Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.006.808
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
BanicCro kaže...

Ako moš dat link za u linksa jer nalazim 3 radeonke 5670 od 1gb, mozda nisam razumia sta si tia rec jer od 512 mb su sve jeftinije od 360 kn. 
Ako valja ova sapphire 5670 od 1gb 530 kn uzea bi ja nju nije problem. Hvala

Izvoli:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5670%2C+1GB+DDR5%2C+HDMI%2C+DP%2C+DVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.529

Ostale ne valjaju jer su DDR3 - znatno sporije od ove koja je DDR5.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo trebam grafičku, normalnu uzimam polovno, e sad, dal da uzmem HD5850 bez garancije za jako male novce (750 kn) il ne?

Sapphire izvedba, stara 2 mjeseca, al nema garancije, sad neznam kako nema garanciju al eto nije ni bitno, uglavnom isplati li se to uzesti, jer me nekako strah uzimati stvari bez garancije?

Il da uzmem HD5850 XXX edition za 1000 kn sa godinu dana gare?

Nekako mi je prevelika razlika novaca a neznam dal se isplati...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Evo trebam grafičku, normalnu uzimam polovno, e sad, dal da uzmem HD5850 bez garancije za jako male novce (750 kn) il ne?

Sapphire izvedba, stara 2 mjeseca, al nema garancije, sad neznam kako nema garanciju al eto nije ni bitno, uglavnom isplati li se to uzesti, jer me nekako strah uzimati stvari bez garancije?

Il da uzmem HD5850 XXX edition za 1000 kn sa godinu dana gare?

Nekako mi je prevelika razlika novaca a neznam dal se isplati...

Naravno da se isplati 5850 XXX Edition, garancija je i više nego dovoljan razlog. Ja ne bih nikako riskirao, iako ova Safirka djeluje i više nego izuzetno primamljivo... Uvijek je bolje igrati na sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 23:38 (Caesar et Brutus).
14 godina

Sumnjivo mi je to bez garancije nekako i ja na tvom mjestu nebih uzimao bez garancije. Ako se šta desi, ode 750 kn. Kad imaš urednu garanciju bar si miran tih 2 godine za kvar.

14 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...
BanicCro kaže...

Ako moš dat link za u linksa jer nalazim 3 radeonke 5670 od 1gb, mozda nisam razumia sta si tia rec jer od 512 mb su sve jeftinije od 360 kn. 
Ako valja ova sapphire 5670 od 1gb 530 kn uzea bi ja nju nije problem. Hvala

Izvoli:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+ATI+RADEON+HD+5670%2C+1GB+DDR5%2C+HDMI%2C+DP%2C+DVI%2C+HDTV&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.529

Ostale ne valjaju jer su DDR3 - znatno sporije od ove koja je DDR5.

ova grafa nije nigdje dostupna, a jedino u protisa ili amd-a imaš kupiti ddr5 verziju ispod 600kn. jeli stvarno inzistiraš da bude u linksa.

ps.nemoj kupovati ddr3 verziju jer je sigurno 20% sporija od ddr5.

15 godina

edit post izbrisan.

windows was unable to detect your keyboard press f1 to retry or f2 to aboart
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 8:01 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Onda ddr5 nije dostupna kao sta je ovaj gori reka, ali vidim da ima i ova :
http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+AMD+RADEON+HD+6570%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+HDMI&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.723 

Zaboravia sam napisat maticna je Asus P5KPL-am. Ima pci express utor pa nije ni vazno al eto.
Samo me zanima jel valja uzimat tu grafu? 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
BanicCro kaže...

http://www.links.hr/index.php?naziv=Grafi%E8ka+kartica+PCI-E+XFX+AMD+RADEON+HD+6570%2C+1GB+DDR5%2C+DualDVI%2C+HDMI&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.723 

Zaboravia sam napisat maticna je Asus P5KPL-am. Ima pci express utor pa nije ni vazno al eto.

to ti je hd 6570, koliko ja znam ona je ista kao hd 5570. onda ti je bolje da uzmeš hd 6670 512mb-ddr5 verziju. koje ćeš igre igrat.

14 godina
neaktivan
BanicCro kaže...

Zaboravia sam napisat maticna je  Asus P5KPL-am. Ima pci express utor pa nije ni vazno al eto.

Ne, barem HD5670/6670 512MB GDDR5 jer su jače.

14 godina
neaktivan

nvidia gf 9400gt 512 mb ili nvidia gf 8600gt 256 ddr3...ako mi moze iko pomoci da mi dadne savjet koju da uzmem od ove dvije graficke karte ista im je cijena ali koja je bolja ? pozzz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
errol_de kaže...

nvidia gf 9400gt 512 mb ili nvidia gf 8600gt 256 ddr3...ako mi moze iko pomoci da mi dadne savjet koju da uzmem od ove dvije graficke karte ista im je cijena ali koja je bolja ? pozzz

kolika je cijena... sa nijednom se neces bas igrat.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen

jača je 8600gt ali nećeš se s njom baš naigrati, kao što je već rečeno minimum za gaminh je hd 5670-možda hd 4670.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

25 eura je cijena...a nenamjeravam igrat najnovije naslove...nego npr cod 4..pes 11,fifa manager 11,far cry 2,mafia2 i sl.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
errol_de kaže...

25 eura je cijena...a nenamjeravam igrat najnovije naslove...nego npr cod 4..pes 11,fifa manager 11,far cry 2,mafia2 i sl.

ovo su ti najnoviji naslovi, ali ako baš moraš uzeti jednu od te dvije onda idi na 8600gt jer je jača;)

14 godina
neaktivan

pa dobro ali mislim da igre ove nisu toliko sad zahtjevne... da bi ova graficka zadovoljila zar ne...aha znaci 8600gt da uzmem  dobro hvala vam puno...a jos jedno pitanje kakva je 8400 512 mb?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
errol_de kaže...

ovo su ti najnoviji naslovi, ali ako baš moraš uzeti jednu od te dvije onda idi na 8600gt jer je jača;)

nece se bas naigrat... 8600GT mi nije mogla pokrenit Shift, ni na low lowa, tako da...

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
odjavljen

ako misliš na 8400gs onda ti mogu reći ovo: loša je! frend mi je ima i koči na njoj pes 2010.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

aha dobro onda....ma vidjet cu onda da uzmem ovu 8600gt jer vidim i na youtube da se sa tom grafom dobre igre pokrecu i nije losa grafika..hvala puno  pozzz

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
errol_de kaže...

aha dobro onda....ma vidjet cu onda da uzmem ovu 8600gt jer vidim i na youtube da se sa tom grafom dobre igre pokrecu i nije losa grafika..hvala puno  pozzz

imaš gumb za zahvaliti{#}

14 godina
odjavljen

pozdrav,

može li mi netko reći kakva je danas hd 4890 za igranje na 1920x1080 rezi? ima li mjesta za overclock? jeli se puno grije?

hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Nije loša. Za clockanje sumnjam da bi imao neke koristi velike, a grafa se grije i troši struje dosta. Sad koliko će se grijat ovisi naravno o hlađenju pojedninog modela. Inače je testom ustanovljeno da je HD 4890 otprilike kao HD 6790 što se tiče performasni. Znači OK grafa i za 1080p ako nepatiš na sve detalje maximum.

14 godina
odjavljen

pitam jer win4crazzy mjenja powercolor hd 4890 za neku slabiju pa sam mu ponudio palit gts 450 1gb ddr5, inače svoju hd 5870 sam prodao jer su mi hitno novci trebali. pa što misliš grije li se powercolor hd4890 puno?

0 0 hvala 0
15 godina

Eto meni stigla HD powercolor 4890 1gb ddr5 256bit. No malo se svajda sa procesorom  jel sam primjetio da neke igre stekuckaju  proc je celleron dual core e3400 2.66 ghz (znam trebao bi quad core) proc usage je u normalnom 50 % a kad igram recimo gta iv ili bad company skoci na 100% dali moze nesto bit proesoru ako je cirka 2 sata na 100%?

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

procesor ti je bottleneck, možda da je pentium dual core ili core 2 duo, čuo sam svašta o celeronima... jesi ti možda nabavio grafu od win4crazzy?

0 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...

procesor ti je bottleneck, možda da je pentium dual core ili core 2 duo, čuo sam svašta o celeronima... jesi ti možda nabavio grafu od win4crazzy?

znam proc je shrotex. sto se tice nabave, neznam jedan covjek mi ju je nabavio preko foruma dali je bio bugov ili neki drugi neznam. i btw sto se suska o celleronima {#}.

15 godina
neaktivan
Kewin kaže...
MARKOZD15 kaže...

znam proc je shrotex. sto se tice nabave, neznam jedan covjek mi ju je nabavio preko foruma dali je bio bugov ili neki drugi neznam. i btw sto se suska o celleronima {#}.

Oduvijek se šuškalo da su smeće, još od vremena legendarne 300tke bez keša, kasnije je došao 300a koji se pokazao lijep OC-er uz malo znanja.

S vremenom je taj jaz Celerona vs. nazovimo ih punokrvnih Pentijuma bio sve manji. Tvoj problem nije toliko sam Celeron, koji je ruku na srce po meni bar 30% slabiji na istom taktu od jednog E6750(2x2.66ghz c2d), veći problem je sam takt.

Da overclockiraš tog Celera barem na 3.2ghz, mislim da bi se CPU usage smanjio odnosno performanse donekle ipak povećale. Iako je sve veći broj igara optimiziran za 4 ili više jezgara, nisu ni 2 za baciti ako su na dovoljno visokom taktu, od 3.2 nadalje.

Ja bi overclockirao taj procesor.

Cemetary gates
15 godina
thedream kaže...
Kewin kaže...
MARKOZD15 kaže...

Oduvijek se šuškalo da su smeće, još od vremena legendarne 300tke bez keša, kasnije je došao 300a koji se pokazao lijep OC-er uz malo znanja.

S vremenom je taj jaz Celerona vs. nazovimo ih punokrvnih Pentijuma bio sve manji. Tvoj problem nije toliko sam Celeron, koji je ruku na srce po meni bar 30% slabiji na istom taktu od jednog E6750(2x2.66ghz c2d), veći problem je sam takt.

Da overclockiraš tog Celera barem na 3.2ghz, mislim da bi se CPU usage smanjio odnosno performanse donekle ipak povećale. Iako je sve veći broj igara optimiziran za 4 ili više jezgara, nisu ni 2 za baciti ako su na dovoljno visokom taktu, od 3.2 nadalje.

Ja bi overclockirao taj procesor.

Ja ipak nebi zato sto cu si radje nabavit quad core neg se s ovim zafrkavat.

15 godina
neaktivan

Koju ploču i RAM imaš?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ploca   gigabyte g31m-es2l ram apacer 4 gb

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 8:47 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kewin kaže...

ploca   gigabyte g31m-es2l ram apacer 4 gb

Ok, provjeri za svaki slučaj jel sve ok sa podrškom, i upikni neki s.775 quad, najisplativije je naći Q6600 za 500kn, tu negdje.

Inače ploče sa integriranom grafikom i tako slabim čipsetom nisu Bog zna što OC-erski raspoložene, al mislim da ne bi trebalo biti problema poželiš li dići takt na 3.2, 3.4 i slično, na što ide svaki Q6600.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 8:59 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice