Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.904.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
RiBoy kaže...
Stjepanj kaže...
RiBoy kaže...

Aha, hm. Kako onda da testiram bottleneck?

pa najvise u multiplayeru{#} bf3/bf4 (postavke ultra/64playera/1080p) ! ak ti u multiplayeru gpu usage pada na tim postavkam, procesor ti bootlenecka gpu! drugacije skoro pa nikako...na srecu igre idu naprijed a na nasu zalost njihova potreba za mocnim hardwerom sve vise naprijed(pogotovo gpu-i), a opet s druge strane procesori  iz dana u dan sve vise zaostaju za grafickim cipovima! no ako neigras bf3/bf4 MP ovo sve te netreba zabrinjavati jer ti je za singleplayer(bilo koje druge igre) potreban tocno za upola slabiji hardwer(prvenstveno CPU) nego sto treba u bf3/bf4 MP!

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/kako-prepoznati-cpu-bottlenecka-gpu/148619.aspx

edit. ili kao sto kaze gore kolega itomic009 kroz vise testova (igara i benchmarka) no oni su obicno gpu bound testovi gdje prosijecnom korisniku zapravo cak mogu dati i krivu sliku o zauzecu! za sve ostalo je Bug forum tu{#} LP

Evo ga, test sa BF3 MP, sve na high. Iz ovog bi onda po vama zaključio da ne bottlenecka grafu? Sto sam i predpostavljao, ali izvorno pitanje je bilo da li bi bottleneckalo R9 270x, i da li mi se isplati prelazit na nju?

Kupi ju ako imaš novca i gotovo. Poslje eventualno uzmeš FX 83X0 i super. Taj bottleneck je prenapuhana stvar..

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
protjeran
rtg 1989 kaže...

zar je zaista tolika potraznja za r9 280 x nema ih u adm u za lijeka , i da moze jedan pametan odg u vezi problema koje imaju te 280 x sa nekakvim artefaktima zbog v rama i bucnih hladnjaka koliko u tome ima istine i vidm po glasovanju da je znaci najbolja gigabyte wf 3 hvala vam svima 

wf3 nije nikako najbolji jer ima problema s bukom (jedna od najglasnijih a trebala je biti jedna od najtisih sto je obicaj za taj model ventovi na 70%+rpm-a a default je 50% u full loadu) vapor-x takoder(ne sve verzije) imaju te probleme, za ostale koliko sam pratio nista specijalno dc2,toxic standardno dobri, čak i xfx model 280x, i evo ja imam dual-x tj najosnovniji model sapphira koji barem ovaj moj model nema nikakvih musica...lp

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 1:15 (Stjepanj).
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Za wf se ne bi slozio da je to neki problem, po pitanju buke, u par klikova se sredi editiranjem biosa, il finog podesavanja prek alata za podesavanje venta..

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Sry ali taj propust kosta 2500kn, da problem je i to ogroman barem za vecinu a ne pojedince poput tebe!:-) Buka od preko 44db u full loadu je ogromna a i ogroman propust za wf3 model koji ovako ispada najglasnija kartica a ne kao jedna od najtisih kao sto je standard na tom modelu vec godinama! Hvala ali meni je nebi prodao!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
17 godina

OT: Kad smo vec kod propusta, imal sam ocz v3, svako malo rusenje, restartanje, bsod, promjenil 3-4 firmwarea i dalje isto, na kraju ga prodal. Nabavil opet ocz v4, tam je pak bilo restartanje sistema, neprepoznavanje sistema od strane biosa/uefia. Prije sam bil fan GB ploci, al na tri socketa (775, 1155 itd.) imal sam cold boot, noviji biosi nisu rjesavali taj problem, na kraju, nikad vise GB..

To ja zovem ogromnim problemom...

Tak da ova GB 280x je mala beba spram ovih navedenih problema...

Mozda wf nije dobra za nekog ko ne zna (pocetnik)  kak rijesit taj problem, i slazem se, da se kod kupnje izbjegne taj problem, tj nabavka iste...

Al kod advanced usera, ne vidim razlog za ne kupnju iste, kad rijesenje postoji...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 9:54 (zvonac).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav. Evo da i tu pitam.

Koju grafu kupiti do 500kn (ebay.de, polovna) za ASRock 870 Extreme3 + AMD Phenom II 955 BE?

Dakle grafu tražim polovnu!

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

evo samo da kazem da sam kupio hd 6670 sa c2d e7300 umjesto gt 630 i prezadovoljan sam.

sa gt 630 u sniper elite v2 sam imao 35fps na medium, a sa hd 6670 imam 55-70 :)))))))

i koliko bi mi sad vrijedila ova gt 630 da je prodam,stara 2godine garancija istekla????

mislim da sam dobro napravio to sto sam kupio,sto vi kazete?????

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 17:27 (sfafdsf).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav, spremam se za neku sitnu kupnju pa me zanima par stvari. Dakle zanimaju me detalji oko HD 6670, dali bi na mojem napajanu i maticnoj ta graficka radila normalno?

KONFIGURACIJA :

LC POWER 7023B, MIDI, BLACK, 420W ATX
AMD A8-3850 APU with Radeon(tm) HD Grapichs 2.90GHz X4
AMD Radeon HD 6550D
6,00GB DDR3 1333MHz
ECS A75F-M2

Znaci graficka bi me sluzila samo za jednu igru cod4 zbog 250fps-a, ali me malo brine dali bi sve normalno radilo jer koristim intergriranu,gore navedenu graficku. I to napajanje dali bi drzalo tu grafu, iz Instara su mi rekli da za tu karticu nije potrebno dodatno napajanje pa bi sve radilo normalno. Kakva su vasa misljenja, da li bi sve normalno radilo? Ako tko ima kakvih boljih prijedloga za tu cijenu neka napise! :)
Trenutno igram na 1280x1024 125 fps-a

http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-asus-eah6670dis1gd5/0901380
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
parlel kaže...
Pozdrav, spremam se za neku sitnu kupnju pa me zanima par stvari. Dakle zanimaju me detalji oko HD 6670, dali bi na mojem napajanu i maticnoj ta graficka radila normalno?

KONFIGURACIJA :

LC POWER 7023B, MIDI, BLACK, 420W ATX
AMD A8-3850 APU with Radeon(tm) HD Grapichs 2.90GHz X4
AMD Radeon HD 6550D
6,00GB DDR3 1333MHz
ECS A75F-M2

Znaci graficka bi me sluzila samo za jednu igru cod4 zbog 250fps-a, ali me malo brine dali bi sve normalno radilo jer koristim intergriranu,gore navedenu graficku. I to napajanje dali bi drzalo tu grafu, iz Instara su mi rekli da za tu karticu nije potrebno dodatno napajanje pa bi sve radilo normalno. Kakva su vasa misljenja, da li bi sve normalno radilo? Ako tko ima kakvih boljih prijedloga za tu cijenu neka napise! :)
Trenutno igram na 1280x1024 125 fps-a

http://www.instar-informatika.hr/graficka-kartica-asus-eah6670dis1gd5/0901380

Možeš ti nju na to napajanje i proc,nemaš frke :)

Strm
17 godina
neaktivan
parlel kaže...

mogel bi kupiti 7770 ako ti financije dozvoljavaju,ali bi ti grafa bila overkill za taj monitor s takvom rezom.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
11 godina
neaktivan
Siguran?
14 godina
parlel kaže...
Siguran?

HD7770 ti dođe max 750Kn.MOžeš je uzeti,ali bespotrebno bacaš pare ako nemisliš migrirati na veči monitor ;)

Strm
11 godina
neaktivan
Da, razumijem ali nebi ni uzimao takvu graficku zbog napjanja ne vjerujem bas da bi to drzalo, a i ne planiram prelazit na novi monitor tako brzo.Trenutno me zanima samo 6670 siguran si da bi normalno radilo tokom igranja i ostalog rada na racunalu?
14 godina
parlel kaže...
Da, razumijem ali nebi ni uzimao takvu graficku zbog napjanja ne vjerujem bas da bi to drzalo, a i ne planiram prelazit na novi monitor tako brzo.Trenutno me zanima samo 6670 siguran si da bi normalno radilo tokom igranja i ostalog rada na racunalu?

Bi,i da.Ako ces na HD7770 treat če novo napajanje :)

Strm
15 godina
parlel kaže...

Da , normalno bi radila !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

pozz, otvorio temu, al lokot i bijeli karton te link ovdje.

U glavnom, konfa je i5 2500k@štok(ide na 4,8 bez beda al necu je klokat ak bas ne trebam),8gb ddr3 vengeance nešto, asrok z77 pro4, imao asus 7770 1gb DirectCu GHZ ed. al sam je prodao jerbo mi je nekak preslaba za moje potrebe(jako modanje igara s hi res tex packovima i rome2 te neki noviji naslovi), sve mi mora bit na max sem AA koji me zivcira, eventualno x2(sta cu , volim da mi je lipo za oći), e sad u knedli sam s lovom i u lovu sam na neku rabljenu grafulju s bar 2 gb vrama...

Koju uzest  a da se ljubi s procom, dal ic na 7850 2 gb il neki gf660, nekaj jace? Dal da se strpim do poslje nove godine?

Htio bi da grafa bude u neko dogledno vrijeme futureproof( al opet da spada u neki  mainstream te da kosta neku normalnu kolicinu novcih)..

Sta je ovo sta cujem da ce igre u buducnosti bit optmiziranije za AMDovu platformu(APU) porad konzolitisa(ps4 i xbone su amd skroz naskroz, a ak nas je povjest nest naucila onda je to da ce sad malo popustit dok su izasle nove konzolice no u dogledno vrijeme sve ce se prvenstveno radit za konzole , a mi opet portove dobivat)..

Dal bi bilo ludilo prodat intela i prec na neki amd proc s integriranom ati grafom+diskretna, jel to u opce funkcionira, probao sam bio ono VirtuFX cudo koje kao poboljsava performanse u igrama =hd3000 koji mi je nakalemljen na proc s gpu 7770 al ne da poboljsava vec u opce ne radi--

I da, lajtmotiv kod grafe il cak cijelog kompa je  kaj bi ja da mi je lijepo za oći,sa puno frejma u sekundi, a da mukte prodjem iliti da ne dajem neku velku paru za GPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
parlel kaže...

nemoj gledat 6670, jer imaš hd 7730 gddr5 za manju cijenu koja je jača, troši manje, ima gcn arhitekturu i podržava mantle

@EpicFailGuy

lijepo bi ti pasala r9 270x. nije skupa, a dosta jaka i večina igara će ići na max.

msi gaming, msi hawk, gigabyte

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2013 22:22 (zuper).
11 godina
neaktivan
Rado ali moja maticna ima PCI-Express 2.0 dok je kod 7730 PCI-Express 3.0.
12 godina

To ti nema veze, nije to jak gpu koji može iskoristit propusnost pci-e 3.0

11 godina
neaktivan

Pozz

ovako zainteresiran sam za ovu graficku, iako bi radje uzeo 256bit-a, ova je 192 (i koliku to razliku igra?). http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4361#ov

Nisam pri nekoj lovi, posto bi trebalo i druge stvari updateat tipa cooler za cpu, mozda rame i slicno, ne bih kupovao zbog nove graficke i novo napajanje, imam ovo napajanje http://www.links.hr/?naziv=napajanje-460w-lc-power-silent-giant-green-power-lc6460gp3-v2-3-140mm-vent&option=artikl&id_artikl=052.740.030 koje je 460w, a za gore navedenu graficku treba 450w - tako da to bi se nadam se bilo ok ali sam totalni jerk sto se tice ovih konektora kod novijih graficki i to, ono 2x6 pin za novije kartice i slicno - ugl. ne kuzim se, pa ako ima neko voljan malo mi to izračunat oce li biti kompatibilno za spajanje i za normalan rad - procesor mi je Phenom II x4 965 BE 3,4Ghz... jer stvarno nemam jos love za novo napajanje

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Kolko ja znam to sto pise da za tu tvoju graficku treba 450W napajanje to ti najvjerojatnije nije istine bilo bi dosta i slabije napajanje.

11 godina
neaktivan

aha hvala, a konektore imam potrebne na svom napajanju ? Ako ima neko neki bolji prijedlog za graficku od ove da je u tom nekom cijenovnom rangu (1300kn) a da nemoram uzimat napajanje, ili neka jeftinija pa da uzmem neko normalno napajanje za manju lovu - iako sumljam da to postoji

11 godina
odjavljen

Najvjerojatnije imas ali ako bih nekako mogo dodato jos 400kn za novo napajanje to bi bilo najbolje.

Evo ti jedno za primjer

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=XFX-P1-450S-X2B9

ta su napajanja vec dugo best buy pa bi ti ih jako preporucijo.Ali ako nemas jos 400 kn za dodat cekaj drugi savjet.Zao mi je ako nisam bas pomogo.

14 godina

ma to lc power napajanje je super i ne treba drugo. ako za 1300 kn nađeš gtx 660, uzmi. ostale alternative su hd 7850/gtx 650 ti boost, eventualno hd 7870 koja je malo iznad 1300 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala, ja imam to 460w napajanje ali me zanima dali imam konektore za spojit tu karticu na njega, jer vidjao sam da odredjena napajanja nemaju - ali eto kolko sam uspio pokopčat ta kartica treba jedan 6pin utor a pise da moje napajanje ima 1 pci expres 6pin kabl. Gledam nesto da je u tom cijenovnom rangu a i po performansama, nebi nikako ispod 192 bitne, a ova GTX660 OC mi se cini dosta dobra za cijenu od 1350kn bez da moram novo napajanje uzimat. Kada bi uzimao napajanje nebi uzimao ispod 650w jer mozda nagodinu vec ako budem mjenjao karticu, ne bih da opet moram i novo napajanje XD

EDIT: Hvala na ponudi i mislio sam na te kartice da su u rangu, hd 7850 mislim da treba dosta jace napajanje od mog. Bio sam razmisljao i o hd R9 270 OC ali isto problem sa napajanjem, tako da eto odluka je pala ici ce GTX660 OC Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 2:08 (D3lBoy).
12 godina

Pogledaj si malo R9 270 gpu, tdp je deklariran na 150W a u full loadu čupa 250W tako da imaš dovoljno jako napajanje da drži to sve.

11 godina
neaktivan

Na ovu sam mislio, nadam se da mislimo na istu

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-amd-radeon-r9-270-oc-windforce-2gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.916

ali evo sto mene *ebe "Power requirement 500W(with two 6-pin external power connectors)" ti konektori mislim da na svom tom LCu nemam ta 2 konektora, znam da ima onaj neki adapter al ne kuzim se u to... sa 4gb G.Skill 1333mhz rama, Phenom II x4 965BE i 460w bi to išlo znaci ? Onda mozda bolje to uzet, iako ne želim bit baš na nekom riziku oko nedaj bože spaljivanja :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pričekaj da se javi HAF922 on baš prati napajanja, sad je već kasno za kvalitetno razmišljanje {#}

11 godina
neaktivan

hahah baš, valjda ce bit oko bozica jos neki manji popust, pa bi mi to odlicno sijelo ako nemoram mjenjat napajanje. Sacekat cemo onda HAF922 da izračuna to :D

Hvala svima

EDIT: evo od msi-a ima jedan 6pin konektor, kao na mom napajanju, R9 270X i jos neki modeli (onaj gigabyteov) ima 2

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 2:41 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice