Pozdrav ljudi, imam nekoliko pitanja u vezi Wii-a. Kao prvo da pojasnim situaciju. Razmišljao sam kako da si obnovim/nadogradim iskustvo u igrama. Padalo mi je na pamet svašta. Prvo da uzmem novi komp, ali kada sam shvatio da cifra nejde ispod 7000 kn jer mi treba cijeli komplet (monitor, zvučnici, ostale sitnice i naravno komp) odustao sam na duže vrijeme od toga. Razmišljao sam i dalje... pa pomislio na PS3, ali znam da moj brat do svog rođendana u 4. mjesecu planira kupiti trojku tako da nema smisla da imamo dve iste u jednoj kući. Onda mi je pao na pamet X360, ali vidim da su PS3 i X360 jako slični i praktički ko Intel i AMD, samo ovisi tko što preferira, tako da i to otpada. Probao sam i sa handheld konzolama kao Nintendo DS, ali me jako razočarao i faktički ga nisam niti koristio. I sada je došla ideja za Wii. Inovativan je, ima pregršt inovativnih igara, i najvažnije... najjeftinij je od svih opcija. E sada, zanima me par pitanja, pa bih molio vlasnike Wii-a ili one iskusne da mi odgovore.
1. Znam da Wii ima onaj motion kontroler za pokrete i to. Ali dali se mogu igre igrati na manjem tv-u i iz stolice ili treba "skakati i letjeti" po sobi da bi se igre igrale? Tj. treba li veliki prostor za to?
2. Wii se spaja samo na klasični SCART? Nema HDMI ili to? Jel?
3. Znam da nije baš prikladno tu to spominjati, ali dali se da napraviti softmod za Wii kod kuće (kao što se npr. jailbreaka iPhone) ili se treba ići na servis i tamo to raditi? I kakva je uopće razlika između softmoda koji se tako lako može napraviti i onih WASP čipova koji dođu 450 kuna? Gdje je kvaka?
4. Što treba paziti kada bi se eventualno prohakiro Wii (tj. da se mogu igrati piratice), jeli te mogu bannati sa online igranja ili nekako sam čuo da se nesmije firmware nadograđivati. Pa me zanima jeli uopće isplativo modati i čipirati Wii?
5. U Sophos Labu sam vidio pod opcijom kontroleri barem 10 različitih kontrolera, ali mene zanima što bih trebao uzeti (uz onaj crni, novi Wii za 1695 kn) da se igra u 2 playera? Koji kontroler?
Eto to bi bilo to za sada, ako se još nešto sjetim, napišem tu. Cijenim vaše odgovore i zahvaljujem. Pozdrav.