Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.956.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pa niko ne kaze da je lose uzeti jaču 280x :D Velim samo da nam ni jasno zasto jedna gtx960 ni dovoljna za FHD kada je čak i slabija 270/270x dovoljna ako se nece pretjerivati :)

Po meni 280/960 je čisto ok i idealno za njegov proc...

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa tko uzima 280x ili gtx970 za normalan rad? kaj "solitari" vrtis pa nisi skuzi razliku

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...

pa tko uzima 280x ili gtx970 za normalan rad? kaj "solitari" vrtis pa nisi skuzi razliku

Izvini, nekome je normalan rad przenje grafe 

@rooswelt 960/280/x sve ti je to  1080p, ne kontam sto si uzeo 970 da poredis u  1080p gamingu jer je to 1440p grafa 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 22:29 (chaselol).
12 godina
neaktivan

Drustvo vrijeme je za neku ozbiljnu graficku :)

Dajte preporuke koja bi najbolje pasala uz moj oc.

Malo sam sam istrazivao i nalazio pristojne graficke sa 4gb gddr5 256bit ispod 2000kn tipa one amd koju sad sam amd promovira na svom siteu oznaka radeon r9 380, kazu oni cijena 200 eura e sad bit ce to skuplje sigurno

Nisam odavno pratio trziste zbog obveza na faksu pa sry ako nisam kod nekih stvari u toku

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

Drustvo vrijeme je za neku ozbiljnu graficku :)

Dajte preporuke koja bi najbolje pasala uz moj oc.

Malo sam sam istrazivao i nalazio pristojne graficke sa 4gb gddr5 256bit ispod 2000kn tipa one amd koju sad sam amd promovira na svom siteu oznaka radeon r9 380, kazu oni cijena 200 eura e sad bit ce to skuplje sigurno

Nisam odavno pratio trziste zbog obveza na faksu pa sry ako nisam kod nekih stvari u toku

Pozdrav

R9 280X je ono sto tebi treba ;)

Ili polovnu R9 290 s garancijom!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 0:47 (chaselol).
12 godina
neaktivan

Nekako mi je Sapphire zapeo za oko, kazu da su hladne i tihe

http://www.olx.ba/r/16546348/350959

Jesi mislio na ovako nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

Ako vec uzimas u BIH skokni na winwin.ba bile su 7950 po 320km, njih u dva klika clocknes na frekvencije 280X, jer u sustini 7950 je 280, isti je cip samo veca frekvencija.

12 godina
neaktivan

Hvala na preporuci razgledat cu ponudu

Da tako govore i za ove r9 380, no po mome cini mi se da ako vec nemam kartice a trazim sto bolju i noviju za neku normalnu cijenu ove nisu lose, novija tehnologija, dx12, manja potrosnja energije i zagrijavanje, veci vram, eto i to da ima 4gb memorije

Znam da u odnosu na 280x u ostalim stvarima je ili ista ili cak slabija ali s obzirom da je cijena prilicno pristupacna a dobijes noviji proizvod s nekim prednostima

13 godina
Iksoner kaže...

ta grafa je sve osim hladna i tiha...bježi od takvih 280x, jednostavno su najlošije... gledaj msi,asus,gigabyte,xfx,sapphire sa 3venta ili sa dva vaporx...

Ili traži R9 285 po dobrim cijenama... Ili jednostavno R9 280 bez X

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 12:06 (FakeDeath).
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Iksoner kaže...

ta grafa je sve osim hladna i tiha...bježi od takvih 280x, jednostavno su najlošije... gledaj msi,asus,gigabyte,xfx,sapphire sa 3venta ili sa dva vaporx...

Znaci ne dual-x?

Sto se tice ovih sa 3 venta nisam siguran imam li uopce mjesta za njih u kucistu jer izgledaju prilicno duge a kuciste je mid.

13 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

Znaci ne dual-x?

Sto se tice ovih sa 3 venta nisam siguran imam li uopce mjesta za njih u kucistu jer izgledaju prilicno duge a kuciste je mid.

Ja trenutno imam dual-x 7950 grafa dok je na 50% se ne cuje dok radi apsolutno. Nesto su zbrljavili sa 280X karticama ne znam sta, ali dosta raje se zalilo na buku iako sapphire radi dobre grafe generalno i nisam imao s njima problema.

Kontaktiraj ekipu sa winwin.ba vidi mogu li naruciti jos koju 7950, jer je grafa zmaj jaca je od 285/380 jer se fenomenalno clocka a ostaje hladna (moja zakucana na 1200/1400 ne prelazi 73*C sto je fenomenalno za vent hladjenje)

280/X/380 se previse placa ime, a ta 4GB da ce ispumpati taj graficki cip nece, 3GB je taman za tu grafu i apsolutno sve iznad je nepotrebno za 1080p gaming

17 godina
FakeDeath kaže...
Iksoner kaže...

Kod mene ta Sapphirka radi sasvim normalno, niti se pregrijava niti je bučna. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 14:27 (boxer).
16 godina
neaktivan

Nadam se da ne ulazim u  ali trebao bih preporuku grafičke kartice do nekih 1000kn +-200kn za računalopod moj PC - konfiguracija 1.

Sad, gledam malo Nvidijine grafičke serije 7xx i naletio sam na GTX750 sa 2GB GDDR5 u Instaru za 1000kn (http://www.instar-informatika.hr/graficka-inno3d-nvidia-geforce-gtx750-2gb-gddr5-n750-1sdv-e5cw-/INO-N750-1SDV-E5CW) pa me zanima ima li išta takvoga u mojem rangu ali da bude Nvidija (AMD/ATI su drugi izbor, ako baš nema ništa kao recimo GTX750 ili GTX6xx serija sa njuškala)

Isto tako otvorene opcije za kupovinu su: naši dućani sa poslovnicom u ZG, Njuškalo i BUG Oglasnik.

Tnx na svim prijedlozima koje iznesete.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

Nadam se da ne ulazim u  ali trebao bih preporuku grafičke kartice do nekih 1000kn +-200kn za računalopod moj PC - konfiguracija 1.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/vtx3d-radeon-x-edition-r9-270x-2gb-gddr5-oglas-13479353

Ako je ovako kao sto pise uzimaj odma :)

Znatno jaca grafa od te sto si naveo!

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Iksoner kaže...

Znaci ne dual-x?

Ja trenutno imam dual-x 7950 grafa dok je na 50% se ne cuje dok radi apsolutno. Nesto su zbrljavili sa 280X karticama ne znam sta, ali dosta raje se zalilo na buku iako sapphire radi dobre grafe generalno i nisam imao s njima problema.

Kontaktiraj ekipu sa winwin.ba vidi mogu li naruciti jos koju 7950, jer je grafa zmaj jaca je od 285/380 jer se fenomenalno clocka a ostaje hladna (moja zakucana na 1200/1400 ne prelazi 73*C sto je fenomenalno za vent hladjenje)

280/X/380 se previse placa ime, a ta 4GB da ce ispumpati taj graficki cip nece, 3GB je taman za tu grafu i apsolutno sve iznad je nepotrebno za 1080p gaming

Ovakva objasnjenja su odlicna svaka cast :). Jos ako imas vremena objasnit sta donosi dx12, jer sad proizvodjaci prilikom promidzbe plasiraju dx12 pa da li je to samo marketinski trik ili ce u skoroj buducnosti bas trebati ili...

13 godina
neaktivan

Od serije 7xxx sve AMD grafe ce imati DX12 podrsku, nemoj tu puno da mozgas ne uzimas proizvod iz 6xxx serije koji je star 5 godina ;)
dx12 (citaj bolja iskoristenost grafe) mada dx12 igre ce doci tek krajem godine realno, mozda cak pocetak 2016.

U BiH su cijene naduvane previse i dalje, nekad se nadje ovako nesto povoljno i to se ne ceka nego se kupuje odma (naravno ako finansije dozvoljavaju)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 20:36 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
boxer kaže...

da li si usporedio sa drugim modelima? Mozda tebi osobno nije, ali imao sam 10tak dualx 280x modela i svi su bučni naspram ostalih

13 godina
protjeran
FakeDeath kaže...
boxer kaže...

da li si usporedio sa drugim modelima? Mozda tebi osobno nije, ali imao sam 10tak dualx 280x modela i svi su bučni naspram ostalih

ekipa nemojte mjesati novi dual-x s starim dual-x-om iz serije 7xxx, jedan s drugim nemaju veze, stari je za 2 koplja bolji, novi hladnjak je katastrofalne izrade, vibrira na sve strane, plastika je najgore kvalitete, to sto je neko zadovoljan ne znaci nista ako nisi vidio/probao ostale!lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 21:10 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Koja je razlika iz serije 7xxx izmedju 7950 i 7970?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

U broju SP-ova i clockovima većim dijelom, međutim OC-anjem 7950 modela na taktove 7970 kartice stvar da se značajno popraviti stvar.

Tako da ako nađeš povoljno i 7950, go for it, odlična kartica.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 12:39 (thedream).
13 godina

Je li bolje uzeti grafičku xfx hd7850 s 1gb memorije ili s 2 gb memorije ?

Zanima me bi li postojala velika razlika između ta 2 tipa grafičke u igranju Gta 5 ?

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Joca Amsterdam kaže...

Je li bolje uzeti grafičku xfx hd7850 s 1gb memorije ili s 2 gb memorije ?

Zanima me bi li postojala velika razlika između ta 2 tipa grafičke u igranju Gta 5 ?

Bolje ti je uzet od 2gb, pogotovo za gta v. Kada napuni svu memoriju pocela bi stekat igrica, tj. dropat fps

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 14:49 (Tony1999).
13 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

7950 ima 1792 shader procesora 

7970 ima 2048 shader procesora

dok neke 7950 imaju i 2048 koje su zadnje izasle iz serije tako da uz malo OC dobije se identicna kartica a ovako veoma mala razlika nista sto OC ne moze postici.

13 godina
protjeran

NE postoji 7950 s 2048+ shedera!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 15:34 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

NE postoji 7950 s 2048+ shedera!lp

Ako su lagali mene i ja lazem vas 

13 godina
protjeran

pa oprosti ali to je 7970 cip! 7950 s 2048 shadera nepostoji!

edit.

bandwith 20gb/s??? wtf

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 16:14 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...

pa oprosti ali to je 7970 cip! 7950 s 2048 shadera nepostoji!

edit.

bandwith 20gb/s??? wtf

nek updejta taj gpu z,ima bar 10 verzija posli njegove.

12 godina
neaktivan

Sta kazete na polovnu sapphire 7970 3gb za 1600kn? Skupo zar ne posebno kad uzmem u obzir da je nova sapphire 7950 3gb dualx sa 24 mj garancije cca nekih 1400kn?

Kako uopce ide to s polovnim grafam jel ih isplativo uzimat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bolje slabiju, za manje para i s garancijom nego jaču, skuplju i bez garancije

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Odlucio sam se za sapphire 7950 i to je to, OC ne znam hocu li ikad koristit al tako sam razmisljao i za proc pa sam ga odjednom iz ciste dosade klokno na 4.2 iako evo i dan danas nije bas to od neke potrebe hehe :)

Cijena kartice oko 1400 kuna, nadam se da nije preskupa al kad sve sagledam tiha brza hladna garancija mislim da je to OK cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice