PCI-E i AGP grafička

poruka: 8
|
čitano: 5.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PCI-E i AGP grafička
pitanje

Muči me jedna stvar za koju sam čitao na netu ali možda sam nešto i pobrkao a to je da navodno postoji X800 koja ima hibridni grafički

konektor odnosno sa jedne strane ima PCI-E a sa druge AGP!!!!

To mi je jako čudno i zvuči nemoguće, pa me zanima da li netko zna o takvom nečem?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PCI-E i AGP grafička

Takva stvar NE postoji... Graficke kartice ili imaju PCI  Express  ili  AGP. Ali postoje matične ploče sa AGP i PCI Express slotom.

17 godina
neaktivan
PCI-E i AGP grafička

postoji, x1600 od HIS-a ima ovakvu stvar: http://images.dailytech.com/nimage/1749_large_HIS_2.jpg

bila je i x800 predstavljena na nekom sajmu prije par godina (još kad je E3 bio glavni), al neznam dali je ikad puštena u prodaju....

Uglavnom, preporučam da uzmeš ili agp ili pcie. Dobavljivost, cijena i preformanse ovakvih hibrida nisu baš najbolje....

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PCI-E i AGP grafička
autorov komentar

hvala niki.potvrdio si mi moje saznanje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PCI-E i AGP grafička

Nisam stvarno vjerovao dok nisam vidio sliku :D

...al ne isplati se to uopce!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PCI-E i AGP grafička

Da sam na tako nešto naleteo prekjuče, zakleo bih se da je u pitanju šala! AGP i PCI-e interfejsi služe i za komunikaciju sa sistemom i (barem delimično) za napajanje, trebalo je sve to duplirati, uskladiti, duplirani su i video izlazi... Vrlo zanimljiva inženjerska vežba (mada bih voleo da ih vidim da to urade sa nekom karticom sa komplikovanijim PCB-om Smijeh).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PCI-E i AGP grafička

Nisu fora dok ne naprave PCI, PCI-E, AGP grafičku.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PCI-E i AGP grafička
s0va kaže...

Nisu fora dok ne naprave PCI, PCI-E, AGP grafičku.

To i SLIfire :-)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice