Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.949.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Grafička je super al ju ugrabi prije nego završi akcija i probaj izbjeći webshop jer jako puno ljudi ima loša iskustva. :)

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

7950 po 2.499 kn (prednost što može na rate bez dodatnih troškova) ili

GTX 660 Ti po 2.483 kn (keš)

Kako vi razmišljate, prednosti i mane znamo, ali opet se pitam za iste novce što je pametnije ?

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Asta kaže...

7950 po 2.499 kn (prednost što može na rate bez dodatnih troškova) ili

GTX 660 Ti po 2.483 kn (keš)

Kako vi razmišljate, prednosti i mane znamo, ali opet se pitam za iste novce što je pametnije ?

Windforce 3X 7950 za 250 kuna vise jer se isplati, vrhunski cooler i OC potencijal, tiha i hladna.

clock2much
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ta HD4850 1GB GDDR5 je odlican izbor u tom cjenovnom rangu !

Od rabljenih si pogledaj HD6770 !

Znaci ta 500kn ne mogu bolje naci? Kakav je cooler na njoj, nedavno sam kupio accelero s1 pa dal da mijenjam ili to ugrozava garanciju?

i kolko me muci kaj nemam dx11?

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 15:55 (Penzo).
13 godina
protjeran

Za 500 kn mozes ovdje naci i 5770,pa cak i 6770 tako da pokusaj nac jer one ipak imaju dx 11...Sto se tice ove prve hladnjak je dobar nemas potreba ga mijenjati a osim toga omah gubis garanciju tako da nemas sta dirati...Javi se u pm.mozda ja imam nesto za tebe...{#} LP

TL
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 15:57 (Tomo53nja).
17 godina
neaktivan

Sto mislite o ovoj kartici za 400kn sa 2.5 god garancije? http://www.msi.com/product/vga/R6770-MD1GD5.html#/?div=Overview

Kakav je cooler? glasan/tih?

13 godina
neaktivan

nemoj uzimati hladnjak je žali bože

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Penzo kaže...

Sto mislite o ovoj kartici za 400kn sa 2.5 god garancije? http://www.msi.com/product/vga/R6770-MD1GD5.html#/?div=Overview

Kakav je cooler? glasan/tih?

za 400kn uzimaj, best buy

R3MZ1
16 godina
neaktivan
Za te pare bolje ne može. Ta kartica se ne grije gotovo ništa i taj hladnjak je skroz ok.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina

Kolika je normalna temperatura u loadu za Vtx3d 5670 V2? 65°c normalno?

I zna li netko otprilike do koliko bi to išlo sa OC-om? Jedno vrijeme mi je bila na nešto višim taktovima ,ali komp se znao gasiti zbog toga.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

I zna li netko otprilike do koliko bi to išlo sa OC-om? Jedno vrijeme mi je bila na nešto višim taktovima ,ali komp se znao gasiti zbog toga.

Pa i nije nesto dobra temperatura. Prijatelj ima Gigabyteovu HD5670 i ne prelazi 50°C nikada.

Cistis li redovno komp od prasine?

17 godina
neaktivan
The Man kaže...
Za te pare bolje ne može. Ta kartica se ne grije gotovo ništa i taj hladnjak je skroz ok.

Frajer hoce da mu posaljem lovu pa ce on meni grafu...i naravno - jos uvijek nije slikao i poslao slike niti grafe niti garancije.

Al bitno da mi 3 puta napisao u mailu da nije prevarant :D :D

15 godina
Almin94 kaže...
dv14 kaže...

Pa i nije nesto dobra temperatura. Prijatelj ima Gigabyteovu HD5670 i ne prelazi 50°C nikada.

Cistis li redovno komp od prasine?

Baš sam ga sad očistio od prašine i temperatura u malo zahtjevnijom igrama oko 65°C.

Moguće i da je to kućišta. Ima malo lošiji protok zraka i ne baš puno mjesta, a i soba nije baš najhladnija..

15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Baš sam ga sad očistio od prašine i temperatura u malo zahtjevnijom igrama oko 65°C.

Moguće i da je to kućišta. Ima malo lošiji protok zraka i ne baš puno mjesta, a i soba nije baš najhladnija..

Koje kuciste? Koliko ventilatora na njemu?

15 godina
Almin94 kaže...
dv14 kaže...

Nekakvo Dellovo obično, bez ventilatora. Ionako planiram uskoro mijenjati sve osim grafičke pa mi se ne isplati puno zahebavat sa protokom zraka.

Bi li pomoglo ako bi skinuo stranicu kućišta?

13 godina
protjeran
Penzo kaže...
The Man kaže...

Frajer hoce da mu posaljem lovu pa ce on meni grafu...i naravno - jos uvijek nije slikao i poslao slike niti grafe niti garancije.

Al bitno da mi 3 puta napisao u mailu da nije prevarant :D :D

Ja mislim da je to neki prevarant jer je ta kartica prije mjesec dana bila 600 kn,ja se javio liku i pitao ga da to obavimo primopredajom ili da posalje pouzecem nakon cega je on rekao da je kartica prodana i eto prije koji tjedan sam ugledao opet oglas tu sa nizom cijenom i onda sam skuzio da nesto mulja a sta to neznam nit me zanima samo bih ja isao sto dalje od te ponude...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 20:57 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Almin94 kaže...
dv14 kaže...

Nekakvo Dellovo obično, bez ventilatora. Ionako planiram uskoro mijenjati sve osim grafičke pa mi se ne isplati puno zahebavat sa protokom zraka.

Bi li pomoglo ako bi skinuo stranicu kućišta?

Bi pomoglo,al to bi ti imalo samo značajnije koristi da imaš bar jedan koji upuhuje,ovako ako skidaš bočnu bar stavi neki kućni ventilator sa strane i odmakni stražnji dio kučišta malo od zida da tam nešto zraka izađe.

Samo ovo mi je malo čudno da nemaš venta jer kažeš da imaš Dellovo računalo,pretpostavljam Optiplex,a znam da oni(Dell) vole svim Optiplexima ubaciti bar jedan 80 mm straga tipa ovaj http://www.ebay.com/itm/Dell-Optiplex-80mm-x-38mm-Fan-AVC-DA08038B12H-M8041-/120886649508.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 22:17 (Ikarus01).
14 godina
protjeran
Vegeta kaže...
Doctor Freak kaže...

Imam 1900kn za grafu... Što je najbolje uzet novo u ovom trenutku a na što mogu ciljat kao rabljeno??

Nova HD7850 a polovne HD7870/7950/GTX580.

Kolko je bolja ta grafa od 560 Ti jer sam dotičnu prodao za 1400kn a opet nebi htio ulupat 400kn više za iste performanse...

15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...
Vegeta kaže...
Doctor Freak kaže...

Imam 1900kn za grafu... Što je najbolje uzet novo u ovom trenutku a na što mogu ciljat kao rabljeno??

Nova HD7850 a polovne HD7870/7950/GTX580.

Kolko je bolja ta grafa od 560 Ti jer sam dotičnu prodao za 1400kn a opet nebi htio ulupat 400kn više za iste performanse...

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7850_Power_Edition/28.html

Na stock-u je 5-7% cca. jača, OC-ana dosta. Ali i 560Ti se može OC-ati, doduše ne visoko kao 7850, gdje praktički imaš performanse jednog monstruma kao što je GTX580, uz znatno nižu potrošnju i zagrijavanje.

Sa 560Ti osobno ne bih pristao na ništa ispod 7950, i to nekog boljeg modela, mislim na hlađenje. Nema smisla, osim ako nećeš u startu naclockati do ibera najjeftiniju 7850.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 15:08 (thedream).
14 godina
protjeran

Kaj bi ti na mojem mjestu eto da si prodao 560ti za 1400kn...znači nije da sam je dao badava...a opet da imaš nekih 1800kn za grafu?? Tražio nešto rabljeno ili uzeo tu novu aticu ili nešto treće??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo ja kupio 6770 za 400kn sa 2.5 god gare i čekam da dođe

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

Kaj bi ti na mojem mjestu eto da si prodao 560ti za 1400kn...znači nije da sam je dao badava...a opet da imaš nekih 1800kn za grafu?? Tražio nešto rabljeno ili uzeo tu novu aticu ili nešto treće??

Ja sam prodao GTX560 koja je mogla biti naclockana veoma blizu Ti modelu, no kod mene nije bilo potrebe. A prodao sam ju jer mi je novac trebao, u smislu keša, da platim stan.

Uzeo sam na rate MSi 7850 za 2099kn, pokušao sam baš jučer dizati taktove i to je smijurija, kartica na stock voltaži ide veoma visoko no opet - nema potrebe. Nisam ekstreman gamer, tako da mi je i stock 7850 prejaka. Ali nekakav gušt me natjerao da uzmem seriju 7, nije mi žao, rastegnuo sam se koliko sam mogao limitom.

Tebi što preporučam? A ne znam za što ti kartica treba, kakve su ti preferencije i to? Po meni ti je blesavo uopće uzimati išta ispod 7950 i 660Ti, čak bi ja 660Ti prije uzeo.

Što se rabljenih tiče, nisam neko vrijeme pratio, ali sigurno da se za cca. 2 000kn može uzeti monstrum kartica tipa GTX580 sa boljim hlađenjem itd.

Sve ovisi za što ti trebaš, što misliš igrati, tjeraš li samo benchmarke i vlastite granice ili ti stvarno treba za recimo BF3 multiplayer i zahtjevnije naslove koji dolaze?

Postigao si odličnu cijenu za 1400kn za 560Ti, ali ne znam stvarno što da uzmeš. Od jačeg, ja bi skupljao za 660Ti i 7950.

Od polovnog, za cca. 2000 pa i niže čistog keša možda kakva 580 sa garancijom, iako kažem - te performanse postigneš praktički sa najjeftinijom 7850, a štedljivija je, tiša itd. I nova, najbitnije često.

Nisam pametan, puno napisao - nisam ti odgovorio. Al stvarno ne znam.

17 godina
Doctor Freak kaže...

Na tvom mjestu pričekao bih možda tjedan da kod nas dođe spuštanje cijena koje je AMD napravio nedavno, pa onda uzeo novu HD 7870.

7870 vs GTX 560 Ti: http://www.anandtech.com/bench/Product/548?vs=547

Naime novih HD 7850 ima već od 1400 Kn. 7870 od 1900 Kn.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 15:22 (191x7).
17 godina
neaktivan

Ček jel ova HD7850 stvarno clockana prestiže GTX580? Gledam ovdje, na def. taktovima razlika je 24%. Ako je onda je pravi best buy trenutno, jer vidim sad cijene idu od 1400kn pa do 1600kn, ovisno jel 1GB ili 2GB verzija. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 16:08 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Ček jel ova HD7850 stvarno clockana prestiže GTX580? Gledam ovdje, na def. taktovima razlika je 24%. Ako je onda je pravi best buy trenutno, jer vidim sad cijene idu od 1400kn pa do 1600kn, ovisno jel 1GB ili 2GB verzija. 

Stock 7850 je jedno 20% slabija od 580,međutim da se naclockati iznad nje no da je nešto puno jača sumnjam čak i s voltmodom.Btw kad se 7850 clocka dobro je koristiti Trixxx čujem da ovaj MSI AB i Asus GPU tweak su limitirali 7850 na 1050mhz.Vjerojatno je to sad riješeno s novim driverima.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Oko 1100mhz bi za GPU morao imati, i iznad. I 1400 za memoriju, i iznad. Manje više sve idu na te taktove, jedino je pitanje koliko im šoka moraš dati, što niže to bolje, naravno.

I da, za razliku od serije 6, serija 7 prilično solidno profitira od OC-a. Serija 6 je to slabije pretakala u čisti fps, tako bar veli tih par sajtova šta sam letimice pregledao sa testovima. ( a i imao sam 6950 1G, 6870, i 6850 posuđenu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 16:36 (thedream).
13 godina
neaktivan
thedream kaže...
Penryn kaže...

Oko 1100mhz bi za GPU morao imati, i iznad. I 1400 za memoriju, i iznad. Manje više sve idu na te taktove, jedino je pitanje koliko im šoka moraš dati, što niže to bolje, naravno.

I da, za razliku od serije 6, serija 7 prilično solidno profitira od OC-a. Serija 6 je to slabije pretakala u čisti fps, tako bar veli tih par sajtova šta sam letimice pregledao sa testovima. ( a i imao sam 6950 1G, 6870, i 6850 posuđenu)

Je al bio je period kad je max išlo 1050Mhz i jedino je Trixxx davao više,možda su to riješili novi driveri.

15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Je al bio je period kad je max išlo 1050Mhz i jedino je Trixxx davao više,možda su to riješili novi driveri.

Eh,da istina. Sad se sjetio, 1050mhz je limit CCC-a za jezgru, sa TRixx-om su čini mi se najbolje rezultate postizali i na testovima po netu (na DCII, PCS, TFIII i PE modelima, GB WF itd.), mislim da je tako nešto bilo u igri, neovisno driverima čak novi, stari, i dalje je 1050mhz u CCC-u. Tako da bi se na TRixx trebalo  def. prebaciti za probijanje nekih žešćih scoreova i korekcija voltaže.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 16:59 (thedream).
14 godina
protjeran
thedream kaže...

Ni ja zato sam tražio drugo mišljenje...svima znam pomoć ali jedino sebi ne :D

Za sad kolko vidim mi je najpametnije pričekati ili ugrabit kakvu 560ti/6950 za 1000kn :D

Uglavnom hvala na pomoći ;)

15 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...
thedream kaže...

Ni ja zato sam tražio drugo mišljenje...svima znam pomoć ali jedino sebi ne :D

Za sad kolko vidim mi je najpametnije pričekati ili ugrabit kakvu 560ti/6950 za 1000kn :D

Uglavnom hvala na pomoći ;)

Hehe, još logika i da zaradiš 400, sretno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice