Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

trenutno koristin xfx 5870 1gb...koju san kupia polovnu ima 4ipo godine..i uvik me za*ebavala malo..em directx, em bug splat, em oni mali snjeg po ekranu..em igraj igre po 10-ak min i trokaj prolaskom kroz vrata (sve su to novije igre bile) cisto da je bila potpuno ispravna moga bi ih igrat, mozda ne fullHD, al sta ima veze, moga bi ih igrat..kolko san ja igara propustia zbog moje grafe, jer nebi moga konstantno igrat :( ... eto..pa se nadan da necu s ovom falit 770, em je onda bila zvijer, em je sada mala zvijer, em nije skupa po meni i jos ima garanciju...

antevukusic
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Sta gnjavite sa tim v ramom kad je vec poznato da igre korite v ram ako im je dostupan a ako nije onda ga koriste manje bez neke velike razlike u performnsama, zbunjujete covjeka, vidite da zeli gtx 770 nek ju onda i uzme ioanko je gtx 770 jaca kartica!

Battlelog: Glavas_ZG

4 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

max payne 3 je mogao koristiti preko 2gb na 1080p a kad je on izasao, sve fino  pise u opcijama kad dodajes razne detalje i kako vram usage skace gore, osjetice on to sam kad ne bude mogao ni prici high texturama a i medium ce biti pri kraju :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

max payne 3 je mogao koristiti preko 2gb na 1080p a kad je on izasao, sve fino  pise u opcijama kad dodajes razne detalje i kako vram usage skace gore, osjetice on to sam kad ne bude mogao ni prici high texturama a i medium ce biti pri kraju :D

Slazem se definitivno,meni je Unity,Black Ops 3,Dying Light "gutao" 3 GB vrama bez problema na 1680x1050,a kamoli na 1080p rezoluciji i sa novijim igrama,malo tu pomogne kompresija boja na novijim arhitekturama,ali jednostavno 4 GB postaje minimum za 1080p,pogledaj samo novi tomb raider koliko pati od stutteringa i lagga kad ostanes bez vrama na r9 380/gtx 960.

11 godina
neaktivan

On je htio rec da sto vise vrama imaš to ce ti gpu vise koristit, cisto jer može. Tako da kad imaš 4GB i maxaš vecinu igara ici ce i preko 3gb, a da isto napraviš na 2gb kartici koristilo bi manje, naravno uz lošije performanse ali ga nebi kocio vram tipa da nesto nemoze igrat ili da mu blocka karticu jer nema dovoljno memorije. U GTA IV i V imaš baš slider za memoriju, to je drugo, iako se sijecam da sam sa 1gb karticom isao i na 1,5gb vram limit u GTA IV prije i islo je ok. Ali nebi mu ni ja preporucio 2GB, jer novije igre imaju takve postavke za teksture da ti treba memorije dosta pa makar to bilo "samo" na 1080p

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...

On je htio rec da sto vise vrama imaš to ce ti gpu vise koristit, cisto jer može. Tako da kad imaš 4GB i maxaš vecinu igara ici ce i preko 3gb, a da isto napraviš na 2gb kartici koristilo bi manje, naravno uz lošije performanse ali ga nebi kocio vram tipa da nesto nemoze igrat ili da mu blocka karticu jer nema dovoljno memorije. U GTA IV i V imaš baš slider za memoriju, to je drugo, iako se sijecam da sam sa 1gb karticom isao i na 1,5gb vram limit u GTA IV prije i islo je ok. Ali nebi mu ni ja preporucio 2GB, jer novije igre imaju takve postavke za teksture da ti treba memorije dosta pa makar to bilo "samo" na 1080p

ja sam na gta5 maknuo opciju vram limit i sa 550ti koja ima gigu rama nagurao zahtjeve do 2,2 gb - puno stvari na high, medium, teksture čak na very high i igrao se na 50 prosječnih fps-a bez ikakvih trzanja

već ranije je pojašnjeno da se igre "pruže" preko viška memorije ako je ima, no da to ne znači da im toliko neophodno treba za normalan rad

ne govorim naravno o drastičnim razlikama

13 godina
Pozdrav

Frend ima intel q6600 i nvidia 460, a namjerava uzeti novu grafičku, bi li gtx 960 bio overkill za njegov cpu, a ako bi koja je alternativa a da bude solidan upgrade?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To je full star procesor pa mi je tesko procjenit, ali mislim da bi na to islo 750ti, 270/X možda cak i nesto slabije, 960 je pre jako za taj cpu

16 godina
D3lBoy kaže...

To je full star procesor pa mi je tesko procjenit, ali mislim da bi na to islo 750ti, 270/X možda cak i nesto slabije, 960 je pre jako za taj cpu

Radije Nvidia radi manjeg CPU overheada nego sa AMD-om,slazem se 750Ti 

11 godina
neaktivan

I to da, manji ce bn bit

13 godina
D3lBoy kaže...

Ok,hvala na odgovoru,i mislio sam da je 960 malo previse.Jos jedna stvar,dali je isplativo ici sa 460 na 750ti,posto za cca 6 mjeseci-godinu dana namjerava uzimati potpuno novi komp.

11 godina
neaktivan

Ne, jedino ako planira zadrzat tu grafu

13 godina

Kolika je isplativost uzimanja npr- 5970 u 2016. godini? Ili bilokaj ekstremnog, a malo starijeg(većinom dual gpu grafe)?

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Neznam za 5970 al ja bi 7990 uzeo uvijek :)

14 godina

Ma ja se ne bi zezao s tim iskreno, dual gpu problemi (micro-stutter, 1gpu radi drugi stoji isključen) , zagrijavanje, glasno, puno troši, driver-i itd.

Unlock the Power Within
13 godina
D3lBoy kaže...

ali mislim da bi na to islo 750ti, 270/X možda cak i nesto slabije, 960 je pre jako za taj cpu

I to će mu biti bottleneck, vidio na par foruma već da se ljudi žale, pogotovo oni koji ne clockaju procesor...

Moja je preporuka da uzme XEON-a za ovak male pare, pa bi onda imao više prostora za disanje(više cache-a, bolji OC se da izvući, itd itd).

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
12 godina

Za svoj komp dali da uzmem r7 260x 2 gb sa garancijom 500 kn ili giga gtx 660 2 gb sa garancijom za 700kn?

Igrice tu i tamo igram, ništa zahtjevno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja bi uzeo gtxicu jer je puno bolja a nije puno skuplja

12 godina
hrčak kaže...

Za svoj komp dali da uzmem r7 260x 2 gb sa garancijom 500 kn ili giga gtx 660 2 gb sa garancijom za 700kn?

Igrice tu i tamo igram, ništa zahtjevno

Pa s obzirom da ne planiras igrati nista zahtjevno a obe su dovoljno dobre za igranje nezahtjevni igrica sa visokim postavkama ides na ono sta ti vise odgovara. Ako zelis proci jectinije uzmes R9 260x ako ides na performanse GTX660

12 godina

Igram ats, ets2, farming simulator 2015 i gta 5, igram na full hd ali detalji mi se igraju nikakvu ulogu

ali mislim da ću uzet r7

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 21:56 (hrčak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

R9 390 vtx3d, nova iz dućana za 2500 kN. Jel se isplati?

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

za 250kn vise imas novu Gigabyte R9 390 sa boljom hladjenjem i 3 god garancije pa sad vidi ;)

13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

za 250kn vise imas novu Gigabyte R9 390 sa boljom hladjenjem i 3 god garancije pa sad vidi ;)

Pitam samo, za 200 kN više mogu dobit pcs+, msm da je ta bolje hladena od gige tj. Ima najbolji hladnjak od svih r9, no poprilično je bučna kazu ljudi..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:02 (molnyi).
12 godina

Ako ti gara ne igra ulogu onda fino uzmes Sapphire R9 390 Nitro, Tri-X OC, Lite 8GB GDDR5 i dobijes brzu, hladnu i tihu karticu

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:06 (ibme74).
12 godina

Bolje dati par kn više i uzet grafu sa 3 god gare

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma jednostavno mi je prevelika i bojim se GPU sag-a.gara nije.bitna, ak doživi 2 god super, a do tad ću je već mijenjati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:09 (molnyi).
13 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Ma jednostavno mi je prevelika i bojim se GPU sag-a.gara nije.bitna, ak doživi 2 god super, a do tad ću je već mijenjati.

Sapphire je najbolja, svi ostali su dobro iza, recimo PowerColor je napravio odlican posao isto 

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
molnyi kaže...

Sapphire je najbolja, svi ostali su dobro iza, recimo PowerColor je napravio odlican posao isto 

Sve to stoji, al pogle kolka je to hrga od grafe... Jednostavno su mi prevelike a nisam baš čuo hvalospjeve o g1 i Strix, a msi izbjegavam zbog loših iskustva

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:24 (molnyi).
13 godina
neaktivan

Strix je penis, asus je sjebao 290/390 kartice tako da to zaobidji.
G1 se isto nije proslavila, pogledaj imal' gdje na netu recenzije o toj grafi, neces naci nigdje jer nije konkurentna kao ostale.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Strix je penis, asus je sjebao 290/390 kartice tako da to zaobidji.
G1 se isto nije proslavila, pogledaj imal' gdje na netu recenzije o toj grafi, neces naci nigdje jer nije konkurentna kao ostale.

Zato pitam, nekaj sa 2 venta a da je OK, msm da mi ne ostaje puno izbora.  Koliko bi u budućnosti spusio ako uzmem gtx 970?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 22:37 (molnyi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice