Xfx radeon 7850 problem

poruka: 16
|
čitano: 3.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Xfx radeon 7850 problem

Imam problem sa xfx 7850 verzija sa 2 ventilatora. Testirana na jednom kompu gdje je raider 750w i fx 6100 i 8 gb rama i tamo malo radi malo ne, normalno izvrti heaven benchmark i nekad bez problema radi i nista ne bude, drugi dan se nekad ugasi pri samom surfanju ili usred igre.

Moram napomenuti da je graficka na default taktovima i nista nije dirano na njoj. Na njoj su zadnji driveri omega 14.12 ako se ne varama. 

Novo dignuti Windowsi i driveri i opet isto. Tada sam je prebacio u ovaj komp u potpisu i opet radila je neko vrijeme ok i onda je opet pocela se gasiti komp sam od sebe. Poslana na servis ali nikako da nadju gresku na njoj. Ima li tko kakvih ideja sta bi moglo biti s njom?

Neki prijedlog? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xfx radeon 7850 problem

Probaj stavit neke starije drivere, optereti karticu npr. Furmarkom ili Valley benchmarkom, prati paralelno temp.

Možda imaš defektnu karticu i to je sve, na garanciju i novu uzeti.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 17:32 (Valentin17).

0 0 hvala 1
17 godina
Re: Xfx radeon 7850 problem
Valentin17 kaže...

Probaj stavit neke starije drivere, optereti karticu npr. Furmarkom ili Valley benchmarkom, prati paralelno temp.

Možda imaš defektnu karticu i to je sve, na garanciju i novu uzeti.

Probani i stariji driveri, temp u granici normale, ne prelazi 60. Problem je u tome šta ona prode benchmarke a srusi se nekad pri normalnom koristenju windowse, a nekad radi bez problema. Odnesena na reklamaciju i danas me zvali sa servisa i rekli da im prosla prve testove, vidjet cu sta ce biti s njom dok ju puste preko noci testirat. Meni je svejedno jer nova ili stara samo da radi, a ne da  drk.. svakih par dana. 

14 godina
Xfx radeon 7850 problem

Ma kartica mora biti defektna, isprobao si je na dva različita PCa, mora biti problem u njoj.

Vjerujem da kad je ovi na servisu dobro nagaze, da se i sami budu uvjerili u isto.

ps. kad dobiješ novu, traži Gigabyte model.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

2 0 hvala 2
17 godina
Xfx radeon 7850 problem

U zamjenu ce ici vjerojatno neka r9 270, vidjet cu sta imaju u ponudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xfx radeon 7850 problem

Ja imam r9 270 nekoliko dana sad... meni se opet smrzne nekad komp i ne mogu nista osim restart. Jedno 3-4 puta tako u zadnjih 2 tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xfx radeon 7850 problem

Jesi mozda pogledao da nije softwerski problem? Jesi isprobao starije drivere stavio? Nove Windowse podigao? Testirao ram sa memtestom? Hdtune full sken diska? mozda nije grafa u pitanju. Prvo sve ovo istestiraj pa onda vidi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...

Jesi mozda pogledao da nije softwerski problem? Jesi isprobao starije drivere stavio? Nove Windowse podigao? Testirao ram sa memtestom? Hdtune full sken diska? mozda nije grafa u pitanju. Prvo sve ovo istestiraj pa onda vidi. 

Ako mene pitaš... friški su windowsi, ram testirao, disk testirao, stress testove vrtio... Zanimljivo, niti jednom nije smrzao na stress testu niti u igri, nego kad u windowsima pokrenem neku aplikaciju s desktopa. I ja sumnjam na drivere ali nisam probavao starije, to mi je blesavo nekako, stavio sam zadnje koje ima. amd-catalyst-omega-14.12-with-dotnet45-win7-64bit.exe

14 godina
Xfx radeon 7850 problem

Kako uopće detektirati softwareski problem?

Prvi put kad mi se smrzao bio sam izašao iz igre, još uvijek bio na ts-u s ekipom, i ono, pričamo i kliknem gpu-z da vidim temperature (nova grafička pa proučavam) i smrzne mi se ekran, ništa ne mogu ali i dalje sam na ts-u i normalno pričam s ljudima. I tako jedno 10 minuta i skužim ništa koristi i resetiram ga na tipku. I tako nekoliko puta već. Totalno random, ali uvijek prilikom pokretanja neke aplikacije s desktopa. I igri mogu satima biti i ništa. Isto mi smrdi na drivere za grafičku ili neki windows update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xfx radeon 7850 problem

Ja sam digao windows na novo i instalirao samo drivere za plocu i grafu bez programa, i onda testirao sa heavenom  i isto prolazilo stress testove dok se pri normalnom surfanje sam komp restartao. Zato mi je i bilo malo glupo nositi grafu na servis jer pri opterecenju nekad normalno radi, i nekad igre  bez problema rade a nekad zeza znaci nema pravila, temp normala i sistem stabilan sa proslom grafom 5850.Probaj ako mozes testirati kod nekog drugog grafu. Ako i tamo zeza onda je do nje sigurno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oboje hardverski problem, nažalost jedan koji najviše pati HD7850 i HD7870/R9 270. Iskusio sam ga i ja s HD7850. Preporučam slanje na reklamaciju.

14 godina
buljo781 kaže...

Oboje hardverski problem, nažalost jedan koji najviše pati HD7850 i HD7870/R9 270. Iskusio sam ga i ja s HD7850. Preporučam slanje na reklamaciju.

A gle, imam 2 godine jamstva, imam je dovoljno vremena slati na servis i reklamaciju. Problem je što se navedeni problem dogodio samo nekoliko puta i pod čudnim okolnostima tako da ne mogu isključivo pripisati hardware-skoj neispravnosti grafičke kartice iako je i to moguće. Nekako mi najviše vuče na drivere jer vidim da ih dosta ljudi navodi kao problem. A s prijašnjom grafičkom nisam imao problema ali za nju imam već skoro godinu dvije iste drivere jer novi nisu ni izašli od onda. A za ovu vjerujem hoće.

14 godina

Gle, iskreno, ako ti se da čekat, čekaj, ali problem je taj što iako problem postoji ne znači da će postajat gori.

Imao sam doslovce isti model grafičke kartice, XFX HD7850 Double Dissipation CDJ4 model. Grafička je u većini igara radila perfektno, no nekolicinu igara nisam uopće mogao igrati. Metro 2033, Last Light i Sleeping Dogs su mi uzrokovali isti problem kao što se ovdje spominje - slika se smrzne, zvuk se smrzne i tuli, slika zatim postane crna i komp se ili sam restartao (BSOD) ili sam ga morao ručno. Nisam ju slao na reklamaciju jer ne znam jel bi prošla, na stock clockovima je znala potrajat puno duže u tim igrama, iako se problem eventualno opet događao. Tko zna jel bi uopće testirali grafičku u tim igrama.

Isto sam se kladio na drivere, kad sam grafičku nabavio aktualni driveri bili su Catalyst 13.4 i problem mi je potrajao sve do Catalyst 14. nešto prije 6. mjeseca 2014.

Čisto ti kažem iz svog iskustva, zvuči mi kao da imamo jednak problem.

17 godina
Xfx radeon 7850 problem

Evo danas me zvali i rekli da je sve proslo ok i da kartica radi. Tak da sutra nosim kutiju k njima pa da vidimo kako radi. Sada je hd5850 unutra i radi grafa bez ikakvih problema. Tak da je sigurno grafa uzrokovala probleme. Mislim na dvije konfiguracije 7850 ne radi dobro a 5850 radi bez problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xfx radeon 7850 problem

Evo samo da napišem da kod mene nije bila grafička u pitanju, primjetio sam da uz to smrzavanje koje sam imao uslijed restarta računalo nekad ne očita primarni disk, ssd. Krenuo sam od najjednostavnije i najjeftinije solucije i zamjenio sata kabel novim i od onda se problem nije ponovio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Xfx radeon 7850 problem

Vidis ja sam testirao u oba kompa, evo sa ovog kojeg pisem i u kojem je bila hd5850 i koja je normalno radila i cim sam stavio 7850 pocela zezati. Naravno prije sam napravio uninstal i prikljucio novu grafu pa instalirao drivere. Svoju 5850 sam stavio u frendov komp i u 2 tjedna nigdje nista nikakve greske a dok je bila 7850 stalno neka srnja, tak da mi je stvarno enigma, radi ona ponekad dobro i onda se pri normalnom surfanju zamrzne, ili igras 2h i onda pocne srati, pogledao temp i one su u redu, najgore je sta furmark i heaven prodje. Hdd testiran, memorija testirana, napajanje adekvatno FSP 750w, moje Thermaltake Platinum 1275w tak da mora biti grafa. 

Stvarno neznam sta bi moglo biti. Moje komponente su istestirane i nigdje nikakvih problema nije bilo prije stavljanja 7850.Vise sam lud sa tom grafom, nadam se da ce u servisu naci neki klinac da vidimo sta je, ako ne nadju onda neznam sta cu jer i garancija pri kraju a da dobim natrag grafu koja ce mi srati svako malo nema smisla. Nista na njoj nije mijenjano ni dirano, ako je dobim natrag onda cu vjerojatno flashati neki bios gore da nije mozda do njega. 

Vec sam bio 2 put u Ri zbog grafe, znaci samo put me kostao 150kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice