PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.474.738
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...

Ne kužim kako je prevara ako izađe nova konzola, koja će biti barem 200€ skuplja? Plus što su igre u PS libraryu iste tj. ne trebaš posebno kupiti igru za pojedini model konzole (kao npr. u slučaju PS3 -> PS4)?

Što bi tek onda rekli za grafičke kartice?

200 krznaša skuplja, odakle to ??

Ovo za igre ne želim komentirat, jer me od strane Sony-a više ništa ne bi iznenadilo.

Ako imaju jaču konzolu, koja je u stanju ljepše gurat igru, nitko ne garantira ništa.

12 godina
zabranjeniples kaže...
DeniZg kaže...

Ne kužim kako je prevara ako izađe nova konzola, koja će biti barem 200€ skuplja? Plus što su igre u PS libraryu iste tj. ne trebaš posebno kupiti igru za pojedini model konzole (kao npr. u slučaju PS3 -> PS4)?

200 krznaša skuplja, odakle to ??

Službena cijena PS4 je 349$.

Špekulira se da će NEO biti barem 100-200$ skuplji.

PSN - DeniZg80
15 godina
DeniZg kaže...

Špekulacije su jedno, a stvarna stvar je drugo.

Iskreno, mislim da je 200 krznaša previše i ne vjerujem u tu cifru.

Kako god, da ne dužimo previše. 

Sve ostaje za vidjet, ali ja svoj stav ne mijenjam.

Koliko je ovo pametan potez, vrijeme će pokazat.

10 godina
zabranjeniples kaže...
DeniZg kaže...

Špekulacije su jedno, a stvarna stvar je drugo.

Iskreno, mislim da je 200 krznaša previše i ne vjerujem u tu cifru.

Kako god, da ne dužimo previše. 

Sve ostaje za vidjet, ali ja svoj stav ne mijenjam.

Koliko je ovo pametan potez, vrijeme će pokazat.

Ja ne znam kaj se ti brines i kakve veze ima neo sa tvojim trenutnim igranjem.

Podsjecas me na neke "pc gamere" koje uopce igre ne zanimaju nego se pale na nov hardware i odma moraju kupit novu graficku cim izađe. Isto tak i ti, ak dođe neo ne znaci da ga moras kupit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 8:53 (Santana).
12 godina
PlayStation 4

meni je ps4.5 logičan

ako pogledamo npr jednu generaciju modela automobila koja traje 7 godina i nakon pola ciklusa slijedi redizajn

zasto tako nebi bilo i sa PS...ajmo reci 50% jaci model koji ce odrzat generaciju ps4 dok nedode petica...i naravno sve igre moraju raditi i na starom PS4

0 0 hvala 0
17 godina
GSP kaže...

meni je ps4.5 logičan

ako pogledamo npr jednu generaciju modela automobila koja traje 7 godina i nakon pola ciklusa slijedi redizajn

zasto tako nebi bilo i sa PS...ajmo reci 50% jaci model koji ce odrzat generaciju ps4 dok nedode petica...i naravno sve igre moraju raditi i na starom PS4

Sve igre sa PS4 bi morale moći raditi na svim budućim PS-ovima (5,6,7...). Ako ne bude tako to će biti veliki fail.

Uglavnom, svi ste se složili da je bolje imati češći update hardwarea, i kad bi bio još malo češći - dobijete PC ;-)

10 godina
Bitanga kaže...
GSP kaže...

meni je ps4.5 logičan

Sve igre sa PS4 bi morale moći raditi na svim budućim PS-ovima (5,6,7...). Ako ne bude tako to će biti veliki fail.

Uglavnom, svi ste se složili da je bolje imati češći update hardwarea, i kad bi bio još malo češći - dobijete PC ;-)

lol da jer PC je samo o promjeni graficke , sve ostalo je inace isto sa konzolama.

15 godina
Santana kaže...

Ja ne znam kaj se ti brines i kakve veze ima neo sa tvojim trenutnim igranjem.

Podsjecas me na neke "pc gamere" koje uopce igre ne zanimaju nego se pale na nov hardware i odma moraju kupit novu graficku cim izađe. Isto tak i ti, ak dođe neo ne znaci da ga moras kupit.

Neo nema veze s mojim igranjem, niti s uživanjem u gamingu.

Mene brine jedino budučnost nakon Nea i što će taj Neo povuć za sobom.

Činjenica je da se radi o konzoli sa boljim mogučnostim i samim tim otvara šire vrata svim developerima.

A Sony se dosad IMHO pokazao kao vrlo prefrigan igrač, tako da me ništa ne bi začudilo.

Santana kaže...

lol da jer PC je samo o promjeni graficke , sve ostalo je inace isto sa konzolama.

Ne bih se složio!!

Pc je za mene totalno različit u odnosu na konzole.

Počevši od načina instalacije, potrebe za upgradeom, potrebe za driverima.........

Konzola je primarno zamišljena kao igrača platforma, te kao takva je out of the box.

Jedino što ih veže, to je gaming i uživancija u istom.

17 godina
zabranjeniples kaže...
Santana kaže...

Ne bih se složio!!

Pc je za mene totalno različit u odnosu na konzole.

Počevši od načina instalacije, potrebe za upgradeom, potrebe za driverima.........

Konzola je primarno zamišljena kao igrača platforma, te kao takva je out of the box.

Jedino što ih veže, to je gaming i uživancija u istom.

Santana je bio sarkastičan, nisi skužio :-P

10 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Neka oni izdaju NEO, ali onda su lijepo trebali rec da ova konzola neće u potpunosti izdržati ono sto se naziva standardnim ciklusom, a traje barem 5 godina. Da su lijepo rekli, mi sada izdajemo PS4 a za 3 godine ćemo izbaciti proizvod koji je jači ali nije nova generacija, znaci neka polugeneracija, nema problema izdaj ga. Ali ovako su lijepo zayebali ljude koji su smatrali da će imati konzolu 5,6 godina i da se neće opterećivati time kako se igre vrte na njoj a kako na novijem modelu. Jer je definitivno sigurno da Sony neće imati mogućnost bananja developera jer ne poštuje njegova pravila o tome da ona druga verzija ne smije biti gimpana. Zašto? Pa sam si rekao, Sony živi od prodaje digitalnog sadržaja, ako to zabrani nekom izdavaču onda sami sebi pucaju u nogu.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
14 godina
odjavljen
PlayStation 4

Pozdrav ekipa
Planiram kroz mjesec-dva uzeti ps4. 

Prvo me zanima jel mi dovoljno 500gb pošto ne planiram igrati puno igrica, fifa, gtav i možda neko napucavanje tipa battlefield? I u kojoj rezoluciji može vrtit ps4 te igre? Jel se mogu igrat u FHD 60fps?

Drugo znam da sam nedavno čitao o nekim verzijama, poboljšanim edicijama i slično. Jesu to samo nagađanja ili se stvarno očekuje neki upgrade hardwarea?

Gdje je kod nas najjeftinije kupiti ps i isplati li se uopće ili je bolje preko neta tipa amazon.de?

0 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

nemoj nis sad uzimat cekaj neo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Zin8 kaže...

Pozdrav ekipa

Prvo me zanima jel mi dovoljno 500gb pošto ne planiram igrati puno igrica, fifa, gtav i možda neko napucavanje tipa battlefield? I u kojoj rezoluciji može vrtit ps4 te igre? Jel se mogu igrat u FHD 60fps?

Drugo znam da sam nedavno čitao o nekim verzijama, poboljšanim edicijama i slično. Jesu to samo nagađanja ili se stvarno očekuje neki upgrade hardwarea?

Gdje je kod nas najjeftinije kupiti ps i isplati li se uopće ili je bolje preko neta tipa amazon.de?

Imaš otprilike pol igara koje se vrte u 1080p@30 i pol u 1080p@60 i još neke koje se vrte na 900p@30 (tipa AC Syndicate) i neke na 900p@60 (tipa SW Battlefront).

Uglavnom, šaroliko društvo.

Na 500GB ti ostane 400GB free spacea, pa si računaj... GTAV je 50GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 12:13 (Bitanga).
14 godina
odjavljen
A oce taj neo bit isplativ? I kad bi trebao doc? Moze neki link di mogu malo pratit novosti vezane na tu temu

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
A oce taj neo bit isplativ? I kad bi trebao doc? Moze neki link di mogu malo pratit novosti vezane na tu temu

0 0 hvala 0
12 godina
JozoBozo121 kaže...

Neka oni izdaju NEO, ali onda su lijepo trebali rec da ova konzola neće u potpunosti izdržati ono sto se naziva standardnim ciklusom, a traje barem 5 godina. Da su lijepo rekli, mi sada izdajemo PS4 a za 3 godine ćemo izbaciti proizvod koji je jači ali nije nova generacija, znaci neka polugeneracija, nema problema izdaj ga. Ali ovako su lijepo zayebali ljude koji su smatrali da će imati konzolu 5,6 godina i da se neće opterećivati time kako se igre vrte na njoj a kako na novijem modelu. Jer je definitivno sigurno da Sony neće imati mogućnost bananja developera jer ne poštuje njegova pravila o tome da ona druga verzija ne smije biti gimpana. Zašto? Pa sam si rekao, Sony živi od prodaje digitalnog sadržaja, ako to zabrani nekom izdavaču onda sami sebi pucaju u nogu.

Prićaš kao klinac s klupice koji je ljut na starce, stalno se s nekim boriš i još pritom širiš dezinformacije.

Mene osobno ne smeta, ali nemoj to raditi radi drugih koji prate temu i traže korisne informacije

Sony je jasno rekao da će "običan" PS4 najnormalnije podržavati sve igre do kraja ciklusa. Zbog x386 arhitekture i broja prodanih konzola, za očekivati je da će se podrška razvući i u sljedeću generaciju

Sony ne provodi nikakve "banove" developera niti bi to mogao raditi, što je totalna besmislica, već sve digitalne igre na PSN-u moraju proći Sonyevo odobrenje (koje se između ostalog odnosi i na performanse igre).

Slažem se da se nekim poznatijim izdavačima/developerima progleda kroz prste prilikom odobravanja (Bethesda, CDPR), ali oni vrlo brzo poprave igru zbog lošeg publiciteta.

Zin8 kaže...

Pozdrav ekipa

Da. Načelno je potvrđen i očekuje se jači i skuplji PS4 do kraja godine (sa "downclockanom" AMD RX480 Polaris grafičkom).

Ako ti se ne žuri, a 1080p 60 PFS je minimum ispod kojeg ne bi igrao, možda je bolje pričekati tu verziju.

Trenutno je najbolje uzeti preko Njuškala. Ima još dosta povoljnih uređaja sa garancijom koji su išli u Tele2 paketu.

PSN - DeniZg80
16 godina
DeniZg kaže...

Prićaš kao klinac s klupice koji je ljut na starce, stalno se s nekim boriš i još pritom širiš dezinformacije.

Mene osobno ne smeta, ali nemoj to raditi radi drugih koji prate temu i traže korisne informacije

Nemoj kenjat

Stranice su trenutno nedostupne.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 13:32 (Kill Frenzy).
12 godina
Kill Frenzy kaže...
DeniZg kaže...

Nemoj kenjat

Vjeruj mi ne smeta me. 

Već bi mi JozoBozo bio na ignore listi, ali mi dosadno ovih dana, nema se šta za igrat, pa mi dobro dođe da se malo svadim s nekim na forumu.

PSN - DeniZg80
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

DeniZg ja bi rado da to što ti pričaš bude istina, ali nažalost povijest je učiteljica, a poučila nas je da čim se izda noviji komad hardwarea (koja god situacija i firma) onaj stariji se doma počinje zanemarivati i pomalo gimpati. Naravno da to neće ići očito i preko noći. Ti misliš da će developer uložiti par stotisuća dolara kako bi optimizirao igru da bi se malo bolje vrtila na staroj verziji? Nisi realan, a ovo za Sonyeve izjave, to je sve rekla-kazala kao ona ovjerena izjava Bože Petrova.

I Nvidia podražava DX12 ali onaj najvažniji dio sa Asyncom, ne. Zašto, jer je to skupo za implementaciju.

Stavi se u Sonyevu situaciju (cisto hipotetski). Imaš novi Battlefield koji se treba prodavati u milijunima. No, na starijoj verziji nije po zadanom standardu, ima FPS dropove, grafika je gimpana kako bi se postigao malo bolji FPS. Hoćeš li blokirati izdavanje igre na kojoj se zarađuju stotine milijuna eura? Ili ćeš jednostavno pustiti da to klizne, javnost će se malo naljutiti na izdavača, ali to će brzo ispariti jer se svi hoće napucavati u nekoj igri, a tebi dolaze u džep milijuni eura. 

Prisiljavati će manje studije da se prilagođavaju? Pa onda će svi lijepo prebjeći na PC i Xbox koji će sada svaku konzolu moći pretvoriti u developer kid za indie izdavače.

Edit: Jel tebe smeta možda sto si morao bušiti 70mm rupu na dnu konzole da ne bi imala zvuk poput aviona?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 13:57 (JozoBozo121).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
JozoBozo121 kaže...

DeniZg ja bi rado da to što ti pričaš bude istina, ali nažalost povijest je učiteljica, a poučila nas je da čim se izda noviji komad hardwarea (koja god situacija i firma) onaj stariji se doma počinje zanemarivati i pomalo gimpati. Naravno da to neće ići očito i preko noći. Ti misliš da će developer uložiti par stotisuća dolara kako bi optimizirao igru da bi se malo bolje vrtila na staroj verziji? Nisi realan, a ovo za Sonyeve izjave, to je sve rekla-kazala kao ona ovjerena izjava Bože Petrova.

I Nvidia podražava DX12 ali onaj najvažniji dio sa Asyncom, ne. Zašto, jer je to skupo za implementaciju.

Stavi se u Sonyevu situaciju (cisto hipotetski). Imaš novi Battlefield koji se treba prodavati u milijunima. No, na starijoj verziji nije po zadanom standardu, ima FPS dropove, grafika je gimpana kako bi se postigao malo bolji FPS. Hoćeš li blokirati izdavanje igre na kojoj se zarađuju stotine milijuna eura? Ili ćeš jednostavno pustiti da to klizne, javnost će se malo naljutiti na izdavača, ali to će brzo ispariti jer se svi hoće napucavati u nekoj igri, a tebi dolaze u džep milijuni eura. 

Prisiljavati će manje studije da se prilagođavaju? Pa onda će svi lijepo prebjeći na PC i Xbox koji će sada svaku konzolu moći pretvoriti u developer kid za indie izdavače.

Edit: Jel tebe smeta možda sto si morao bušiti 70mm rupu na dnu konzole da ne bi imala zvuk poput aviona?

Kakve ti gluposti mlatis. 

Preci ce na Xbox koji je upravo dobio novu konzolu i jos su jednu najavili. 

Od pravi ekskluziva im je osto Halo i Gears of war, a pitanje kolko ce duge te igre bit ekskluzive. 

Ne kuzim cemu usporedbe sa Xbox-om kad ni sam MS ne zna kaj bi napravio s njim. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 14:05 (Santana).
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

Jok, da sa Amigom 64 uspoređujem? U pm 

Pa naravno da ću uspređivat s glavnim natjecateljem. 

Da, najavili su konzolu koja bi možda trebala izaći krajem 2017. godine. Ali stvar je da projekt Scorpio nije nužno povezan s Xbox One konzolom, vec bi mogao postati nasljednik.

Taj tweet nema veze s ničim jer je Xbox One S samo reizdanje Xbox One, bivša slim konzola, nije nikakav nasljednik. Jedina razlika je da podražava novi standard u HDMI-ja što im omogućava da koriste HDR. Hardverska snaga Xbox One S nije veća od one u Xbox One konzoli.

Provjeri informacije o kojima pišeš i nemoj mlatit

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 14:12 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

JozoBozo121 kužim ja što želiš reći, ali mislim da se u ovom slučaju ne treba previše bojati da će "stari" PS4 biti zapostavljen.

Čak su i X360 i PS3 dobivali nove i dobro optimizirane igre iako su starija generacija konzola, sa znatno slabiji hardverom i potpuno drugačijom, PowerPC arhitekturom.

U ovom PS4/PS4 NEO slučaju nema tog generacijskog skoka, obje konzole su x386 arhitekture, a razlika je praktički samo u grafičkoj kartici.

Ima sad tu još faktora (očekivana korisnička baza od 50 milja PS4 korisnika) itd., ali ionako već previše davim.

Samo pogledaj Uncharted i Horizon Zero Dawn i jasno je da ima u ovom PS4 dovoljno snage za još par godina igranja.

Ovo za bušenje konzole, mogao sam i bez toga, da sam ranije znao kako dobro očistiti konzolu.

Sada ju mogu još i lakše, bez skidanja stražnjeg poklopca, samo skinem mrežicu. 

Ali da, ako ciljaš na to da je konzola brutalno glasna kad se nakupi prašina, apsolutno jest. Po meni je to jedan od većih Sonyevih propusta.

EDIT: Neće nitko pobjeći na PC ili Xbox. Previše ljudi je kupilo PS4 i investiralo u Sonyev ekosustav. Zato Sony i inzistira na kompatibilnosti PS4 igara sa PS4 NEO i inzistirati će na tome i kod budućih konzola.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 14:15 (DeniZg).
10 godina
JozoBozo121 kaže...

Da, najavili su konzolu koja bi možda trebala izaći krajem 2017. godine. Ali stvar je da projekt Scorpio nije nužno povezan s Xbox One konzolom, vec bi mogao postati nasljednik

Poanta je u tome kaj uspređujes sa losijom konzolom i losijim sistemom. 

Tko bu preso na Xbox ? Nemoj me nasmijavat. 

17 godina
Santana kaže...
JozoBozo121 kaže...

Da, najavili su konzolu koja bi možda trebala izaći krajem 2017. godine. Ali stvar je da projekt Scorpio nije nužno povezan s Xbox One konzolom, vec bi mogao postati nasljednik

Poanta je u tome kaj uspređujes sa losijom konzolom i losijim sistemom. 

Tko bu preso na Xbox ? Nemoj me nasmijavat. 

Da, kriva uspredba, neće nitko preći na xbox tko već nije u startu odlučio biti na xboxu, u to čisto sumnjam.

Ali, čim izađe nova verzija konzole svi znamo što to znači, nemojte biti naivni pa misliti da će sve biti isto kao i ranije. Tu je Jozo u pravu.

Ako ništa drugo navlačit će te non stop da kupiš novu. Naravno da ne moraš, al teško se oduprijet :-P

17 godina
PlayStation 4

Zasto bi netko uzeo x box barem do scorpia kada vecinu igri dolazi a par ih je vec doslo na win10 i uskoro dolaze na steam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
4mal kaže...

Zasto bi netko uzeo x box barem do scorpia kada vecinu igri dolazi a par ih je vec doslo na win10 i uskoro dolaze na steam 

Pa da zato velim da MS nema pojma kaj sa Xbox-om 

Najave Xbox One Slim i onda ti vele nemoj ga kupit jer ce novi Xbox doc vec za godinu dana lol :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 14:46 (Santana).
15 godina
Santana kaže...

Najave Xbox One Slim i onda ti vele nemoj ga kupit jer ce novi Xbox doc vec za godinu dana lol :D

Slažem se u potpunosti s tobom o prelasku s konzole na konzolu.

Nema smisla i mislim da će se prelazak najviše orijentirat na PC (ukoliko do njega dođe).

Btw., osim uživancije igranja na konzolama, konzolu prodaju kvalitetni naslovi / eksklzive.

IMHO., navedenih je uvijek više bilo na Sony strani.

Ovo podebljano ne vjerujem da je točno.

Logički razmišljano, te gledajući povijest, slim model je zamjena za fat.

Također, zahvaljujući manjim troškovima proizvodnje, cjenovno bi se trebao nalazit i ispod fat modela.

S obzirom na vrijeme dolaska scorpia (ako je vjerovat natpisima), mislim da ovdje nema nikakvih zabluda.

Slim model mijenja fat i nastavlja dalje.

10 godina
zabranjeniples kaže...
Santana kaže...

Slažem se u potpunosti s tobom o prelasku s konzole na konzolu.

Nema smisla i mislim da će se prelazak najviše orijentirat na PC (ukoliko do njega dođe).

Btw., osim uživancije igranja na konzolama, konzolu prodaju kvalitetni naslovi / eksklzive.

IMHO., navedenih je uvijek više bilo na Sony strani.

Ovo podebljano ne vjerujem da je točno.

Logički razmišljano, te gledajući povijest, slim model je zamjena za fat.

Također, zahvaljujući manjim troškovima proizvodnje, cjenovno bi se trebao nalazit i ispod fat modela.

S obzirom na vrijeme dolaska scorpia (ako je vjerovat natpisima), mislim da ovdje nema nikakvih zabluda.

Slim model mijenja fat i nastavlja dalje.

Pa da zamjena za fat, al obicno slim modeli dolaze kada sistem jos ima 3-4 godine zivota, a ne jednu godinu 

15 godina
Santana kaže...

Pa da zamjena za fat, al obicno slim modeli dolaze kada sistem jos ima 3-4 godine zivota, a ne jednu godinu 

A gle, kako god okreneš, moje je mišljenje da su i jedni i drugi pobrkali stvari i u potpunosti narušili svijet konzola.

Koliko god neke stvari nisu bile kako spada od početka, meni je osobno PS4 bio taman i dovoljan za uživanciju.

Ali činjenica je da je dosta nezadovoljnih razmišljanja po netu, a da je pitanje ovoga.

Ako su se već ufurali u VR i 4K, možda su mogli ranije ić na najavu i izbacivanje nove generacije.

S obzirom da je razlog ovo podebljano, mislim da bi im bilo prije oprošteno, nego ovo što sad rade.

Kažem, meni najviše smeta bahatost Sony-a, koji još uvijek ne ide dalje od šturih ''informacija''.

Kad su ovakve stvari u pitanju, onda se jasno izađe sa planom, a ne muljat ljude koji im ostavljaju novce.

Ne znam, možda sam ja u krivu sa svojim razmišljanjem, ali zasad mi se nikako ovo ne sviđa.

Jbg., imao sam 1xPSone, 2xPS2, 4xPS3 i 3xPS4 i mislim da imam pravo bit nezadovoljan.

Mislio sam se opet vratit na PS4, ali nakon E3 i nikakvog obrazloženja, odustao sam.

Što se će budučnost donijet, valja vidjet.

10 godina
PlayStation 4

Pa je, po meni uopce nema potrebe. 

No ne smeta me, imam i previse toga za igrat.
Moram jos kupit Ratchet, Life is Strange, Until Dawn i Uncharted 4. Na konzoli me ceka Beyond da ga zavrsim, Gone Home , Transistor... 

No opet ne znam zakaj si 3x kupovao PS4 ? Ocito da ne znas niti sam kaj bi.

Ja sam imo 2xPS2, 1xPS3 i 1xPS4 od toga je samo prvi PS2 pokvaren.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 15:20 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice