Po meni su najbolji izbor ASUS Strix i Gigabyte GTX 970 G1
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.824
- |
- čitano: 6.909.805
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po meni se ne može tu pogriješiti sve dok uzimaš bilo koji brand od ovih koji nude 3 godine gare. Pri tome ne mislim da su ove neke druge lošije koje imaju 2 godine gare nego je ludost ne uzet grafu s 50% duljom garancijiom kad su ionako sličnih cijena. Dakle, Asus, MSI, Gigabyte i ako još netko kod nas daje 3 godine gare pa biraj. S obzirom da GTX 970 ima mal TDP nije presufno neko uber hlađenje jer ni jenda nije preglasna ili da se pregrijava (osim naravno nemoj uzet referentnu).
Pozdrav, da li bi mogao dobiti kakvu preporuku grafičke do nekih 400kuna? Imam starudiju od nvidie 9800gt koja me još uvijek služi, ali s obzirom da ne podržava dx11, nemogu neke novije igre niti pokrenuti više koliko vidim za te novce se nude sve neke sa pasivnim hlađenjem, ali pretpostavljam da bi trebale biti jače od ove moje xD
Stisni se za još 100 - 200 kn i traži HD 7850 2GB. To ti je onda pošten upgrade.
Zaista je teško naći 280x, u slučaju da je nađem koja je bolja od ove ostale dvije:
1. GeForce GTX960 Gigabyte G1 2GB DDR5 i
2. Sapphire R9 380 2GB GDDR5 DUAL X.
Čini mi se da je ova R9 380 bolja:)
Generalno je nešto jača R9 380 ali u praksi ti je to isto.
Stisni se za još 100 - 200 kn i traži HD 7850 2GB. To ti je onda pošten upgrade.
koliko vidim po nabava.net nema ništa ispod 880kuna a to mi je too much već, a ni na njuškalo isto nema nikakve ponude...
koliko vidim po nabava.net nema ništa ispod 880kuna a to mi je too much već, a ni na njuškalo isto nema nikakve ponude...
Dobro vidiš jer trenutno nema na njuškalu nikakav dobar deal za grafičku u tom cjenovnom rangu. Nađe se tu tipa te HD 7850 1GB / MSI HD 7850 2GB, ali pre skupo je to od 700+Kn dok je nova XFX HD 7850 2GB za 880kn.
Tako da ti preostaje samo čekati da netko uleti sa pravom cijenom.
Ta xfx7850 iz Centra za 880kn je RMA, a i to je verzija sa lošijim hlađenjem, samo za info...
edit: mislio sam na onu sa linka u poruci od kolege SOYN TECH .
Ma mislio sam na oglase,Njušku i tako to. Čekaj da bude nešto za 500 - 600kn.

Ta xfx7850 iz Centra za 880kn je RMA, a i to je verzija sa lošijim hlađenjem, samo za info...
edit: mislio sam na onu sa linka u poruci od kolege SOYN TECH .
Po šifri ova iz Centra je ona koju sam imao i nikako se ne mogu složiti da je imala loše hlađenje. Po ljeti naklokanu koliko je išla a bogme je mogla možda nekoliko puta sam vidio da je prošla 70°C.
Da je preskupa za RMA grafu to jest.
S obzirom iz kojega je dućana, ništa čudno, budu je uvalili nekome tko blage veze nema.
Nisam ni otvarao centro stranicu nego sam vido piše XFX HD 7850 2GB za 880kn odmah sam kliknuo desni klik kopiraj link tako da nisam ni primjetio da je RMA!!
što je definitovno previše za popravljanju karticu na koju se dobije 3mj garancije.
Koja od ovih r9 380 je najbolja što se tiče performansi i hlađenja, pošto ne mogu da nađem neki sajt na kome mogu da ih uporedim..cijene su im 50 kuna gore dole:
1. AMD Radeon R9 380 Sapphire 2GB DDR5,
2. AMD Radeon R9 380 Gigabyte OC 2GB DDR5 i
3. MSI R9 380 2GG Armor 2x.
Koja od ovih r9 380 je najbolja što se tiče performansi i hlađenja, pošto ne mogu da nađem neki sajt na kome mogu da ih uporedim..cijene su im 50 kuna gore dole:
Svima karticam su clockovi tu negdje 980MHz (5/10 MHz+-) tako da je ralika minimalna!
Što se tiče hlađenja tu su MSI i Gigabyte bolji tako da bih ja išao sa nekom od te dvije.
Cisto sumnjam da ima bolje proizvodjaca u 300 seriji od Sapphire sto se tice apsolutno svega, pocevsi od temperature pa do same izrade grafa ali to ima i cijenu u odnosu na druge a to je 2 godine garancije.
Ako ti daju 2 god gare i na ostale, sapphire all the way.
Msi- armor ima dva heat pipa, i o njoj nema bas nesto informacija( osobno bi je izbjegao),
380 dual-x(sapphire) je opcenito ok no plastika im je toliko losa da kartica tokom loada cijela vibrira pa znaju proizvoditi cudne vibracije i zvukove( ovo sam dozivio u vise navrata)!
gigabajtova oc wf2 je odlicna kao i vecina njihovih wf2 modela(nemres fulati),
takoder i s msi gaming modelom,
no tu cu ti spomenuti odlicnu asusovu strix verziju kao i novi model sapphira nitro, eto od nabrojanih zapravo nemres fulati s niti jednom!
ja bi si osobno mozda i uzeo ovaj novi nitro od sapphira! izgleda odlicno i kvalitetno, a takve su i recenzije za doticnu,
inace sapphire je daleko od vrhunskog proizvodaca nakon 7xxx serije!
Ta xfx7850 iz Centra za 880kn je RMA,
Pardon, nisam mislio loše več lošije od pravog DD, ali sam bio u nekoj žurbi pa mi je ličila na core edition sa 2 obična venta, i manjim coolerom, ne onim boljim anti dust ventovima i masivnijim coolerom.

Pozdrav majstori za graficke :)
Imam i5 3450/8/b75m. PSU je neki brand name 450W ako se ne varam. Monitor 22" vulgaris, mozda predjem na 24" vulgaris. GPU je Radeon R7 200, 1GB, Sapphire.
Upgrejdao mi graficku da mogu vrtiti pristojno fallout 4 nadolazeci, neki savjet ? :) Cijena nije bitna, ali me ne zanima ni nikakav overkil ni super ultra detalji, bitno mi je da nije prebucna, da se ne grije previse, da ne trosi previse, i tak ce 95% vremena vrtit dekstop skoro 0-24, samo uz pokoji f4 :)
Eh da, i ako moze procjena stare grafe da je metnem tu na forum... mislim da je stara nekih 12mj, valjda ima garanciju (pojma nemam, moram pogledat), nikakav OC, samo je Diablo vrtila povremeno :) Hvala svima.
Pozdrav majstori za graficke :)
Imam i5 3450/8/b75m. PSU je neki brand name 450W ako se ne varam. Monitor 22" vulgaris, mozda predjem na 24" vulgaris. GPU je Radeon R7 200, 1GB, Sapphire.
Upgrejdao mi graficku da mogu vrtiti pristojno fallout 4 nadolazeci, neki savjet ? :) Cijena nije bitna, ali me ne zanima ni nikakav overkil ni super ultra detalji, bitno mi je da nije prebucna, da se ne grije previse, da ne trosi previse, i tak ce 95% vremena vrtit dekstop skoro 0-24, samo uz pokoji f4 :)
Eh da, i ako moze procjena stare grafe da je metnem tu na forum... mislim da je stara nekih 12mj, valjda ima garanciju (pojma nemam, moram pogledat), nikakav OC, samo je Diablo vrtila povremeno :) Hvala svima.
za koliko para?, radeon r7 200 serije ima vise modela! inace do 1100kn r7 265(trazi bilo koji model s dual fan hladenjem), do 1400kn gigina wf2 gtx950(takoder s dual fanovima), sve iznad do cak 2400kn trenutno najbolji i jedini izbor xfx-ova r9 280x za 1850kn!(no pozuri vikend akcija)
ili sto veli kolega iznad sve preko ovoga jedina i provjereno odlicna gtx970!(giga,asus,msi ostale nemoj gledati:)
to sve potrazi ovdje!lp
Hvala ekipa, kako rekoh cijena mi nije prebitna, bitnije mi je da ne vuce previse struje i ne grije jer ce vecinu vremena provesti u dekstopu. Ultra detalji mi nisu bitni, samo da se F da zavrtit na nekim normalnim ugodnim postavkama. Gledao sam specke ovih, wf gtx950 mi se cini dobar izbor, kada je "idle" vele da skoro ni ne rade ventilatori, ide na moje 450w bez problema, nekih ~180E na Alzi (trebam mogucnost placanja paypalom).
Sto se tice moje r7 200, pojma nemam koji je model, to je sve sto speccy kaze, a ja se ne sjecam vise :). Kad pronadjem papire stavim na forum procjenu pa prodaju, tnx jos jednom.
Kakva je Grafička kartica Asus R7265-DC2-2GD5
cijena je oko 1000kn.
da li se isplati staviti na moje računalo (Athlon 64 x2 4200+ 2,2GHz, 4GB ram, SSD...)?
U principu se ne igraju igre.
Ne isplati se prejaka je ona za taj cpu i koji će joj bit teško usko grlo. Ubodi barem neki quad

cijena je oko 1000kn.
da li se isplati staviti na moje računalo (Athlon 64 x2 4200+ 2,2GHz, 4GB ram, SSD...)?
Ako je tako sto onda kupovati ista skuplje od nekih 400-500kn?
Zbog principa?
cijena je oko 1000kn.
Ako je tako sto onda kupovati ista skuplje od nekih 400-500kn?
što kupiti za nekih 500kn onda?