Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.843
|
čitano: 6.922.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
SBV3X kaže...

Pričaš gluposti, Scythe Tatsumi 92mm vent ga drzi na 20° u obicnom loadu, u igricama ne prelazi 50

Ako pod "obicni load " mislis da ti je komp ugasen onda bez problema, bice 20*C 

Ljudi ne mogu da shvate da kad slazes dobru konfiguraciju, jake masine nema bez dobre ploce, napajanja i hladjenja procesora, Valentin je u pravu. Ako jedno od to troje nije u redu, pogotovo maticna, to jednostavno ne drzi vodu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Osim kad je intel u pitanju, kod njega možeš uzet ploču od 400kn i na nju nabacit najjači i7 i 16gb ram i sve radi bez ikakvih problema. Ako se proc undervolta cooler može ostat i stock, a s obzirom da vuče jako malo struje i napajanje može bit neki najslabiji brand name.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 19:05 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
Valentin17 kaže...
doktor1 kaže...

Moj komentar je trebao predstavljati upravo ovo što si rekao: "ti ljepo izlistaš kako mu je sve sranje?", znači komentar na cijeli paket.

To nema veze direktno sa odabirom kartice, ali itekako ima veze sa ukupnim paketom, ploča je nekvalitetna u pogledu loše odrađene

fazne regulacije napona, česti su problemi sa stabilnošću, rušenjem, pregrijavanjem itd.

Ako se gleda FX procesor, ima boljih odabira u pogledu ploče, npr. Gigabyte 970A-DS3P je avion za ovu Asrock ploču.

Moj cilj je pomoći ili u ovom slučaju upozoriti čovjeka, pa neka si razmisli o nekim stvarima, znam da je ovo tema za preporuke grafičkih

kartica, ali zašto ne bih savjetovao čovjeka i za ostatak računala, ipak računalo se ne sastoji samo od grafičke kartice.

Tamo jedan kolega priča nebuloze o nekakvih 20*C i to na aftermarket hladnjaku, dok ovaj koga savjetujemo procesor hladi vjerojatno

stock hladnjakom i onom njegovom ajmo reći termalnom pastom, u postu sam upravo naveo da bi si trebao dokupiti barem LC CC 95 (mala zvijer za male novce).

Hvala na preporuci, definitvno to nisam zano za tu plocu, a cjenovno su slicne. Napajanje cu definitivno mjenjati sljedeci mjesec kad sjedne placa, jedino sto trenutno ne mogu iskesirati sve, pa zbog toga jos ne mjenjam bas komplet. Ako imas jos kakvu preporuku slobodno reci, svaki komentar ili prepotuka mi znaci dosta i procitam i razmotrim isto. Tako za bilo koga. 

Hoce moci taj stock hladnjak izdrazti mjesec dva dok mu ne uzmem zamjenu? 

14 godina
herkulcro kaže...

Ah,a hoće, budeš ga se naslušao pogotovo ako se to sve nalazi u nekom kućištu ala MS bez ventova.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

Ah,a hoće, budeš ga se naslušao pogotovo ako se to sve nalazi u nekom kućištu ala MS bez ventova.

Na kucistu ima iza jedan vent 90 ili 100mm koji upuhuje zrak unutra. Lako ja jos stavim i s prednje strane vent, ili dodatni bocni.

Imas jos kakvu preporuku za nesto drugo da uzmem? Tipa jeftinije napajanje neko onda? 

14 godina
herkulcro kaže...

Tipa jeftinije napajanje neko onda? 

Po meni je FSP Hyper 500W best buy, cijena cca. 450 kn, garancija 5 godina.

herkulcro kaže...
 Hm, morat cu vidjeti. To mi onda dosta dize cijenu racunala gore. Ne vjerujem da cu moci toliko trenutno iskesirati. 

Znaci ova asrock ploca bas i nije neka. 

Gledaj, spominješ XFX R9 270X, uštedi i uzmi predloženu R7 265 (odlična ponuda), zauzvrat bi trebalo poboljšati napajanje i ploču.

A jebga, ako se nema novaca, onda se malo pričeka i uštedi još nešto, a ne kupi se nešto s čime možeš imati problema.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 19:50 (Valentin17).
11 godina
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

Tipa jeftinije napajanje neko onda? 

Po meni je FSP Hyper 500W best buy, cijena cca. 450 kn, garancija 5 godina.

Hm, morat cu vidjeti. To mi onda dosta dize cijenu racunala gore. Ne vjerujem da cu moci toliko trenutno iskesirati. 

Znaci ova asrock ploca bas i nije neka. 

13 godina
neaktivan

Ne razumijem sta je tu cudno?

Pod obicni load sam mislio koristenje normalnih programa, surfanje i sl.

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2015 20:11 (SBV3X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
SBV3X kaže...

Ne razumijem sta je tu cudno?

Pod obicni load sam mislio koristenje normalnih programa, surfanje i sl.

Alo dečko jel ti razumješ da je tebi sobna temp cca 20-25 i procesor se hladi tim zrakom od tih 20-25C znači da ti nikako temp ne može biti ispod sobne na zračnom hlađenju!Ajde da je to 27-30C, ali nikako 17C to ti nevalja senzor temperature imaš onih aparata za mjerenje temperature (nezz stručan naziv) i sa njime možeš dobiti preciznu temperaturu kad uperiš onaj laser na cpu hladnjak koja svakako neče biti 17C!

...My life, My game, My rules...
17 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
herkulcro kaže...

asrock 970xtreme 3 r2.0 

napajanje tocno koje je ne znam 

Loša ploča, nema aftermarket hladnjaka koji može kako treba ohladiti taj vreli procesor, nepoznato napajanje.

Loša ploča za što? OC? To definitvno je. Ako ja bez problema na toj ploči hladim 8300 sa bigtyp revo onda ne zanam zašto on ne bi mogao 6300. Jedini problem tih ploča extreme3/pro3 što se FX-a tiče je grijanje matične sa stock hladnjakom ili bilo kojim drugim hladnjakom koji nije top-down kod OC-a. Ali za neku svakodnevnu upotrebu pukneš gore geminii m4, noctua c12 ili ako nađeš bigtyp revo i vozi miško.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7265dc22gd5/90563

pozuri dok ima, sve do 1450kn ti se neisplati davati vise od ovoga jer opcenito neces dobiti bolju karticu! 500kn davati vise  za 10% bilo cega je previse i za teske fanove! to ms napajanje bi trebalo sto prije zamjeniti!

U protisu malo se*u sa tim "Dobavljivo".

Citiram: "Navedenog artikla nema kod dobavljača i ne planiraju ga naručivati tako skoro". Na kraju, uzeo XFXovu verziju u Centro.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
odjavljen

A post iznad sam napisao da više nije dobavljiva! Ja sam umjesto te uzeo ovu.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nema razloga da bude nekompatibilna....

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
bocasa kaže...

Pozdrav svima!

Trebala bi mi mala pomoć oko odabira grafičke kartice koja će služiti tu i tamo za igranje. Ne treba mi nešto jako, samo da je bolje od integrisane.

I ako se netko baš razumije u sve to, zamolio bi da mi predloži najbolji mogući izbor za recimo između 1000-1500kn.

Vidio sam u zadnjem postu da se priča o ovoj kartici, pa sad ne znam da li mi se ova isplati uzeti... http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-r7265dc22gd5/90563

• Trenutna konfiguracija:
  1. i5 4460 CPU
  2. asrock H81M-HDS matična
  3. 8bg ram
  4. intel graphics 4600
  5. toshoba HD 1TB

Za 200-tinjak kuna više http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=R9+270

Razlika 270 vs 265:

Shading units 1,280 896

Texture mapping units 80 56

Render output processors 32 16

Compute units 20 14

Pixel rate 28.8 GPixel/s 17.6 GPixel/s

Texture rate 72 GTexel/s 61.6 GTexel/s

Floating-point performance 2,304 GFLOPS 1,971 GFLOPS

Memory bus 256 bit 128 bit

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

r7 265 je

256 bitna grafa ne 128

ima 1024 shadera ne 896

ima 16 compute units ne 14

To sto si ti napisao je za 260X a razlika je velika

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 10:55 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

r7 265 je

256 bitna grafa ne 128

ima 1024 shadera ne 896

ima 16 compute units ne 14

To sto si ti napisao je za 260X a razlika je velika

Sry ako sam nekog krivo informirao. Podaci su s GPUBoss

12 godina
ParaNO1d kaže...

pa ako već dodaje200 kuna, nek doda još 50 i ima jaču i bolju grafu od te obje

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+950

13 godina
neaktivan

Realno premala je razlika izmedju r7 265 i 270/X gtx 950 a razlika u cijeni se osjeti. Plus sto ovu 265 sigurno mozes clocknuti malo i dobiti cca 15% vise performansi, dobro se clockaju stare 7850 karte. Za ~1000kn nema bolje kupovine, ako svako malo dodajes love doci ces i do r9 280/285/380 gtx 960 kartice a to je druga prica.

Best buy je realno R7 265, asusica sa super hladjenjem i tri godine gare, sta bolje ima za tu cifru, a par frejmova razlike, ionako ni jedna od tih kartica nije za high/ultra 1080p gaming vec high/medium realno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav!

Treba mi pomoć oko odabira grafikih kartica. Imam tri opcije koje su sličnog cjenovnog ranga:

1. AMD Radeon R9 280X Sapphire DUAL-X OC 3G GDDR5,

2. GeForce GTX960 Gigabyte G1 2GB DDR5 i

3. Sapphire R9 380 2GB GDDR5 DUAL X.

Ostatak konfiguracije je:

Intel Core i5 4460
Asus H81M-K
DDR3 8 GB 1600 MHz
HDD 500 GB Sata 6.0
LC Power 600H-12
MS Voyager Gaming

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina

Ako su samo te tri u igri onda bi ja uzeo R9 280X ako hoćeš maximalne performanse a kao cjelokupno najbolju ponudu bi uzeo GTX 960 jer troši 100W manje i jel ima 3 godine gare. Ako možeš za iste pare uzet R9 380X sa 3 godine gare, onda ti je to najbolja kupovina.

13 godina
neaktivan

280X je jaca od druge dvije za solidnih 15% tako da nema tu puno sta da se mozga, one su teske za naci danas strasno :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

bliži se božić (koji oće ponekad i uranit :P) pa razmišljam da se malo počastim ali tu su i neke dileme, dakle grafa do cca 2k kn (isključivo nova, dućan). Konfa je i5 3550 @ 3.9 Ghz, 16Gb DDR3, z77, xfx 450 Pro i 7850 2gb, e sad budući da sam ograničen napajanjem mislim da 280x otpada (ili je podosta na knap), 960 dolazi u obzir ali mi se čini bolja kupnja 380 sa 4 gb (jelte ono future proof zbog memorije).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Checola kaže...

bliži se božić (koji oće ponekad i uranit :P) pa razmišljam da se malo počastim ali tu su i neke dileme, dakle grafa do cca 2k kn (isključivo nova, dućan). Konfa je i5 3550 @ 3.9 Ghz, 16Gb DDR3, z77, xfx 450 Pro i 7850 2gb, e sad budući da sam ograničen napajanjem mislim da 280x otpada (ili je podosta na knap), 960 dolazi u obzir ali mi se čini bolja kupnja 380 sa 4 gb (jelte ono future proof zbog memorije).

Te 380ke sa 4gb memorije su skupe, ali sigurno mozes prodati svoje napajanje za nekih 250kn dodas jos 100-150 da imas napajanje za 280X.

12 godina
chaselol kaže...

Realno premala je razlika izmedju r7 265 i 270/X gtx 950 a razlika u cijeni se osjeti. Plus sto ovu 265 sigurno mozes clocknuti malo i dobiti cca 15% vise performansi, dobro se clockaju stare 7850 karte. Za ~1000kn nema bolje kupovine, ako svako malo dodajes love doci ces i do r9 280/285/380 gtx 960 kartice a to je druga prica.

Best buy je realno R7 265, asusica sa super hladjenjem i tri godine gare, sta bolje ima za tu cifru, a par frejmova razlike, ionako ni jedna od tih kartica nije za high/ultra 1080p gaming vec high/medium realno.

najjeftinija ta asusica je 1300 kuna, onu za soma kuna prekriži, jer je nema

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+r7+265

a za 1300 kuna je gtx 950 najbolja opcija, daleko jača od te 265

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+950

9 godina
neaktivan

Ola ekipa!

Zanima me koju grafičku da si uzmem. Zapela mi je GeForce GTX970 za oko, al mi dost ljudi reklo da mi se ne isplati..

Ako ima tko kakvu drugu preporuku il mišljenje bilo bi mi drago čuti ga!

Moja konfiguracija:

Proc: Intel i5-4590 3300GHz
RAM: 1x 8GB Kingston HyperX DDR3 -1866
Matična: ASROCK B85M Pro4
Hard: 2x 500GB (ne znam koja)
Napajanje: Cooler Master GX650W

0 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Realno premala je razlika izmedju r7 265 i 270/X gtx 950 a razlika u cijeni se osjeti. Plus sto ovu 265 sigurno mozes clocknuti malo i dobiti cca 15% vise performansi, 

Ovo sa overclockingom je bezveze..

Uvijek se kaže: "možeš overclockat pa si blizu te i te".... Stvar je šta se i

... pa se GTX 960 može overclockat itd...

14 godina
Checola kaže...

U tom cjenovnom rangu traži R9 380 4GB. Mislim da ih ima za od oko 1800kn.

SouthPaw kaže...

Ola ekipa!

Zanima me koju grafičku da si uzmem. Zapela mi je GeForce GTX970 za oko, al mi dost ljudi reklo da mi se ne isplati..

Ako ima tko kakvu drugu preporuku il mišljenje bilo bi mi drago čuti ga!

Moja konfiguracija:

Proc: Intel i5-4590 3300GHz
RAM: 1x 8GB Kingston HyperX DDR3 -1866
Matična: ASROCK B85M Pro4
Hard: 2x 500GB (ne znam koja)
Napajanje: Cooler Master GX650W

Pa kome se uopće grafička isplati osim ako nije profesionalni gamer ?? Ako imaš para i igra ti se onda je GTX 970 super jer ćeš moć igrat što god želiš godinama (osim ako ne kupiš 4K monitor).  CPU ti je ok, rama imaš i napajanje nije frka tako da ako imaš mogućnosti potrošiti 3000kn onda ne možeš pogriješiti s GTX 970.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 22:56 (itomic009).
9 godina
neaktivan

Bok ekipa,

Hti bih kupiti novi gpu, a naknadno i novi procesor te matičnu.

Pošto mi je stara grafa riknula, htio bih uzeti gtx 970.

Problem je što trenutno imam q9300@2.5Ghz sa 8 GB rama. Znam da je to teški bottleneck za gtx 970, ali treba mi nešto jer kako svi znamo Fallout 4 dolazi :-).

Mislite li da bih sa gtx 970 i trenuntim procesorom mogao normalno zaigrati F4, a kroz par mjeseci kad skupim još malo para idem na i7 - da se sve to uskladi?

lp

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da ćeš bit ok. Uzmi si sada GTX 970 i kad dođeš do i7 onda će prodisat punim plućima.

9 godina
neaktivan

Hvala!

Imaš kakvu preporuku kojeg proizvođača uzeti. Možda MSI GF GTX970 Gaming, 4GB DDR5 ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice