Koju prijenosnu konzolu kupiti ?

poruka: 8
|
čitano: 2.266
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Poštovanje!

Novi sam ovdje pa se ispričavam ako je već bila slična tema na forumu.

Nikad nisam imao nikakvu konzolu, igrao sam samo na pc-u, a još odavno sam htio kupiti psp, no uvijek mi se činilo nekako previše novaca za takvo što pa nisam nikad kupio.

Sad opet gledam i odlučio sam kupiti nešto takvo. Gledam na njuškalu, psp 2004 i 3004 ima već po 400 kuna... Da li bi se to isplatilo kupiti ili je to već zastarjelo?

Gledao sam i PS Vita no ona mi je malo pre skupa. Od igra bi igrao neki nogomet, utrke autima, igre tipa rayman ali bi volio da mogu igrati i pucačine, Halo mi je jako draga igra.

E sad, psp ima samo jednu gljivu pa ne znam kako bi se s tim pucačine dale igrat...

Zanima me koje još sve prijenosne konzole postoje i da li ima još neka osim Vite a da ima 2 gljive da mogu igrat Halo? i da nijsu pre skupe... ili bolje da kupim normalan ps2 (makar volio bi baš nešto prijenosno...)? ili neki treći prijedlog?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koju prijenosnu konzolu kupiti ?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie.
14 godina
neaktivan
Re: Koju prijenosnu konzolu kupiti ?
ppetesic kaže...

Ne isplati se to uzimati,jer za par kuna vise,nadjes PsVitu

šiz gada smajl it sims tu mi remajndz mi of čajldhud memoriz
11 godina
neaktivan

kako su onda rijesene kontrole na pucacinama a da se gljivom cilja?

postoji nešto drugo osim psp-a i vite da ima 2 gljive ili bolje riješene kontrole? Neki nintendo ili što već?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim da mi netko kaže nešta...

Koristi uopće ovdje tko psp ili je koristio? koliko je to praktično uopće? da li je bolje to ili playstation 2?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve je stvar namjene i potrebe korisnika. Ako želiš igrati igre na TVu zavaljen u kauč onda PS2.

Ako želiš igrati u pokretu ili zavalit se u krevet sa slušalicama na glavi onda PSP.

Igre na PSP-u nedostatak analoga rješavaju mapiranjem kamere na D-PAD ili X, O, Tri, Sqr gumbe.

Dosta njih imaju opciju podešavanja kontrola pa si podesiš kako ti paše.

PSP kao i PS2 su stare konzole, ali to im je možda i prednost. Jeftino se mogu nabaviti. Imaju hrpu odličnih igara i lako se nađe top lista na internetu (a i sam softver, heh).

Na PSP se može instalirati custom firmware pa igraš ISO igre sa sticka. Ima brdo emulatora i homebrew softvera. Možeš igrati PS1 igre sa službenim emulatorom.

Konezi su također napravili adapter pa možeš koristiti jeftine SD kartice visokog kapaciteta.

Novi PSPovi se mogu priključiti na TV, a na starijima se koristi RemoteJoy koji daje sliku na PC putem USB-a.

PS2 podržava progresivni scan i dosta video standarda (composite, component - YPbPr, RGB, S-Video, VGA) tako da se komotno možeš igrati i na HDTVu (iako mnogi tvrde da jadno izgleda, a u biti ne znaju podesiti)

Također neke novije igre (2005.+) nude Widescreen opciju pa ni s te strane nisi zakinut.

Još jedna važna stvar je kakve igre voliš. Pogledaj listu pa zaključi što bi rađe igrao:

Top 25 PSP igara, Top 25 PS2 igara.

Osobno imam obje konzole, a to bi i tebi preporučio {#}

PS2 npr. ima odličan Shadow of The Colossus koji moraš odigrati dok PSP ima brdo old school RPGova

(Final Fantasy serijal, remakeovi) te Crisis Core koji ako si fan FF VII isto tako moraš odigrati.

Na kraju, Youtube je prepun videa o PSPu i PS2u. Dosta informacija o izgledu i praktičnosti samih konzola se da tamo naći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 14:45 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem se na odgovoru!

Imam još jedno pitanje samo, pošto sam s bratićem u stanu (studoši), koje su dobre igre za 2 igrača za ps2? To bi mogao biti odlučujući faktor. Osim nogometa, to znam da ima :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Baš sam s frendom prošao Champions of Norrath: ROE, slično je Diablu, preporuka:

Također su dobre Time Splitters 2, Spyro: Dawn of the Dragon te Metal Slug serijal (Anthology).

Ovdje ima popis co-op igara, pa samo stavi PS2 u tražilicu i nađi što ti paše.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 23:01 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice