pa jbte rade cu onda ovu zvjer nego gtx970
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.901.447
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
a bas gledam, naslo bi se jos koja stotica...
za 2700kn dobis rang gtx980-tke od 4500kn, trebas biti lud i ne uzeti...
A ga i ti trolaš Stjepko...
99% slučajeva kada netko pita preporuku za karticu do te i te cifre i ne preko: "ali ako se rastegneš još 200/300 kuna imaš to i to"
99% slučajeva kada netko pita preporuku za karticu do te i te cifre i ne preko: "ali ako se rastegneš još 200/300 kuna imaš to i to"
da to je tako inace, jbga razlika naspram gtx970 i gtx980 je min 1400kn, a ova 290x matrix platinum-ka s svoji 2770kn ispada odlican "biznis" u rangu ove druge gtx-ice!
GTX 970 pojede r9 290x ali doslovno, would go GTX any time of the day :D
Ima 3.5gb ram
nije dx12
Kako je to kompletnija daj molim te mani se fanboyisma budi realan, 970 je zbrlj od kartice kad se gleda hardverski, poluproizvod kome nedostaje dosta toga. Cao zdravo
da to je tako inace, jbga razlika naspram gtx970 i gtx980 je min 1400kn, a ova 290x matrix platinum-ka s svoji 2770kn ispada odlican "biznis" u rangu ove druge gtx-ice!
skužio sam ju prije tjedan dva kod njih - btw, to je samo matrix, a ne matrix platinum. iskreno, nemam pojma koja je razlika :D
Ima 3.5gb ram
nije dx12
Kako je to kompletnija daj molim te mani se fanboyisma budi realan, 970 je zbrlj od kartice kad se gleda hardverski, poluproizvod kome nedostaje dosta toga. Cao zdravo
moraš uzet u obzir da ljudi još masovno igraju na 1080p, znači 3.5 gige je dosta i previše (za 60 recimo fps, ako ćeš igrat na 5 fps možeš ić na 4k i ultra detalji), a dx 12 još nije nigdje implementiran da bi bio bitna stavka.
a dok dođe 4k i pravi dx12 enginei te popratne igre, vjerujem da nvidia do onda imat sve potrebno.
Ma trola bez veze. GTX 970 je najbolji izbor u tom cijenovnom rangu kada se sve uzme u obzir. Cijena je ista kao i kod R9 390, bolje se kloka, manje troši, nvidijini fičeri, manje se grije, lakše se preproda itd. Iako npr. R9 390 uopće nije loš izbor, u biti slatka muka i prevladavaju nijanse. Nema greške ni sa jednom iako bi osobno vjerovatno uzeo GTX 970 pod uvjetom da je ista cijena.
chaselol drugima predbacuje fanboyizam
moraš uzet u obzir da ljudi još masovno igraju na 1080p, znači 3.5 gige je dosta i previše (za 60 recimo fps, ako ćeš igrat na 5 fps možeš ić na 4k i ultra detalji), a dx 12 još nije nigdje implementiran da bi bio bitna stavka.
a dok dođe 4k i pravi dx12 enginei te popratne igre, vjerujem da nvidia do onda imat sve potrebno.
da dovoljno, vidi što dvije 950 rade u sli, dakle snagom bez problema pariraju 390, a "bijednih" 2gb memorije (jer se ona zasad u sli ne zbraja) im isto tako vrlo rijetko pravi problem, pa čak i na 1440p
makar je ovo blesavo spajati, jasno pokazuje da je 3,5 + 0,5 na 970 više nego dovoljno za 1080p
http://www.eteknix.com/nvidia-gtx-950-sli-graphics-card-review/
Ok, moram prestat ispitivat umjesto drugih, ali opet me jedan frend zamolio da mu pomognem neku grafu naci i napajanje ako treba.
Ima:
Asrock 870 Extreme 3
Seasonic SS-520 GB 520W
AMD Phenom II x6 1100T
8 GB RAM
Sto da mu covjek preporuci? Do 2200kn. Svjedno mu je dal je neka Radeonka ili Nvidia. Kupovao bi u njemackoj pa bi svaka grafa bila 100-200kn jeftinija nego kod nas. GTX 960? Proc nece mijenjat ni maticnu.
ako će kupovati u njemačkoj neka se pruži za 200 kuna i dobije puno bolju grafu, a proc će ionako kad-tad mijenjati
http://www.computeruniverse.net/products/90569302/zotac-geforce-gtx-970.asp
Uzet će na kraju 960 G1, a za ostatak će si još RAM memoriju kupit i novi hard te SSD. Primarno će WoW i LoL igrat tako da mu je to i više nego dovoljno. Hvala svejedno :)
da dovoljno, vidi što dvije 950 rade u sli, dakle snagom bez problema pariraju 390, a "bijednih" 2gb memorije (jer se ona zasad u sli ne zbraja) im isto tako vrlo rijetko pravi problem, pa čak i na 1440p
makar je ovo blesavo spajati, jasno pokazuje da je 3,5 + 0,5 na 970 više nego dovoljno za 1080p
http://www.eteknix.com/nvidia-gtx-950-sli-graphics-card-review/
Cek za 1440p te dvije grafe su kao bolja opcija od 970/390 tj pariraju, daj covjece i ptice na grani znaju da svaki naslov koji izadje stuca sa SLI/CF sistemima, sta je s drugim igrama
Sta je samo sa ostalim naslovima koje nisu testirali, mislim ne vidim smisla stavljati 2x 950 i to sa "bijednih" 2GB memorije u SLI sistem da je to 3gb pa hajde ali 2gb......pa i Max Payne 3 napumpa u 1080p preko 2GB
Ali da fino se ponasaju mada za cijenu 2x950 uzmes 970/390 koji je uvijek bolji izbor.
I da 970 nikad nece biti kompletniji proizvod od 390, to su cinjenice sad sto prije prihvate ljudi bolje za njih.

Koji su razlozi za edigital?
Znači danas sam dobio novui grafičku, GTX960 2 gb( znam da je proc loš), ali dešava se ruga stvar, lomljenje slike isto ko i sa mojom starom GTX560 Ti, da li može biti da je do matične ploče ili nečeg drugog, jer ne vidim razlog da je grafa shebana, nova je xd?
Znači danas sam dobio novui grafičku, GTX960 2 gb( znam da je proc loš), ali dešava se ruga stvar, lomljenje slike isto ko i sa mojom starom GTX560 Ti, da li može biti da je do matične ploče ili nečeg drugog, jer ne vidim razlog da je grafa shebana, nova je xd?
kako izgleda to lomljenje slike?
upali si vertical sync.
kako izgleda to lomljenje slike?
upali si vertical sync.
Ili kupi G sync monitor :)
Pa ono npr u Witcheru 3 kad stavim mač u korice i krenem trčat lomi ga koda oće izletit nekako, deformira ga totalno, u Batmanu mi deformira likove.
Pa ono npr u Witcheru 3 kad stavim mač u korice i krenem trčat lomi ga koda oće izletit nekako, deformira ga totalno, u Batmanu mi deformira likove.
Print screen, s mobitelom.. možeš nekako poslikati?
Pa šta misliš u čemu je problem? Jer kužiš isti problem mi se dešavao i sa prošlom grafom i mislio sam da je do toga, renistalirao windowse, drivere, nema šta nisam probao...
Pa šta misliš u čemu je problem? Jer kužiš isti problem mi se dešavao i sa prošlom grafom i mislio sam da je do toga, renistalirao windowse, drivere, nema šta nisam probao...
to je do igre. tj. trebalo bi bit do igre...
Nije do igre jer frendu na kompu radi normalno bez tih problema kužiš, da li može biti do matične?
Nije do igre jer frendu na kompu radi normalno bez tih problema kužiš, da li može biti do matične?
ne nikako. malo sam gledao po yutubu. nisi jedini. to su neki igrini glichevi.
koju grafu ima frend?