Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.002.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Idealist kaže...
koju bi mi grafisku preporucili na moju konfu? igram na 1680x1050. ( a da je Radeon)? hvala

HD 5830 ako je ima za nekih 750 kuna.Naravno nova je.A inace sto jace to bolje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Refreshat cu 1. Post kad uhvatim vremena... ;)
14 godina
pod009 kaže...
Refreshat cu 1. Post kad uhvatim vremena... ;)

Manje se kupaj u Lava.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

U narednih mjesec dva namjeravam uzet novu grafičku.

Moja konfiguracija je:

Q6600 @ 3.2Ghz

4gb ddr2 860Mhz

Asus P5K-E WiFI AP

Namjeravan uzeti gtx560 ili gtx560ti.

Dali su te grafičke overkill na moju konfiguraciju, dali bi neka konponenta bila bottelneck?

Da napomenem pci utor na matičnoj je pcie x16, znači nije 2.0, dali bi to gušilo karticu?

Te isplatili se dat 300-400kn više za gtx560ti na moju konfu?

Btw. rezolucija je 1680x1050.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 16:26 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RePlaY kaže...

U narednih mjesec dva namjeravam uzet novu grafičku.

Moja konfiguracija je:

Q6600 @ 3.2Ghz

4gb ddr2 860Mhz

Asus P5K-E WiFI AP

Namjeravan uzeti gtx560 ili gtx560ti.

Dali su te grafičke overkill na moju konfiguraciju, dali bi neka konponenta bila bottelneck?

Da napomenem pci utor na matičnoj je pcie x16, znači nije 2.0, dali bi to gušilo karticu?

Te isplatili se dat 300-400kn više za gtx560ti na moju konfu?

Btw. rezolucija je 1680x1050.

Gubitak je oko 5% radi pcie 1.0 a proc nije botleneck za nju.Za tu rezu je ona i prejaka a kad vec ides na nju ja bi ti preporucia hd 6950 1gb jer je nesto jaca.Koje napajanje imas?

16 godina

Napajanje je Antec EartWatts 500W.

Znači pci-e x16 nema dovoljnu propusnost da iskoristi u potpunosti gtx560 ili gtx560ti?

Ne bih na ati a i nevidim razlog za jaču ako mi je pci-e bottelneck.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Što je bolje za gaming na 2560x1600 rezoluciji:HD 6970 2GB ili HD 6850 CF.
14 godina
RePlaY kaže...

Napajanje je Antec EartWatts 500W.

Znači pci-e x16 nema dovoljnu propusnost da iskoristi u potpunosti gtx560 ili gtx560ti?

Ne bih na ati a i nevidim razlog za jaču ako mi je pci-e bottelneck.

Ima dovoljnu.Tih 5% ti ne znaci nista.

14 godina
RePlaY kaže...

Napajanje ce ti drzat obe grafe.

3n3m1 kaže...
Što je bolje za gaming na 2560x1600 rezoluciji:HD 6970 2GB ili HD 6850 CF.

Klik.CF je jaci ali single gpu je single gpu.Ja bi odabra 6970.

14 godina
neaktivan

Jel moze dvojezgreni athlon 255 na 3.1ghz biti usko grlo za hd 4890?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Laxarus kaže...

mislim da će upogoniti.

14 godina
Laxarus kaže...

Ne da može, nego definitivno i je usko grlo. Ljudi ako veće dosad niste na 100 000 primjera i rasprava shvatili, SVI ti dual core procesori ( izuzev i3 procesora ) su botlneck za današnje igre.

17 godina
protjeran

Ako je quad core na 3.6GHz q6600 meni bio bottleneck nema se šta više raspravljati.

itomic je u potpunosti u pravu;))

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
15 godina
neaktivan

Po čemu si zaključio da je Q6600 na 3.6ghz bottleneck? Što je uopće bottleneck za vas ljudi dragi, koje mjerilo koristite, cpu usage, gpu usage, što? Više fps na višoj frekvenciji, više fps na drugoj platformi/ nižoj frekvenciji - primjer x6 1055 i slični procesori, i5,i7 vs C2Q?

Otkud vam to, pa Q6600 na 3.6 ispada bottleneck, a moj kao onda nije i5 na 3.2 ili slično, pa onda je i moj. Onda je svaki kvod ispod 4ghz bottleneck što je notorna glupost. Po čemu vi to mjerite može li mi neki pametniji od vas objasniti?

Kako dakle znaš da ti je CPU, odnosno platforma bottleneck?

Cemetary gates
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Laxarus kaže...

Ako imaš dovoljno jako napajanje za HD4890 i nabasao si uz to na neku sa boljim hlađenjem, peglaj. Raditi će dobro.

Cemetary gates
17 godina
protjeran

Znam jer sa boljim cpu i5/i7 i istom grafikom imam bolje performanse i u gamingu i u benchmarku{#}

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
15 godina
neaktivan

Nije to meni ništa jasno, a iskreno živo me zanima test procesora na 4ghz, od E8400, preko Q6600 ili nekog jačeg tipa Q9550 na 4ghz, i i5 bilo 750, bilo 2500 na 4ghz. Ista grafika, količina RAM-a, OS i testovi.

Cemetary gates
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Joj pa imaš pun BOL Forum mojih postova barem ja volim benchati:D Sa Q6600 i raznoraznim grafama:PP

I sad sam se potrudio poslati još koi novi benchmark sa 2500K @4GHz:)))

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Joj pa imaš pun BOL Forum mojih postova barem ja volim benchati:D Sa Q6600 i raznoraznim grafama:PP

I sad sam se potrudio poslati još koi novi benchmark sa 2500K @4GHz:)))

Tebe se ništ ne prima.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/vodic-odabir-graficke-kartice/28804.aspx?page=59&jumpto=2204406&sort=asc&view=flat

Ako baš hoćeš evidence, eto ti:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-hd6950-2gb-review/84414.aspx?page=2&jumpto=2167746&sort=asc&view=flat

A ovo gore, AthlonII X2 i 4890, CPU sigurno jest bottleneck i tu se nema šta pričati.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/utjecaj-cpu-igrama-review/79166.aspx

Ići će ok u svakom slučaju ali ne tako dobro kao s quadom tako da ti grafa neće biti iskorištena do kraja.

15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Može samo jedna potvrda?

Planiram uzeti 6950 1GB, ona bi trebala biti ok za moju konfu i rezu 1920x1080.

Mislim da nemam potrebu uzimati 2GB verziju, jer koliko sam vidio po testovima na ovoj rezi 6950 1GB čak dosta dere 2GB verziju, dok je 2GB verzija dosta jača na 2560x1600.

Neću ići na CF i neću uzimat veći monitor.

Ako mi možete reći da li ok razmišljam, ili sam negdje fulao?

Zahvaljujem unaprijed.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stoncin3 kaže...

Znam jer sa boljim cpu i5/i7 i istom grafikom imam bolje performanse i u gamingu i u benchmarku{#}

Nemas,imas nesto mizerno vise fps-ova u gamingu,ako ne i isto fpsova a losije ti ide u benchmarku jer se noviji cpu nosi bolje s benchovima.Ponavljam opet,Q6600 nije botleneck za nijednu novu grafu na 3.6 ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2011 11:46 (zoharbizo).
14 godina
Vash kaže...

Pozdrav.

Može samo jedna potvrda?

Planiram uzeti 6950 1GB, ona bi trebala biti ok za moju konfu i rezu 1920x1080.

Mislim da nemam potrebu uzimati 2GB verziju, jer koliko sam vidio po testovima na ovoj rezi 6950 1GB čak dosta dere 2GB verziju, dok je 2GB verzija dosta jača na 2560x1600.

Neću ići na CF i neću uzimat veći monitor.

Ako mi možete reći da li ok razmišljam, ili sam negdje fulao?

Zahvaljujem unaprijed.

6950 1gb je jednaka a ne jaca od 6950 2gb na full hd-u,kupi nju.Na vecim rezolucijama je se osjeti tih 1 gb vrama vise.

17 godina
protjeran

@zohar nemoj mi sad još reć da bi se sandy bridge jednako nosio sa GTX590 kao i q6600:DD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stoncin3 kaže...

@zohar nemoj mi sad još reć da bi se sandy bridge jednako nosio sa GTX590 kao i q6600:DD

Pricamo o HD 6970 i GTX 560 ti.

14 godina
neaktivan

Kaj budete opet sad u sljedeće 3 stranice svađali oko 5 FPS-a više u odnosu na drugi hardver? Mislim ono, strašno, 5 FPS!!! Daj odite udahnite svježeg zraka i pustite Pink Floyda.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Molim forumaša Penryna da ne odgovara na moje poruke jer nema potrebe buduci da ga ignoriram.

3 1 hvala 0
14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kaj budete opet sad u sljedeće 3 stranice svađali oko 5 FPS-a više u odnosu na drugi hardver? Mislim ono, strašno, 5 FPS!!! Daj odite udahnite svježeg zraka i pustite Pink Floyda.

Sve je to kul.Narode vidimo se za nekih tjedan dana.

14 godina
neaktivan

molim pomoć, hitno. objasnit ću vam ukratko. imam amd athlon 64 x2 dual core 5000+ 2.6ghz. clockao sam ga na 3.0ghz, grafička nvidia geforce 8800GT i sve radi bez problema. TEMP MI JE  50 STUPNJEVA u biosu, a u everestu mi je oko 55 a u speed fanu 65 stupnjeva. sad me zanima koliko su ti programi točni.???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav,

imam grafu xfx 6950 1gb. sad planiram da uzmem jos jednu xfx 6950 1gb i da ih stavim u crossfire.

zanima me koliko cu realno dobili na performansama. da li x2 jer su dvije grafe, ili?

hvala na odgovoru

postao sam i u crossfire temi, al niije bas nesto aktivan i posjecena tema, pa ovdje pitam...

I see noob people
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Iskreno neznam šta će ti to ,ali što  se tiče HD 6000 serije one dobro skaliraju.

14 godina
neaktivan

bas zato i pitam, da li se isplati uzmati jos jednu xfx6950...

I see noob people
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice