eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.996
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kupnja preko ebay-a
Ag008 kaže...

Vam stižu paketi?

Naručio neke stvari prije dva tjedna- stigle.

A još uvijek čekam one od 10. i 12.9.

Uuuu dobar si, meni ne stizu paketi jos naruceni u 8. mjesecu

12 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Ag008 kaže...

Vam stižu paketi?

Naručio neke stvari prije dva tjedna- stigle.

A još uvijek čekam one od 10. i 12.9.

Uuuu dobar si, meni ne stizu paketi jos naruceni u 8. mjesecu

Pa kontaktiraj sellera.

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pa čim vam prođe 30 dana od narudžbe kontaktirajte sellera, ionako prvo što će napraviti je pitati vas da pričekate još 7 dana i onda čekate još tih 7 dana. I nakon toga vam u 90% slučajeva nudi ili povrat novca ili slanje ponovno paketa (uzmite pare, lako naručite ponovno taj proizvod, a i opet vam iznova dani teku za resolution centar na ebayu za novu narudžbu), ako ništa otvorite case jer će te i tamo prvi puta čekati 7 dana. 

I uglavnom ne čekajte pakete nego odmah kontaktirajte nakon 30 dana, a ako dođe paket samo ostavite pozitivni feedback i dajte svih 5 zvjezdica. Kada je god bilo problema uvijek su mi vraćene pare

3 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Što ako sam kupio na aukciji proizvod od 10$ koji inače košta 20 i to uz puno sreće.

Vidim kinez više nema takve aukcije, ponudio mi je ponovno slanje ili povrat novca. Vraćanje novca ne bi jer mi se ne isplati no kako mogu biti siguran da će on to doista poslati?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
Ag008 kaže...

Što ako sam kupio na aukciji proizvod od 10$ koji inače košta 20 i to uz puno sreće.

Vidim kinez više nema takve aukcije, ponudio mi je ponovno slanje ili povrat novca. Vraćanje novca ne bi jer mi se ne isplati no kako mogu biti siguran da će on to doista poslati?

Poslat ce, ali ti za svaki slucaj par dana prije 45-og od prve kupnje otvoris case i posaljes mu poruku da ces zatvorit bez problema kad item dodje.

14 godina
neaktivan
Major950 kaže...

Pa kontaktiraj sellera.

Normalno da sam ga kontaktiro.

Uglavnom ne kontaktiran sellere prije isteka 40 dana, jer zna se da je rok 45 dana

tako da nema smisla vec nakon 30 dana dosadivat seleru.

14 godina
neaktivan
brane_og kaže..

I uglavnom ne čekajte pakete nego odmah kontaktirajte nakon 30 dana, a ako dođe paket samo ostavite pozitivni feedback i dajte svih 5 zvjezdica. Kada je god bilo problema uvijek su mi vraćene pare

Nema smisla kontaktirati vec nakon 30 dana, a zna se da je rok 45 dana.

Po meni nakon 40 dana je najbolje kontaktirati selera

15 godina
Kule_zg kaže...
brane_og kaže..

Nema smisla kontaktirati vec nakon 30 dana, a zna se da je rok 45 dana.

Po meni nakon 40 dana je najbolje kontaktirati selera

Ja sam poslao poruku prodavaču 42. dan i rekao da ću mu ponovo platiti kad paket stigne.U roku od 24 sata mi je uplatio refund.

Reality is wrong. Dreams are for real.
16 godina
odjavljen

Pozdrav,

Nemam baš mnogo iskustva u vezi kupovine preko ebay-a, no zanima me:

1. Hoću li trebati plaćati carinu ako piše "free shipping", ili to znači da je samo besplatan utovar i put?

2. Koliko košta carina otprilike ako ono što kupujem košta 1000 dolara?

3. Koliko dugo treba da paket stigne?

4. Što ako ne stigne paket, a novci su poslani?

Puno hvala!

D=mc2, Deinstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 17:49 (Axlus).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator

Po stoti put. Roba podliježe carinjenju ukoliko košta više od 160 kuna. Ako se carini, iznos za carinjenje je cijena robe + cijena dostave. Kod carinjenja prvo se obračunava carinska stopa (za neke vrste roba iznosi 0% - pogledaj http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18) i onda na sve to ide PDV (koji je trenutno 25%). Roba iznad 5000 kuna automatski se šalje na špediciju, što znači dodatni trošak od nekih 150 kuna za špediterovo popunjavanje carinske deklaracije. Vrijeme dostave varira - tipično je 3-4 tjedna iz Kine, no nekad stigne za manje od dva tjedna, a nekad za dulje od pet tjedana. Ako ne stigne, otvorišcase na eBayu i dogovoriš se s prodavačem - da li da ti vrati novac ili ponovno pošalje paket.

17 godina

Jedna opaska jer krivo govorite svima a nemate pojma. (ne govorim nekome 'vi' već se obraćam skupini).

Predmet(i) nemoraju vrijedit 160kuna da bi mogli biti carinjeni. Tako npr možete kupiti 20 nečega po 1 dolar, to je ispod granice od 160kn, ali može biti carinjeno zbog temelja na daljnju preprodaju i zaradu a nisu plaćena državna 'dobra'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

Jedna opaska jer krivo govorite svima a nemate pojma. (ne govorim nekome 'vi' već se obraćam skupini).

Predmet(i) nemoraju vrijedit 160kuna da bi mogli biti carinjeni. Tako npr možete kupiti 20 nečega po 1 dolar, to je ispod granice od 160kn, ali može biti carinjeno zbog temelja na daljnju preprodaju i zaradu a nisu plaćena državna 'dobra'.

Sad si iznio iznimku za pravilo. To ne znači da pravilo koje sam iznio ne vrijedi, nego znači da vrijedi u svim normalnim, uobičajenim slučajevima, dakle u slučajevima osim ovim iznimnim kad se netko bavi švercanjem ili kad radi nešto što se može protumačiti kao švercanje. Postoji i još jedna iznimka, a to je "uzastopnost paketa", dakle ako carina dobi recimo dva paketa tjedno na isto ime, može reći da su to uzastopni paketi (tj. da nisu povremeni) pa ti ih ocariniti (oba, pa makar jedan ili oba bila ispod 160 kn!), pa čak poslati i na špediciju. Zašto to nisi spomenuo, kad već druge optužuješ da "nemaju pojma"? Molim te da ubuduće ne se*uckaš po temi.

15 godina
malo mi je glupo ovo bidanje, recimo ja prodajem stvar koja vrijedi 100 eura aukcija mi je dosla do 40 eura i nisam zadovoljan za koliko će se prodati, a imam recimo 10etak bidera i znam da će netko htjeti bidati i sad lijepo zovnem prijatelja on opali da daje maksimalno 1000 eura , ova dvojica koji stvarno žele kupiti stvar počnu bidati zadnjih par sekundi i dignu cijenu, kasnije samo pošaljem ovom zadnjem poruku da je ovaj odustao od kupnje što je ponudio 1000 eura i prodam njemu za zadnju cijenu koju je bidao , i eto ti varanja jer si sam nabijao cijenu

0 4 hvala 0
17 godina

Ako žele platiti toliko, onda možeš.

Usput, ako ona dvojica to žele toliko, sami će doći do spomenute cifre - tako da ti "strategija" nema smisla :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 10:55 (Elles D.).
14 godina
neaktivan

Ako ja kupujem predmet koj košta npr. 50$ i shippinh je 19$ kako se sada raćuna carima jeli na 69$ ili na 50$?

17 godina

Svih 69$ osim ako je na računu vrijednost predmeta navedena zasebno od poštarine.

Prodajem NBA dresove!
15 godina

sad malo gledam ovaj link sa carinjenjem proizvoda
koliko vidim slušalice ne podliježu carini, tj ima 0 u području osnova carine

znači ako ja želim naručit slušalice, u mom slučaju steelseries siberia v2 za 62 $, plačam samo tih 62 $ ili još nešto dodatno, jer na proizvodu stoji free shipping

nisam nikad nešto od tamo naručivao pa zato pitam, ovo bi mi frend uzeo, ja bi njemu samo novce uplatio

a i malo sam skeptičan u tom smislu, strah me je da ne budem prevaren

gledao sam ratinge kupca, iako ima samo 32ije ocijene, niti jedna nije loša
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&ftab=FeedbackAsSeller&userid=fashion_tk&iid=221130889949&de=off&interval=0&items=50

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
matija656 kaže...

sad malo gledam ovaj link sa carinjenjem proizvoda
koliko vidim slušalice ne podliježu carini, tj ima 0 u području osnova carine

znači ako ja želim naručit slušalice, u mom slučaju steelseries siberia v2 za 62 $, plačam samo tih 62 $ ili još nešto dodatno, jer na proizvodu stoji free shipping

nisam nikad nešto od tamo naručivao pa zato pitam, ovo bi mi frend uzeo, ja bi njemu samo novce uplatio

a i malo sam skeptičan u tom smislu, strah me je da ne budem prevaren

gledao sam ratinge kupca, iako ima samo 32ije ocijene, niti jedna nije loša
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&ftab=FeedbackAsSeller&userid=fashion_tk&iid=221130889949&de=off&interval=0&items=50

pročitaj mbaksine poruke koje se nalaze tu par poruka iznad ove

15 godina

znači carina na slušalice me ne kvači, bez obzira koliko one koštale, jer po onom linku nebi trebale biti

osim ako se ne varam

znam da se carini iznos veći od 160 kn, mene bi sluške došle oko 350 kn (62$), imam free shipping, ako nema carine onda je 350 kn svi troškovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...

Po stoti put. Roba podliježe carinjenju ukoliko košta više od 160 kuna. Ako se carini, iznos za carinjenje je cijena robe + cijena dostave. Kod carinjenja prvo se obračunava carinska stopa (za neke vrste roba iznosi 0% - pogledaj http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18) i onda na sve to ide PDV (koji je trenutno 25%).

matija656 kaže...

znači carina na slušalice me ne kvači, bez obzira koliko one koštale, jer po onom linku nebi trebale biti

osim ako se ne varam

znam da se carini iznos veći od 160 kn, mene bi sluške došle oko 350 kn (62$), imam free shipping, ako nema carine onda je 350 kn svi troškovi

Nema carine, ali ide pdv na to + neki carinski troškovi + pismo carine (9.5 kn) mislim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 15:54 (denix).
17 godina
matija656 kaže...

osim ako se ne varam

ne zaboravi 25% PDV-a.

15 godina
denix kaže...

Nema carine, ali ide pdv na to + neki carinski troškovi + pismo carine (9.5 kn) mislim.

koliko jesu ti carinski troškovi ??

otprilike, dal zna netko ??

17 godina
moderator
denix kaže...
mbaksa kaže...

Po stoti put. Roba podliježe carinjenju ukoliko košta više od 160 kuna. Ako se carini, iznos za carinjenje je cijena robe + cijena dostave. Kod carinjenja prvo se obračunava carinska stopa (za neke vrste roba iznosi 0% - pogledaj http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18) i onda na sve to ide PDV (koji je trenutno 25%).

matija656 kaže...

Može se reći da "nema carine", no za one koji još uvijek ne shvaćaju što znači da je carina 0% - to znači da je iznos koji ostaneš dužan državi na ime carine 0 kuna. Dakle, kad je carinska stopa jednaka nuli, obično kažemo da "nema carine", ali zapravo ako je paket prošao carinjenje, onda je carina nula (0), jer je nula posto od bilo kojeg iznosa - nula.

matija656 kaže...
denix kaže...

koliko jesu ti carinski troškovi ??

otprilike, dal zna netko ??

Mislim da je carinjenje 9 kuna po paketu. Plus nekoliko kuna koje ćeš ostaviti pošti za plaćanje uplatnicom koju ti daju na cariniskoj ispostavi.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,planiram uzeti volan na ebayu pa me zanima koliko bi me carina i sve ostalo izašlo,imam besplatnu dostavu i vrijednost paketa je 70USD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mbaksa kaže...

ok hvala
zanima me još ovo, znači ako mi se proizvod carini, ja moram ići po njega na carinu ili mi dolazi na adresu koju stavim??
jer sam u opatiji na faksu pa da znam što mogu očekivat :/

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 16:52 (matija656).
17 godina
moderator
matija656 kaže...
zanima me još ovo, znači ako mi se proizvod carini, ja moram ići po njega na carinu ili mi dolazi na adresu koju stavim??

jer sam u opatiji na faksu pa da znam što mogu očekivat :/

Za to bi ti se još netko trebao javiti. Meni su samo jednom carinili nešto i tad sam išao na carinsku ispostavu u pošti, tamo su mi dali uplatnicu, platio uplatnicu i pokupio paket.

Edit: zna tko možda jesu sad bili nekakvi praznici u Kini, odnoso do kad traju? Čini mi se da sam na stranici jednog prodavača vidio tako nešto, da je napisao da će robu slati 4. i 8.10., ali sam zaboravio do kad to traje. Do 10.10. ili tako nešto? Naručio sam jednu stvar pred šest dana i još nema nikakve reakcije...

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 19:26 (mbaksa).
15 godina

Pozdrav imam pitanjece u vezi carine do koje svote se naplačuje ? 

I zanima me kako ide situacija s kopijama recimo obleke poput lacostine kopija hlača dali to stopiraju ili ne? 

Ustvari kakva je naša carina jel pregledaju ili ne ? 

0 0 hvala 0
15 godina

Osim što ti stopiraju, morat ćeš platiti i njihovo uništenje. Neznam točno o kolikom se iznosu radi.

15 godina

to još niko nije platio niti će , neka mi slobodno dokažu da sam znao da je stvar falša ... cijene su malo manje nego kod nas na većinu stvari .... neću platit ništa već je sramota šta neće da puste jednu stvar jer oće da ljudi kupuju iste falšete u dućanima koji državi plaćaju porez,,,, moj vam je savjet a i ja sad tako kupujem nakon što su mi zaustavili dva para patika ...naručite u bosnu na neku adresu od prijatelja i lijepo kad on dolazi ili neki njegov samo ih donese u kesici , to ej za veće stvari a za manje tipa majice neće vam ništa meni su prošle obe koje sam kupio iz kine, kreteni oće da nam izmuzu i zadnje šta imamo u đepu dok neki švercaju po 100 komada robe i prodaju po fejsu ....kupujte u kini samo na bosanske adrese izbjegavajte davat lopovima novce

za smanjenje carine:

plaćajte dva puta paypal , recimo ako stvar kosta 50 eura platite liku jednom 30 i odma izad toga nakon pola sata 20 eura i kad vam traze racun isprintajte sa paypala tih 20 eura večinom i u banci se to vode kao 2 transakcije pa možete i tamo tražiti ispis ove manje od 20eura , samo čekajte pola ure imeđu dvije uplate na paypal ... siping kazite da je bio gratis .... nedajte gubi nista

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 17:12 (Soniccro).
17 godina
Soniccro kaže...

to još niko nije platio niti će , neka mi slobodno dokažu da sam znao da je stvar falša ... cijene su malo manje nego kod nas na većinu stvari .... neću platit ništa već je sramota šta neće da puste jednu stvar jer oće da ljudi kupuju iste falšete u dućanima koji državi plaćaju porez,,,, moj vam je savjet a i ja sad tako kupujem nakon što su mi zaustavili dva para patika ...naručite u bosnu na neku adresu od prijatelja i lijepo kad on dolazi ili neki njegov samo ih donese u kesici , to ej za veće stvari a za manje tipa majice neće vam ništa meni su prošle obe koje sam kupio iz kine, kreteni oće da nam izmuzu i zadnje šta imamo u đepu dok neki švercaju po 100 komada robe i prodaju po fejsu ....kupujte u kini samo na bosanske adrese izbjegavajte davat lopovima novce

za smanjenje carine:

plaćajte dva puta paypal , recimo ako stvar kosta 50 eura platite liku jednom 30 i odma izad toga nakon pola sata 20 eura i kad vam traze racun isprintajte sa paypala tih 20 eura večinom i u banci se to vode kao 2 transakcije pa možete i tamo tražiti ispis ove manje od 20eura , samo čekajte pola ure imeđu dvije uplate na paypal ... siping kazite da je bio gratis .... nedajte gubi nista

Stvarno misliš da je carina blesava... {#}

A i pitanje je koliko će to još u Bosni hodati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice