Kako dobiti zvuk na PS3 molim pomoć.

poruka: 24
|
čitano: 15.591
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Znaći situacija je sljedeća. Kupujem PS3 Slim 120 Gb model i planiram ga spojiti na monitor LINK putem Dvi kabela(dvi to hdmi konverter koji sam dobio sa gtx295). I sad me zanima kako dobiti zvuk??? Imam ove zvučnike LINK i imam jednu liniju koja mi netreba (ima dva velika zvučnika). Sad mene zanima kako najjeftinije dobiti zvuk bez da nešto režem jer te zvučnike koristim i na kompu, a ne želim ni prčkat po konzoli.

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Samo da dodam da zvučnike od linije mogu rezati ali ništa drugo!

Pala bomba u rodilište. Sad ima duplo više djece. /////// Vrijeme je relativan pojam. Zavisi sa koje strane WC-a se nalaziš.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ak je to ovak

Onda samo kupiš onaj kabel kaj s druge strane ima "činč" i spojiš...

Evo slikal sam ga doma ali je s mobom pa je loša slika

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Kako dobiti zvuk na PS3 molim pomoć.

Ček ovo šta si stavio jel to može na moj monitor? Nisam te baš skužio... Gdje se tu priključuju zvučnici?

17 godina
APazinjan kaže...

Ček ovo šta si stavio jel to može na moj monitor? Nisam te baš skužio... Gdje se tu priključuju zvučnici?

Tebi treba samo "ženski" kraj ovog konektora (koji je ovde ko i kod tvojih zvučnka-muški) i to je to.

Zvučnike uštekaš u to i trebalo bi raditi.

A video dobiš sa DVI to HDMI, nema veze s ovim kablom za zvuk.

AV izlaz: HDMI OUT konektor - Slika, AV MULTI OUT konektor - Zvuk (na opisani način), Digital out (optički) konektor

Nisam 100% siguran ali mislim da bi to trebalo biti ok.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
16 godina
protjeran

Hvala ti jako na trudu.

Evo ovo je link od "stražnjice" slim modela. Znači kolko sam ja skužio kabel koji ide u monitor spaja se u HDMI out a ti želiš da ja spojim zvučnike u koji utor? i molim te link do svih kablova i konvertera da dobijem taj zvuk. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 19:49 (APazinjan).
16 godina
protjeran

Našao sam tu nešto LINK... Jel to radi i kakav mi adapter treba? Može link za hrvatski dućan...

17 godina

To bi bilo ovak

A kabel ti mislim treba ovaj:

http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/1/45/audio-kabeli-cinch--5pol-din--35mm.htm

Naziv artikla: A38 kabel 2CINCH-m / KLINKEN-ž 3,5mm 1,5m

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Da to sam i ja mislio. Puno ti hvala. Jesi siguran da bi tako radilo jer se bojim da PS3 nebi slao i sliku i zvuk preko hdmi izlaza...Ili se može namjestiti da šalje sliku preko jednog a zvuk preko drugog izlaza

E da i šta mi netreba ovakav adapter LINK jer kabel koji izlazi iz AV multi out ima nastavke a ne utore zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 20:03 (APazinjan).
17 godina
APazinjan kaže...

Da to sam i ja mislio. Puno ti hvala. Jesi siguran da bi tako radilo jer se bojim da PS3 nebi slao i sliku i zvuk preko hdmi izlaza...Ili se može namjestiti da šalje sliku preko jednog a zvuk preko drugog izlaza

E da i šta mi netreba ovakav adapter LINK jer kabel koji izlazi iz AV multi out ima nastavke a ne utore zar ne?

Nisam do kraja siguran ali po svemu trebalo bi tak raditi.

Nek još neko potvrdi ili negira.

Uglavnom, mislim da bi trebalobiti ok (slika i zvuk).

Pa taj gore kabel sam ti linkal, samo nije s pozlaćenim kontaktima...

16 godina
protjeran
Armor kaže...
APazinjan kaže...

Nisam do kraja siguran ali po svemu trebalo bi tak raditi.

Nek još neko potvrdi ili negira.

Uglavnom, mislim da bi trebalobiti ok (slika i zvuk).

Pa taj gore kabel sam ti linkal, samo nije s pozlaćenim kontaktima...

Hvala. Ali zar nije da ovaj tvoj konverter (crveni i bijeli kraj) imaju izlaze a ovo šta sam ja stavio ulaze?

17 godina
APazinjan kaže...

Hvala. Ali zar nije da ovaj tvoj konverter (crveni i bijeli kraj) imaju izlaze a ovo šta sam ja stavio ulaze?

Je ali to budeš videl kakav trebaš (muški ili ženski) po onom kablu koji ti ide iz PS3-a.

Prema onoj prvoj (od svih) slici kaj sam stavil, tvoj bi bil odgovarajući.

EDIT: Na toj prvoj slici piše "supplied" - znači da bi taj kabel trebal biti s konzolom - u tom slučaju bi tvoja verzija bila ok

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 20:18 (Armor).
17 godina
neaktivan
Prvo ću te zamolit da slikaš i staviš sliku kablova koje si dobio sa PS3, onda ću ti rado objasniti što i kako u detalje. :)
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Prvo ću te zamolit da slikaš i staviš sliku kablova koje si dobio sa PS3, onda ću ti rado objasniti što i kako u detalje. :)

dobi je sam kabel od napajanja i av kabel

a hdmi ce kupi i zvuk ce tjerat preko av kabla tj preko bjelog i crvenog chinca,a zuti je za sliku pa se njega ne dira

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan

Dakle ako si dobio samo av kabel trebaš kupiti HDMI ili DVI odnosno VGA kabel za PS3, možeš ga kupiti u svakom specijaliziranom dućanu.

Budući da spajaš na monitor, a on nema zvučnike, i zvuk trebaš nekako riješiti. Pretpostavljam da ćeš koristiti isti monitor koji koristiš i na PC.

Pa ti je najjednostavnije uz VGA kabel kupiti i 3.5 mm stereo adapter. Tada ćeš VGA gurnuti u monitor a 3,5 mm adapter u audio in na svom kompu (plavi utor na zvučnoj kartici). Zvuk će ti tako izlaziti iz istih zvučnika kao i zvukovi od kompa.

Tako ja imam spojen xbox.

Kablove možeš kupiti u chipoteci npr ili bilo kojem specijaliziranom dućanu.

VGA kabel VGA kabel
Component to 3.5 mm splitter Component to 3.5 mm splitter
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 11:46 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

Dakle ako si dobio samo av kabel trebaš kupiti HDMI ili DVI odnosno VGA kabel za PS3, možeš ga kupiti u svakom specijaliziranom dućanu.

Budući da spajaš na monitor, a on nema zvučnike, i zvuk trebaš nekako riješiti. Pretpostavljam da ćeš koristiti isti monitor koji koristiš i na PC.

Kao, prvo, pročitati temu.

Autor kupuje PS3, spaja ga na monitor prek DVI-a jer je sa grafom dobil DVI-HDMI konventor.

Za zvuk mu budu koristili zvučnici, a to može spojiti prek AV MULTI OUT konektora.

Kabel koji za to treba već je ustanovljen, sve dalje su komplikacije!

16 godina
protjeran

Hvala još jednom Armoru na pomoći, dakle sve je riješeno osim jednog a to je kabel koji nemogu naći u nijednoj trgovini na internetu (u Hrv). Znaći treba mi kabel
2 cinchh-ž / klinken 3.5mm-ž  Hvala

Ovako to izgleda

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 14:52 (APazinjan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Zar nitko nezna? Stvarno mi treba pomoć molim vas, hitno je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
APazinjan kaže...

Zar nitko nezna? Stvarno mi treba pomoć molim vas, hitno je!

Nema ti druge nego nazvati Chipoteku ili MS.

Skoro sam siguran da imaju, a ak nemaju 100% im nije problem naručiti i stuglo ti bude brzo...

Tražil sam po netu ali nigdje nema "ž-ž"

Ja sam takav kabel (dok sam spajal liniju i PC) kupil u obliženjem no name informatičkom dućanu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 17:05 (Armor).
17 godina
neaktivan
Chipoteka ti je logičan izbor, ako nema, pogledaj u Bauhausu ma koliko mutavo zvučalo, tamo sam ja često našao slične kablove.

Ako ništa, naruči preko ebaya.
16 godina
protjeran

Chipoteka nema, telebit nema. Izgleda da ću morati kupiti preko e-baya. Jel mi može netko sa accountom to napraviti. Ja mu pošaljem prvo novce, onda on kupi?

17 godina
neaktivan

Evo ti taj splitter.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 19:19 (Danny_HR).
14 godina
neaktivan

Da ne otvaram ovu temu.I ja bih trebao taj spliter posto je zvuk sa Z2300 spojen prek TVa onak,ocajan :D.

Gdje naci taj spliter i da li ima nesto poput:

HDMI to DVI+nesto za zvuk :).

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@ APazinjan takvih splittera možeš pronači u Mercatoru. Barem u onom u West gate-u. Nisam 100% siguran da imaju,ali ako imaš vremena i ako si negdje u okolici odi pogledat.

GAMING IN HEART
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice