hd 6950 1gb vs gtx 560 ti? ostali djelovi i5-2500k, 4gb rama ddr3, napajanje 550W xfx. koja je bolja, pa vi nešto predložite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
HD 6950 je nešto jača, a GTX 560 Ti se bolje clocka. U praksi ti je svejedno koju uzmeš, jel su im slične performanse u toj mjeri da nemožeš vidjeti razliku među njima u igrama. Iznimka su samo neke igre koje izrazito bolje rade na AMD grafama ili one koje rade izrazito bolje na Nvidija grafama.
i konto sam,lik na njuškalu traži 1250 što je previše malo,probat mu skinit 250 kn pa uzet :)
HD 6950 je nešto jača, a GTX 560 Ti se bolje clocka. U praksi ti je svejedno koju uzmeš, jel su ima slične performanse u toj mjeri da nemožeš vidjeti razliku među njima u igrama. Iznimka su samo neke igre koje izrazito bolje rade na AMD grafama ili one koje rade izrazito bolje na Nvidija grafama.
znači hd6950 1gb
Pa reci mu da je smiješan. Za 1300 kn kupiš potpuno novu iz trgovine HD 6870 koja je bolja od GTX 460, a za 1100 kn kupiš NOVE i GTX 460 i HD 6850 !!! I 1000 kn je previše !!!
HD 6950 je nešto jača, a GTX 560 Ti se bolje clocka. U praksi ti je svejedno koju uzmeš, jel su ima slične performanse u toj mjeri da nemožeš vidjeti razliku među njima u igrama. Iznimka su samo neke igre koje izrazito bolje rade na AMD grafama ili one koje rade izrazito bolje na Nvidija grafama.
znači hd6950 1gb
Ja odobno bih također uzeo HD 6950 .
Pa reci mu da je smiješan. Za 1300 kn kupiš potpuno novu iz trgovine HD 6870 koja je bolja od GTX 460, a za 1100 kn kupiš NOVE i GTX 460 i HD 6850 !!! I 1000 kn je previše !!!
ma znam,nova hawk je u instar informatici ili negdje 1400 kn,a negdje sam vidio da ima i za 1350...rekao sam mu da su nove skoro po toj cijeni,valjda će skontat da je bubnio previše...a kontam da ju neće htjet dat ispod 1000,iako bi po meni 900 kn bilo realno,jer za 1200 kn se pronalaze gtx 560 Ti koje su jače dosta od bilo koje gtx 460.
1000 kn je plafon za tu grafu. To je već naclockana GTX 460 sa dobrim hladnjakom, ali je opet činjenica da bilo koja GTX 460 se lako clockne na takt od te Hawk verzije. Ako nije stara previše, uzmi onda za 1000 kn tu grafu. Možeš se igrat sve igre redom fino na toj grafi na full hd rezi.
1000 kn je plafon za tu grafu. To je već naclockana GTX 460 sa dobrim hladnjakom, ali je opet činjenica da bilo koja GTX 460 se lako clockne na takt od te Hawk verzije. Ako nije stara previše, uzmi onda za 1000 kn tu grafu. Možeš se igrat sve igre redom fino na toj grafi na full hd rezi.
1000 kn je skroz ok cijena za tu grafu sa garancijom.
Planiram vrlo skoro kupiti novu graficku karticu. Da konacno zamijenim staru isluzenu 2600XT. Odlucio sam se za HD 6790. Ili u ADM-u ili Protisu. Na raspolaganju su Sapphire, VTX i XFX. Buduci da su cijene skoro iste koju mi preporucate?
I da li je moj Phenom II X2 BE550 dobar za tu karticu. Moze se jos jedna jezgra stabilno otkljucati. Napajanje sam nedavno kupio novo LC Silent Giant 460W.
2 | Sapphire |
---|---|
2 | VTX |
0 | XFX |
Planiram vrlo skoro kupiti novu graficku karticu. Da konacno zamijenim staru isluzenu 2600XT. Odlucio sam se za HD 6790. Ili u ADM-u ili Protisu. Na raspolaganju su Sapphire, VTX i XFX. Buduci da su cijene skoro iste koju mi preporucate?
I da li je moj Phenom II X2 BE550 dobar za tu karticu. Moze se jos jedna jezgra stabilno otkljucati. Napajanje sam nedavno kupio novo LC Silent Giant 460W.
Otkljucaj 3 jezgru i kupi vtx-cu.
Vidiš i sam da imaju drukčije hladnjake.
Radi se o XFX HD 6790, dali su ove kartice iste ili ima nekih razlika?
3 ima najbolji hladnjak.
Znači snaga im je ista samo je razlika u hladnjaku?
Znači snaga im je ista samo je razlika u hladnjaku?
Da.
Radi se o XFX HD 6790, dali su ove kartice iste ili ima nekih razlika?
Ja bi uzeo ovu sa dva venta. Mogla bi biti najtiša jel se ventovi trebaju vrtiti na manje okretaja iako to nekad i nije slučaj da bude tiše nego sa jednim ventom.
Namjeravam kupit XFX HD 6790, dali bi se zeznio kad bi ju kupio?
Max cijenovni rang je 900-1000kn, naravno samo novo igra.
Nebi. Malo je clockneš i tu je negdi li-la sa HD6850.
Ako ti budget nije striktno ograničen onda ti svakako preporučam da se rastegneš 200kn do HD6850.
Odlicna kartica,dobar clocker i verzije coolera na njoj su nelose.Nemas greske,najbolji izbor novoga za 1000 kuna.
Sad već možda previše pitam al jel bi ta kartica mogla vrtit najnovije igre u full HD na mid postavkama?
Monitor je 23".
Bi, i to veliku većinu i na very high ili na najvišim pogotovo ako staviš AA na 0. Možeš se s tom grafom igrat bez problema na 1080p rezi, samo ne na nekim igrama sa najjačim postavkama i dobro . Imaj na umu kad gledaš one testove razne po netu, da oni testiraju na maximalnim postavkama te igre, pa onda ispadne da u tim nekim igrama je grafa slaba. Ali samo smanjiš za jedan stupanj grafiku, ili AA na 0, i frameovi porastu dosta. U biti je glavno da igraš na nativnoj rezi tvog monitora znači na 1080p, a samo je pitanje onda u kojoj igri možeš igrat sa više ili manje detalja.
pozz,
može mi netko preporučiti grafičku za frenda do 800kn jer je kupio full hd monitor pa mu treba nešto bolje od 8800gt, bilo bi poželjno da je polovno jer nema baš novih grafičkih do 800kn za full hd.
pozz,
može mi netko preporučiti grafičku za frenda do 800kn jer je kupio full hd monitor pa mu treba nešto bolje od 8800gt, bilo bi poželjno da je polovno jer nema baš novih grafičkih do 800kn za full hd.
nVidia GTX460 1GB
nema je baš na njuškalu za te novce, jedino ako je ima netko na forumu.
nema je baš na njuškalu za te novce, jedino ako je ima netko na forumu.
nova je oko 1300kn... ali sam ih vidao prije i za 1000kn nove 1GB i to jos OC... gdje su one nestale?
lik neda ispod 1200 kn hahah,kakav užas,već tjedan dana tražim grafu polovnu u tom rangu i nema šanse za nać nešto
Trebam savjet u vezi kupnje jeftine grafičke jer mi se stara pokvarila.
Cijenom da nepriđe 600 kn, a da je ima u linksa...
Volio bi da može pokrenit igre na grafičkoj razini cod četvorke i petice.
Molim vas da date savjet ako znate a ne gledat koja je skuplja. Reka sam 600 kn a moze i jeftinije. Hvala
Evo i procesor i Ram da vidite koliko se isplati potrosit na grafu.
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
2GB of RAM
Trebam savjet u vezi kupnje jeftine grafičke jer mi se stara pokvarila.
Cijenom da nepriđe 600 kn, a da je ima u linksa...
Volio bi da može pokrenit igre na grafičkoj razini cod četvorke i petice.
Molim vas da date savjet ako znate a ne gledat koja je skuplja. Reka sam 600 kn a moze i jeftinije. Hvala
Evo i procesor i Ram da vidite koliko se isplati potrosit na grafu.
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
2GB of RAM
izvoli:
http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx-3d-pcie-ati-radeon-hd5670-512mb-v2/39423
edit: u linksa jedino sapphire verzija od 512mb
Ako moš dat link za u linksa jer nalazim 3 radeonke 5670 od 1gb, mozda nisam razumia sta si tia rec jer od 512 mb su sve jeftinije od 360 kn.
Ako valja ova sapphire 5670 od 1gb 530 kn uzea bi ja nju nije problem. Hvala