Problem kod Radeona HD6870

poruka: 30
|
čitano: 2.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znači ovako imam instaliran catalyst 12.3 i nakon tog sam si skinuo 12.4 i kad sam krenuo instalirat sve normalno prodje ali nakon instalacije odem na informacije u catalystu i dalje piše da mi je 12.3 instaliran a ne 12.4. Skinuo sam si driver sweeper i obrisao sve vezano uz ati drivere te pokrenuo instalaciju 12.4 catalysta ponovo, trazilo me restart računala i sve inače kako treba međutim kad se sustav podignuo i rezolucija se vratila na onu staru full hd u informacijama sam opet vidio da piše da je 12.3 instaliran stoga je problem siguno ili u mom windowsu ili u nečemu. Ali to nije sve nakon što sam instalirao te 12.4 a da mi prikazuje 12.3 u GPU-Z programu mi javlja da mi jezgra radi na 100mhz a memorija na 150mhz dok u catalystu piše da su taktovi na maximumu tj. na overlockanim clokovima jer sma ju overclokirao. Imate i slike da vidite detaljnije. Molim vas ako netko zna rješenje kako rješit to s driverima da mi taktovi budu normalni na grafičkoj kartici neka pomogne. Hvala

slike gpu-z i catalysta slike gpu-z i catalysta

The way of the Samurai.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 16:01 (Katsumot0o).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Problem kod Radeona HD6870
Katsumot0o kaže...

Znači ovako imam instaliran catalyst 12.3 i nakon tog sam si skinuo 12.4 i kad sam krenuo instalirat sve normalno prodje ali nakon instalacije odem na informacije u catalystu i dalje piše da mi je 12.3 instaliran a ne 12.4. Skinuo sam si driver sweeper i obrisao sve vezano uz ati drivere te pokrenuo instalaciju 12.4 catalysta ponovo, trazilo me restart računala i sve inače kako treba međutim kad se sustav podignuo i rezolucija se vratila na onu staru full hd u informacijama sam opet vidio da piše da je 12.3 instaliran stoga je problem siguno ili u mom windowsu ili u nečemu. Ali to nije sve nakon što sam instalirao te 12.4 a da mi prikazuje 12.3 u GPU-Z programu mi javlja da mi jezgra radi na 100mhz a memorija na 150mhz dok u catalystu piše da su taktovi na maximumu tj. na overlockanim clokovima jer sma ju overclokirao. Imate i slike da vidite detaljnije. Molim vas ako netko zna rješenje kako rješit to s driverima da mi taktovi budu normalni na grafičkoj kartici neka pomogne. Hvala

Izvoli pa pitaj tamo http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-catalyst-topic-o-driverima/58470.aspx?page=91&jumpto=2964856&sort=asc&view=flat

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
13 godina
neaktivan

Molim vas ako iko zna rješenje za ovaj problem nek se javi :S

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Klikni reset u AMD overdrive, imao isti problem sa HD 7950.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nema nigdje nikakav button reset ili slično kako da to napravim?

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Nema nigdje nikakav button reset ili slično kako da to napravim?

Klikni na Defaults:

13 godina
neaktivan

Kliknuo sam defaults i sad mi memoriju pokazuje normalno 1050mhz ali jezgra je sad na 300mhz. A i nije do tog jer ja kad instaliram 12.4 catalyst piše mi da je 12.3 instaliran kako god ga ja instalirao, ovu temu sam otvorio ne zato što me muče ti taktovi nego prvenstvneno zato što mi neželi driver installat kako treba

The way of the Samurai.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 23:05 (Katsumot0o).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Kliknuo sam defaults i sad mi memoriju pokazuje normalno 1050mhz ali jezgra je sad na 300mhz. A i nije do tog jer ja kad instaliram 12.4 catalyst piše mi da je 12.3 instaliran kako god ga ja instalirao, ovu temu sam otvorio ne zato što me muče ti taktovi nego prvenstvneno zato što mi neželi driver installat kako treba

Obrisi drivere, zatim skini Driwer Sweeper i s njim ocisti ostatke od drivera. Nakon toga cista instalacija 12.4 drivera.

14 godina
neaktivan

Reci ti nama, kako si ti obrisao 12.3 drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Reci ti nama, kako si ti obrisao 12.3 drivere?

Sigurno nije fino... Neka uradi ono sto sam mu gore rekao.

13 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Sve sam naveo u prvoj poruci, pokušao sam već s driver sweeperom i zatim čista 12.4 instalacija ali opet mi je pisalo da je 12.3 instaliran i taktovi sjebani

The way of the Samurai.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 23:13 (Katsumot0o).
15 godina
neaktivan

Nesto ne radis kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Prije driver sweepera sam prvi put išao onako instalaciju bez da sam išta brisao, drugi put sam prek control panela brisao catalyst i još sve ati-jeve foldere u c disku a treći put sam s driver sweeperom i onda sam odustao ostavio ovak kak je 

The way of the Samurai.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 23:17 (Katsumot0o).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Prije driver sweepera sam prvi put išao onako instalaciju bez da sam išta brisao, drugi put sam prek control panela brisao catalyst i još sve ati-jeve foldere u c disku a treći put sam s driver sweeperom i onda sam odustao ostavio ovak kak je 

Prvo obrisi u control panelu, zatim restart. Nakon restarta pokreni driver sweeper i obrisi preko njega i opet ce ti zatraziti restart. Onda instaliraj drivere.

14 godina
neaktivan

Driver Sweeper samo u Safe Mode.

Ovako uradi, obrisi te, restartaj PC, neka uđe u win, onda opet restartaj, uđu i safe mode, pokreni Driver Sweeper, obrisi "ostatke", uđi u win, i instaliraj drivere i onda jos jednom reset i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 23:21 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

daj nek neko samo kaze kak se za win7 ulazi u safe mode zaboravio sam haha

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma hvala na pomoći ali opet isto i dalje pod information u software sekciji piše 12.3 da je verzija i s taktovima isti bog a sve sam napravio kak ste mi rekli

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Pritisci F8, nakon sto bios zavrsi svoje, tik pred win load.

14 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Dok se PC boota lupaj po F8 tipki.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
16 godina

Ja sam isto jučer reinstalirao 12.3 na 12.4 i također sam primjetio taj problem. Čak sam više puta reinstalirao na više načina. Mislim da im je to neki bug.

A što se tiče GPU i Memory clock (100 i 150 MHz) to im je valjda temeljna stock vrijednost (i kod mene je tako) jer ako staviš neki video s npr. YouTube da vrti vrijednosti se pojačavaju na 300 (GPU) i 1050 MHz (Memory). Kad pokrenem Furmark vrijednosti rastu na default 900 i 1050 MHz.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Micek kaže...

Ja sam isto jučer reinstalirao 12.3 na 12.4 i također sam primjetio taj problem. Čak sam više puta reinstalirao na više načina. Mislim da im je to neki bug.

A što se tiče GPU i Memory clock (100 i 150 MHz) to im je valjda temeljna stock vrijednost (i kod mene je tako) jer ako staviš neki video s npr. YouTube da vrti vrijednosti se pojačavaju na 300 (GPU) i 1050 MHz (Memory). Kad pokrenem Furmark vrijednosti rastu na default 900 i 1050 MHz.

100/150 najmanji i najslabiji 2D mod

300/1050 2D mod za filmove(FHD/HD i losiji)i youtube

900/1050 3D mod za igre i slicno

clock2much
13 godina
neaktivan

Ok znači vjerovatno je bug neki što se tiče ovog da prikazuje 12.3 a ne 12.4, a sad to što velite da u 3d modu radi 900/1050 oće meni onda radit na 1000/1250 jer sam na toliko overclockao ili će na defaultu radit?

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...

Ok znači vjerovatno je bug neki što se tiče ovog da prikazuje 12.3 a ne 12.4, a sad to što velite da u 3d modu radi 900/1050 oće meni onda radit na 1000/1250 jer sam na toliko overclockao ili će na defaultu radit?

Raditi ce na 1000/1250. Nego, je li stabilna na tim taktovima?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 23:07 (Almin94).
13 godina
Kako dobijete 100/150 u idleu?Na ovoj mojoj je 300/300 najminimalnija vrijednost.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
error_666 kaže...
Kako dobijete 100/150 u idleu?Na ovoj mojoj je 300/300 najminimalnija vrijednost.

To o ovisi o vendoru i njegovim podesenjima biosa.Dok sam imao ATI sam sam modao bios i flashao sa clockovima koji su mi odgovarali, tebi to nebi preporucio.

clock2much
16 godina
Almin94 kaže...

Raditi ce na 100/1250. Nego, je li stabilna na tim taktovima?

Meni se rušila na Furmarku nakon 15 min. (bez dizanja napona). S većim naponom nisam ni isprobavao.

error_666 kaže...

Od početka mi je tako. Moguće da tvoja OC verzija ima drugačije stock postavke ali samo nagađam, stvarno ne znam.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
protjeran
Micek kaže...

Nijedan 68XX chip nemoze sa memorijom na 1250, maximum je 1200MHZ, Cayman moze preko jer ima bolje memorijske chipove i drugacije latencije cipova.Sto se tice kartica, testirajte ih u igrama a ne furmarku.Testirajte Crysis i Skyrim recimo.

clock2much
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Katsumot0o kaže...

A zašto neće npr. na 900/1250 na normalnim a ne na 100 prije je kolko se sjećma radila na full taktovima a sad samo memorija je na full a jezgra ne 

The way of the Samurai.
15 godina
neaktivan
Katsumot0o kaže...
Almin94 kaže...
Katsumot0o kaže...

A zašto neće npr. na 900/1250 na normalnim a ne na 100 prije je kolko se sjećma radila na full taktovima a sad samo memorija je na full a jezgra ne 

Ma mislio sam na 1000/1250, gore sam napisao 100.. Samo nece ti biti stabilna na 1250MHz, moja asusica koju sam imao prije nekoliko dana radila je na max 1230MHz za memoriju.

13 godina
neaktivan

aha a ok onda nisam znao da grafička po potrebi tako sama sebi taktove namjesti kolko treba. Ma već sam ju vratio sad na 1200 pa ću vidit oće bit normalna na tolko.

The way of the Samurai.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice