oko jedne kilokune
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.929.231
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sastavljam si novi komp, trenutno sam od dijelova nabavio procesor (Intel i5 3570K), ram (Corsair Veng. 2x4 na 1600MHz) i Samsungov SSD. Imam posao preko student servisa, i dosad sam uštedio i za matičnu i napajanje.
Problem je što ću biti u knap s parama za grafičku i monitor, a pošto sam zadnjih 10 godina života proveo na 15 i
17 inčnim dijagonalama dajem prednost u kupnji monitoru (vjerojatno Dell U2412M).
Igrat ću GTA 4, Mafiu 2 i šta se bude moglo pokrenuti od novijih naslova (nadam se Battlefield 3).
Uglavnom, tražim grafu koja će ta 2 naslova bez problema tjerati na 1920x1200.
Kopao sam po Protisu i Linksu, upala mi je oko MSI R7770 OC, a koliko sam čitao GeForce GTX 640 je dobra samo je
ne mogu naći kod nas.
Imate prijedloga?
Skupi nekako jos 500 kuna i kupi 7850OC.
Nije baš mala razlika u cijeni, jesi siguran da se isplati?
Skupi nekako jos 500 kuna i kupi 7850OC.
Pa ne moraš tu od skoro 1800, uzmeš neku od 1400-1500.
Npr http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?&q=7850
Itekako se isplati, HD 7850 je 50 do 100 % jača.
Definitivno se isplati ! Mozes uzet i jeftiniju Sapphire HD7850 2GB Dual Fan !
Ja bi ipak GTX670. Zašto? Zato jer su po performansama li-la, HD7970 je nešto brža kad se clocka, ali razlika je i dalje tolika da što igraš sa jednom moći ćeš i sa drugom, a za 2-3 godine što nećeš moći sa jednom nećeš ni sa drugom. Ali sa GTX670 dobijaš Physx, koji stvarno ostavlja impresivan dojam kad ga isprobaš u ovih par igara što ga podržavaju, a dolazit će ih još više i više. Bezveze mi je sa HD7970 to što dobiješ tolike performanse a nikada nećeš moći vrtjeti Physx.
Pa i nije baš tako točno kao što misliš,možeš i ti Physx staviti i na ATI jedino to što ATI nema hardversku podršku za to,inače Physx SDK može ići na karticama koje nisu Nvidia,to što je Nvidia kupila Ageiu ne znači da može svojatati Physx,a čak i da može uvijek postoji Havok,Bullet i mnogi drugi.Prednost Havoka je ta da je kompatibilan s skoro svim.A ovo s clockanjem 670 i 7970 je sve podjednako u preformansama,jedino će se nekim ljudima sviđati to što jedan od biosa 7970 ima otključeno dizanje napona pa će pokušati s time dalje benčati grafu,no kako sam kažeš sve su to li-la kartice,osim Asusa koji se u zadnje vrijeme malo pogoršao no nisam siguran ima li i dalje onih opcija za voltmod pri kraju pcb-a.Po meni zasad je najbolji omjer uloženo dobiveno 7950 Flex(odlične preformanse) i 670 AMP!(više nego odlične bolja od referenjtače 680) barem je bio prije dok je AMP bila na sniženju,iako extremnim klokerima ne bih preporučio 7950 flex jer je poznata po tome da lupa oc wall nešto niže od ostalih 7950 ionako taj niži oc ne nosi ništa niže preformanse al opet ima i onih koji će redizajnirati i redefinirati noctuu golim rukama za par Mhz.
Poz, od ove tri graficke,koja je najbolja za 3D animiranje, rendanje i sl..
HD6970 3GB
HD7950 3GB
HD6970 2GB
gledao sam i neke gtx koje su po nekoj skali koju sam nasao u rangu s ovima,ali su skuplje..a ove se ne razlikuju u cijenama puno..
HD7950 !
Za rend apsolutno svejedno jer ako renderer i podrzava GPU onda su tu nVidie u prednosti.

Evo ovako mene zanima koliko je posto HD 7870 2GB jača od 7850 2GB i koju mi se više isplati kupiti oba modela su sapphire.
Evo ovako mene zanima koliko je posto HD 7870 2GB jača od 7850 2GB i koju mi se više isplati kupiti oba modela su sapphire.
pa kupi jacu ako mozes i to je to, tj 7870
Razlika je 15% otprilike, 7850 je nesto isplativija radi omjera cijene i perfomansi iako je i 7870 super kartica.
To ti se ništa ne isplati, radije plati 400kn više pa imas HD 7950. Ona je ipak puuuno jaca i isto se odlicno clocka!!!
To ti se ništa ne isplati, radije plati 400kn više pa imas HD 7950. Ona je ipak puuuno jaca i isto se odlicno clocka!!!
Tako ces 400 po 400 doci do GTX690, ipak je 400kn poprilicna razlika.

A neznam budem priceko jos koju placu pa kupim jace...
pozz
frend mi ima Athlon64X2 3600 i 2Gb rama win xp a-open 500w etc ukratko..
promjenio je Ati 2900xt za 3870x2 besplatno jel je ucino dobru stvar...
u blizoj buducnosti misli uzet jos Athlon 64x2 5600 i 2 dvije gige rama za neku sichu...
oce mu to dobro sljakat jer kolko se ja sjecam x2 je ekvivalent 4870 ili sam pogrijesio...
pozz
frend mi ima Athlon64X2 3600 i 2Gb rama win xp a-open 500w etc ukratko..
promjenio je Ati 2900xt za 3870x2 besplatno jel je ucino dobru stvar...
u blizoj buducnosti misli uzet jos Athlon 64x2 5600 i 2 dvije gige rama za neku sichu...
oce mu to dobro sljakat jer kolko se ja sjecam x2 je ekvivalent 4870 ili sam pogrijesio...
Osjetno jača grafa od 2900XT, više nego duplo uzmemo li u obzir 3870 vs. 2900XT itd.
A sad jedino što se napajanja tiče jer kartica dosta struje cica i voli stabilne napone, da tu ne bude problema.
Je, oko 5% je negdje generalno gledajući slabija od 4870 512M. Negdje više, negdje manje, ali u prosjeku tu su. Dosta je ovisila o driverima nažalost svojedobno, pa je drugi GPU često čamio beskoristan, ali u CF optimiziranim igrama pokazala se čisto ok.
Procesor koji planira kupiti je debeli bottlenek za karticu koju ima, a kamo li taj što sada ima.
koja je razlika, koliko je jaca Gigabyte HD7850 2GB DDR5 OC od obicne HD7850? I mogu li dobiti neke linkove,gdje mogu usporedjivati graficke,
i karakeristike..
hvala
Procesor koji planira kupiti je debeli bottlenek za karticu koju ima, a kamo li taj što sada ima.
a koji bi ti preporucio proc ?
ne misli mbo mjenjat ....
nekuzim se u adm
pa ako moze mala pomoc.. :)
edit: reko je da svjestan za bc ali ovo ce vozit dok ne skupi nes para za 4 jezgreni proc sa novom plocom
Dali su konacno pocele padati cijene 7xxx serija ?? Zanima me za 7870 koliko ce njoj cijena pasti ?
Dali su konacno pocele padati cijene 7xxx serija ?? Zanima me za 7870 koliko ce njoj cijena pasti ?
Najjeftinije trenutno oko 1850 Kn http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=HD+7870
bas se osjeti da nam fali VLADA on je barem bio troler sa stilom
bas se osjeti da nam fali VLADA on je barem bio troler sa stilom
Bez brige uskoro ce napravit novi profil
Kolika grafa gubi na performansama ako npr. stavim 5670 koja je PCI-e x16 2.1 grafa u matičnu koja ima utor PCI-e x16 1.0? Osjeti li se razlika u performansama?
Kolika grafa gubi na performansama ako npr. stavim 5670 koja je PCI-e x16 2.1 grafa u matičnu koja ima utor PCI-e x16 1.0? Osjeti li se razlika u performansama?
NE!
koja je razlika, koliko je jaca Gigabyte HD7850 2GB DDR5 OC od obicne HD7850? I mogu li dobiti neke linkove,gdje mogu usporedjivati graficke,
i karakeristike..
hvala
Tu nemaš nikakve bitne razlike. Neznam uopće šta izvodi Sapphire. Kupi jeftiniju kad su svejedno iste.
BLITZ PITANJE:
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.2a727423319a48bdb958ca5095103d26.graficka-kartica-vtx3d-hd7850-1gb-ddr5-x-edition.aspx
Valja li ili ne? Naručio sam Sapphire za tu cijenu Ghz edition, ona s coolerom koji ima 2 venta. Da li je ta identična i da li je hladnjak dobar? Sapphire dobiju tek za 14 dana, a meni je hitno.
Jesi naručio Sapphire ili ovu VTX sad te nekužim, jel si stavio link za VTX a pričaš o Sapphire ??