Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.867
|
čitano: 6.988.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Riknula mi je RX 6800XT grafička kartica, srećom je pod garancijom. U međuvremenu bih kupio drugu karticu. Imate li prijedlog?

Matična Asus B550-Plus

Procesor Ryzen 5 5600x

Ram 32GB

2 wide screen monitora na 144hz

Sa prethodnom karticom nisam mogao igrati DCS igru na Oculus 2 VR headsetu, te bi bilo super kad bih sad mogao.

Mnogo igram igrice te mi je 6800XT većinom bila bottleneck.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:57 (Neznalica121212).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Jesi sad na kraju imao RX 6700 XT ili RX 6800 XT? I koliko para bi dao za novu?

itomic009
12 godina
itomic009 kaže...

Jesi sad na kraju imao RX 6700 XT ili RX 6800 XT? I koliko para bi dao za novu?

Sorry, RX 6800XT. Od 800-1500€ otprilike.

13 godina

5070ti ili rabljenu 4090 ako uleti.

12 godina
maks0806 kaže...

Da, baš gledam https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-prime-geforce-rtx-5070-ti-oc-edition-16gb-gddr7/265621, i na benchmarku izgleda odlično.

Kakav je Protis kao dućan? 12 mj. garancije izgleda malo, ali to je vjerojatno opet do distributera.

Futura nudi na istu karticu 36 mj. garancije, ali je 100€ skuplja.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:12 (Neznalica121212).
14 godina

I di baš protis nađeš, ista takva je u Futuri 36 mj. garancije. Evo ti popis svih.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Neznalica121212 kaže...
maks0806 kaže...

Da, baš gledam https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-prime-geforce-rtx-5070-ti-oc-edition-16gb-gddr7/265621, i na benchmarku izgleda odlično.

Kakav je Protis kao dućan? 12 mj. garancije izgleda malo, ali to je vjerojatno opet do distributera.

Futura nudi na istu karticu 36 mj. garancije, ali je 100€ skuplja.

Ista je cijena 

13 godina

Imas na mindfactoryu za doslovno 200 EUR manje 5070 Ti... narucis iza ponoci (free shipping) i platis 15 EUR proslijeđivanje s mailboxde i imas 5070 Ti za 800 EUR...

ili jos bolja/ trenutno naj opcija, na istom ducanu, 629 EUR za 9070 XT koji je bok uz bok sa 5070 Ti, dakle doslovno preko 300 eur manje nego ovaj suludo precijenjeni 5070 Ti kod nas.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Minneyar kaže...

Imas na mindfactoryu za doslovno 200 EUR manje 5070 Ti... narucis iza ponoci (free shipping) i platis 15 EUR proslijeđivanje s mailboxde i imas 5070 Ti za 800 EUR...

ili jos bolja/ trenutno naj opcija, na istom ducanu, 629 EUR za 9070 XT koji je bok uz bok sa 5070 Ti, dakle doslovno preko 300 eur manje nego ovaj suludo precijenjeni 5070 Ti kod nas.

Uzmem na firmu i imam domaći dućan za garanciju.

4 godine

Neš ti razlike 50€ kod nas vs švabija za rtx 5070ti modele, jos da se jebem s nekom 3rd dostavom, pa kad krepa šalji karticu, pa ti neko sjebe, izgubi paket, pa eto 100 problema, neki se stvarno cigane za svaki cent! Da ne pricam koliko je puno teze tu karticu poslje prodati kad nema nasu garanciju

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:27 (Boris grozni).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Neš ti razlike 50€ kod nas vs švabija za rtx 5070ti modele, jos da se jebem s nekom 3rd dostavom, pa kad krepa šalji karticu, pa ti neko sjebe, izgubi paket, pa eto 100 problema, neki se stvarno cigane za svaki cent! Da ne pricam koliko je puno teze tu karticu poslje prodati kad nema nasu garanciju

Znam iz tuznog internet poznanstva kroz 10ak godina da vjerojatno nisi zavrsio niti osnovnu skolu, ali 976 EUR vs 779 EUR je daleko vise od 50 EUR. Neka Cryogenic pita ChatGPT da vam izracuna tocnu razliku. A ti fino kupuj za 1250 istu karticu, dok cu ja kupiti dvije takve za te pare, svakom svoje 

EDIT: I kak to mislis krepa, pa svi znaju da NVidia ne moze krepati, to je samo za AMD luzere

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:47 (Minneyar).
4 godine

Ma naravno u švabiji ces dobiti najveci škart na akciji pa je tamo bolje kupovati, + dostavu si zaboravio

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:11 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Ma naravno u švabiji ces dobiti najveci škart na akciji pa je tamo bolje kupovati, + dostavu si zaboravio

Palit GamingPro "najveci skart" je jedno duplo bolji model od tvoje ASUS Prime za 1250 koju si isao mijenjat kolko je losa  , a dostava je ukupno 15 EUR kao sto sam i napisao. Cijena nije nikakva akcija nego redovna cijena. I dalje je razlika daleko veca od 50 eur, odnosno 176 EUR ak se uracuna i dostava. 3.5x vise nego sto ti izmisljas i vadis iz dupeta podatke kao i uvijek. I pricamo o teoretski isto priceanim modelima, dakle entry-level MSRP modeli, nije da ovdje dobis neki MSI Vanguard za 200 eur vise pa ajd rekao bi covjek ima smisla. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:31 (Minneyar).
4 godine
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:45 (Boris grozni).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina

Preporučuje se kombinacija 5070ti na 27" monitoru na 2k rezi, to je svakako bolji "eye candy" od 4K. 

Za 50-100 eura uopće nebi razmišljao uzet kod nas grafu, 779 eura vani  vs 876 kod nas, brža reklamacija bez plačanja poštarine ako živiš u gradu gdje je servis, brža komunikacija itd. I lijepši i lakši san. Sjećam se, bilo je slučajeva lik otvori kutiju a kutija prazna bez grafe, mislim da je bila 5090. I svakako prije nvidia nego amd radi moguće brže prodaje sa financijski pismene strane i općenito uspješnijeg i prihvaćenijeg brand'a kako i u svijetu tako i kod nas.  

Poruka je uređivana zadnji put danas u 0:13 (Cryogenic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Uzivaj u banu, nadam se da ce ovaj put biti trajan i da ces iskoristiti vrijeme da upises osnovnu skolu i naucis pisati, citati i racunati. Iako znam da neces nego ces napraviti novi multic 

I sad se drzis tog jednog modela, za koji si sam priznao da je smece (naravno, kad si ga se rjesio, dotad je bio brutalan i najbolji ), a cinjenica je da se nabavi bolji za 176 EUR manje. Ili kao sto rekoh 9070 XT za 629 EUR sto je vec bolesna razlika u cijeni za koju nitko ne bi trebao ni razmatrati NV za 150-300 EUR vise.

4 godine

Dobro švabo smiri strasti, pricao si o nekakvim nebuloznim razlikama? Trenutno cijene kod nas su kao što vidiš neznatno skuplje, štoviše neki modeli i jeftiniji.
Amd i Nvidija su trenutno neusporedivo drugaciji proizvodi tako su odlucili developeri igara a i trziste, 92% gpu trzista na svijetu je nekakav Nvidija gpu pa ti pjevaj borbene za 50e razlike

Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:14 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice