Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
darkborg kaže...

Vidim da se 750ti dosta preporučuje kao budget kartica pa me zanima kako bi se ponašala s mojim phenomom 945 na 3.75GHZ ?

Trenutno imam gtx 560 i primjetio sam da mi proc bottlenecka grafu u bf3/4 mp tj. usage ide do oko 60-70%.

Ciljam na bar stabilnih 40 fps-a u bf4 jer trenutno jako varira i često padne ispod 30 a to je onda neigrivo u takvoj vrsti igre.

Može li fps biti bolji ako uzmem 750ti ili će zbog bottlenecka biti isto, ili je bolje da prvo mjenjam proc na neki fx 6xxx a kasnije grafu?

ostatak konfe pod moj pc.

Ja bih tu bocnuo samo 260x/750ti i nista vise ne bih dirao, clockao taj phenom dokle ide, jedno 4ghz mislim da bi trebalo biti bolje.
Ako ne fx 6300 je tako jeftin a tako puno daje, sto od intela mozes naci tipa nesto izmedju pentiuma/i3 a izvini da ces dvije jezgre uzeti u 2016 za komp.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ibme74  s obzirom da ovaj s videa igra na 1080p i sve na high mislim da će moj fps biti sasvim solidan kad ubacim fx

chaselol vjerujem da bi mi uzimanje 750ti/260x/265 dosta značilo u singleplayer igrama ali ipak ja većinom igram bf3/4 mp a ovaj phenom pri 3.75GHz ne može gurati ni 6god. staru grafu do preko 70%, tako da sumnjam da bi dodatnih 250MHz puno pomoglo.

dualcore proc naravno nema smisla uzimati bez obzira koliko je jak s obzirom da su već počeli izdavati igre koje se nemogu pokrenuti na samo dvije jezgre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nemoj da ignorises cinjenicu da je to 560 a to 750, izmedju te dvije ima citava generacija grafa, nije to bas tako kao sto ti se cini 

750ti sasvim pristojno radi na slabijim CPU konfiguracijama

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

Nemoj da ignorises cinjenicu da je to 560 a to 750, izmedju te dvije ima citava generacija grafa, nije to bas tako kao sto ti se cini 

750ti sasvim pristojno radi na slabijim CPU konfiguracijama

ne ignoriram ja ništa, držim se onoga što su mi iznad rekli:

stjepanj: "no to ti se neisplati davati tolike novce za par fps-a vise!"

ibme74: "jer prelazak sa GTX560 na GTX750Ti i nije neki skok u prformansama i dobio bi vjr sličan rezultat"

dakle što je nakraju pametnije

6 sa phenom 945 na fx 6300
4 sa gtx560 na 750ti
13 godina
neaktivan

Naravno da ti je najveci upgrade CPU tu, jer vec ti grafa radi na 50-60% to si sam shvatio, ja sam samo rekao da ce tu grafu taj proc iskoristiti bolje nego tu 560.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
darkborg kaže...

ovo:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-750ti-2-gb-gddr5-cijena-nije-fiksna-oglas-18307179

ako si iz zg!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Stjepanj kaže...
darkborg kaže...

ovo:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-gtx-750ti-2-gb-gddr5-cijena-nije-fiksna-oglas-18307179

ako si iz zg!

tu grafičku prodaje korisnik hrčak tu na forumu, forumska cijena je 800kn. lp

13 godina
protjeran

eto jos bolje! sigurna kupnja!lp

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Ekipa , molim preporuku za novu grafu ,  ova je prnula u fenjer  .... Jel bolja kupnja R9 270 , 270 X ili ili ove iz  R7 3xx serije ? Kakve su ove R7 370 i gdje su naspram ovih R9 270/270X po performansama  ? Naravno , volio bih vidjeti  koje bi bile opcije  iz zelenog tabora ? Komp iz potpisa , svi savjeti i mišljenja dobrodošli  .Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 3:27 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
error_666 kaže...

Ekipa , molim preporuku za novu grafu ,  ova je prnula u fenjer  .... Jel bolja kupnja R9 270 , 270 X ili ili ove iz  R7 3xx serije ? Kakve su ove R7 370 i gdje su naspram ovih R9 270/270X po performansama  ? Naravno , volio bih vidjeti  koje bi bile opcije  iz zelenog tabora ? Komp iz potpisa , svi savjeti i mišljenja dobrodošli  .Hvala :)

s tim procom najbolja ti je opcija gtx 950 umjesto svih navedenih

stock je jača od 370, malo je slabija od 270x, ali se bolje oca i onda i ta 270x guta prašinu

najbitnije od svega, pogotovo od par maksimalnih fps-a amo-tamo, je što amd-ove grafe pate od zahebanog overheadinga, zbog čega sa slabijim procesorima rade puno lošije od nvidije

u prijevodu, sa 950-tkom ćeš imati fluidni gejming, a 270/270x/370 će ti u svakoj cpu zahtjevnijoj igri rušiti fps na vrlo niske brojke

16 godina
R7 370 ti je R7 265,a R9 270/270x su ti ipak jače kartice.

Ne znam koji ti je budžet,ali ja bi isao barem na R9 280 ili pak novije GTX 960 ako ti je napajanje slabije i starije ili R9 380 koja ja malo jača od GTX 960,ali ipak zahtijeva jače napajanje malo.
12 godina
doky01akablava kaže...

Ne znam koji ti je budžet,ali ja bi isao barem na R9 280 ili pak novije GTX 960 ako ti je napajanje slabije i starije ili R9 380 koja ja malo jača od GTX 960,ali ipak zahtijeva jače napajanje malo.

s tim procom koji ima 280 je možda malo previše, kao i 960 - a po pitanjima vidim i da su mu možda malo i izvan cjenovnog ranga

ali u svakom slučaju neka ide na nvidiu, jer će mu overheading uništiti bilo koju cpu zahtjevniju igru

13 godina
neaktivan

Na taj CPU sve iznad 750ti/260x je bacanje para.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
picajzla0707 kaže...
doky01akablava kaže...

s tim procom koji ima 280 je možda malo previše, kao i 960 - a po pitanjima vidim i da su mu možda malo i izvan cjenovnog ranga

ali u svakom slučaju neka ide na nvidiu, jer će mu overheading uništiti bilo koju cpu zahtjevniju igru

Ne vidim preko moba,ako je tako da slazem se onda,GTX 950 najbolje radi perfomansi,overclocka i znatno manje potrosnje. 

9 godina
neaktivan
metallic kaže...

Ako uzimaš baš u ADM u tom buđetu, onda je po meni od dostupnih najbolja upravo ova: sapphire-nitro-r9-380.

Ako mora imati 3 god gare, onda je svejedno među skupljom MSI i GIGA.

Uzeo bi sa 36mj jamstva :) zato me zanima dali je ta giga lošija po nečemu? možda lošije hlađena?

12 godina

Sapphire Nitro je malo brza od ostalih, uzmi Gigabyte ili MSI radi 3 god gare

13 godina
protjeran

neki dan sam susjedu ugradio giginu r9 380 4gb vram gaming g1.. ništa se ne čuje kartica, hladna i dobro se kloka

Moj PC  
6 0 hvala 5
15 godina

Koju gtx 970 uzeti, meni je zapela za oko MSI Gaming 4G.

You don't fucking play a videogame for 30 minutes... You spare at least an hour and a half. And end up playing 3 hours.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ghost777 kaže...

Koju gtx 970 uzeti, meni je zapela za oko MSI Gaming 4G.

Najjefiniju sa 3 god gare, giga je odlicna isto tako.

13 godina
picajzla0707 kaže...
error_666 kaže...

s tim procom najbolja ti je opcija gtx 950 umjesto svih navedenih

stock je jača od 370, malo je slabija od 270x, ali se bolje oca i onda i ta 270x guta prašinu

najbitnije od svega, pogotovo od par maksimalnih fps-a amo-tamo, je što amd-ove grafe pate od zahebanog overheadinga, zbog čega sa slabijim procesorima rade puno lošije od nvidije

u prijevodu, sa 950-tkom ćeš imati fluidni gejming, a 270/270x/370 će ti u svakoj cpu zahtjevnijoj igri rušiti fps na vrlo niske brojke

Hvala svima na savjetima i konstruktivnoim odgovorima  ... znaci gtx 950 bi mi dala najbolje rezultate i najfluidnije bi islo  na ovu kombinaciju?  .. taman sam i razmisljao da kupim nv , nisam nikad prije ju imao hehehe .. Vidim , imaju 128 bitnu propusnost , nije nedostatak neki velik nadam se :)

vidio sam onu Gb windforce oc verziju  , da nju uzmem ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 3:51 (error_666).
12 godina
error_666 kaže...

Hvala svima na savjetima i konstruktivnoim odgovorima  ... znaci gtx 950 bi mi dala najbolje rezultate i najfluidnije bi islo  na ovu kombinaciju?  .. taman sam i razmisljao da kupim nv , nisam nikad prije ju imao hehehe .. Vidim , imaju 128 bitnu propusnost , nije nedostatak neki velik nadam se :)

vidio sam onu Gb windforce oc verziju  , da nju uzmem ?

da, radit će bolje nvidia radi navedenog problema, koji se na recenzijama ne vidi jer testeri koriste bijesne procesore na kojima overheading ne dolazi do izražaja

overheading se pokazuje kod cpu zahtjevnih igara, gdje amd grafe na slabijim procesorima imaju drastične padove fps-a

s tvojim procesorom jedna 950 će raditi puno bolje i od jače amd grafe poput 280, gdje ti fps u nekoj igri neće padati ispod 40 (bubam), dok će kod 280-tke padati ispod 30fps i biti neigrivo

280 će povremeno davati veći maksimalni fps, ali će zato povremeno i padati vrlo nisko, dok ćeš kod 950-tke imati manje oscilacije i neće te živcirati trzanjem

128 bitnu memorijsku sabirnicu ima i jača 960, pa joj je dovoljno, a kamo li ne za 950 - nova arhitektura i tzv. delta color kompresija rade čuda na novim grafama

što se tiče modela, to po nekim osobnim sklonostima, ali preporučam gigu, asus ili msi radi garancije od tri godine i zato što se smatra da su najbolje

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 8:37 (picajzla0707).
13 godina
protjeran

u svakom slucaju gtx950 je bolji izbor kod slabijeg cpu-a pogotovo pored puno jace r9 280, no covjece on ima q9400..

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

u svakom slucaju gtx950 je bolji izbor kod slabijeg cpu-a pogotovo pored puno jace r9 280, no covjece on ima q9400..

Covjek ima 6870 koja je negdje u rangu sa 260X/750ti ako se ne varam i to je prilicno optimum za taj CPU, ako bude uzimao ista jace, nece tu biti iskoristenosti, nece dobiti skoro pa nista.
Pametnije je tu ganjati full upgrade, ili bar neki polovan cpu i grafu combo, ovako je smijesno preporuciti ista jace od ovog sto ima za taj CPU, ne znam sta je duvao picajzla ali i ja ocu nesto malo toga 

9 godina
neaktivan

ljudi kontam se kupit novu graficku za komp ali komp nije poseban ( ima integriranu graficku) mislim si kupit r7 250x neki su mi rekli da trazim preko njuskala graficke s garancijom naso sam ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/2x-msi-r7-250x-oglas-18061199?list_return_url=%2Fgraficke-kartice%2F2x-msi-r7-250x-oglas-18061199 a sad mislim da je graficka pre jaka za komp imam maticnu h61h2-m2 v1.0,imam 4gb ddr3 rama,inace zelim igrat cs go na jacim postavkama i neke druge slabije igrice ( netreba mi komp od 7000kn)

evo komp evo komp
Parkour is life

0 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Covjek ima 6870 koja je negdje u rangu sa 260X/750ti ako se ne varam i to je prilicno optimum za taj CPU, ako bude uzimao ista jace, nece tu biti iskoristenosti, nece dobiti skoro pa nista.
Pametnije je tu ganjati full upgrade, ili bar neki polovan cpu i grafu combo, ovako je smijesno preporuciti ista jace od ovog sto ima za taj CPU, ne znam sta je duvao picajzla ali i ja ocu nesto malo toga 

je , bila je ko salivena za moj proc i poprilicno se dobro nosila i sa novijim naslovima . Ne bi ni mjenjao , ali nažalost je riknula .Znam ja da je ovo sve staro , imam u planu zamjenit sve osim kućista , harddiska i monitora , ali sad ne mogu , a neću nesto bezze.  A dotad samo grafa jer treba mi komp hitno :)-

13 godina
neaktivan

Sta god da uzmes na tu konfu bice prejako za procesor, tako da biraj i gledaj dugorocnije nesto sto ti najvise odgovara. Sve ce one raditi bolje od tvoje prethodne ali ni blizu izvlacenja ni 60-70% snage iz nje.

Pogledaj sta ti najvise odgovara u cjenovnom rangu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
To sve ovisi od igre do igre, negdje ce biti bn veci, negdje manji
Ako gledas bf4 i neke mmo igre, da, 950 ce biti slabo iskoristena
Ali zato ce u drugim igrama sigurno pokazati prednost nad 750ti, cak i sa tako slabijim procom
750ti ide dokle ide bez obzira na proc, 950 ce mu u vecini sp igara dati puno bolje rezultate, zato sam je i preporucio
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
rabbiD. kaže...

ljudi kontam se kupit novu graficku za komp ali komp nije poseban ( ima integriranu graficku) mislim si kupit r7 250x neki su mi rekli da trazim preko njuskala graficke s garancijom naso sam ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/2x-msi-r7-250x-oglas-18061199?list_return_url=%2Fgraficke-kartice%2F2x-msi-r7-250x-oglas-18061199 a sad mislim da je graficka pre jaka za komp imam maticnu h61h2-m2 v1.0,imam 4gb ddr3 rama,inace zelim igrat cs go na jacim postavkama i neke druge slabije igrice ( netreba mi komp od 7000kn)

kupio sam sebi ovu karticu
http://www.xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r7-200-series/amd-radeon-r7-250-core-edition-r7-250a-zlf4
i jako  sam zadovoljan, igram Delta Force Extreme 2 na HDTV-u sa svim detaljima na 1280*720/60Hz.... pogledaj u opisu koje racunalo imam, jedva cekam isprobat Thief-a
Kupi radije novu....

12 godina

R9 390... Neka provjeri prvo dali ima dovoljno jako napajanje, koji mu je ostatak konfe?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice