NVIDIA Ampere 30xx
- poruka: 11.274
- |
- čitano: 2.164.381
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako možeš uzmi NF-A12x25 to je daleko najbolji ventilator od svih ventilatora.
Ako imaž izbor između ta dva onda opet Noctua.... Noctua je league of its own u ventilatorima!
Lobotomac, itekako ima razloga pljuvati po navedenom proizvodu jer je svakoj racionalnoj osobi jasno da je nvidia tim ružnim potezom s malo memorije igrala na to da za dvije, najviše tri godine nemaš izbora već ćeš morati uzeti njihovu novu generaciju ukoliko ne planiraš smanjivati postavke.
A ljudi konstantno pljuvaju cansee, jer pojedinci konstantno pokušavaju opravdati kupnju iste a neki su išli tako daleko da je nazivaju i best buy!?
I dok je istina da se na kraju uvijek možeš vaditi na to da imaš pravo raditi što hoćeš sa svojom lovom (argument i za ekipu koja stalke plaća 1000$) stvari su ipak malo kompliciranije. Ako recimo od desetorice njih dvoje pristane na napuhane cijene- prodavači nemaju potrebe mijenjati iste jer imaju dovoljno za račune i plaće. Nažalost, za njima kroz skorije vrijeme slijede još i dvoje-troje koji nemaju strpljenja čekati mjesecima da se trgovci urazume i tako na kraju svi plaćamo ekstra a ekipa se smije i trlja ruke. A da dućani muljaju svima je jasno po velikim razlikama cijena, kao i po gotovo identičnoj marži na 3070 i 3080!?
Dakle, samo nemojte racionalizirati da se radi o odličnim karticama i dobroj kupovini pa vam nitko neće ni srati.
Što se mene osobno tiče, planirao sam prelazak na 1440p i bio spreman pljunuti 4 soma za isto, no ostao sam neugodno iznenađen razvojem događaja. Uključujući tu i amd koji ide u drugu krajnost i gomila memoriju kako bi opravdao više cijene bez dlssa i kako ne bi morao dodatno kaskadno smanjivati cijene slabijih kartica koje slijede. Na kraju ostajem na fhd, kupujem si novi bic i na proljeće putujem u beč. Jednostavno zvuči bolje nego da se osjećam popišano i pokradeno od neke pohlepne američke korporacije
Toliko od mene na temu
gle buraz moj, prvo da razjasnimo jednu stvar. Sve što imaš u svome domu je proizvela neka američka/kineska/druga pohlepna korporacija. Nemojmo se praviti da je drugačije. Vjerojatno su odjeću koju upravo imaš na sebi proizvela djeca za šaku riže dnevno. Pa nemojmo se praviti da živimo u raju, a da je Nvidia jedini vrag. Amd su jednaka korporativna govna kao i Nvidija. Ako nisu, zašto su digli cijene svakog proizvoda kojim su počeli pobijeđivati konkurenciju? Pa nitko tu nije dobrotvor pa ajmo se uozbiljit malo. Svi su govna.
Pročitaj ponovno moj post pa ćeš vidjeti da sam napisao da znam da sam dao više novaca za gpu nego što ona zapravo vrijedi. Priznajem ja to i nemam se kome opravdavat, nisam se ni ženi pravdao pa neću ni ekipi ovdje. S tim da sam ja uzeo r1 račun pa se izbio pdv, al nema veze, nek sam dao punih 5100 kn za gpu. NIje to best buy, naravno da nije, best buy je sjediti kod kuće u mraku i smrzavat guzicu, ne jesti ništa i uštedit svaku kintu u životu. Potpuno sam ja svjestan svega toga, ali ja sam to napravio jer hoću igrat nove igre SADA s tom grafom, i ništa me drugo ne zanima. Ima i to svoju cijenu, jebiga tko sada kupi ps4 proći će financijski puno bolje nego mi koji smo kupovali prije nekoliko godina. Tak to ide. Ja nisam neki prirodni vođa da vodim neku internet gaming revoluciju i rušim cijene, ali ako se to dogodi pridružit ću se, samo ono što sigurno neću raditi je napadat nvidiju, a intel i amd hvaliti. Svi su ista govna i kad to shvatimo možemo dalje.
A bicikl ćeš najvjerojatnije kupiti od nekakve pohlepne korporacije i otići ćeš u Beč, grad koji je stoljećima eksploatirao sve oko sebe pa uključujući tu i Hrvatsku. Eto ja tamo neću ići, ja bojkotiram i skupe bicove i imperijalistički Beč. Tako možemo srat o svemu uvijek.
AdR03 stari moj znam da je best buy zrak te da za vodu je custome lop ekstra i da košta .
Gledam ovaj sadašnji hladnjak i ide mi na jetru kako visi kao da sam ciglu prikacio. Želim urednost i smatram da cu to dobit i bolju prozracnost.
Imam vremena ili arctick ili corsair ali sve nesto gledam radi garancije i estetike ici ce corsair 115 pro ili platinum ako uhvatim bjele boje nitko zadoboljniji od mene.

Ne mogu vjerovati da se i tjednima kasnije vode iste rasprave, pa kak vam ne dosadi...
Nego, se sjećate onog lika koji je uzeo Palit za ~7500kn odmah onaj prvi tjedan, pa je bacio na Njušku za 10tkn? I dalje se prodaje, sad je na 9tkn Bezuspješan pokušaj skalpiranja, neka proba sad sa AMD-om
Ako imaž izbor između ta dva onda opet Noctua.... Noctua je league of its own u ventilatorima!
Nope, SW3 je bolji vent od f12, samo je a12-25 bolji od SW3. Doduse, svi su totalni fail pored izvrsnih arcticovih ventova koji kostaju sicu...
Znam da nema veze s temom ali vidim da ovdje dolazi najviše ljudi. Trenutno sam u procesu zamjene mog cooler master 212x coolera.
Prešao bih na vodeno hlađenje, malo radi estetike ali i temperatura niza nebi bilo loše.
Na temi 'Vodeno hlađenje' preporuke su samo za arctick.
Pregledao cijelu nabavu i suzio sam si listu hlađenja koja su mi upala u oko.
1. arctic freezer II 280 arctic freezer II 360
2. Corsair 115i rgb platinum Corsair 150i pro xt
3. Fractal design celsius 36
4. Deep cool castle ex 360 280
5.NZXT kraken 63 ili 73
Najbitnija stavka mi je tišina, volio bih da tokom gaminga ne prelazi 45 db a temperaturu na prelazi 65 stupnjeva ako moze nize naravno da sam za to.
S obzirom da sam stavio modele novac nije problem eto lijepo vas molim za savjet.
Arctic daleki best buy. Corsair je isto odlican ali i puno vise kosta - mislim duplo - a losiji je po performansama. Pogledaj si gamers nexus video o ovom Arcticu, doslovno je unistio u svim testovima sve ostale AIO:
I evo iz prve ruke jos par info o njemu: ako spojis na 4-pin CPU cooler, mozes preko Fan Xperta mijenjati i brzinu pumpe i brzinu ventilatora, dakle nije kao neki (vecina?) AIO di je pumpa prisiljena vrtiti se na 100%. U radu apsolutno necujan, tj jedino sto se cuje iz kucista je grafa :) I dalje ne vjerujem da postoji tako dobar AIO za manje od 800 kn...
Corsair H115i PRO ima kontrolu svih ventova radijatora i pumpe u softveru (iCUE).. meni pumpa radi na 650 okr, ventovi radijatora na 400-500 okr... sve je na Quiet profilu, apsolutno nikakvog zvuka od strane AIO nema. Temp u loadu ~70 (cpu heavy loadu, dakle render ili slično gdje ubija 100%), u gamingu valjda 60 ako uopće. Ide to dosta dole ako se uključi profil na balanced ili performance, ali nema nikakvog smisla jer su temp i više nego dobre anyway.
Ne mogu vjerovati da se i tjednima kasnije vode iste rasprave, pa kak vam ne dosadi...
Nego, se sjećate onog lika koji je uzeo Palit za ~7500kn odmah onaj prvi tjedan, pa je bacio na Njušku za 10tkn? I dalje se prodaje, sad je na 9tkn Bezuspješan pokušaj skalpiranja, neka proba sad sa AMD-om
Kad izađu AMD kartice tek ju onda nikada neće prodati
aha, jer će amd kartice biti 4k kn... nego šta
neće biti 4k ali će opet biti jeftinije od konkurencije iz hulk tabora
Nebih dva puta rekao, pogotovo s lagerom koji će biti
ako će i biti jeftinije svjedno će biti abnormalno skupe, pogotovo u usporedbi sa novim konzolama. obje kompanije, točnije sve tri gejmerske kompanije Intel, AMD, Nvidia su jednako pohlepne i naplatiit će koliko mogu, tj. onoliko
koliko su ljudi spremni platiti, a očito da je nebo granica.
i zašto ne, neka šišaju sve po redu kad mogu a ljudi nek guštaju u svojim 20 000 kn gejmerskim PC strojevima, i nek igraju portove i beta kodove sa RT lokvama vode kojih sad ima u svakoj igri i u odsjajima na staklu i sl. :D
imam viška para i idu sonyu na novu konzolu, iako su i oni krvožedna korporacija, ali kupovati ću polovne igre i samo kad budu na debelom popustu. Na PC-u imam što igrati još par godina, na PS5 prvo hitove sa prošle generacije, pa tek onda dolaze na red nove igre sa popusta.
Dobro je biti u zaostatku.
PC kupujem novi za 3-4 godine, vjerujem da će hajp do tada sjašiti, uglavnom tada biram što želim novo ili polovno. 5000 kn za novu grafu iz srednjeg segmenta ne dam, nemam mi smisla, toliko dobrih igara nema. 8000 kn dam još manje, od mene će slabo najesti :D
Nope, SW3 je bolji vent od f12, samo je a12-25 bolji od SW3. Doduse, svi su totalni fail pored izvrsnih arcticovih ventova koji kostaju sicu...
Bolji možda neznatno po pefromansama ali po kvaliteti izrade i na kraju krajeva customer supportu nema ravnog Noctui.
Doslovno ako fan počne bučit nakon xy vremena besplatno ih mjenjanju, odmah odgovaraju na bilo kakve upite, besplatno šalju accesories ako si izgubio ili ti treba.
Generalno takve kompanije treba supportat a da ne spominjem brown shitstain boju koja daje +15 fps
Corsair H115i PRO ima kontrolu svih ventova radijatora i pumpe u softveru (iCUE).. meni pumpa radi na 650 okr, ventovi radijatora na 400-500 okr... sve je na Quiet profilu, apsolutno nikakvog zvuka od strane AIO nema. Temp u loadu ~70 (cpu heavy loadu, dakle render ili slično gdje ubija 100%), u gamingu valjda 60 ako uopće. Ide to dosta dole ako se uključi profil na balanced ili performance, ali nema nikakvog smisla jer su temp i više nego dobre anyway.
I Arctic ga svejedno outperforma i u hlađenju i u buci i jos kosta 50% manje uz to :) Jedina razlika je zapravo sto ovdje dobis RGB za 400 kn vise, pa eto, neka si svatko odluci u odnosu na svoje zelje i potrebe.
I Arctic ga svejedno outperforma i u hlađenju i u buci i jos kosta 50% manje uz to :) Jedina razlika je zapravo sto ovdje dobis RGB za 400 kn vise, pa eto, neka si svatko odluci u odnosu na svoje zelje i potrebe.
Ma sve pet :) ne omalovažavam Arctic, samo malo info ako nekome pomogne kod odabira.
Ako bude toilet papir lanč isto sranje će bit, ne xt 6800 bi mogla bit paprena cijena
Od danas gsync radi na 2019 QLED seriji,igram Destiny 2 4K/120hz hdr i igra sara od nekih 100fps do 120fps gdje sam postavio framerate limit i apsolutno cijelo vrijeme djeluje kao 120fps lock....ne vjerujem kako dobro ovo radi...vizuali su na max sve.
Version:457.30 WHQL
Release Date:2020.11.9
Operating System:Windows 1064-bit
Language:English (US)
File Size:617.69 MB
Idemo heklat.

Idemo heklat.
3080*??
Uboo RTX3070 Asus Dual po retail cijeni.
Sad imam placeholdera za 6900xt odnosno nešto da mi skuplja suze jer nema teorije da cu uspjet kupiti.
Sa druge strane imam i grafu za odigrati cyberpunk na launchu.
Ic ce u prodaju ako uspijem kupiti radeona i časna pionirska neću skalpat.

Sad imam placeholdera za 6900xt odnosno nešto da mi skuplja suze jer nema teorije da cu uspjet kupiti.
Mislim da ces tesko ulovit 6900xt.....
Kakva je dual u 3070 varijanti sto se tice hladjenja/buke?
Mislim da ces tesko ulovit 6900xt.....
Kakva je dual u 3070 varijanti sto se tice hladjenja/buke?
I ja sam realan i mislim da je lov na 6900xt jednak lovu na yetia.
3070 dual je izgleda stvarno solidan, kompaktan i tih.
Na kraju krajeva i Asus sa 36 mjeseci garancije i za doslovno ni euro više od retaila, prezadovoljan sam :)

Ekipa s Amperima upravo sam saznao da je Amperica kraljica undervolta...
Cisto da napravim rezime...(bar je ova moja takva)
Default sve na grafi cak mi je zbog viska napona takt znao pasti na 1860mhz...
Undervoltao sam pomocu curvea graficku na nacin da sam na svega 925mv zakljuco da radi na 1950mhz..
Prosao heaven benchmark i ostavio da jos vrti dobio bolji score nego na stocku, dakle grafa jednostavno nije padala ispod 1950mhz a temperature za nekoliko stupnjeva nize...
Zatim sam malo isao po neteu i gledam ljudi dobivaju jako dobre undervolt rezultate... dakle doslovno dobijete mrcinu koju ne cujete niti se ne grije... meni je fucking extreme teselacija non stop 100% gpu usagea u ovom mom MS metropolis kucistu gdje mi se zadnji vent za ispuh uopce nije palio a prednji i gornji radili na svega 25% grafa isla na max 69-70 stupnja.... iznad toga ne moze niti da hoce
Od danas gsync radi na 2019 QLED seriji,igram Destiny 2 4K/120hz hdr i igra sara od nekih 100fps do 120fps gdje sam postavio framerate limit i apsolutno cijelo vrijeme djeluje kao 120fps lock....ne vjerujem kako dobro ovo radi...vizuali su na max sve.
Je li to nakon ovog današnjeg update-a 1372? Ima li negdje patch notes ili slično za Samsung TV?