Origin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 879
|
čitano: 293.991
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Origin - pitanja i odgovori
dexxa86 kaže...

Pozdrav!

Imam C i D disk na kompu, na C disku su mi programi a na D disku igre, filmovi, i ostalo..

I sada, origin mi je instaliran na C disku, i sve igre mi tamo pohranjuje, a htio bi ih prebaciti na D..

Dali se to moze i kako? Ja sam probao ali svaki put kad prbacim igre mi vise ne rade i opet ih moram vratit na C..

Može bez problema.

1.) Origin -> Application Settings -> Advanced -> Downloaded Games -> Change... - tu podesiš da ti instalira na npr. D:\Origin games (prije svega napravi mapu na D: pod tim nazivom, npr. Origin games).

2.) Premjesti mape sa instaliranim igrama sa C:\...\Origin games u neku privremenu mapu

3.) Sada ti je na Originu kod igre umjesto Play stavljen Download. Pokreni download igara koje si imao instalirane. Nakon što se instaliralo 100-tinjak Mb od svake igre, pauziraj download svih igara i potpuno izađi iz Origina.

4.) Igre su ti se počele skidati na D: kako si i podesio u postavkama. Izbriši sve mape s igrama koje ti je Origin malo prije postavio i počeo u njih skidati u D:\Origin games\...  i na njihovo mjesto prebaci mape s igrama koje su ti bile prije na C: (a sada su u nekoj privremenoj mapi).

5.) Otvori Origin i nastavi pauzirani download. Origin bi ti trebao prepoznati prijašnju instalaciju na toj novoj lokaciji i bit će ti download 100%. Postavke igri su ti spremljene u Cloud i u AppData tako da samo dovršiš instalaciju igri. Nećeš morati ponovno podešavati opcije u igrama.

Najsigurnije je da to radiš igru po igru umjesto sve odjednom ali mislim da ne bi trebalo biti problema i ako odjednom radiš sa više igara.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
neaktivan
Micek kaže...
dexxa86 kaže...

Pozdrav!

Imam C i D disk na kompu, na C disku su mi programi a na D disku igre, filmovi, i ostalo..

I sada, origin mi je instaliran na C disku, i sve igre mi tamo pohranjuje, a htio bi ih prebaciti na D..

Dali se to moze i kako? Ja sam probao ali svaki put kad prbacim igre mi vise ne rade i opet ih moram vratit na C..

Može bez problema.

1.) Origin -> Application Settings -> Advanced -> Downloaded Games -> Change... - tu podesiš da ti instalira na npr. D:\Origin games (prije svega napravi mapu na D: pod tim nazivom, npr. Origin games).

2.) Premjesti mape sa instaliranim igrama sa C:\...\Origin games u neku privremenu mapu

3.) Sada ti je na Originu kod igre umjesto Play stavljen Download. Pokreni download igara koje si imao instalirane. Nakon što se instaliralo 100-tinjak Mb od svake igre, pauziraj download svih igara i potpuno izađi iz Origina.

4.) Igre su ti se počele skidati na D: kako si i podesio u postavkama. Izbriši sve mape s igrama koje ti je Origin malo prije postavio i počeo u njih skidati u D:\Origin games\...  i na njihovo mjesto prebaci mape s igrama koje su ti bile prije na C: (a sada su u nekoj privremenoj mapi).

5.) Otvori Origin i nastavi pauzirani download. Origin bi ti trebao prepoznati prijašnju instalaciju na toj novoj lokaciji i bit će ti download 100%. Postavke igri su ti spremljene u Cloud i u AppData tako da samo dovršiš instalaciju igri. Nećeš morati ponovno podešavati opcije u igrama.

Najsigurnije je da to radiš igru po igru umjesto sve odjednom ali mislim da ne bi trebalo biti problema i ako odjednom radiš sa više igara.

Svaka cast za tutor ovo je najefikasnije!!!

14 godina
neaktivan
Origin - pitanja i odgovori

Ne moras cak ni downloadat. Samo ubaci sve u isti folder i onda pritisni download. Otkrit ce da postoje fileovi i samo ce pokreniti instalaciju.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Neće da mi verificira adresu na Originu. Može li ko pomoći? 

0 0 hvala 0
13 godina

Kupujes ili ? ako kupujes mora biti ista kao i na kartici s kojom kupujes. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma kupuje mi jedan momak, ja nemam kreditne kartice, al neće da verifikuje moj email s kojim sam otovrio račun

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

We were unable to process your order with this payment method. Use a different payment method or try again later. [ref. #9006]

Moze li mi ko pomoc? Hvala 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čemu služi ovaj Game installers? Također, bi li trebao izabrati ovu opciju Keep game installers after games have been installed? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

installeri su kao igra koju skines s neta. origin ju instalira i onda, ako oznacis da ti ne treba, origin ih obrise. kao da skines iso, instaliras igru i obrises iso.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Evo, postupak da ne morate ponovo skidati Origin igre prilikom reinstala Windowsa. Ista stvar vrijedi i ako zelite prebaciti igru na drugi disk ili drugi direktorij!!

Postupak se malo razlikuje od prijasnjih, koji su bili opisani. I dosta brzi je. Nema zapocinjanja downloada i cekanja.

Ovo mi je uspjelo 3 puta, al jos nitko nije javio da je radio na taj nacin, pa javite vase rezultate!

Udjes u opcije Origina pod Advanced i nadjes Install direktorij gdje se instaliraju igre.
Tamo pronadjes instaliranu igru (recimo BF4)
Napravis kopiju cijelog igrinog direktorija (na drugi disk, eksterni disk...).
Bas glavnog direktorija, ne fajlova iz njega.

Format, brisanje, reinstall Windowsa bla bla, sto vec radis.

Ponovno instaliras Origin i uneses svoje podatke.
Ponovo udjes u opcije i pronadjes koji direktorij je podesen kao instalacijski.
Mozes ga i promjeniti ako hoces instalirati na neki drugi disk.

I sad u taj direktorij presnimis kopiju igre.

U Originu samo desni klik na igru, Install, i poslije klikanja Next, igra ce se pojaviti instalirana.

Dodatak:
I ako igre imate instalirane na nekom drugom disku osim C (nego na npr. D:, E:...) onda ne morate raditi kopiju igre prilikom formata C:, nego kod ponovne instalacije Origina, odma u opcijama promjenite disk i direktorij i igre su spremne za igranje!

EDIT: Upravo sam primjetio da je kolega Zajeb vec napisao ovo, skraceno u jednu recenicu! {#}

Fala kolega! Znaci da je isprobano!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 18:13 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
5 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, trebam pomoć oko Origina.
Dakle, prilikom instaliranja Origina klijenta na PC (Windows, 32 bit) mi se pojavi pogreška "msvcr100.dll is missing from your computer", i nemogu ga instalirat (Origin).
Probao sam više puta, i stalno to pokazuje.
Dakle, jel ima neko ideju šta bi to moglo biti (taj msvcr100)?
Hvala unaprijed ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ima li u Originu opcija za spremanje instaliranih igara (kao što to radi Steam) da ako nanovo instaliramo Windowse da netrebamo ponovno downloadat igru?

You are wrong, fucked, and overrated and I think am gonna be sick of your fall!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bruno03 kaže...

Ima li u Originu opcija za spremanje instaliranih igara (kao što to radi Steam) da ako nanovo instaliramo Windowse da netrebamo ponovno downloadat igru?

1. Da, mozes zadrzati instalaciju (Naravno, onda ti na disku igra zauzima x2 prostor!

2. Postoji i alternativa, samo napravis kopiju cijelog direktorija:

http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/origin-pitanja-odgovori/104765.aspx?page=15&jumpto=3993193&sort=asc&view=flat

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
neaktivan

Upravo sam skidao Titanfall BETA sa origina, i prvih 3gb mi se skidalo mojom normalno brzinom koju imam, 1mb/sec (brže i ne mogu imat u gradu u kojem živim :/) a zatim, ostalih 10gb mi se skidalo po brzini od 8-9mb/sec...i skinulo se veoma brzo...Kako je moguće da je origin skidao igru tom brzinom kada je moja brzina zapravo samo 1mb/sec...?

I named my penis The Truth, because bitches can't handle it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Igra je kompresirana i vjerojatno se dok se downloada i dekompresira.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Na Steamu ti pise za igru da je velika npr. 12GB, ali kad pocnes skidati skida recimo samo 6GB. Tako je meni bilo cini mi se za L4D2. Ona prva velicina je koliko igra zauzima na disku. Vjerovatno je isto tako i na Originu. Pise koliko ce igra zauzeti na disku, a skida manje (kompresovano). Samo sto ne pise pravu velicinu koju skida, kao na Steamu. Pa zato prikazuje da skida brze. A mozes pogledati tamo gdje ti je igra spremljena da zauzima na disku bas tih 12.3GB.

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Može li jedno malo objašnjenje?

Dakle, na originu ima FIFA14 (jedno 5 verzija i dodataka), FIFA manager 14, 13, 12 itd, imaju u ponudi FIFA 13, 11 i 10. 

Zašto nema u ponudi FIFA 12??? Malo sam se zaželio igranja online FIFA-e i baš bi želio 12 igrati jer mi se čini kao best buy. a ono, nema je. 

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje

Imam 8 origin accounta i na svakom je jedna igra,a htio bi ih spojiti.

Citam da je moguce merge-ati igre preko chat supporta(obrisu igru s jednog acc-a i stave novi key na drugi acc),zanima me dal bi me odhebali posto tu ima malo vise posla i mogli bi me ispitivat zasto imam tolko acc-ova.

(Prije godinu-dve je bio neki exploit pa se dalo ugrabit par igra).

14 godina
neaktivan

Nebi trebalo biti problema, no ne ide to preko chata vec preko phone supporta, nazovi ih ako imas skype + credit te ih pitaj za merge te ce te pitati za mail, i sam sam morao zvati zbog merga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

tko zna kad izlazi novi nastavak stare Elite

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Origin EA download manager

Jel moze neko da mi kaze kako se pravi ORIGIN i ako je preko net-a jel moze link? :D

13 godina
neaktivan
the best1234 kaže...

Jel moze neko da mi kaze kako se pravi ORIGIN i ako je preko net-a jel moze link? :D

Normalno da je preko net-a {#}

Evo ovdje se mozes registrirat, a ovo ti je link za download Origin clienta.

12 godina
neaktivan

samo da pitam u vezi Dead Space igre, imam 4 gb fraj na disku a traži 7... dobio sam Order Confirmation na mejl ..(njihov klijent imam zbog par igri sa steam-a koje traže to ali ih nisam još instaliro) pa me zanima dali ju ja moram sad skinut/instalirat da ostane u my games ili je mail potvrda (račun) što imam dovoljno da neispari i ostanem bez tog gifta tj. dali je postupak isti kao na steamu - kupim i pokazuje da ju imam, a sam odlučujem kad ću je instal?

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
15 godina
SuperDox kaže...
the best1234 kaže...

Normalno da je preko net-a {#}

Evo ovdje se mozes registrirat, a ovo ti je link za download Origin clienta.

Ne moraš instalirat ako nećeš.

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
13 godina
9090, pokreni Origin. Ako je unutra, tvoje je.
Makar da, cim kupis, igra je tvoja za uvijek.
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

naletio sam na ovaj članak iz 2011 - EA Steam keys can be activated on Origin http://www.pcgamer.com/2011/07/21/ea-steam-keys-can-be-activated-on-origin/  pa me zanima jel to i dalje šljaka ili...ako tko ima iskustva nedavna neka kaže

0 0 hvala 0
13 godina

naravno da šljaka...svaka novija ea igra kupljena na steamu se može aktivirati na origin ako ga koristi kao drugi drm...igre kao npr bulletstorm koje ionako nije dostupna u našoj regiji i koristi gfwl kao drm nije moguče...stariji naslovi tipa mass effect 1 nema origin key ali ga je moguče reddemat uz pomoč ea supporta

edit:

od srca hvala onome tko mi je dao TD zato što sam htio sa odgovorom pomognuti nekome...sljedeči put ču zaljepit neki free key na post

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 6:57 (Mahjongg).
12 godina
neaktivan

Može pomoć.... Planiram si uzet Mass Effect 1 ali kolko vidim tamo fale Bring Down the Sky i Pinnacle Station DLC pa me zanima ako tko ima igru (digitalno il box) kako ih nabaviti i još me zanima razlog zašto se nemože kupit normalno na Originu DLC što bi bilo logično (za svaku igru svi DLC-ovi) već preko Bioware-a s tim da je sve u glupim bodovima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2014 16:23 (9090).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi,

Origin store u clientu mi se odjednom prebacio na ruski jezik i cijene! Odlogirao sam se i restartao komp, ali mi se ponovno pojavio ruski jezik. Ostatak origina je na engleskom.

Šta mi je raditi, trebam li biti zabrinut?

0 0 hvala 0
13 godina
Mirkec23 kaže...

Ljudi,

Origin store u clientu mi se odjednom prebacio na ruski jezik i cijene! Odlogirao sam se i restartao komp, ali mi se ponovno pojavio ruski jezik. Ostatak origina je na engleskom.

Šta mi je raditi, trebam li biti zabrinut?

Na T-COMu si?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice