Mislim se između r9 290x asus dc 2 oc ili shappire r9 290x tri-oc za igranje
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 266.167
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim se između r9 290x asus dc 2 oc ili shappire r9 290x tri-oc za igranje
290x Tri-X naravno, ima bolje hladenje(3x venta)! samo radi toga!LP
23 | Sapphire R9 290x Tri-X |
---|---|
3 | Asus R9 290x Dc2 |
vlasnik sam nove 270x i stalno mozgam dali da napravim neku kupi prodaj transakciju za 290,nisam baš neki gamer, crysis 3 moram stavit na high detalje inace malo šteka na very high detaljima ali opet je pristojan broj fpsa obzirom na cijenu 290 kartica tako da ni sam neznam
vlasnik sam nove 270x i stalno mozgam dali da napravim neku kupi prodaj transakciju za 290,nisam baš neki gamer, crysis 3 moram stavit na high detalje inace malo šteka na very high detaljima ali opet je pristojan broj fpsa obzirom na cijenu 290 kartica tako da ni sam neznam
Ja sam u skoro istoj dilemi (r9 270) i kontao sam dosta o tome, mada mislim da je 290 ipak overkill za 1080p, barem sto se tice danasnjih igara i trzista a uz dx12/vulcan ove grafe ce samo biti jace a ne slabije.
Morao bih jaci OC raditi isto.... 4.2ghz nije dosta za 290, bar 4.4 treba ili preporucljivo 4.5 na fx 6300

moj proc je i5 2500k, trebao bi zadovoljit 290 potrebe valjda
Ja ga imam i sve radi savrseno.
jesi probao bf3/4 MP? imam jednog i5 2500k no nemam 290-tku! bas me zanima dali gpu usage ista pada na ultri tj na kojem taktu se to desava!
jesi probao bf3/4 MP? imam jednog i5 2500k no nemam 290-tku! bas me zanima dali gpu usage ista pada na ultri tj na kojem taktu se to desava!
ja imam 2600k na 4.5ghz i filuje grafu super,grafa zapucana u 100% a proc ne prolazi 50-60%
u bf4 multi,ultra postavke fps od 90-115
mogu eventualno izgasit hypertrading pa probat samo sa 4 jezgre ako bas niko nema 2500k da proba
Igrao sam BF3 multi i BF4 multi i radilo je vrhunski ali nisam mjerio usage tako da neznam koliko je bilo.
Buducnost gaminga na pcu...........
Sve bolje i bolje vjesti za nas gamere.....tko ne zeli free boost?.......
Poprilicno hitno ! Zanima me mogu li ja sa ovim http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=382 napajanjem stabilno vrtit R9 290X Tri X sa FX 8320 oc @ 4.4ghz ? Trenutno imam Vapor X Tri X 280X koja takodjer dosta struje vuce trazi dva 8 pinska za napajanje i sve radi ok, napajanje nije naj poznatije ali svi ga hvale, 80+ silver je 650w, ali me brine to sto je single rail 12v... na 12v railu je 600w i 50A, iako je 50A dovoljno dali je dovoljno single rail za takvu karticu ?
Hvala
Moj zakljucak je da bi ti trebalo vrtjet bez ikakvih problema.
Hvala, ma sad sam se malo raspitao i svi mi kazu da je single rail bolje nego vise railova, a ja sam isao onom seljackom logikom sto vise to bolje i stabilnije
Hvala, ma sad sam se malo raspitao i svi mi kazu da je single rail bolje nego vise railova, a ja sam isao onom seljackom logikom sto vise to bolje i stabilnije
pa neki proizvođači još uvijek tvrde da je više railova jednako dobro, ako ne i bolje (pogotovo kod jačih napajanja) i službeno ih još nitko nije pobio, a jesu li u pravu ti "svi" kod kojih si se raspitao provjeri recimo u ovom postu
http://www.overclock.net/t/761202/single-rail-vs-multi-rail-explained
ako ti je lakše gledat video, evo ti jedan od popularnijih
hehe, dobrodošao u raspravu koja traje i traje....
Ma bitno je da njemu moze pogonit njegov sistem.
ako se netko zeli rijesiti kartice....pm
ja se rijesio moje i sad cekam 5ti mjesec da stignu nove grafe, nadam se da necu pozaliti
Koja se po vama najvise isplati od ovih:
Koja se po vama najvise isplati od ovih:
http://www.amazon.it/Sapphire-Tri-X-Radeon-Scheda-Grafica/dp/B00SY2APYC/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1429199403&sr=8-4&keywords=r9+290x
http://www.amazon.it/Sapphire-grafica-Vapor-X-Express-Display/dp/B00LTOWAUO/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1429199763&sr=8-14&keywords=r9+290x
VaporX je vrhunska kartica, al sad da vrijedi tih 500tinjak kn...ne znam baš. Ako želiš baš top ponude za taj model, vapor x je takva kartica. Ako želiš jako dobru karticu, trixx je takva :) ...
Bok ekipa,jedno brzo pitanje.Mislim uzeti R9 290 4GB Tri-X a imam Corsair VX550W napajanje i OC-ni i7 3770K na 4.5Ghz.U toj konfi sam drzo HD 7970 3GB bez problema.Pa me sad zanima dal ce to napajanje bit isto ok za Tri-xicu??Hvala
Bok ekipa,jedno brzo pitanje.Mislim uzeti R9 290 4GB Tri-X a imam Corsair VX550W napajanje i OC-ni i7 3770K na 4.5Ghz.U toj konfi sam drzo HD 7970 3GB bez problema.Pa me sad zanima dal ce to napajanje bit isto ok za Tri-xicu??Hvala
gle radit oce, no s overklokom bi ti moglo izbacivati u testovima di su cpu+gpu u ogromnom loadu
Proc bi ostavio na 4.5Ghz,a grafu nebi dirao,ipak na 12v pinu daje 41A,kad bih uzimao malo jace napajanje za svaki slucaj onda bih uzeo Corsair CS650M od 650W,tu bi pak dobio viska na pretek,bartem tako mislim po svemu sto sam vidio i njusko danas po benchevima i podacima opcenito.
Moje staro 550W napajanje je davalo 54A na 12V.
Guess what, UMIRALO je kad je grafa bila u loadu a imal sam ne OC-ani FX4100.
Sjecam se da se napajanje tak grijalo da je lagano vec bio miris zavojnica i sveg. Treba ti 650W, bilo bi jako pametno.
Budem testirao s postojecim kad grafa dodje iduci tjedan,ako bude frke uzmem ono sto sam naveo u prijasnjem postu,onako sam svako malo u ZGu
Jel imo ko r9 290 referentnu? Kakvi su dojmovi, ako zanemarimo onaj dio da su bucne to mi je totalno nebitno?
Jel imo ko r9 290 referentnu? Kakvi su dojmovi, ako zanemarimo onaj dio da su bucne to mi je totalno nebitno?
Koristil sam r9 290x referentnu nekoliko mjeseci, nikada je nisam clockao, nisam imao nikakvih problema, nakon toga sam stavio accellero extreme III i dalje radi ta kartica bez problema....sve u svemu jako, jako, jako sam zadovoljan i mislim da narednih nekoliko godina necu mjenjat graficku....nadam se da sam ti pomogao
Ako ti ne smeta buka kupi ju.