Mozak na čokoladi i čipsu: kako funkcionira comfor

poruka: 5
|
čitano: 3.294
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mozak na čokoladi i čipsu: kako funkcionira comfor".
18 godina

Reklo bi se našli su nam ( prehrambeno indusfrijski  konzorcij) CTRL ALT DEL kombinaciju za izbiti extra euriće iz džepa.

Sve fino objašnjeno, hvala Doc!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Moje pitanje bi bilo sada zašto kod nekih taj trigger za slatkim je drastično veći nego kod drugih? Ja obožavam čips (općenito slano/masno/hrskavo) ali imam dovoljno jaku kontrolu da ga ne kupujem i onda i ne jedem doma. ALi kada sam na nekom druženju i naletim na vrečicu, sve ću pojesti s guštom

Ali jako jako rjetko bi mi bilo da dobijem taj poriv za slatkim/slanim kada sam pod stresom, dok vidim ljude oko sebe koji bi pod istom ili rekao bi možda i manjom količinom stresa od mene, morali zgrabiti čokoladu, palačinke, kolače i sl. 

Preptostavljam da općenito ako se trenira "otpor" na stres (kao recimo ledena kupka) može potencijalno pomoći da osoba ima veću toleranciju na stres, pa onda posljedično manju potrebu da "regulira" taj isti stres sa hranom?

Stoja
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Re: Mozak na čokoladi i čipsu: kako funkcionira co
Sad mi je jasna ona poslije stresne situacije: “Evo ti vode i kocka secera” :) izgleda da smo mi to znali prije tih istrazivanja haha
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2026 14:15 (Adin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Čitam ovo dok proždirem kantu sladoleda

1 1 hvala 0
21 mjesec
Re: Mozak na čokoladi i čipsu: kako funkcionira co
A imal' u živina kao i u ljud,i jedinki koje uopće nemaju potrebu za masnim, prženim i slatkim, pa da je ne znam kakav stres?

Primijetio sam jedino da kad me udari stres ne mogu utažiti žeđ za vodom, nenormalne količine.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice