Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.009.679
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
callof7 kaže...  

6770 bez daljnega.

Da bi se priznala tuđa vrijednost, treba imati vlastitu.
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imam u planu uzeti ovu grafu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9943 dali se isplati dodati za ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9349

Nemogu ići ništa preko već sam rastegnut ili da uzmem neku Nvidiu u tom cijenovnom rangu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zekat kaže...

Imam u planu uzeti ovu grafu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9943 dali se isplati dodati za ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=9349

Nemogu ići ništa preko već sam rastegnut ili da uzmem neku Nvidiu u tom cijenovnom rangu?

Isplati se dodat za xfx 6850,imas lifetime garanciju ako ju registriras na njihovoj stranici u roku od 21 dan nakon kupnje.Vlasnik sam doticne i jako sam zadovoljan.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Zekat kaže...

Isplati se dodat za xfx 6850,imas lifetime garanciju ako ju registriras na njihovoj stranici u roku od 21 dan nakon kupnje.Vlasnik sam doticne i jako sam zadovoljan.

Aj molim te reci nešto o zagrijavanju, buci što mi je jako bitno i klok potencijalu ako se uopće može?

14 godina
Zekat kaže...
zoharbizo kaže...
Zekat kaže...

Aj molim te reci nešto o zagrijavanju, buci što mi je jako bitno i klok potencijalu ako se uopće može?

Ne grije se puno,furmark 75 stupnjeva na 45% ventilator,a kloka se poprilicno dobro.Sustigne clockom HD6870.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Mozete li mi reci neku dobru grafu do 600-700 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
marko778 kaže...

Izvoli:

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?part=lds5t&_command=showItem&item=sap-hd6770-512-lr

Moja preporuka! 

Da bi se priznala tuđa vrijednost, treba imati vlastitu.
14 godina
marko778 kaže...

Cezar me preduhitria.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2011 19:38 (zoharbizo).
15 godina

Ima li možda netko iskustva s tim hoće li pci-e x16 2.1 grafa raditi 1.0 utoru? Čitam po forumima i neki kažu da je kompatabilni ,a neki da nije.

Ovih mi dana dolazi vtx 5670 pa mi je nekako glupo ako ne bude radila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dv14 kaže...

Ima li možda netko iskustva s tim hoće li pci-e x16 2.1 grafa raditi 1.0 utoru? Čitam po forumima i neki kažu da je kompatabilni ,a neki da nije.

Ovih mi dana dolazi vtx 5670 pa mi je nekako glupo ako ne bude radila.

Da,radit ce.Meni je radila 6850 sa 2.1 suceljem na 1.0 pci expressu.

15 godina
Imam problem:

Ugradio ram i 5670 u komp i kada ukljućim kabel od monitora na 5670 ili integriranu grafu, komp neće bootat. Čujem ventilatore i to sve ,ali se na monitoru ne pokazuje slika.
Napajanje je dell 255w. Nije valjda da nema dovoljno snage?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Imam problem:

Ugradio ram i 5670 u komp i kada ukljućim kabel od monitora na 5670 ili integriranu grafu, komp neće bootat. Čujem ventilatore i to sve ,ali se na monitoru ne pokazuje slika.
Napajanje je dell 255w. Nije valjda da nema dovoljno snage?

A bez 5670? Sve radi ok?

Cemetary gates
15 godina
Sad ću probat za par minuta pa ću vidit
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bez 5670 radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Mislim kako bi u biosu trebao isključiti on board graphic

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Bez 5670 radi

Izgleda da smo odgovorili, jedino još uštekati samo RAM-e od tih novih komponenata što si dodavao i to je to. Ne zaboravi da 5670 isto opterećuje PCIE slot, jer nema dodatni konektor za štrom, sve cucla od tamo - a PCIE utor  ipak napaja - napajanje.

Dell 255W bi se mogao pokazati dotrajalim kako se čini zasad. Jedino pokušati sa clear CMOS-om, i vratiti sve komponente na default taktove, ukoliko su overclockirane.

255W Dell vjerojatno nema ni 130W na 12V što je bilo dovoljno možda za komp sa integrušom, ali kad samo grafa troši 50+W, pogotovo u loadu, nailazimo na probleme.

Cemetary gates
15 godina

Na stranicama piše da je efikasnost 85%+.

Imam kod sebe još neko malo starije Max power od 400w pa ću kasnije probati njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Imam kod sebe još neko malo starije Max power od 400w pa ću kasnije probati njega.

A da uz to, probaš i neku drugu zasebnu PCIE grafu slične potrošnje, možda kakvu X1600 ili nešto slično, neku takvu drlju.

Ovaj?

Pikčr.

A čuj piše nekakvih 92W da maksimalno mogu povuć ostali railovi što uz stvarno zavidnu efikasnost ostavlja dovoljno lufta za 12V rail, ne znam u čemu bi mogao biti problem, ima očito i preko 130W na 12V.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 12:32 (thedream).
15 godina
thedream kaže...
dv14 kaže...

A da uz to, probaš i neku drugu zasebnu PCIE grafu slične potrošnje, možda kakvu X1600 ili nešto slično, neku takvu drlju.

Ovaj?

Pikčr.

A čuj piše nekakvih 92W da maksimalno mogu povuć ostali railovi što uz stvarno zavidnu efikasnost ostavlja dovoljno lufta za 12V rail, ne znam u čemu bi mogao biti problem, ima očito i preko 130W na 12V.

Jep, to je taj. Vidim da na netu ima dosta njih koji su imali sličan problem.

RAM sam ugradio i sve normalno radi.

15 godina
neaktivan

A ježi ga onda. {#} Fortron 350W PNF za 100kn upikni na njuškalici i šta možeš.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

A ježi ga onda. {#} Fortron 350W PNF za 100kn upikni na njuškalici i šta možeš.

Jbg. Da probam disable integriranu preko devmgmt ili u BIOS-u? Postoji li možda mogućnost da ne radi zbog PCI-e x16 1.0 utora?

15 godina
neaktivan

Moguće, ali više zbog ploče, nego same kartice. Sve 2.0 kartice bi morale biti kompatibilne sa PCIEx16 1.0 standardom. Jedino ako matična radi jbga probleme, zato kažem, pokušaj ti neku drlju staviti unutra, nešto prastaro a da je PCIE, ne mora čak ni biti prastaro, šta ja znam, tipa 3650 takvo što, ili još slabije 4350, 4550, ako imaš posuditi od bilo koga.

U BIOS-u onemogući integriranu iako bi se stavljanjem dedicirane grafe tj. zasebne, morala automatski onemogućiti ova na ploči. Makar opet - ovisno o ploči, nikad ne znaš, 100 ploča = 500 problema.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2011 12:57 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da, ali ova je koliko znam PCI-e 2.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne bi smjelo biti problema unazad koliko je meni poznato. Kako rekoh, probaj sa nekim starijim PCIE grafama, da vidiš uopće jel možeš dobiti sliku preko PCIE slota i grafike u njemu.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Samo jedna molba autoru teme.

Ovaj skok sa 1500kn na 2200kn između kartica mi djeluje malo prevelik. Možda da ubaciš kartice i preporuke do 1800/1900 kn između?

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dv14 kaže...

Da, ali ova je koliko znam PCI-e 2.1

To ti nije problem,kazem ti sa sigurnoscu opet.Default bios stavi i probaj.Ako ne pomogne promijeni napajanje.

15 godina

Evo ljudi izgleda da radi. :D

Ušao sam u safe mod pa u device manageru samo disable integriranu, pa sam stavio 5670 i komp se upalio normalno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
dv14 kaže...

Evo ljudi izgleda da radi. :D

Ušao sam u safe mod pa u device manageru samo disable integriranu, pa sam stavio 5670 i komp se upalio normalno.

To sam mislia da ces napravit,to se podrazumijeva,nemogu radit skupa.

17 godina

koja je realna cijena za GTX 460 hawkicu,naravno polovnu sa garancijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

koja je realna cijena za GTX 460 hawkicu,naravno polovnu sa garancijom?

1000 kn

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice