinu s kartice nekih 3 € il tak nešt sitno kao članarinu

aha.. nisam znao da moram rec koju karticu ocu.. ma uzet cu visu electron i miran sam svima je radila do sad pa ce i meni i uzet cu preko starog ili stare ko god bude isto kad ja budem iso ;)

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
17 godina
neaktivan
lol evo gledam net banking zadnjih godinu dana... nista od uzimanja... (erste)... ne znam...
In Control
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Edit: Naručen danas Nintendo DS i jos 12 igara (svaka dolazi pojedinacno)... na igre nece biti carina posto je svaka ispod 15$, DS bi moglo biti (112$ s crnim kucistem... i odvijacem :) )

Neshvaćan zasto kupuješ igre za ds, ja ga posjedujem(nintedno ds lite) i za njega možeš kupit m3,r4(to možeš i moraš kupit priko neta) malo pogledaj o tome po netu, mislim da se o tome nesmi pricat po forumu..

Let's face it, this is not the worst thing you've caught me doing
17 godina
neaktivan
Zato sto zelim originalne igre... mozda ti ne kuzis te stvari, ali ja to volim...
In Control
15 godina
Jamesanna kaže...

ma ja kad sam ljuta svi su mi krivi osim mene... XD

ali zar nije po zakonu o car. tarifi iz 2000 g. bilo do 300 kn?? ili se ja krivo sjećam, znam da sam u to doba nešto trebala ( ne preko ebaya)

ugl,ako sam krivo zapamtila sorry!

moram jednom, kad uhvatim vremena, sjesti i pročitati sve postove ne temi, da se ne ponavljam

Ne, to je bilo za putnički promet i to se sa starih 300 diglo na 1000 kn. A ovo što ti naručuješ preko ebaya to je poštanski promet.

tnakir kaže...

Ne, po novom ti je do 160 kn postanskim prometom...

Znači nije to po novom zakonu, to je tako već godinama, 160 kn, i nije se mijenjealo već ne znam od kad...

17 godina
neaktivan
Pa starom zakonu je.... 180 kn bilo... sada 160kn... MISLIM...
In Control
15 godina
Pa starom zakonu je.... 180 kn bilo... sada 160kn... MISLIM...

Ma nije, tih 160 se već godinama nije mijenjalo...

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 17:55 (JokeKralj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eh, prije je bilo 0 za poštanski promet, a po novom je 160kn - od 1.1.2010.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

PDV se naplaćuje na sve, a carina na ovaj uređaj ne, jer spada pod info opremo

Elles D. kaže...

Ma daj ne pričaj gluposti...160 kn je već godinama u poštanskom prometu. Znam iz iskustva.

17 godina
miki1981 kaže...
Elles D. kaže...

Ma daj ne pričaj gluposti...160 kn je već godinama u poštanskom prometu. Znam iz iskustva.

Stvarno ima pacijenata... http://www.carina.hr/Novosti/Novosti.aspx?args=plIeGYbTHR8%3D

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
Nista, devizni racun je besplatan... nista ti ne uzima...pretvaranje valuta po sredisnjem tecaju HNB :)

I to je to...

Kako gdje. U PBZu ti je ~4kn mjesečno (plaća se svakih 6mjeseci), dok je u Erste isto ~4kn, ali samo ako imaš prometa taj mjesec na deviznom. Kako je u ostalim bankama, ne znam.

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

I to je to...

Kako gdje. U PBZu ti je ~4kn mjesečno (plaća se svakih 6mjeseci), dok je u Erste isto ~4kn, ali samo ako imaš prometa taj mjesec na deviznom. Kako je u ostalim bankama, ne znam.

Ma ja ti samo kazem da meni nista ne uzimaju a mjesecno na deviznom napravim oko 12k kuna prometa... ali cisto moguce jer kod njih imam otvoreno puno toga pa ne naplacuju to...

In Control
15 godina
neaktivan
pbandov kaže...

hahaha, kontam si ja da online shopping postaje svakodnevnica malo pomalo.Da je moguće, ljudi bi i hranu preko neta naručivali.Hah, normalno, jer bi bilo jeftinije (hipotetski rečeno)

a jesu i ovi naši pametni, umjesto da snize cijene i uvedu malo više akcija oni sam povečavaju.Sam malo vremena dok se nenapravi ebay.hr zbog povečane potrošnje i naruđbi robe ^^

trenutno preko neta naručujem većinu IT opreme, glazbu i knjige.Odjeću baš i ne jer mi neznači nešto posebno.

Ljudi jedno pitanje, dali se isplati naručivati instrumente preko neta ako je razlika cijena u rasponu od 1000 do 2000 kn ? I koliko muke treba napraviti ako bi recimo, klavijature naručio.S obzirom da je to veliko i teško.....

Nema nikakve muke, sve isto kao i da kupuješ usb stick. Jedino ako je preko mislim 50 kg onda ti to ne može ić normalnom poštom nego moraju ne znam šta radit ( ne znam točno šta jer nisam nikad tako teške pojedinačne pakete imao)

I ako ti je preko 5 000kn možeš računat da će te poslat špediteru da obaviš uvoz, a to te košta npr od 300kn+pdv pa na više ovisno od špeditera do špeditera. In time je dobar za pošiljke manje vrijednosti ( cca do 1500 eur, ili 2000) jer naplaćuje po vrijednosti paketa, a Overseas recimo za one skuplje jer naplaćuje fixno, neovisno o vrijednosti paketa.

E sad, za 1000 kn razlike...znači ovisi kolika je vrijednost ukupna.

isto tako ne znam da li pitaš za razliku od 1000 kn nakon što si obračunao carinu i pdv ili je to razlika bez carine i pdv. Jer ako je bez onda ti se ne isplati, na 3000 kn cijenu imaš 300 kn carine i 759 kn poreza...i to je onda 1059 kn samo davanja.

Ja sam jednom uveo trubu, došla me ukupno 950 kn sa davanjima, a kod nas minimum 2000 kn takva. To se isplati.

Ali uzet klavijaturu uz 1000 kn razlike, ili 2000...ovisi o ukupnoj cijeni. I ne zaboravi provjerit da li imaš garanciju kod ovlaštenog servisa ili moraš slat natrag njima itd itd.

Nema točnog odgovora dok mi ne daš točan primjer sa točnim ciframa.

Trubu si naručivao ?...erm, jel imaš možda još link ili prodavača ? Kad si već spomenuo, trebao bih i ja, nije sigurno ali da vidim opcije Osmijeh

a ovo za kljave pitam, sjećam se kad sam morao u carinu donjeti papire, pa sam vidio jedne kljave na lageru.Ono, možda su taman bile 50 kg ^^ , mislim, na mom iskustvu, ovisno kakve se kupuju, većina njih nije do 50 kg.Osim ako se uzima stage piano, to je već masa.

Dont bug me!
17 godina
neaktivan

Do sada nisam imao nikakvih problema sa kupovinom preko Ebay-a ali me nerviraju pojedini seller-i zato sto nece da ostave feedback sve dok ja njima ne ostavim odlican.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ma ja ti samo kazem da meni nista ne uzimaju a mjesecno na deviznom napravim oko 12k kuna prometa... ali cisto moguce jer kod njih imam otvoreno puno toga pa ne naplacuju to...

Slobodno ih nazovi i reci da su napravili grešku :) Ja isto imam dosta toga kod njih, ali meni uredno uzmu naknadu za devizni. Koliko je meni poznato, samo im je žiro račun za građane besplatan.

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Slobodno ih nazovi i reci da su napravili grešku :) Ja isto imam dosta toga kod njih, ali meni uredno uzmu naknadu za devizni. Koliko je meni poznato, samo im je žiro račun za građane besplatan.

Ma napravio sam cijeli ispis... nista :) neka... neka tako i ostane :)

In Control
17 godina

Ma napravio sam cijeli ispis... nista :) neka... neka tako i ostane :)

Evo, 30.6 NAKNADA 3,99€. (Svakih 6 mjeseci - uvijek drugačiji iznos, doduše).

Uživaj dok traje :)

15 godina
Elles D. kaže...

Jep, vidim, istina, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da meni godinama unatrag NIKAD ni jedan paket vrijednosti ispod cca 160 kn nije oporezovan...a vrijednosti od 200 do 300 kn možda svaki 10i. Tek ono preko 300 pa na više tu i taom bude neki neoporezovan, a većina ih je oporezovana, s izuzetkom tenisica...na koje nikad al baš nikad nisam platio porez

pbandov kaže...

Trubu si naručivao ?...erm, jel imaš možda još link ili prodavača ? Kad si već spomenuo, trebao bih i ja, nije sigurno ali da vidim opcije Osmijeh

a ovo za kljave pitam, sjećam se kad sam morao u carinu donjeti papire, pa sam vidio jedne kljave na lageru.Ono, možda su taman bile 50 kg ^^ , mislim, na mom iskustvu, ovisno kakve se kupuju, većina njih nije do 50 kg.Osim ako se uzima stage piano, to je već masa.

Ma klava od 50 kg...jel to uopće postoji?

A što se tiče trube...ne nisam ga saveao, ali evo nakon malo pretrage po paypal history-u uspio sam naći podatke:

znači ebay id mu je : crystalcello

Payment To:
Crystalcello Musical Instruments    (The recipient of this payment is Verified) Seller's ID:
crystalcello Seller's Email:
crystal.cello@hotmail.com
15 godina
neaktivan

Ma klava od 50 kg...jel to uopće postoji?

A što se tiče trube...ne nisam ga saveao, ali evo nakon malo pretrage po paypal history-u uspio sam naći podatke:

znači ebay id mu je : crystalcello

Payment To:
Crystalcello Musical Instruments    (The recipient of this payment is Verified) Seller's ID:
crystalcello Seller's Email:
crystal.cello@hotmail.com

sve ovisno, mislim na one jeftinije ^^

i thx na provjeri, sad ću probat naći na ebayu sellera.Heh, crstalcello, lik možda i gudačke prodaje Belji se

e da, jel to bila početnička truba ili profesionalna, i da, ono najbitnije, jel valjala xD ?

edit: Jel to taj ?http://stores.ebay.com/Crystalcello-Musical-Instruments

Dont bug me!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 22:27 (pbandov).
15 godina
pbandov kaže...

i thx na provjeri, sad ću probat naći na ebayu sellera.Heh, crstalcello, lik možda i gudačke prodaje Belji se

e da, jel to bila početnička truba ili profesionalna, i da, ono najbitnije, jel valjala xD ?

Ma nema frke, pa znaš da ću uvijek pomoć ako mogu.

Ma to je onako početnička, pa znaš koje kod nas koštaju 2000 kn, a na ebayu sa poštarinom i svim davanjima me nije izašla 1000kn. Znaš da ne može bit neka pro.

Inače odlična je, malo je nauljiš i pičiš( ima ulje u kompletu, i rukavice i kufer i tako to)

Evo našao sam ti je, znači koliko vidim, ovakva je identična, sa svim oovim dodacima...

http://cgi.ebay.com/Crystalcello-NEW-B-Flat-Black-Lacquer-Trumpet-Case-/150296912814?pt=Brass_Instruments&hash=item22fe64e3ae

E i da, to je taj seller

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.9.2010 22:56 (miki1981).
17 godina
miki1981 kaže...
Elles D. kaže...

Jep, vidim, istina, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da meni godinama unatrag NIKAD ni jedan paket vrijednosti ispod cca 160 kn nije oporezovan...a vrijednosti od 200 do 300 kn možda svaki 10i. Tek ono preko 300 pa na više tu i taom bude neki neoporezovan, a većina ih je oporezovana, s izuzetkom tenisica...na koje nikad al baš nikad nisam platio porez

Da i? Ja sam samo jednom platio carinu i to na nešto u vrijednosti od 550kn - a bilo je i skupljih i jeftinijih stvari. I ljekova, koji se niti ne smiju naručivati poštom :0) Neki su imali sreće, a neki nisu - a to nema veze sa zakonom i pravilima.

Do sada su dobri ljudi na carini (ono malo koliko ih ima) progledavali kroz prste za jeftinije pošiljke odnosno nisu provjeravali sve pakete, a sad je i zakonski dozvoljeno uvoziti bez carine stvari do 160kn.

15 godina
protjeran

Ne treba se gledati na te limite do kolko se oporezuje i to!

Sve ovisi o cariniku moze ti on pustit PS3 a carinit obicne slušalice.

0 1 hvala 0
17 godina
CROifer kaže...

Ne treba se gledati na te limite do kolko se oporezuje i to!

Sve ovisi o cariniku moze ti on pustit PS3 a carinit obicne slušalice.

Poanta je da ne može više (ako su jeftinije od 160kn), a prije je mogao - pače, morao.

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
pbandov kaže...

Ma nema frke, pa znaš da ću uvijek pomoć ako mogu.

Ma to je onako početnička, pa znaš koje kod nas koštaju 2000 kn, a na ebayu sa poštarinom i svim davanjima me nije izašla 1000kn. Znaš da ne može bit neka pro.

Inače odlična je, malo je nauljiš i pičiš( ima ulje u kompletu, i rukavice i kufer i tako to)

Evo našao sam ti je, znači koliko vidim, ovakva je identična, sa svim oovim dodacima...

http://cgi.ebay.com/Crystalcello-NEW-B-Flat-Black-Lacquer-Trumpet-Case-/150296912814?pt=Brass_Instruments&hash=item22fe64e3ae

E i da, to je taj seller

aj, hvala Smijeh

e al inače, ja iz Osijeka, ima i po 4000kn, mislim strašno.Ovdje da bi bio glazbenik moraš kredite dizat.Hvala Bogu na online shoppingu.Stvarno kraj svih problema oko nabavke ^^

Dont bug me!
15 godina
neaktivan

ma np, ja devveno toliko zakona i prospisa moram pročitatat, normalno da i zaboravim i da mi se pomiješa

sad šta je bilo prije nije ni bitno, bitan je zakon koji je na snazi

sad ili pazit da se ne ide preko 160, ili se nadat da će možda biti dobre volje carinici ili platiti carinu i pdv...meni je ovo bila lekcija i dobra škola, odsad nema impulzivne kupnje bez da sve proučim

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
Jamesanna kaže...

ma np, ja devveno toliko zakona i prospisa moram pročitatat, normalno da i zaboravim i da mi se pomiješa

sad šta je bilo prije nije ni bitno, bitan je zakon koji je na snazi

sad ili pazit da se ne ide preko 160, ili se nadat da će možda biti dobre volje carinici ili platiti carinu i pdv...meni je ovo bila lekcija i dobra škola, odsad nema impulzivne kupnje bez da sve proučim

Ma ja sam kupovao hrpu stvari preko 160 kuna. Neke su bile i preko 2 - 3 000 kn.

Najcesce su mi naplacivali carinu na gluposti od 400 - 500 kn. Na sat od dvije i nesto tisuce kuna nisu, na mobitel od dvije i nesto nisu tako da ono... sve je to lutrija.

Od 40 stvari koje sam uzeo preko ebaya ocarinili su mi 2.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

to je utješno :)

And justice for all...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice