eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.148
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel postoji kakva mogućnost da je ovo original? :D
Samo je jedan način da saznaš, a ni on nije siguran (ako i prođu na carini, ne znači da su originalne). Mogle bi biti originalne, a ako jesu, to je vjerojatno više godina star model i to neki low-end model. Međutim, sumnjive jesu jer je u pitanju friški prodavač (dakle, možda još nitko nije utvrdio da su krivotvorene, odnosno prijava nije riješena - ako utvrde, onda će ga blokirati) i jer se nalaze u Kini. Sad, koja je poanta proizvesti naočale u Italiji, odpelati ih u Kinu i onda slati po čitavom svijetu? Ajd dobro, možda ima logike, jer je poštarina u Kini valjda najniža, odnosno smiješno niska. Anyways... Nitko ti oko toga ne može pomoći - sam moraš odlučiti jesi li spreman riskirati i snositi posljedice svog odabira.
Ma jedino ak neće proć carinu, kupovo sam bio ksenon za auto pa su prošli bez problema, i to dva komada zajedno, a onda da ovo neprođe. I kad dođu ako primjetim nekvalitetu ja tražim novce nazad briga me, hoću ono što sam platio. I to je model 2012 kolko sam uspio vidit po netu.
Ma jedino ak neće proć carinu, kupovo sam bio ksenon za auto pa su prošli bez problema, i to dva komada zajedno, a onda da ovo neprođe.
Nisam siguran jesi li shvatio u čem je problem, kad ovo uspoređuješ s ksenon sijalicama. Ako su krivotvorene i to na carini otkriju, imat ćeš problema - naočale će uništiti, a tebe kazniti (ako se dobro sjećam rasprava koje su vođene na ovoj temi, mislim da se spominjalo da bi ti zaračunali PDV na procijenenu vrijednost originalnih naočala i troškove uništavanja od petstotinjak kuna ili tako nešto). Tako da se sa sijalicama smiješ "igrati", ali s naočalama ili bilo čim drugim što nosi neku poznatu marku - ne.
I to je model 2012 kolko sam uspio vidit po netu.
Ja sam gledao na stranicama Policea i nisam vidio takve naočale. Doduše, možda mi je promaklo.
Ma jedino ak neće proć carinu, kupovo sam bio ksenon za auto pa su prošli bez problema, i to dva komada zajedno, a onda da ovo neprođe.
Nisam siguran jesi li shvatio u čem je problem, kad ovo uspoređuješ s ksenon sijalicama. Ako su krivotvorene i to na carini otkriju, imat ćeš problema - naočale će uništiti, a tebe kazniti (ako se dobro sjećam rasprava koje su vođene na ovoj temi, mislim da se spominjalo da bi ti zaračunali PDV na procijenenu vrijednost originalnih naočala i troškove uništavanja od petstotinjak kuna ili tako nešto). Tako da se sa sijalicama smiješ "igrati", ali s naočalama ili bilo čim drugim što nosi neku poznatu marku - ne.
Znam ja šta ti hoćeš reći, al ta priča o tom vašem uništavanju nema smisla. Ja i kolege smo unazad zadnjih 5 i više godina naručili zajedno sigurno preko 5 tisuća paket nema kakve ne robe praktički i ja nisam čuo da se nekome tako nešto desilo. A i da se to desi, nema tog Boga koji bi me natjerao da to platim.
I to je model 2012 kolko sam uspio vidit po netu.
Ja sam gledao na stranicama Policea i nisam vidio takve naočale. Doduše, možda mi je promaklo.
Ma na stranicama su sve neke glupe nisam ni ja na stranicama našao nijedne koje mi se sviđaju pa sam tražio ovako..
Znam ja šta ti hoćeš reći, al ta priča o tom vašem uništavanju nema smisla. Ja i kolege smo unazad zadnjih 5 i više godina naručili zajedno sigurno preko 5 tisuća paket nema kakve ne robe praktički i ja nisam čuo da se nekome tako nešto desilo. A i da se to desi, nema tog Boga koji bi me natjerao da to platim.
Rekoh, bila su svjedočanstva na ovoj temi pa... Traži ako želiš ili se uzdaj u osobno iskustvo.
Onda bi se dalo zaključiti da ni nije riječ o nekom skupom modelu, kad ga se nisu udostojili staviti na stranice. S druge strane, ako tog modela nema na službenim stranicama, onda ni ne možeš biti siguran da taj model postoji. BTW jedna stvar koju sam uočio je da na naočalama na službenim stranicama "Made in Italy" piše "malim slovima" (kurentom), a na ovim naočalama na eBayu piše "velikim slovima" (verzalom). Sad sam već pozatvarao stranice, no koliko sam vidio, modeli sa stranica počinju sa slovom S, a ovaj tvoj počinje sa slovom P. Tako da nekih razlika, koje upućuju da ili se ne radi o originalnim naočalama ili se radi o starom modelu (ili low-end modelu) - ima. No, tko bi ga znao.
Rekoh, bila su svjedočanstva na ovoj temi pa... Traži ako želiš ili se uzdaj u osobno iskustvo.
Znam, a i to je bio jedan na nekoliko tisuća, ako ne i desetaka tisuća. Meni nije nikad nijedan paket na carini bio a bilo je svakakvih.
Onda bi se dalo zaključiti da ni nije riječ o nekom skupom modelu, kad ga se nisu udostojili staviti na stranice. S druge strane, ako tog modela nema na službenim stranicama, onda ni ne možeš biti siguran da taj model postoji. BTW jedna stvar koju sam uočio je da na naočalama na službenim stranicama "Made in Italy" piše "malim slovima" (kurentom), a na ovim naočalama na eBayu piše "velikim slovima" (verzalom). Sad sam već pozatvarao stranice, no koliko sam vidio, modeli sa stranica počinju sa slovom S, a ovaj tvoj počinje sa slovom P. Tako da nekih razlika, koje upućuju da ili se ne radi o originalnim naočalama ili se radi o starom modelu (ili low-end modelu) - ima. No, tko bi ga znao.
Probaj upisati Police P9601 na google, nema veze s vezom :D Poslo sam ja selleru poruku, iako ja otpočetka nevjerujem da su original jer su ipak 112kn, al eto, tko zna, ništa me ne košta pitat.
Znam, a i to je bio jedan na nekoliko tisuća, ako ne i desetaka tisuća. Meni nije nikad nijedan paket na carini bio a bilo je svakakvih.
Bilo bi zgodno pokazati ti carinska skladišta.
jel se moze kako znat kad šalju avionom ? šta piše u shipingu ?
i još jedno pitanje dugo sam čeko item i trazio sam refund para jer cekam skoro 40 dana item i dao mi je pare nazad danas ali šta ako dode ta stvar u medjuvremenu jel mu moram platit ili nikom ništa ?
i još jedno pitanje dugo sam čeko item i trazio sam refund para jer cekam skoro 40 dana item i dao mi je pare nazad danas ali šta ako dode ta stvar u medjuvremenu jel mu moram platit ili nikom ništa ?
Imao sam nekoliko takvih slučajeva i javio sam se selleru da mi je item stigao i platio mu. Stavi se na mjesto trgovca, sigurno bi htio da ti je svaki item pošteno plačen, a ne da ih šalješ besplatno.
Sestri sam naručivao torbicu, i slučajno sam dodao dvije, i onda sam označio da oću samo jednu i kod plaćanja mi je bila cijena za samo jednu i onda je ispalo da nemam dovoljno novaca na računu, i sada je sestra uplatila novce na račun. ali mi je u summary dvije torbice i traži me da platim dvije, kako mogu maknuti jednu? Jel moram selera kontaktirat ili mogu sam nekako?
Sestri sam naručivao torbicu, i slučajno sam dodao dvije, i onda sam označio da oću samo jednu i kod plaćanja mi je bila cijena za samo jednu i onda je ispalo da nemam dovoljno novaca na računu, i sada je sestra uplatila novce na račun. ali mi je u summary dvije torbice i traži me da platim dvije, kako mogu maknuti jednu? Jel moram selera kontaktirat ili mogu sam nekako?
Ne možeš "maknuti", jer si se obzvezao kupiti dvije. Tj. već si ih kupio, ali ih još nisi platio. Kontaktiraj prodavača da ti otkaže jednu.
kupio bih jedan CD album, košta 11$, na to nebih trebao platit carinu i pdv, jelda?
Imam pitanje za ljude koji su prodavali preko ebaya stvari. Kako se stavi cijena poštarine ako želim nešto listati na ebay, što bi trewbao kontaktirat poštu makar sumnjam da bi oni to znali. Nadam se da kužite pitanje i unaprijed hvala za odgovore.
Imam pitanje za ljude koji su prodavali preko ebaya stvari. Kako se stavi cijena poštarine ako želim nešto listati na ebay, što bi trewbao kontaktirat poštu makar sumnjam da bi oni to znali. Nadam se da kužite pitanje i unaprijed hvala za odgovore.
A ako oni ne znaju tko će znati? Imaš u pošti točno lijepo ispisanu tablicu u kojoj piše cijena slanja paketa (domaće pošiljke i i inozemne) u odnosu na težinu paketa.
A ako oni ne znaju tko će znati? Imaš u pošti točno lijepo ispisanu tablicu u kojoj piše cijena slanja paketa (domaće pošiljke i i inozemne) u odnosu na težinu paketa.
a i možeš sam na njihovoj stranici izračunati: http://www.posta.hr/cjenik-on-line
Ispričavam se ako će ovo sad zvučati bahato, ali pitanje sam postavio ljudima iz Hrvatske koji su prodavali nešto preko ebaya. A dosta sam toga poslao poštom da znam da cijene na cjeniku njihovom i ono što se plaća na šalteru nije uvijek isto.
Dakle naručio sam pošiljku prek ebaya ali sam stavio krivu adresu(imam dvije na ebayu), sve je proslo kroz paypal tj plaćeno je,,,,Sad me zanima, mogu li ispraviti nekako adresu ili moram kontaktirati sellera i dati mu podatke ispravne adrese
Dakle naručio sam pošiljku prek ebaya ali sam stavio krivu adresu(imam dvije na ebayu), sve je proslo kroz paypal tj plaćeno je,,,,Sad me zanima, mogu li ispraviti nekako adresu ili moram kontaktirati sellera i dati mu podatke ispravne adrese
Ako ga ne kontaktiraš, poslat će ti na adresu koja ti je na računu. Ako ti već i nije poslao.
Ako ga ne kontaktiraš, poslat će ti na adresu koja ti je na računu. Ako ti već i nije poslao.
Ma maloprije sam to naručio ali sam bio malo brzoplet, odmah sam mu poslao mail da ispravi adresu! Valjda hoće? ;)
Jel postoji ikakva mogućnost da mi se ovošalje za hrv? Ne može se kontaktirati sellera ali u pitanjima piše da ako šalju unutar US onda šalju iz Oregona (mislim) a ako šalju negdje dalje onda ide iz neke druge države. Također piše da šalju svuda osim u europsku uniju. Mogu li ja za hrv naručit?
Jel postoji ikakva mogućnost da mi se ovošalje za hrv? Ne može se kontaktirati sellera ali u pitanjima piše da ako šalju unutar US onda šalju iz Oregona (mislim) a ako šalju negdje dalje onda ide iz neke druge države. Također piše da šalju svuda osim u europsku uniju. Mogu li ja za hrv naručit?
Najvjerojatnije ne.
Ispričavam se ako će ovo sad zvučati bahato, ali pitanje sam postavio ljudima iz Hrvatske koji su prodavali nešto preko ebaya. A dosta sam toga poslao poštom da znam da cijene na cjeniku njihovom i ono što se plaća na šalteru nije uvijek isto.
A ja nisam iz Hrvatske?
kažem ti ovdje saznaš cijenu http://www.posta.hr/cjenik-on-line i 100% je tako, uvijek kada šaljem tu provjerim cijenu i takvu mi i naplate
Jutros sam u emailu dobio poruku od Ebay-a da moram platiti dug od BillMeLater servisa u iznosu od 349 dolara. Ali ja nisam nikad ništa naručivao sa ebay-a. Pa me zanima dali je ovo neki scam jer se ne navode nikakvi proizvodi koje sam kupio, ali zahtjeva da skinem invoice (dugme print) koji ide na stranicu electrorrotor(dot)com/JXIBNXZJFP(dot)htm i sa nje mi počme skidati zip datoteku, ali me chrome upozori da dije često downloadana i da može biti opasna.
Poslano je sa: help@ebay-billme(dot)com putem domene priam.lunarmania(dot)com
A ovu sam sliku dobiu u mailu.
Pa me zanima dali je ovo scam. Ja sam uvjeren da je. Ako nije što bih trebao napraviti jer nisam ništa naručivao sa ebaya niti imam svoj acc na njemu.
Hvala
Na PayPalu mi nema ništa sumljivo, nema nikakvih potraživanja, upozorenja i sl. Pa je ovo znači scam.
Na PayPalu mi nema ništa sumljivo, nema nikakvih potraživanja, upozorenja i sl. Pa je ovo znači scam.
Čim su krive domene u pitanju jasno je da je scam. Čim je u pitanju servis koji nisi nikad koristio, jasno je da je spam ili scam.
Takvi mailovi se ni ne otvaraju, nego se automatski brišu (po mogućnosti uz Report Spam). Servisi koje koristiš ti u pravilu neće slati mailove, osim u specifičnim slučajevima, odnosno o tome kako si podesiš - recimo eBay ti svaki plaćeni račun proslijedi na email, obavijesti te kad je pošiljka poslana i sl., ali em ti je to jasno da je došlo od eBaya, em sve to imaš u samom eBayu i ništa ne radiš izvan eBaya - ti mailovi su čist informacije i potvrde radi.
Još jednom hvala.
Volim biti siguran pa ću rado provjerit nego upasti u nekakvu zamku.