Evo bas sam sad dosta googlao i vecina kaze da se problem pregrijavanja lako rjesi da se poveca fan speed na barem 55%, ali da onda buci a nije mi to problem. Mislim da cu ju kupit i odmah u msi afterburneru namjestit neku povoljnu krivulju fan speeda i milina. Samo jedno noob pitanje, nisam siguran pa bolje da pitam, ocu izgubit tim povecavanjem fan speeda garanciju? Hvala. :)
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 266.040
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo bas sam sad dosta googlao i vecina kaze da se problem pregrijavanja lako rjesi da se poveca fan speed na barem 55%, ali da onda buci a nije mi to problem. Mislim da cu ju kupit i odmah u msi afterburneru namjestit neku povoljnu krivulju fan speeda i milina. Samo jedno noob pitanje, nisam siguran pa bolje da pitam, ocu izgubit tim povecavanjem fan speeda garanciju? Hvala. :)
Neces izgubit garanciju, ne brini se.
Garancija se gubi ako brickas karticu flashanjem nekog drugog biosa, i rastavljanjem same kartice (ukoliko kartica ima sigurnosne naljepnice s donje strane kod šarafa)
Sritno ti bilo al pazi dolazi ljeto i ...

Jel imo ko r9 290 referentnu? Kakvi su dojmovi, ako zanemarimo onaj dio da su bucne to mi je totalno nebitno?
Koristil sam r9 290x referentnu nekoliko mjeseci, nikada je nisam clockao, nisam imao nikakvih problema, nakon toga sam stavio accellero extreme III i dalje radi ta kartica bez problema....sve u svemu jako, jako, jako sam zadovoljan i mislim da narednih nekoliko godina necu mjenjat graficku....nadam se da sam ti pomogao
bas nekoliko godina..hmmm
Jel imo ko r9 290 referentnu? Kakvi su dojmovi, ako zanemarimo onaj dio da su bucne to mi je totalno nebitno?
Koristil sam r9 290x referentnu nekoliko mjeseci, nikada je nisam clockao, nisam imao nikakvih problema, nakon toga sam stavio accellero extreme III i dalje radi ta kartica bez problema....sve u svemu jako, jako, jako sam zadovoljan i mislim da narednih nekoliko godina necu mjenjat graficku....nadam se da sam ti pomogao
bas nekoliko godina..hmmm
a vidi, ne mislim nadogradivati vise nista, ne znam koja bi to morala igra izaci da se odlucim na kupnju graficke pa iskesirati par tisuca kuna, hvala lijepa, 13 tisuca mi je bilo dosta, mozda u nekom drugom svijetu
nemoras.. ali te par godina nece drzati.. neki novi naslovi stucaju na 1440p.. ali za 1080 je sasvim dovoljna
ja sam ju imao ravno jedan dan i prodao odmah,prevruca,prebucna
uzeo tri x model,ako mozes potegnit malo vise uzmi neki model sa boljim hladnjakom,isplati se dati 200-300kn vise
Prevruca (stalno oko 95c) i prebucna.
Kupio sam Raijintek Morpheus cooler, sad u loadu 50c
Stigla grafulja,malo sam je kloko i mogu reci da sam prezadovoljan.Evo validacija: http://www.techpowerup.com/gpuz/bn6yb/
Stigla grafulja,malo sam je kloko i mogu reci da sam prezadovoljan.Evo validacija: http://www.techpowerup.com/gpuz/bn6yb/
GPU 1200? Vidis li kakve artefakte tijekom bencha? I ja sam drzao 1200 dok ih nisam primjetio (u unigine valleyu, u heavenu nije bilo)...
Nema nikakvih problema,drugi dan da sam testirao s tim postavkama u Valley benchu i 3Dmark11 advancedu.Probao sam i sa 1250 al nisam htio ici sa naponom preko 1.1V.Uglavnom jako tih GPU sa mnogo prostora za OC,barem sto se tice ovog kod mene
Nema nikakvih problema,drugi dan da sam testirao s tim postavkama u Valley benchu i 3Dmark11 advancedu.Probao sam i sa 1250 al nisam htio ici sa naponom preko 1.1V.Uglavnom jako tih GPU sa mnogo prostora za OC,barem sto se tice ovog kod mene
Jesi za 1200 dirao voltazu?
Taj OC sam dobio sa tim naponom od 1.1V
sve sto je iznad 1200 nije stabilno..benc ce proci bez problema ali za gejmanje ces kad tad vidjet artifakte i pad sistema..
sve sto je iznad 1200 nije stabilno..benc ce proci bez problema ali za gejmanje ces kad tad vidjet artifakte i pad sistema..
Slazem se.Bilo mi je dosadno pa sam napravio ovo http://www.techpowerup.com/gpuz/nb7sg/ Testirao 2h u Fur marku na maximalno i odvrtio 3Dmark i sad igram gta V,sve dela bez problema
Slazem se.Bilo mi je dosadno pa sam napravio ovo http://www.techpowerup.com/gpuz/nb7sg/ Testirao 2h u Fur marku na maximalno i odvrtio 3Dmark i sad igram gta V,sve dela bez problema
aj molim te daj voltazu na tom taktu, graf iz gpu-z( na 100% loadu/heaven,valey, ili 3dmark13 kaj god)!LP
ja koliko vidim u idleu(300mhz) je na toj voltazi.. daj odvrti neki bench i ostavi u pozadini gpu.z pa javi maximalnu vrijednost!
Maximalno je bilo 1.283 dok sam tjero Furmark,oscilira od 1.150V pa sve do 1.283V.
Pretpostavljam da referentne R9 290 ne valja nabavit? Koliko se sjećam, temperatura i buka su užasne? Ako već budem zagrizao za referentnu (1600kn, lolz), kakav bi aftermarket cooler mogao stavit na nju?
Pretpostavljam da referentne R9 290 ne valja nabavit? Koliko se sjećam, temperature i buka su užasne? Ako već budem zagrizao referentnu, kakav bi aftermarket cooler mogao stavit na nju?
Kolega nicky.sl ima Accelero Hybrid na R9 290 pa možda pitati njega kako se Hybrid nosi s njom.
A od standardnih (air) coolera? Nisam upućen al nimalo u aftermarket coolere - nikad mi nije trebao. Što jednostavniji za namontirat, to bolje :)
EDIT: Glup sam, sve mi piše iznad i na stranici prije. Možda vam se priključim u klub uskoro :)
Neki Accelero stavi. Oni su dobri i tihi.
A od standardnih (air) coolera? Nisam upućen al nimalo u aftermarket coolere - nikad mi nije trebao. Što jednostavniji za namontirat, to bolje :)
Možda ovaj Accelero Xtreme IV ?
Imaš installation guide na
ovo je za Accelro Xtreme III a ne IV koji sam ti linkao gore ali bi instalacija trebala biti ista.
E sad koliko se to isplati ne znam jer za tih 450 kuna možda možeš uzeti neku verziju sa već instaliranim coolerom.
Acelero hybrid se odlicno nosi s 290-kom sad dok mi je temperatura u prostoriji oko 20-22c grafa u Bad Companyu 2 ne prelazi 55c.
Moja preporuka

accelero nema hladnjake za vrm? ili se varam a to je najvruce na toj kartici
accelero nema hladnjake za vrm? ili se varam a to je najvruce na toj kartici
Moj Acelero ima http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/accelero-hybrid--r9-290/199693.aspx
Al u mene je stari model i meni se cini da novi nemaju

Rajintek Morpheus-molim dojmove, temperature, veličinu. U crossfireu mi nemre sapphire tri-x održat 1000 mhz, pada do 900 mhz zbog temperature.
Ma kak ti Tri-X nemre drzat?
Onda imas premali protok zraka, a ako imas premali protok zraka onda zaboravi na Morpheus.
Ako netko zeli top 290x izvedbu za zaista "malih" 2400kn pa evo:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-r9-290x-lightning-oglas-15301460
LP