Onda je možda bolje da uzmem neki bolji procesor?
Neka preporuka možda?
Onda je možda bolje da uzmem neki bolji procesor?
Neka preporuka možda?
Pricam za njegov komp, trenutni cpu mu vjerojstbo BN i ovu HD7770 sto sada ima a kamoli da stavi jos jednu
Čitam na netu, lik ima r9 270x i dignuo je taj proc na 3.7 gz i dela mu dobro sa tom grafom. Mogle bi i te dvije 7770 onda šljakat.
Skupljaj za novi komp. Ako imas ~1.500-1.600kn predi na G4560+B250+8GB DDR4 pa onda tek razmisljaj o jacoj grafi
Jedino ako ima 4K monitor, ispod toga i sa 60hz je teski bottleneck za 1080Ti...
60 Hz na 1080p je isto što i 60 Hz na 4k što se tiče procesora...
Jedino ako ima 4K monitor, ispod toga i sa 60hz je teski bottleneck za 1080Ti...
60 Hz na 1080p je isto što i 60 Hz na 4k što se tiče procesora...
Nisi skuzio poantu..
dosla danas graficka sa reparacije...izvana su ju ogrebali malo.....no estetiku u stranu kada pokrenem igru zuji u 3pm ...snimam video da posaljem servisu pa cu ga i tu stavit da cujete o cem se radi...coil whine ili što god tog prije repariranja nije bilo -.-'
edit : evo
izvana su ju ogrebali malo.....
To su neki jako sposobni vidim.
Da zvuci kao coil whine, to nije neki problem osim ako ne zuji cijelo vrijeme (idle/load). Ali, eto kontaktiraj ih
Tvoji novci, tvoja kartica, nisi zadovoljan, reklamiraj to odmah.
ps. ja bi im je... sve po spisku za ovo ogrebano, ne bih je niti stavio u računalo.
Upravo uletila s njuške gtx1080 (inno3D twin x2), prodao iChill x4 airboss 980tku i dodao 1000kn. Cirkus.
Šta je uletilo ???? Kutija od grafičke ili...
Šta je uletilo ???? Kutija od grafičke ili...
Pa da je grafička uletjela, vidjeli bi je sigurno.
ps. neki si možda samo kutiju mogu priuštiti.
Pozdrav,
interesira me koje su trenutno best buy grafičke do 1500 kn u oba tabora i da li bi se isplatilo kupiti je sad s obzirom da (navodno) dolaze nove pošiljke grafičkih u 8. mjesecu?
Zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav,
interesira me koje su trenutno best buy grafičke do 1500 kn u oba tabora i da li bi se isplatilo kupiti je sad s obzirom da (navodno) dolaze nove pošiljke grafičkih u 8. mjesecu?
Zahvaljujem na odgovoru.
Trenutno ništa osim GTX1050Ti... ako ti nije hića skupljaj još malo para i čekaj dolazak RX570
kolko će to koštati? 2000+ kn?
Pa prije ove rudarske ludnice bilo je RX470/570 već od 1.750kn pa nadalje, za 2.000kn su već išle RX480/580.
EDIT: čak su jedno vrijeme u par dućana na akciji bile MSI Armor RX470 za 1.500kn
hoće li biti dovoljno 400w (fortron hexa) napajanje za amd ryzen 5 1400 + rx 570 combo
hoće li biti dovoljno 400w (fortron hexa) napajanje za amd ryzen 5 1400 + rx 570 combo
Bilo bi dobro da i to promjeniš na barem Fortron Hyper 500
Ja ne bih, snaga bi možda bila ok, ali ima dva raila. Neko kvalitetno od 400 ili 450 (ili više) sa jednim railom bi bilo ok.
Mislim ovo bi radilo ako nećeš ništa overklokirati uopće, ali opet, imaš komponente koje je šteta ne dizati.
130-150 procesor
100-150 grafa zavisno od clocka
130-150 procesor
R5 1400 troši 65 W u full loadu.
Ovisno o kloku. Na 4.0 troši i 150W...
130-150 procesor
To je TDP a ne potrosnja.
Ma kakvi, vise
http://www.bit-tech.net/reviews/tech/amd-ryzen-5-1400-review/6/
Realno taj procesor apsolutno ne trebas clockati mozes i turbo ugasiti isto ce raditi sa tom grafom bio on na 3.4ghz ili 4ghz.
Tako da gledas minimum potrosnje za CPU sto je nekih 130W i za grafu isto toliko, sto znaci da ce taj 400w drzati bez problema.
P.S. 570ku mozes i undervoltati da smanjis potrosnju, malo to trosi skroz.
To je potrošnja cijelog sustava.
Tu je samo za procesor:
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-1500x-cpu,5025-10.html
TDP je više manje jednak potrošnji jer sva energija koju procesor preuzme se pretvara u toplinu.
Evo i mojih mjerenja, piše potrošnja procesora pod cpu package.
Dakle stock frekvencije, i OC na 3.95.
Ovisno o kloku. Na 4.0 troši i 150W...
Nemojmo pretjerivati :) Imam 1500x na 4.0 troši nešto više, možda 80-90 W, ne mogu točno reći u ovom trenutku ali budem provjerio, ovo mi je ostalo u sjećanju. Uglavnom na stocku na full loadu je oko 60W, 1400 bi trebao biti malo manje zbog niže frekvencije.
Evo imaš u mom postu gore kako je na 3.95, samo 68 w u cinebenchu. 80w bi možda bilo pod nekim jačim sintetičkim loadom, tipa prime.
Govorimo samo o potrošnji procesora, ne cijelog sustava, što se često mjeri na reviewima.
Sad ste me još više zbunili :). Uvjerenja sam da ako budem max htio iskoristiti računalo u naredne 3 godine da ću morati i overclockat pa bi bilo najbolje kad se grafičke vrate na police uzet i 500 w napajanje.
Sad ste me još više zbunili :). Uvjerenja sam da ako budem max htio iskoristiti računalo u naredne 3 godine da ću morati i overclockat pa bi bilo najbolje kad se grafičke vrate na police uzet i 500 w napajanje.
Uzmeš 500w single rail od kvalitetnih proizvođača i miran si čak i sa dobro klokanim komponentama.
Najgore je kad ideš klokati a ne možeš zbog glupog razloga kao što je napajanje :)
da..rekli su da donesem da vide sto i kako ,i vjerovatno da opet ide uvozniku u njemacku hahaha...pa ja cu koliko vidim i dalje bit jos jedno mjesec dana bez kompa...ujedno nece i vratit novce dokle god im uvoznik ne kaze da mi vrate pare ili sto vec...ukratko opet sjeban ja ko kupac sa njihovim opravdanjem da graficki nema itd itd