eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.390.465
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Nije seller sigurno to napravio jer mi je čovjek poslao slike dan prije kraja aukcije gdje sam vidio u kakvom je stanju gramofon. A i da je nešto bilo odvidano sigurno nije glup da pošalje tako nego bi zavidao, čovjek ima 100 % pozitivni feedback, i to svaki pozitivan, niti jedan neutral ili negative. Sad me zanima a niste mi odgovorili tko to otvara, carina, pošta, neko treći? I gdje se otvara, u Zg ili St?

I što se tiče osiguranja, ako mi je proizvod osiguran i dođe oštećen, kako dobijam nazad novce? Jel moram vratiti proizvod? U tom slučaju gubim puni iznos poštarine što je jako puno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori

Carinici ne mogu otvarati pakete bez da to jasno naznače-najčešće sa ljepljivom trakom "carina" i sl.

Najvjerojatnije je oštećen u transportu,pošto pošt. radnici znaju biti dosta grubi ponekad .

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 16:46 (Loz).
15 godina
makimakimaki kaže...

Nije seller sigurno to napravio jer mi je čovjek poslao slike dan prije kraja aukcije gdje sam vidio u kakvom je stanju gramofon. A i da je nešto bilo odvidano sigurno nije glup da pošalje tako nego bi zavidao, čovjek ima 100 % pozitivni feedback, i to svaki pozitivan, niti jedan neutral ili negative. Sad me zanima a niste mi odgovorili tko to otvara, carina, pošta, neko treći? I gdje se otvara, u Zg ili St?

I što se tiče osiguranja, ako mi je proizvod osiguran i dođe oštećen, kako dobijam nazad novce? Jel moram vratiti proizvod? U tom slučaju gubim puni iznos poštarine što je jako puno.

Jep, kao što i Loz ispod kaže...bilo koji nesavjestan radnik kroz čije ruke je to prošlo je mogao biti onaj tko je to rasturio. Ako imaš osiguranje pošiljke onda ćeš vjerojatno nešto moći i dobiti, inače nula bodova.

A što se tiče da carinici nisu mogli...mogli su, jer ako je već carinik vidio da je nešto skršio...onda neće ić lijepit to sa onom svojom trakom od carine...nego baš suprotno.

I onda ćeš ti to ovdje napisati, da ti je bila vjerojatno velika kutija ( pretpostavljam da je kad je gramofon u pitanju) i da je bila i vrijednost neka malo veća, i oni ti to nisu otvarali i carinili...to je meni samo po sebi sumnjivo.

15 godina
protjeran

Znači vi tvrdite da carinici nisu otvarali veliku kutiju u koju može stat 15 kila droge? Zanimljivo..

Ok, kad u tom segmentu nema pomoći, može li mi netko NORMALAN reći kako se namirim ako je pošiljka osigurana? Moram li vraćati paket prodavaču i plati li mi se onda ta dodatna poštarina?

I zanima me konkretno, naručio bih staro pojačalo/tuner iz Njemačke za 100 € s poštarinom, podliježe li to carini i koliko ako podliježe? Što je s PDV-om i ostalim trošarinama?

0 0 hvala 0
15 godina
miki1981 kaže...

Jep, kao što i Loz ispod kaže...bilo koji nesavjestan radnik kroz čije ruke je to prošlo je mogao biti onaj tko je to rasturio. Ako imaš osiguranje pošiljke onda ćeš vjerojatno nešto moći i dobiti, inače nula bodova.

A što se tiče da carinici nisu mogli...mogli su, jer ako je već carinik vidio da je nešto skršio...onda neće ić lijepit to sa onom svojom trakom od carine...nego baš suprotno.

I onda ćeš ti to ovdje napisati, da ti je bila vjerojatno velika kutija ( pretpostavljam da je kad je gramofon u pitanju) i da je bila i vrijednost neka malo veća, i oni ti to nisu otvarali i carinili...to je meni samo po sebi sumnjivo.

makimakimaki kaže...

Znači vi tvrdite da carinici nisu otvarali veliku kutiju u koju može stat 15 kila droge? Zanimljivo..

Ok, kad u tom segmentu nema pomoći, može li mi netko NORMALAN reći kako se namirim ako je pošiljka osigurana? Moram li vraćati paket prodavaču i plati li mi se onda ta dodatna poštarina?

I zanima me konkretno, naručio bih staro pojačalo/tuner iz Njemačke za 100 € s poštarinom, podliježe li to carini i koliko ako podliježe? Što je s PDV-om i ostalim trošarinama?

Jel ti čitaš moje odgovore ili samo mlatiš u prazno? Lijepo sam ti napisao da ako je kutija bila velika, i vrijednost je bila normalna, onda gotovo da nema šanse da su je propustili bez otvaranja i naplate carine i poreza, čim si takvu kutiju, takve vrijesdnosti dobio doma bez naplate poreza i carine meni je to odmah sumnjivo. Sumnjivo je to da je oni nisu otvarali...kužiš...

Što se tiče osiguranja pošiljke...provjeri kod koga je osigurana...ja sa ebay takvih problema nikad nisam imao, ali kod unutarnjeg hr prometa jesam. I pošta je ta koja je isplaćivala vrijednost uništenog paketa...naravno do vrijednosti koju sam napisao kod slanja.

Pa pretpostavljam da onome kome je osiguranje pošiljke plaćeno da ti taj treba to i isplatit. Znači kontaktiraj sellera da vidiš kome je i kako išlo osiguranje pošiljke. Pa će ili sam to sredit sa njegovom poštom, ili će ti dat broj pošiljke pa ćeš ti kontaktirat tu poštu i sredit to s njima.

15 godina
neaktivan

e ovako imam pitanje, kad narucujem patike, jel onda broj i boju napisem njemu u poruci, ili posebnim mailom, novi sam u svemu pa mi to nije jasno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jura1200j kaže...

e ovako imam pitanje, kad narucujem patike, jel onda broj i boju napisem njemu u poruci, ili posebnim mailom, novi sam u svemu pa mi to nije jasno

To moraš pitat njega a ne nas...ipak on to prodaje a ne mi. I nije kod svakoga isto.

15 godina
neaktivan

e pa zanima me gdje ga to pitam i kako, ispricavam se ali prvi puta se s tim susrecem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imaš tamo kod sellera opciju contact seller i tamo ga pitas

17 godina
neaktivan

Nekad imam osjecaj da kad nesto zele kupiti uopste ne otvore stranice ebaya vec odamh ovdje na forum.

:)
15 godina
protjeran

Može li mi netko konačno odgovoriti plaćam li carinu na stari reciver (pojačalo/tuner) iz Njemačke? Koliko znam na proizvode iz EU se ne plaća carina ali nisam siguran dali je to na sve proizvode ili neke određene?

Plaća li se samo PDV u ovom slučaju?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zar ne mislis da je carina mjerodavnija od foruma? Pitaj njih.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Pitam ovde. Ako nećeš odgovoriti nemoj ni komentirati.

15 godina

LOL pa nezna covjek hoce li ti carinit ili nece nazovi carinu pa pitaj!

17 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...
logic kaže...

Pitam ovde. Ako nećeš odgovoriti nemoj ni komentirati.

I kad ti naplate carinu reci ces da su ti na forumu rekli da nece???????????

15 godina
neaktivan

Ja sam se rijesio ovakvih problema.

Dostavna adresa mi je u italiji pa si sam to tamo podignem.

I rjeseno.

Fila2mad
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fila2mad kaže...

Ja sam se rijesio ovakvih problema.

Dostavna adresa mi je u italiji pa si sam to tamo podignem.

I rjeseno.

Proizvodi PROIZVEDENI u EU ne podliježu carini. Inače za ove tunere stvarno ne znam, nisam iguran da li ih računaju pod info robu pa možda su i oni oslobođeni.

Što se tiče Italije, samo provjeri prije kupnje da li šalju u Italiju jer u zadnje vrijeme se povećao broj sellera koji ne žele više slat u Italiju zbog njihove katastrofične pošte.

Naime Italija ima već neko vrijeme jednu od najgorih poštanskih službi u svijetu, pošiljke budu razbijene, gube se, i kasne više nego igdje u svijetu. Sve to je dovelo do toga da se zadnjih godinu - dve pojavilo osta sellera koji ne šalju svoje iteme u Italiju.

Pa samo na to obrati pozornost kada nešto kupuješ.

14 godina
neaktivan

Isplati se, ja dosta robe uzimam preko eBaya, i stvarno imaju dobre cijene i dobiješ međunarodnu garanciju uz njih..

DOPI - obrt za računalne usluge i trgovinu
17 godina
neaktivan
A je li moguće napraviti poste restante "račun" tj "adresu" u BiH,npr? Itko pokušao?
15 godina
neaktivan
0verlord kaže...
domicius kaže...
0verlord kaže...

Ovo pitanje vezano za PayPal nisam siguran da sam shvatio. Misliš da li se plaća PayPal-u to što imašPremier tip account-a?

Točno tako!

Tražio sam ali nisam nigdje našaoMršti se

Evo, krenuo sam i ja potražiti jer se više ne sjećam kako se dobiva taj status ali mogu ti jedino reći da ja imam taj tip account-a i da ne plaćam ništa.  Iz nekog razloga nisam uspio na njihovim help stranicama naći ništa što bi govorilo o tome jer mi svaki puta javi "You have requested an outdated version of PayPal. This error often results from the use of bookmarks"Mršti se

Možda će ti netko drugi moći više reći...

domicius
15 godina
neaktivan

opet ja s problemima

naime, dobila sam poziv da mi je roba (cipele, 2 kom, oko 500 kn) zapele na carini, i da moram doći po njih, radnim danom od 8-9 i 12-13, a ja rdaim od 8-16 i šef je rekao da me zbog osobnih stvari neće pustiti na dužu pauzu...i što sad da radim? Bacim tih 500 kn?

moja je pauza 30 min , a ta prokleta carina je u maksimiru, dok ja radim na črnomercu - nema šanse da stignem za 30 min...

jeste li se susreli s ovim??

0 0 hvala 0
17 godina
Jamesanna kaže...

opet ja s problemima

naime, dobila sam poziv da mi je roba (cipele, 2 kom, oko 500 kn) zapele na carini, i da moram doći po njih, radnim danom od 8-9 i 12-13, a ja rdaim od 8-16 i šef je rekao da me zbog osobnih stvari neće pustiti na dužu pauzu...i što sad da radim? Bacim tih 500 kn?

moja je pauza 30 min , a ta prokleta carina je u maksimiru, dok ja radim na črnomercu - nema šanse da stignem za 30 min...

Jesam ja ali u Mostaru, probaj to rijesiti na nacin da zovnes na carinu i pitas u cemu je problem, ako treba platiti carinu isprintaj racu od paypala i faksiraj, reci da si toliko platila,da ti obracunaju carinu i porez i neka ostave u pošti na šalteru. i to je to

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
Jamesanna kaže...

opet ja s problemima

Mozes poslat slobodno faksom racun (invoice sa paypala) ili mailom...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

zbilja?

nije problem platit nego zbilja ne mogu tamo otići po stvari...zovem odmah ujutro, nadam se da će mi izaći u susret..hvala vam

0 0 hvala 0
17 godina
Jamesanna kaže...

zbilja?

nije problem platit nego zbilja ne mogu tamo otići po stvari...zovem odmah ujutro, nadam se da će mi izaći u susret..hvala vam

Mislim da ti pise u onom dopisu sta si dobila od carine da mozes poslat mailom, faxom ili preporucenim pismom. Objasni da nemozes doci, da ti naplate. Ti ces to platiti na posti kada budes isla preuzimati posiljku i to je to.

I'm going woo woo
15 godina
Jamesanna kaže...

opet ja s problemima

Znači piše ti fino ne da je zapelo na carini (znače zbog nekih problema) nego jednostavno na carini čekaju da im daš na uvid račun da vide na koju cifru će te carinit i oporezovat.

I isto tako ti fino piše da ili doneseš osobno ili pošalješ faxom taj račun. Ako šalješ faxom onda za koji dan ti cipele stižu na tvoju poštu i to je to, kod preuzimanja u svojoj pošti platiš carinu i porez (u vidu otkupnine) i imaš cipele a ne moraš nigdje s posla.

15 godina
neaktivan

piše kao osobno, faksom ili na tel, ali je osobno zaokruženo :( i to me je uspaničilo jer je moj poslodavac jako strog a ja sam još na probnom roku, uh...sad ste me malo smirili, ujutro ih zovem, valjda će bit ljubazni

hvala vam puno!!!

nadam se da ću vam jednom i ja moći pomoći, a ne samo cviliti :)

0 0 hvala 0
17 godina

Po kojem sistemu carina odredjuje carinu? Prije nekih 2 mjeseca sam frendu na eBay-u kupio action replay za Wii, nekih 200 kn i free shiping. Carina oderala 70 kn na to. Danas stigle patike koje sam frendu kupio, 500 kn + 100 kn shiping, znaci 600 kn ukupno i samo sam otisao na postu i podigao paket. Bio je otvoren i ponovo zaljepljen onom carinskom trakom i na paketu jos i naljepnica "oslobodjeno carine". Svodi li se to na lutriju i rapolozenje carinika? 

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Po kojem sistemu carina odredjuje carinu? Prije nekih 2 mjeseca sam frendu na eBay-u kupio action replay za Wii, nekih 200 kn i free shiping. Carina oderala 70 kn na to. Danas stigle patike koje sam frendu kupio, 500 kn + 100 kn shiping, znaci 600 kn ukupno i samo sam otisao na postu i podigao paket. Bio je otvoren i ponovo zaljepljen onom carinskom trakom i na paketu jos i naljepnica "oslobodjeno carine". Svodi li se to na lutriju i rapolozenje carinika?

Ide po procjenjenoj vrijednosti, ako mislis da je carina prevelika ispostavis im racun, prema kojem onda oni carinu obracunaju, a nekada prodje i bez carine, ako ne otvaraju paket ili ne misle da je vrijedno i super se osjecaju...

In Control
17 godina

Znaci ipak ima malo i lutrije. Dobro je znati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice