Photoshop image (galerija slika) izdvojena tema

poruka: 2.995
|
čitano: 612.413
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali
14 godina
neaktivan
Re: Photoshop image (galerija slika)
1337Code_breaker kaže...

evo jedna sto je meni jako dobro uspjela, ja sam jos pocetnik tak da malo spustite kriterije :D

"ukrao" sam fotku frendici sa facea, kaze da cu kad me vidi dobit batina ko nikad u zivotu, msm svida joj se, al se ljuti sto sam uzeo bez dopustenja xD

nije ti losa ta frendica :DD

Potpis
16 godina
neaktivan
Photoshop image (galerija slika)

evo pravio si wall pa da stavim... na žalost nije moj crtež, ona zapravo čini 90% ovoga, ostalo je igranje s tipografijom layerima... al čist da pokažem

dragon dragon
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Buller kaže...

We want somethin' from Ad4pt3r!!! {#}

Hehe, Ad4pt3r je sad malo zauzet maturama i tim skolskim stvarcicama, ali u lipnju se nadaj necemu ;)

We are nothing but the stones to pave the way...
17 godina
neaktivan
moderator

Od toga sto sam vidjeo  eterna luchar  vrlo dobro barata sa tipografijom sto je za svaku pohvalu a i kompozicije su mu odlicne.

@ostali

Oprostite ali nisam bas dobro pregledao ostale uratke

@Eterna

Idi u radnju i potrazi Linotype Open Type Library. {#}

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

2 0 hvala 0
15 godina

Imam jedno pitanje , otvorim sliku u camera raw-u i uredim joj boje , dakle cisto malo doradim boje i spremim sliku , i nadem je na desktopu i sve ok ona je u takvim bojama , ali kad je idem staviti kao desktop pozadinu postavi mi ju u njenim originalnim bojama a ne takvim

EDIT: evo slike btw i ovdje mi ju je uploadalo u originalnim bojama

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 12:09 (athlon64).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnx, volim tipografiju, mislim da je to srž informacije koja dolazi do zadnje osobe (vulgaris prolaznika pored plakata).
tako da osobno smatram da jejedan od ako ne najbitniji element dizajnera...
ali još tu ima puuno za naučiti, zapravo nikada nema kraja, što bi rekao Sokrat "Znam da ništa ne znam."
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Imam jedno pitanje , otvorim sliku u camera raw-u i uredim joj boje , dakle cisto malo doradim boje i spremim sliku , i nadem je na desktopu i sve ok ona je u takvim bojama , ali kad je idem staviti kao desktop pozadinu postavi mi ju u njenim originalnim bojama a ne takvim

u rgb ili cmyk modu? i u kojem formatu?

etikete, ovo je nacija etiketa!
15 godina
ExXxEr kaže...
athlon64 kaže...

u rgb ili cmyk modu? i u kojem formatu?

pa spremio sam je kao JPEG , cek da vidim koji mod

15 godina

evo to mi pise kad je idem spremit, ne vidim mod nigdje , samo vrstu slike a to stavim JPEG  EDIT: nije mi uploadalo -.-

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 12:35 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u photoshopu dok je slika otvorena ides na IMAGE > MODE  i pogledas, ako je u cmyku prebacis u rgb, a mogli bi biti da ti monitor nije pravilno kalibriran i photoshop koristi vrastiti profil boja

etikete, ovo je nacija etiketa!
15 godina

rgb color mi je oznacen  , ali boja slike nije uređivana u photoshopu nego u camera raw-u  , bolje receno pratio sam ovaj tutorial 

, evo ti dole ss sta mi pise kad sejvam sliku

EDIT: Imam dell u2311h i kalibrirao sam ga ručno prema savjetima drugih vlasnika , btw kakva je razlika ako prebacim i 8 u 32. bitni color mode u photoshopu

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 12:41 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
athlon64 kaže...

evo to mi pise kad je idem spremit, ne vidim mod nigdje , samo vrstu slike a to stavim JPEG  EDIT: nije mi uploadalo -.-

Ctrl+Shift+Alt+W (Save for Web and Devices) doduse nije namjenjeno za sejvanje "ultra megapiskelnih" slika ali na kraju dobijes JPG (ili sta vec) kako Bog zapovjeda

P.S

Mozda ti Photoshop premjesti RGB ...provjeri takozvani RGB order..

17 godina
neaktivan
moderator
athlon64 kaže...

rgb color mi je oznacen  , ali boja slike nije uređivana u photoshopu nego u camera raw-u  , bolje receno pratio sam ovaj tutorial

Probaj sliku otvoriti u Windows Photo Vieweru i zatim u Irfanu (ili slicno) ako je razlicito onda iskljuci kolor profil u Windowsima odnosno makni profil i stavi kvacicu na Use My Settings for this device

[edit]

U photoshopu za color management pod RGB stavi Monotor RGB ili iz liste ,ako ga ima, odaberi monitor.

HINT:

Primitivno ali radi:

Spusti prozore i uslikaj desktop [stavi wallpaper sa sto vise boja] zatim pejstaj u Photoshop i vidi da li ima razlike. Ako ima onda stelaj Photoshop dok se razlika izgubi. To je to sto se tice stelanja RGB-a. Napominjem, ovo je vrlo primitivno ali radi....

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 12:47 (Lazarus Long).
15 godina
Lazarus Long kaže...
athlon64 kaže...

Ctrl+Shift+Alt+W (Save for Web and Devices) doduse nije namjenjeno za sejvanje "ultra megapiskelnih" slika ali na kraju dobijes JPG (ili sta vec) kako Bog zapovjeda

P.S

Mozda ti Photoshop premjesti RGB ...provjeri takozvani RGB order..

Evo , sad je ok , spremio sam za web... i ok mi je  , ali da li ti to radis svaki put ili ?

17 godina
neaktivan
moderator
athlon64 kaže...

Evo , sad je ok , spremio sam za web... i ok mi je  , ali da li ti to radis svaki put ili ?

Ne, neces vjerovati ali za kucne uratke sam napustio stelanje monitora (kalibriranje) na relaciji Photoshop <->Windows. Dakle, nemam kolor profila.

Eventualno mozes se poigrati sa DotGainom i staviti ga na 15% ili jednostavno stavi Apple RGB i mirna backa. Kada postanes profesionalac i ides stampati uratke onda se   gnjavi sa profilima. Ovako cilj je postici vijeran prikaz na monitoru

Zato je i dobro imati Acrobat (ne reader) pa stampati ....no to je druga tema

15 godina
Lazarus Long kaže...
athlon64 kaže...

Probaj sliku otvoriti u Windows Photo Vieweru i zatim u Irfanu (ili slicno) ako je razlicito onda iskljuci kolor profil u Windowsima odnosno makni profil i stavi kvacicu na Use My Settings for this device

[edit]

U photoshopu za color management pod RGB stavi Monotor RGB ili iz liste ,ako ga ima, odaberi monitor.

HINT:

Primitivno ali radi:

Spusti prozore i uslikaj desktop [stavi wallpaper sa sto vise boja] zatim pejstaj u Photoshop i vidi da li ima razlike. Ako ima onda stelaj Photoshop dok se razlika izgubi. To je to sto se tice stelanja RGB-a. Napominjem, ovo je vrlo primitivno ali radi....

evo postavio sam monitor rgb , iako nije mi bilo monitora mog kao izbor , a razlike velike nema , cini mi se da je u photoshopu mrvicu tamnije , ali nezamjetno.

15 godina
neaktivan

Malo sam ubio vrijeme na par sati.{#}

deviantArt link za originanu veličinu i info.

alrighty then

12 0 hvala 0
15 godina

mhm evo pokusao sam uvalit corsairov logo ali jos uvjek nisam zadovoljan kako izgleda

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
athlon64 kaže...

mhm evo pokusao sam uvalit corsairov logo ali jos uvjek nisam zadovoljan kako izgleda

Perspectiva je ono sto tebe nervira, najidalnije podesenje perspektive je kada sliku importiras u Corelu i Illustratoru i tamo se igras sa perspektivom pa na kraju logo (corsairov) zacuvas kao .ai format pa Place u Photoshopu

Potrazi Corsairov logo u .ai formatu ili neki drugio vektorski ili ga jednostavno trejsaj

15 godina
neaktivan

Pa samo se poigraj sa perspektivom i nabaci maaaaalčice graina gore, i to je to.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lazarus Long kaže...
athlon64 kaže...

Perspectiva je ono sto tebe nervira, najidalnije podesenje perspektive je kada sliku importiras u Corelu i Illustratoru i tamo se igras sa perspektivom pa na kraju logo (corsairov) zacuvas kao .ai format pa Place u Photoshopu

Potrazi Corsairov logo u .ai formatu ili neki drugio vektorski ili ga jednostavno trejsaj

huhu stvarno mi nije jasno sta si napisao?

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

i ja sam to malo uređivao, evo kako mi ispalo:

EDIT: evo u crno-bijeloj i zelenoj varijanti full res

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 11:32 (kikicacool).
15 godina
kikicacool kaže...
athlon64 kaže...

aj uploadaj u u 1080p , i zasto si bojao ovo zeleno >.<

17 godina
neaktivan
moderator
athlon64 kaže...

Napisao sam da trebas podesiti perspektivu u odnosu na ostatak slike. Isto tako sam napisao da se to najpreciznije izvodi u programu za vektorsku obardu kao sto je Corel i Illustrator.

Jos bolje je ako imas taj logo u vektorskom formatu a mozes ga tweakati do mile volje bez gublenja kvalitete pa na kraju kada si 100% zadovoljan "bitmapiras" ili zacuvas gotovu sliku kao jpg ili sto vec

15 godina
Lazarus Long kaže...
athlon64 kaže...

Napisao sam da trebas podesiti perspektivu u odnosu na ostatak slike. Isto tako sam napisao da se to najpreciznije izvodi u programu za vektorsku obardu kao sto je Corel i Illustrator.

Jos bolje je ako imas taj logo u vektorskom formatu a mozes ga tweakati do mile volje bez gublenja kvalitete pa na kraju kada si 100% zadovoljan "bitmapiras" ili zacuvas gotovu sliku kao jpg ili sto vec

mhm al vidis nisam nikad radio u corel draw-u , pa stvarno neznam kako bi radio to s perspektivom.

15 godina
kikicacool kaže...
athlon64 kaže...

EDIT: evo u crno-bijeloj i zelenoj varijanti full res

uu , ma bravo , super ti je ispalo ovo , ide na desktop :D

15 godina

evo ja sam je dovršio i još malo doradio

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Kad bi ti ovo "TX" bilo istim fontom kao ono dole "series", puno bolje bi izgledalo. Možeš probat eventualno dodati i one crte sa strane koje ima i kod "series", pa vidjeti kako bi ispalo.

=CBC= Team | www.crobadcompany.com | http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/
15 godina
neaktivan

I malo ta slova oblikuj da izgledaju prirodnije stopljena sa pozadinom. Zavrni ih malo, ne znam kako da opišem.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thesekiman kaže...
athlon64 kaže...

Kad bi ti ovo "TX" bilo istim fontom kao ono dole "series", puno bolje bi izgledalo. Možeš probat eventualno dodati i one crte sa strane koje ima i kod "series", pa vidjeti kako bi ispalo.

imaš pravo ali vrtio sam fontove i nema bas izbora , neznam kako bi ih stopio s pozadinom , probao sam ih obrubiti ali ne izgleda dobro.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice