da, ti places dok ih pljackas.
Kad se nezna sto reci rece se glupost,samo da se odgovori na poruku.jesam u pravu?

Kad se nezna sto reci rece se glupost,samo da se odgovori na poruku.jesam u pravu?
Dobro je netko napisao,radije imam ovakav komp,nego hrpu orginal SP igri,neki jadni c2d i neku sugavu graficku.Radije odem na neki dobar koncert van hrvatske ili da odem u gardaland haha nego da kupim neku obicnu SP igru.
ne, samo sam mislio da je post dovoljno shvatljiv bez da ti crtam.
to sto ti neki film ne mozes kupiti u ducanu u hrvatskoj nikakvo ti pravo ne daje da ga ukrades. svak ima neka svoja opravdanja no uzasno je licemjerno prigovarati, soliti pamet i prizivati nesrecu drugima dok radis istu stvar.
Ti nisi kao ostali koje boli k za proizvodjace? ne, ti si gori, jer dok neki nisu svjesni da je to sto rade kradja ti si svjesan i to te ne sprijecava da krades i dalje. murder one - s predumisljajem.
Ja ne znam, ali molim te možeš li mi reći da li su se ikada programeri (baš programeri i grafički dizajneri dakle ljudi koji izrađuju igru) igara i ostalog softvera javno pobunili protiv piratstva i te tzv. "krađe"? Meni se čini da programere nije briga da li netko i tko piratizira softver na kojem su radili sve dok su uredno plaćeni za svoj rad.
A sada, da kažem kako stvari stoje kod mene. Recimo da imam jače računalo koje je u stanju pokretati sve nove igre na solidnim postavkama, igru bih kupio samo u slučaju da me zanima multiplayer, a pošto mene najviše zanima i najviše igram singleplayer, zna se kako bih došao do igre.
I držim da će igru kupiti ponajprije onaj koji namjerava igrati najviše multiplayer jer igrač koji skine igru nije zakinut u singleplayeru, nego u multiplayeru.
Nisi u pravu.
Dobro ti čovjek kaže - samo si zamijenio jednu branšu drugom, ništa više. Lopov je lopov je lopov, nije bitno što kradeš, bitno je da - kradeš. Uostalom, otkud tebi uopće ideja da gledaš HD filmove? Što će to tebi? Ako ti nije ponuđeno, nemaš se što gurati. I još prigovaraš drugima, sramota, kako te nije stid?
Dobro je netko napisao,radije imam ovakav komp,nego hrpu orginal SP igri,neki jadni c2d i neku sugavu graficku.Radije odem na neki dobar koncert van hrvatske nego da kupim neku obicnu SP igru.
Da li kupuješ kartu za koncert? Ako da, zašto? Šta se ne može preskočiti ograda? Tutnuti pinku redaru? uletjeti dok ne gleda? Možda skinuti kopiju ulaznice?
A stav kakav se može ovjde pročitati tipa "Ponosan sam što skidam" ili "Radije imam jači komp pa mažnjavam igre" ide pod ono - čega se pametan stidi, budala se s time ponosi.
Moja isprika ako ovo "radije imam jači komp nego sp igre" znači "imam jači komp i kupim par mp igri i igram" a ne "imam jači komp i igram sp igre koje skinem."
Ti Sinatra kao da zivis u nekom svom svijetu. PC piratluk je toliko rasiren zato sto je najlaksi. Zar doista mislis da je nemoguc na konzolama, pogotovo ako uzmemo u obzir da se sve te igre razvijaju na PC-u?
Da nedovrsene verzije konzolnih igara takoder ne mogu procuriti? Zanima me, da nekim slucajem PC gaming potpuno izumre, koliko bi potrajalo prije nego popularne konzole masovno pocnu dobivati kojekakve ilegalne modifikacije?
Jel ti ovo poznato? Vidis da znas, ali se pravis da to ne postoji:
Nadalje, koliko puta treba istaknuti da ljudi koji piratiziraju igre te iste uglavnom niti ne bi kupili legalno? Ovdje se podrazumjeva da bi svaka osoba koja koristi piratski software jednostavno kupila original kada ne bi imala izbora. To je potpuno krivo stajaliste. Istina, neki od njih bi pljunuli lovu i kupili original, ali vecina ne bi. Pogotovo zato sto na PC-u postoji nesto sto je na konzolama mitski pojam - "freeware".
Ništa ... Mene si uvjerio. PC gaming je mrtav. R.I.P.
Idem sada baciti svoj comp kroz prozor i iz ovih stopa kupujem još jedan TV + XBOX 360.
Ženi ću obijasniti da je jedan lik na forumu invetivnog nicka Sinatra briljirao u svojoj dizertaciji o smrti gaminga na PC platformi.
Ništa ekipa, pribavite tople dekice, čaja i pokoju svjetiljku ( flash light ). Kraj PC gaminga kakvog znamo je pred nama i jednini način da ga održimo je da mi Hrvati krenemo masovno kupovati originale. Obzirom da mi kao Hrvati nećemo, sve je gotovo ...
Dame i gospodo bila mi je čast gameati sa vama - zbogom.
ne, samo se ne pravim posten, pametan niti zelim zlo istima ko sto sam ja. licemjerje je odvratna osobina.
@ Tvrdy pa mp orginale samo i kupujem,sp NE.
ajd dobro, prihvacam da covjek nekad kaze ono sto ne misli. a jel se ispovjedis kad skines neki film?
Toliko serete po toj rijeci lopov da ce netko pomislit da je tto nesto lose...
Ja piratiziram tu i tamo a uopce se ne smatram lopovom...
bas zanimljivo i nadasve interesantno
Toliko serete po toj rijeci lopov da ce netko pomislit da je tto nesto lose...
Ja piratiziram tu i tamo a uopce se ne smatram lopovom...
bas zanimljivo i nadasve interesantno
Pa i u zatvoru sjede sve nevini ljudi, nećeš naći nijednog koji misli da je kriv
To je bitno, da se covjek dobro osjeca...
Pa i mogu. Ako žele, mogu ti banirati hardverski potpis računala i onda zaboravi na igranje dok ne promijeniš komad. Niti je nemoguće, niti nevjerojatno. Jednostavno te onemoguće u igranju igara iz vlastite produkcije.
Pa i mogu. Ako žele, mogu ti banirati hardverski potpis računala i onda zaboravi na igranje dok ne promijeniš komad. Niti je nemoguće, niti nevjerojatno. Jednostavno te onemoguće u igranju igara iz vlastite produkcije.
tada ce crackovi biti drugaciji. sto se drma to se i razdrma.
A jel'? Imaš love za novi LCD, a nemaš za HD film i poštu od USA do HR? Ili su sad odjednom i filmovi preskupi?
I što za nekoliko godina, onda ćeš opet ovako? Očistiti savjest od nečistih radnji i propagirati korporacijsku dominaciju kao nešto pozitivno?
Uz sve dužno poštovanje: -"Nađi si život!"
Nipošto. Ja ne mislim da su na PC-u nedojebani klinci. Radi se o presjeku igrači koji su umorni čekati kvalitetu koja se na platformi više nikad neće pojaviti. Pinokio je pojeo piratske kruške, pa je sad i kora dobra kad je opet gladan.
Prvo bih rekao da su se i konzolasi najeli piratskih krusaka. PS1 era, anyone?
Drugo, uopce se ne slazem sa izjavom da na konzolama izlaze kvalitetnije igre od onih na PC-u. Da to mislim i sâm bih posjedovao konzolu.
Na neki nacin mozda i jest tocno da se ta kvaliteta na PC-u nece vise pojaviti. Ali bogami ne pojavljuje se ni na konzolama. Razlog je lova. Igra se na sigurno, igre su postale proizvod kojem je jedini cilj imati sto vece trziste. Cinjenica je da nezavisni timovi cesce izbacuju prave dragulje od velikih, tromih korporacija (torchlight, mount&blade, serious sam?).
Takoder i osvrt na sâm naslov teme na koji nisam obratio paznju u svom prvom postu ovdje. Ti podrazumjevas da je PC gaming iskljucivo komercijalno trziste igara, dakle ne vidis dalje od svog nosa. Postoje neke freeware igre koje bih radje igrao od vecine visokobudzetnih naslova.
I objasni mi, molim te, ovaj komentar:
Little Big Planet za sirotinju.
Kakav je to snobovski stav? Sada vise nije dobro ni kada je jeftino? Znaci cijena je bitna, vise platis pa si onda nekakva elita, ili pokusavas reci da cijena diktira kvalitetu? Ne, ti nisi zabrinut zbog piratluka, tu je nesto drugo u pitanju...
nije ni do novaca i bilo cega ljudi skidaju jer su ljeni.njima je najlakse stavit torrent i otic na kavu(i spremit u dzep tih cca. 200 kn) i kad se vrate opa igra spremna...
Ove izjave imaš za Plasmu/LCD, PC i slično, a nemoš dat 300 kuna za igru/film su TOTALNO, ali TOTALNO s*ranje!!!
Da, prije koju godinu sam radio u jednoj dobroj firmi imao fenomenalnu plaću i mogao sam si priuštiti kupovinu Plasme/LCDa.. bla bla... I onda sam dobio otkaz i bio nezaposlen jako dugo vremena. I onda koji bi kujac to trebalo značit? Kada sam radio i imao novaca sam si kupio televiziju i onda sam dvije godine bio bez posla i zar sam onda trebao prodat sva ta živa i neživa s*ranja koja sam zaradio i kupio jer si nisam mogao priuštit za kupit igru ili HD film jer plaćam kredit.
Zato ne kenjajte u vezi toga ako neko ima LCD/dobar PC/bla bla, a nema za igru/film jer je to veliko s*ranje!!!
Kad sam imao PS1 igrao sam samo pirate, prvo zbog novaca a i na mome otoku nije bilo za kupiti originala. Ali i do tih pirata je bilo tesko doci, trebalo je barem mjesec dana da naruceni primjerak dojde do mene tako da sam znao cjeniti dobru igru i uzivati u njoj dosta vremena. Onda sam kupio prvi PC i PS2 te jos kasnije novi PC da mogu pokretati bolje igre. Prica s piratima je bila slicna dosta vremena dok nije dosao brzi internet. Onda su igre bila na dlanu, skidao sam svaku mogucu igru i brzo bi je igrao, presao i odma na drugu. Vise nije bilo kao prije da sam jednu igru iz gusta prelazio po nekoliko puta, izvlacio maksimalno iz nje i kod mene se dogodilo zasicenje. Igre su mi postale dosadne...Vrijeme je prolazilo, ponekad bi se pokusao prisiliti da odigram neku igru da se vratim u stare dane ali nebi uspio. Prije godinu i pol sam kupio polovnu PS3 da se opet pokusam vratiti u one stare dane, kupio sam jednu igru i to zbog cijene, samo sam nju imao i izvukao sam maksimum iz nje. Opet mi se vratio onaj stari osjecaj koji me i dalje drzi a sada je uzitak jos veci jer sam igru platio i podrzao autora. Vise ne trebam kao prije odigrati svaku mogucu igru ali ovako nista ne gubim a dobru igru cjenim mnogo vise. Na svom PC-u koji je za danasnje pojmove slab i dalje upiknem negu zanimljivu igru na akcijama kojih hvala Bogu ima a uz to sam naucio cjeniti i indie developere koji prodaju jeftine i inovativne igre poput Minecrafta na koji sam ponosan sto sam ga kupio (sedamdesetak kuna cijena) a ulupio sam u njega vec stotine sati.
Brzi internet unistava PC gaming i zelim reci da su zbog njega mnogi od vas prestali cjeniti dobru igru. A kapitalizam je jasan, ako se proizvod ne prodaje onda se nece ni proizvodit...
Možda je pomalo čudno, ali u većini se slažem sa Sinatrom, Tvrdyjem, Danny_HR-om, Toni_93...
Igre jesu malo skupe za naše pojmove i mogućnosti ( mislim, s cijenom jedne igre koja košta cca 500kn može se komotno kupit jedno napajanje, RAM ili pak malo manji HDD ), ali to nije razlog da se ne bi kupovali originali... Onaj tko je navikao kupovati po 2-3 igre mjesečno, normalno da mu je skupo, ali onaj tko je dovoljno normalan da kupuje jednu igru mjesečno i rijeđe, neće mu biti skupo...
Osim toga, postoji Steam, koji koliko sam vidjela, nudi neke igre po ispodprosječno niskim cijenama... Nove igre imaju svoju cijenu, ali one će ionako s vremenom više-manje pasti...
Također, onaj tko ima za konfiguraciju od 5000 i više tisuća kuna, trebao bi imati i za jednu igru od 500kn...
Uostalom, zašto skidati nešto s interneta kad tu istu igru možete posuditi od prijatelja i isprobati ju, ako već nemate Demo... Mislim, igre su toliko raširene da je to jednostavno moguće... Posudiš, isprobaš, svidi ti se, pričekaš da cijena padne i kupiš... Pa šta je 250-300kn u mjesec dana za jednu jedinu igru??! Apsolutno ništa... Ako se može trošiti na cigarete i cugu, može i na igre... A sigurna sam da oni koji puše mjesečno potroše više na cigarete nego što košta jedna igra...
Onaj tko skida, neka skida, ide njemu na dušu... Ja nisam igrač, a i ono što igram ( TrackMania Nations ) je 100% besplatno...
Ja samo čekam novog Duke Nukema, nadam se da će izbacit Demo verziju, a kad dođe - KUPUJEM...
Ja samo čekam novog Duke Nukema, nadam se da će izbacit Demo verziju, a kad dođe - KUPUJEM...
Le Omg. Zena koja se pali na Djuku.
Sad sam sve vidio.
Mato jesi li to ti?
Little Big Planet za sirotinju.
Kakav je to snobovski stav? Sada vise nije dobro ni kada je jeftino? Znaci cijena je bitna, vise platis pa si onda nekakva elita, ili pokusavas reci da cijena diktira kvalitetu? Ne, ti nisi zabrinut zbog piratluka, tu je nesto drugo u pitanju...
Ma tip je obična trolčina.Tek eventualno, ako je zaposlenik neke od korporacija, ovo što radi im smisla, ali onog pokvarenog, nikako ne nekog konstruktivnog smisla koji ljude tjera da se promijene i da počnu razmišljati svojom glavom. Jedino što zna napraviti je prozivati i pljuvati, ne zanima ga ništa nego da ljudi daju lovu.
Sry, ali te to ipak neće oprati kada u budućnosti budeš papskiji od pape, ako si danas ovakav kakav jesi. Pogotovo što računaš da će se promijeniti okolnosti, da ćeš u budućnosti, jednom kada će situacija biti bolja, ti obaviti ispovijed i krenuti maltretirati ljude.
kad igre budu 50kn onda cu ih mozda i kupovati. ovako, da za igru koju cu prijeci u par dana dajem 300-500kn a za album Toma Waitsa ili Pink Floyda 150?? no way!
imam oko 400 originalnih CD-a i isto toliko LP-ja a sve sam to mogao skinuti u flacu. imam dosta i downloadane glazbe ali to je samo za preslusat koji put i izabrat sta kupit.
kad pirati ubiju glazbenu produkciju ubit ce i pc gaming.