eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.390.378
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
EnlightenedPhoenix kaže...

Ide po procjenjenoj vrijednosti, ako mislis da je carina prevelika ispostavis im racun, prema kojem onda oni carinu obracunaju, a nekada prodje i bez carine, ako ne otvaraju paket ili ne misle da je vrijedno i super se osjecaju...

Da ako im je predmet zanimljiv otvore ga i nađu na internetu te odrede carinu.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

sad sam izračunala

moje debilne cipele su bile oko 45 dolara (obe zajedno)

đubre sellersko mi je ZA OBA para zaračunalo shippement -50 dolara , iako je krele rekao da neće

naravno , kada sam plaćala bilo mi je svejedno jer sam kao zadnja tuka zaljubila u cipelice

i sad po tarifama i sl - 10 % na vrijednost i 23 % PDV ( jer se plaća na ukupnu cijenu majko mila moja...) i sad ću ja cipele vrijedne 300 kn platit više nego bi ih platila u RH

čovječe za tu sam lovu mogla kupit vrhunske čizme ovdje...a ionako ih ne mogu nosit jer pada kiša

ajme bisna sam

dođe mi da selleru dam zli komentar ali ne da mi se svađati

čini mi se najpametnije vratiti ih ali tko mi garantira refund...koji očaj

više cipele na ebay ne kupujem!

ugl. hvala ljudovi, javim razvoj situacije....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nije seller kriv...

ti si rkiva jer si bila neoprezna i nisi bila skoncentrirana :)

In Control
17 godina
neaktivan

Situacije sa cipelama ili cizmama ;)

:)
15 godina
neaktivan

pa jesam   :D , uhvatio me shopping spree a cipelice ljepeeee ,a taman stigla plaća, a joj....ovo mi je lekcija, što sad mogu...haha evo sad sam išla gledat jel mi još nešto preko 160 kn sreća pa sam kupovala ugl. neke poklone za klince ništa nije preko 150 kn uhhhh...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LoL... ja nista ne kupujem prije nego 20 puta predjem...
In Control
17 godina
Jamesanna kaže...

sad sam izračunala

đubre sellersko mi je ZA OBA para zaračunalo shippement -50 dolara , iako je krele rekao da neće

naravno , kada sam plaćala bilo mi je svejedno jer sam kao zadnja tuka zaljubila u cipelice

i sad po tarifama i sl - 10 % na vrijednost i 23 % PDV ( jer se plaća na ukupnu cijenu majko mila moja...) i sad ću ja cipele vrijedne 300 kn platit više nego bi ih platila u RH

čovječe za tu sam lovu mogla kupit vrhunske čizme ovdje...a ionako ih ne mogu nosit jer pada kiša

ajme bisna sam

dođe mi da selleru dam zli komentar ali ne da mi se svađati

čini mi se najpametnije vratiti ih ali tko mi garantira refund...koji očaj

više cipele na ebay ne kupujem!

ugl. hvala ljudovi, javim razvoj situacije....

I ja sam imao nekoliko loših iskustva na ebayu.

Uglavnom, neki ljudi jednostavno ciljaju da te nekako zeznu.

A što se tiče tvog slučaja, refund se može tražiti preko EBAYa i PAYPALa, ali samo ako je opravdan čini mi se.

Odnosno ako je kupljena stvar polomljena, neispravna, ako bitno odskače od toga kako je opisana na originalnoj ebay stranici (oglasu), itd itd....

Mislim da ti nitko neće dati refund jer je tebe to na kraju skupo izašlo. I još si računaj da povrat novca od carine i poreza ne možeš dobiti (barem koliko ja znam).

I rather like the restless nights
15 godina
neaktivan

hhahha a kad sam tada tek počela, to je jedna od prvih stvari s ebaya

na strawberryju sam doduše imala puno skuplje iteme ali oni imaju onu foru da ti šalju kao poklon (zamotaju u papir i stave trakice i mašnice...) i navodno čak vrate ako platiš carinu

moralo se dogodit, kako bih drugačije naučila hehhe

odsad po cipele u dućan :)

+ dadada sad sam za refund vidila, nema smisla, možda se rasplačem cariniku na tel. pa se smiluje XD XD

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:45 (Jamesanna).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nema ti više fore da ti je kao dar... otvara se sve od nove godine...
In Control
15 godina
protjeran

Mah sve to ide kako cariniku dode...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

???? ali ja sam u lipnju dobila moju kozmetiku ( sve skupa oko 600 kn) u paketićima, jedan veliki, i unutra 3 mala , s mašnicama i sve povezano satenskom trakom, došlo je na poštu, ništa nisam platila...

možda sam taj put imala sreću

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja sam kupovao dresove,usb-ove,tenisice,majce i ostalo sve preko 400kn pa nije bilo carine...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jamesanna kaže...

???? ali ja sam u lipnju dobila moju kozmetiku ( sve skupa oko 600 kn) u paketićima, jedan veliki, i unutra 3 mala , s mašnicama i sve povezano satenskom trakom, došlo je na poštu, ništa nisam platila...

ne nego nije izgledalo skupo... i vjerojatno su carinici imali dobar dan...

Zato nisu naplatili...

Gift ja mislim od pocetka 2009te vise ne vrijedi za ne placanje carine odnosno poreza...

In Control
15 godina
neaktivan

uh zli ljudi... :(  i još su smanjili iznos za oprezivanje, pa da, ajmo učinit online shopping nemogućim, kao da nije dosta što dosta sellera ne shippa u RH...uh...

hehehe, nije im izgledalo skupo - bolje, jer sam je platila oko 40% jeftinije nego kod nas (samo mascaru oko 200 kn), da su skužili jao !

to je to, jednom sam se provukla, drugi put nemože xD

@CRoifer - blago ti se!!

Ma ja mislim da je teta carinica ljubomorna na moje cipele i hoće ih za sebe XD XD XD XD

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 22:55 (Jamesanna).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Srecom pa nije ves u pitanju ;)

:)
17 godina
neaktivan
Drzavi fali novaca... zato ja lijepo odem u austriju, nakupujem se... i sve to uvezem a nitko me ne gleda... :)
In Control
15 godina
neaktivan
Smijehlogic kaže...

Srecom pa nije ves u pitanju ;)

SmijehSmijeh  LOL na n-tu!!!

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
LoL... ja nista ne kupujem prije nego 20 puta predjem...

Ja sam se par puta zaeba i kupija stvar koju nisam treba kupit, al ok, prodam je u RH i zaradim jos koju kunu :)

Jamesanna kaže...

hhahha a kad sam tada tek počela, to je jedna od prvih stvari s ebaya

na strawberryju sam doduše imala puno skuplje iteme ali oni imaju onu foru da ti šalju kao poklon (zamotaju u papir i stave trakice i mašnice...) i navodno čak vrate ako platiš carinu

moralo se dogodit, kako bih drugačije naučila hehhe

odsad po cipele u dućan :)

+ dadada sad sam za refund vidila, nema smisla, možda se rasplačem cariniku na tel. pa se smiluje XD XD

Ma kupuj cipele preko ebaya, samo pripazi drugi put :))))

Ja sam curi kupio novcanik neki super ludilo prekrasni (neznam po cemu, novcanik ko novcanik), sad gleda nekakve torbe, cipele, cuda... Hvala bogu da nema kreditnu inace bi bankrotirala u roku od tjedan dana :)

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

hahaha, kontam si ja da online shopping postaje svakodnevnica malo pomalo.Da je moguće, ljudi bi i hranu preko neta naručivali.Hah, normalno, jer bi bilo jeftinije (hipotetski rečeno)

a jesu i ovi naši pametni, umjesto da snize cijene i uvedu malo više akcija oni sam povečavaju.Sam malo vremena dok se nenapravi ebay.hr zbog povečane potrošnje i naruđbi robe ^^

trenutno preko neta naručujem većinu IT opreme, glazbu i knjige.Odjeću baš i ne jer mi neznači nešto posebno.

Ljudi jedno pitanje, dali se isplati naručivati instrumente preko neta ako je razlika cijena u rasponu od 1000 do 2000 kn ? I koliko muke treba napraviti ako bi recimo, klavijature naručio.S obzirom da je to veliko i teško.....

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
pbandov kaže...

hahaha, kontam si ja da online shopping postaje svakodnevnica malo pomalo.Da je moguće, ljudi bi i hranu preko neta naručivali.Hah, normalno, jer bi bilo jeftinije (hipotetski rečeno)

a jesu i ovi naši pametni, umjesto da snize cijene i uvedu malo više akcija oni sam povečavaju.Sam malo vremena dok se nenapravi ebay.hr zbog povečane potrošnje i naruđbi robe ^^

trenutno preko neta naručujem većinu IT opreme, glazbu i knjige.Odjeću baš i ne jer mi neznači nešto posebno.

Ljudi jedno pitanje, dali se isplati naručivati instrumente preko neta ako je razlika cijena u rasponu od 1000 do 2000 kn ? I koliko muke treba napraviti ako bi recimo, klavijature naručio.S obzirom da je to veliko i teško.....

hehe, moguće je i to, mada samo na nekim područjima :D

konzum trgovina

mercator trgovina

14 godina
neaktivan

Jedno malo blesavo pitanje. Za Hrvatsku preko kojeg E-Bay-a najbolje kupovati???

Mislim si uzimati neke gramafonske ploče pa me zanima Carina!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sve je to jedan ebay...

sve sto je na ebay.de recimo imas na ebay.com (iako obrnuto ne vrijedi)...

Samo uporabi filtre koji su ti dostupni i dovoljan ti je sam com...
In Control
15 godina
Jamesanna kaže...

sad sam izračunala

Stvarno...on je rekao da neće zaračunati...a ti nisi primjetila da plaćaš 95 umjesto 45 dolara???? Ne kužim kako, pa ti si morala potvrditi koliko jedno 2 ili 3 puta u toku plaćanja i kliknuti na confirm i continue...Tako da tu ti nije seller kriv baš ništa.

A ovo da se plaća a ukupnu cijenu to smo valjda već 50 puta napisali.

Inače moje iskustvo je sa tenisicama odlično, BIKAD me carinili nisu a plaćao ih od 200-300 kn pa do preko 1000kn.

Ali čizme ili cipele kad sam si kupio sam platio.

Jamesanna kaže...

To nema veze šta je umotano kao poklon, o tome smo već pisali...pa šta mislite da možete uzet paket droge i da vam ga umotaju u poklon i sad to carinici ne smiju otvarat? Dobra fora. Oni su procijenili da to neće carinit i to je to.

Jamesanna kaže...

uh zli ljudi... :(  i još su smanjili iznos za oprezivanje, pa da, ajmo učinit online shopping nemogućim, kao da nije dosta što dosta sellera ne shippa u RH...uh...

Nisu smanjili, barem koliko ja znam, odakle ti to? U poštanskom prometu je već godinama iznos za oporezivanje sve preko 160 kn.

pbandov kaže...

Nema nikakve muke, sve isto kao i da kupuješ usb stick. Jedino ako je preko mislim 50 kg onda ti to ne može ić normalnom poštom nego moraju ne znam šta radit ( ne znam točno šta jer nisam nikad tako teške pojedinačne pakete imao)

I ako ti je preko 5 000kn možeš računat da će te poslat špediteru da obaviš uvoz, a to te košta npr od 300kn+pdv pa na više ovisno od špeditera do špeditera. In time je dobar za pošiljke manje vrijednosti ( cca do 1500 eur, ili 2000) jer naplaćuje po vrijednosti paketa, a Overseas recimo za one skuplje jer naplaćuje fixno, neovisno o vrijednosti paketa.

E sad, za 1000 kn razlike...znači ovisi kolika je vrijednost ukupna.

isto tako ne znam da li pitaš za razliku od 1000 kn nakon što si obračunao carinu i pdv ili je to razlika bez carine i pdv. Jer ako je bez onda ti se ne isplati, na 3000 kn cijenu imaš 300 kn carine i 759 kn poreza...i to je onda 1059 kn samo davanja.

Ja sam jednom uveo trubu, došla me ukupno 950 kn sa davanjima, a kod nas minimum 2000 kn takva. To se isplati.

Ali uzet klavijaturu uz 1000 kn razlike, ili 2000...ovisi o ukupnoj cijeni. I ne zaboravi provjerit da li imaš garanciju kod ovlaštenog servisa ili moraš slat natrag njima itd itd.

Nema točnog odgovora dok mi ne daš točan primjer sa točnim ciframa.

17 godina
neaktivan

Inače mislim da je pravilo da do 50kg ide air mailom a sve teže ide tamkerima u onim kontejnerima barem preko bare

0 0 hvala 0
15 godina
Axcent kaže...

Inače mislim da je pravilo da do 50kg ide air mailom a sve teže ide tamkerima u onim kontejnerima barem preko bare

Kažem za to stvarno nisam siguran jer mi nikad ni trebalo. Ali se sjećam da mi je carinik jednom neš govorio da ako je preko 50 kg da ima nekih komplikacija, a točno šta...stvarno neznam.

15 godina
neaktivan

ma ja kad sam ljuta svi su mi krivi osim mene... XD

ali zar nije po zakonu o car. tarifi iz 2000 g. bilo do 300 kn?? ili se ja krivo sjećam, znam da sam u to doba nešto trebala ( ne preko ebaya)

ugl,ako sam krivo zapamtila sorry!

moram jednom, kad uhvatim vremena, sjesti i pročitati sve postove ne temi, da se ne ponavljam

And justice for all...

0 0 hvala 0
17 godina
Jamesanna kaže...

ma ja kad sam ljuta svi su mi krivi osim mene... XD

ali zar nije po zakonu o car. tarifi iz 2000 g. bilo do 300 kn?? ili se ja krivo sjećam, znam da sam u to doba nešto trebala ( ne preko ebaya)

ugl,ako sam krivo zapamtila sorry!

moram jednom, kad uhvatim vremena, sjesti i pročitati sve postove ne temi, da se ne ponavljam

Ne, po novom ti je do 160 kn postanskim prometom...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

da znam za novi, jao, uh

danas ću ga ako stignem proučiti, terbala sam i prije, ali kad to nije zakon koji koristim svaki dan baš (jer sam pravnik)

tnx!

And justice for all...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zvala sam carinu

jako draga i ljubazna gospođica , rekla mi da slobodno faskiram i da je osobno njoj to bzvz što će me na kraju carina i poštarina izaći više nego cipelice, baš je bila draga, oduševljena sam :)

i da kad faksiram za par dana očekujem pošiljku :)

idem odmah za vrijeme pauze na poštu!

And justice for all...

1 0 hvala 0
16 godina

evo mene opet :D.. ovih dana cu otic s starom u pbz da otvorim devizni racun, pa moju staru zanima prije neg sto odemo dal se to mora sta placat mjesecno i to trazio sam na pbz stranici za to al nigdje nepise?

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice