Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Haha, presudile 3 godine garancije, a maloprije kažeš da je ne planiraš držati duže od godinu dana. {#}

Mah, tih 300kn po meni nije vrijedno 50MHz većeg max takta. Super je kartica, ali bacio si praktički 300kn u vjetar, jer kad je budeš prodavao vrijedit će isto kao i Sapphire HD7850.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

za 30-ak kn više ima giga 7850 2gb

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Haha, presudile 3 godine garancije, a maloprije kažeš da je ne planiraš držati duže od godinu dana. {#}

Mah, tih 300kn po meni nije vrijedno 50MHz većeg max takta. Super je kartica, ali bacio si praktički 300kn u vjetar, jer kad je budeš prodavao vrijedit će isto kao i Sapphire HD7850.

Sa mnom nikad ne znaš. A koliko će vrijediti kao polovna, pa vjerujem parsto kn, 100-200 sigurno više od Sapphire 7850, upravo zbog garancije i TFIII hladnjaka.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan

A briga te, imaš solidnu grafu i drži je sve dok WoW ide glatko. {#} Možda je 1000kn nadoplate za prelazak sa GTX560 na HD7850 previše, al što je tu je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

A briga te, imaš solidnu grafu i drži je sve dok WoW ide glatko. {#} Možda je 1000kn nadoplate za prelazak sa GTX560 na HD7850 previše, al što je tu je.

Koji si ti podhebant, strasno nesto :)

EDIT: Na liku koji si mi dao kolega tip tvrdi da drzi Sapphire OC 7850 na 1200/1450 @ 1.176V

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:59 (Vegeta).
14 godina
Penryn kaže...

Koju ti matematiku koristiš kad uspoređuješ HD 7950 i HD 7850 i kažeš da su 400 kn razlike ?? HD 7950 ide najmanje za 2600 kn a HD 7850 za 1830 kn !!!

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Koju ti matematiku koristiš kad uspoređuješ HD 7950 i HD 7850 i kažeš da su 400 kn razlike ?? HD 7950 ide najmanje za 2600 kn a HD 7850 za 1830 kn !!!

A pročitaj malo bolje. Dream je uzeo MSI HD7850 za 2100kn prije par dana a sad za 2500kn ima u Linksa XFX HD7950.

14 godina

Pa to nije usporedba kako treba. Gledaj onda i HD 7950 MSI sa takvim hlađenjem pa računaj razliku. Uspoređuješ vrhunski model HD 7850 sa početnim od HD 7950. Nevalja ti ta usporedba {#}.

17 godina
neaktivan

Ček i sad je po vama MSI HD7850 bolji izbor od XFX HD7950? A lol. Kod HD7950 lako promijenim cooler, dok kod HD7850 i ne mogu baš dodati 768 stream procesora, jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:01 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Propuštaš poantu. Niti je HD 7950 lošija od HD 7850 niti sam ja to rekao. Hoću samo reći da kad uspoređuješ dvije grafe, odnosno njihove cijene onda uspoređuj kako treba. Najjeftinija HD 7950 sa najjeftinijom HD 7850, ili ako uzmeš ovu MSI HD 7850 kao primjer, onda uspoređuj i neku HD 7950 sa sličnim hlađenjem. Ako mjenjaš hlađenje na toj HD 7950, koliko ćeš dodatno potrošti para ???? Ja samo hoću reći da razlika nije 400kn, nego je preko 700 kn razlika. 700 kn je velika stvar za 10 fps koje ionako uopće niti neskužiš kad igraš. HD 7950 je bolja i jača, ali je zato i osjetno skuplja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:08 (itomic009).
13 godina
neaktivan

Oprostite dali netko zna kako se zove ovaj program kad igram mogu vidjeti kolka mi je tem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A čudni li ste, kao ono HD7850 i HD7950 su li-la, nećeš primjetit razliku. Eto, da moraš uzeti nešto od to dvoje, bi li to bila MSI HD7850 za 2100kn ili XFX HD7950 za 2500kn?

@Blazen22: MSI Afterburner se zove.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:14 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A jeste mulci, još ćete se posvađat. {#} Normalno da je 7950 brža kartica, nitko to ne dvoji. Samo bi bilo mrvicu urednije usporediti MSi TF model 7950 kartice sa ovom TF koju sam ja uzeo, i tu cijenu vidjeti. Čisto informativno ako ništa drugo.

Ne bi, također, da su jeftini hladnjaci za seriju 7, kao što se da isčitati, kao - nabavim hladnjak, kao da ćeš staviti VF700 od 100kn s njuškala na nju. Sigurno ćeš iskeljiti 200,300kn za pošteni hladnjak onda ( ne znam ide li TwinTurbo Pro ili neka varijanta gore).

Glupo je također reći da stock hladnjak na tom XFX-u nije dovoljan, ali to po meni nije ono što tražim u toj klasi, pogotovo ne za tih 2500kn. Svaka kartici čast inače, dapače, fer ponuda, superbrza kartica itd.

Kad malo bolje razmislim, sve je glupo, o čemu pričamo ono? Isplativosti kartice koju sam uzeo prije dva dana brojkom i slovom. LOL

Normalno da se ništa ne isplati. Ni kompovi se ne isplate ako njima ne zarađuješ već kupiš komp od 1500e da bi igrao BF3 na ultra detaljima. Tako jasno, što tek reći za to? Imaš komp na kojem možeš isprogramirati BF3, a ti ga igraš dok se ne ispovraćaš. Epic.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

A čudni li ste, kao ono HD7850 i HD7950 su li-la, nećeš primjetit razliku. Eto, da moraš uzeti nešto od to dvoje, bi li to bila MSI HD7850 za 2100kn ili XFX HD7950 za 2500kn?

Nekome je tih 400kn kao krov na kući, a sad kontra pitanje zašto za 150kn ne uzeti Gigabyte hd 7950 WF?

Ova XFX je vrlo vjerojatno pod loadom kao avion zašto ne reskirati još malo love za tišinu?

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

A jeste mulci, još ćete se posvađat. {#} Normalno da je 7950 brža kartica, nitko to ne dvoji. Samo bi bilo mrvicu urednije usporediti MSi TF model 7950 kartice sa ovom TF koju sam ja uzeo, i tu cijenu vidjeti. Čisto informativno ako ništa drugo.

Ne bi, također, da su jeftini hladnjaci za seriju 7, kao što se da isčitati, kao - nabavim hladnjak, kao da ćeš staviti VF700 od 100kn s njuškala na nju. Sigurno ćeš iskeljiti 200,300kn za pošteni hladnjak onda ( ne znam ide li TwinTurbo Pro ili neka varijanta gore).

Glupo je također reći da stock hladnjak na tom XFX-u nije dovoljan, ali to po meni nije ono što tražim u toj klasi, pogotovo ne za tih 2500kn. Svaka kartici čast inače, dapače, fer ponuda, superbrza kartica itd.

Kad malo bolje razmislim, sve je glupo, o čemu pričamo ono? Isplativosti kartice koju sam uzeo prije dva dana brojkom i slovom. LOL

Normalno da se ništa ne isplati. Ni kompovi se ne isplate ako njima ne zarađuješ već kupiš komp od 1500e da bi igrao BF3 na ultra detaljima. Tako jasno, što tek reći za to? Imaš komp na kojem možeš isprogramirati BF3, a ti ga igraš dok se ne ispovraćaš. Epic.

Pa neću ih prema cooleru uspoređivat primarno, nego prema performansama koje nude. Šta, bolje je uzet Clio sa svom živom opremom i 1.5dci nego recimo A3 na žestokoj akciji sa običnom opremom i 1.9TDI( ili novi 1.6TDI, ne znam koji ti je draži)?

Puno vi stajete na stranu HD7850, a vidjet ćeš kad bude na prodaju, koliko će HD7950 bolje držati cijenu. HD7950 je toliko hardverski jača od HD7850 da vrijedi tih 400kn razlike + eventualno 300kn za bolji cooler.

Tiby kaže...

Nekome je tih 400kn kao krov na kući, a sad kontra pitanje zašto za 150kn ne uzeti Gigabyte hd 7950 WF?

Ova XFX je vrlo vjerojatno pod loadom kao avion zašto ne reskirati još malo love za tišinu?

Nekome je kao krov na kući, ali da si čitao sve od početka, thedreamu to nije. Ugl. ako nije problem pročitaj sve od početka.

Ne znam kako stoje točno ostale cijene, al ako je Giga HD7950 WF 2650kn onda svakako nju preporučam prije ove XFX.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:59 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...

Nekome je kao krov na kući, ali da si čitao sve od početka, thedreamu to nije. 

Da i... ti si kao njegov glasnogovornik?

Pa ako si može priuštiti to je njegov problem (blago njemu) ali mi nije jasno zašto mu nabijaš na nos što je kupio a što nije čovijek je kupio ono što mu se sviđa za svoju lovu i sretno mu bilo... the end.

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Da i... ti si kao njegov glasnogovornik?

Pa ako si može priuštiti to je njegov problem (blago njemu) ali mi nije jasno zašto mu nabijaš na nos što je kupio a što nije čovijek je kupio ono što mu se sviđa za svoju lovu i sretno mu bilo... the end.

Da, ja sam njegov glasnogovornik, a u slobodno vrijeme i glas razuma na forumu.

Gle, misliš da MSI vrijedi 300kn više od Sapphire verzije? Isti čip, isto VRAM-a, jednako solidno hlađenje, razlika je malo u PCB-u. -MSI ima nešto jaču reg napona, al bez razloga kad HD7850 ionako malo vuče a i Sapphire verzija provjereno ide na iste clockove kao MSI. 

Ljudi su ovdje totalno subjektivni, kupi nešto novo i sad pravda sebi i svima drugima da je pametno kupio. To ne podnosim. Nije baš da ne podnosim, nego mi je ljigavo.

I sad na kraju će ispast da su HD7950 i HD7850 isti rang kartica, barem prema onom što thedream i itomic govore. E sad zašto govore, vjerojatno zato jer je jedan već kupio a drugi planira kupiti i uvjerava sam sebe da mu ne treba ništa jače od HD7850, da je sve to li-la itd. A nije.

16 godina
neaktivan

Dajte više prestanite raspravljati o tuđim novcima. Ako ćemo o neisplativosti, neisplativo je živjeti u današnje vrijeme. Svako ima svoju računicu i ne vrijedi kuna svima (u svakom trenutku) isto.

EDIT: MSI jedini na našoj GPU sceni daje 36 mjeseci garancije i radi toga UVIJEK VRIJEDI VIŠE!!! (i lakše ga je prodati nakon 24 mjeseca)

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 20:26 (The Man).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Penryn kaže...

Da, ja sam njegov glasnogovornik, a u slobodno vrijeme i glas razuma na forumu.

S obzirom na 4 godine staža na forumu i glasu razuma mogao si shvatiti da smo debelo off u ovoj temi...

Slažem se s tobom oko nekih stvari ali za svoju lovu kupujem što hoću i boli me neka stvar za mišljenje drugih a ako sam fulao u odluci šutim i trpim u sebi a ne na forumu.

Barem ja tako razmišljam...

15 godina
moderator

Suzdržite se od nepotrebnih rasprava i offtopica!

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Eto xxx-man je potvrdio da su kartice u istom rangu...{#} Za njega je najbolja ona koja se uopce ne cuje a da se cuju neki drugi zvukovi...{#}

Sry na off topic ali evo da ne budem skroz van teme postavit cu pitanje da li jos hd 5770 vrijedi 500 kn,model od asusa koji ja trenutno posjedujem???

TL
15 godina
neaktivan

Vrijedi još uvijek oko 450-550kn ovisno o modelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 7:33 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi ovu s duzim jamstvom , tj. MSI HD6450 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma dosta mi je i na 2 godine, opet ću mijenjat grafičku i onda mi jamstvo nije bitno. Bitno mi je koja je bolja od ove dvije, inače može do 350 kn na protisu ako imate neku drugu za preporučit.

15 godina

Svejedno koju uzmes , podjednake su !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za HD6450 znam da je dobra jer mi frend diže COD 4 MW, na Medium bez ikakvih problema, ja bi zapravo želio dignut NFS:The Run. Znači svejedno koju da uzmem, hvala na mišljenju.

15 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...

Za HD6450 znam da je dobra jer mi frend diže COD 4 MW, na Medium bez ikakvih problema, ja bi zapravo želio dignut NFS:The Run. Znači svejedno koju da uzmem, hvala na mišljenju.

Podjednakih su performansi manje više nove u Protisu za tu lovu, 64-bitne, DDR3. Za taj novac ništa snažnije a da je novo se praktički ne da uzeti. Bilo je u Info-Plus trgovini jedno vrijeme 5550 sa DDR5 memorijom, za 325kn, no nestale su. I sam sam jednu ugrabio svojedobno.

Pokušaj jedino malo pogledati te 5550 da li ima negdje još koja, može i DDR3.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 12:04 (thedream).
17 godina
neaktivan

Razmisljam da ukoliko ne zamijenim cijeli komp kupim samo novu graficku umjesto moje felericne 4850 512mb...jel bi ova bila neki best buy? http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx3d-hd4850-1gb-ddr5-hdmi-256bit/55356

Dajte mi pliz neki prijedlog kaj kupiti da mogu tu i tamo nesto odigrati :) Na sadasnjoj uz e8200 mi BF3 radi na 1400x900 cisto solidno. (naravno, uz medium-low postavke)

edit: moze i rabljeno al da ima garanciju, cca 300-500 kn :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 13:17 (Penzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ta HD4850 1GB GDDR5 je odlican izbor u tom cjenovnom rangu !

Od rabljenih si pogledaj HD6770 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 13:21 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice