NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
alscaul kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Uglavnom, prisilno čekanje novih Radeonki...  a možda ispadne dobro na kraju ako AMD izvadi asa iz rukava 

Koliki je bio Hype na zadnja 2 izlaska a dobili smo šrot s velikim problemima. Meni je 480 krepao isti tjedan kad sam kupio... nasreču imao garanciju s protisa pa kad sam dobio zamjensku, odmah preporodao i nabavio 1070

Imam 0 povjerenja u AMD u GPU segmentu

Vremena se mijenjaju. I hrvati su se nekad kolektivno sprdali sa siromašnim česima i poljacima-danas ih mole da im spašavaju sezonu i proračun

Amd će sigurno konkurirati nvidiji, što manje performansama-to više cijenom i vice versa

A upravo zahvaljujući kultu koji nvidija ima-u startu moraju imati 10% manje cijene da bi uopće pridobili kupce. Ko kaže da nema koristi od zatucanih fanboysa?

16 godina
dery kaže...
Rhodin kaže...

Neću ja kupit, naravno... ali to ne znači da ne postoje liste naružbi i da ekipa ne kupuje ko da nema sutra.

A ako se to već dešava, zašto bi onda Walmart primjerice imao koristi od toga, a ne MSI? Ili još gore neki skalper koji je naručio 100 komada, ili 1000, koristeći python skripte, nabio 30-40% cijene i zarađivao na tuđem trudu, radu i ulaganju?

Tako je. Nitko nije ucjenjen da kupuje nit natjeran prisilno na to. Samo budala ne bi iskoristila ove šta se bacaju za jamperom, udri duplu trostruku cijenu koliko god. Muzi onog ko ima love za to nemaj milosti.

Pa jbt, ja sam na kraju odlično prošao, kad uzmemo u obzir koliko ljudi plaćaju

I to točno koliko je nVidia rekla, EU MSRP na datum predstavljanja - 649 funti (5399kn) - dakle najbolje što može.

US MSRP je 699$, ali to nikada nije vrijedilo za EU anyway.

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
Spitfire_zg kaže...

A upravo zahvaljujući kultu koji nvidija ima-u startu moraju imati 10% manje cijene da bi uopće pridobili kupce. Ko kaže da nema koristi od zatucanih fanboysa?

I 20% je malo kakva manija jagme je za jamperom. Šta god da amd izbaci sljepilo je nastupilo nemože ni klinika svjetlo.. izliječit.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Naravno, amd nudi 10% jeftinije cijene, perf iz 2016. i drlog od drajvera. Nema dlss i rt.

I onda tko kupuje Nvidiju je lud.

Sad će ona somina doć sa uloženo dobiveno spikama.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...

Naravno, amd nudi 10% jeftinije cijene, perf iz 2016. i drlog od drajvera. Nema dlss i rt.

Ne nude oni ništa jeftinije dapaće skuplji su obzirom na to šta si naveo.

15 godina
mislav88 kaže...
3dfx kaže...
Promster kaže...
Minneyar kaže...

Samo ne kuzim za koji klinac uopce stavljaju na web ak ni u jednom trenutku ne mozes zapravo kupit... Ono, ak vec imaju otprije narudzbe nek posalju direkt ljudima kad stignu kartice, bez ovih navlakusa

A isto ko i javni natječaju u Hrvatskoj, objavi se samo reda radi, a već se unaprijed zna tko će dobiti.

Vjerojatno to zgrabe zaposlenici i sve je dogovoreno, ali mora biti objavljeno.

da je tak kak ti kazes, ne bi ovi 2-3 ljudi u temi kupili Gainward i TUF jer bi zaposlenici uzeli

tak da ti to ne drzi vodu

Ja sam "kupio" TUFicu jucer u Linksu, tjekom dana dolazi mail da su sve rasprodane i da nemaju informaciju od dobavljaca kad ce opet dobiti. A pare uredno uzeli (platio karticom). 

U istoj situaciji je bar jos jedna osoba tu s foruma koja je narucila cim su se pojavile na webshopu. 

Toliko o tome

Rasprodano

BE HAPPY 要開心 : )
16 godina
Joe Cooker kaže...
mislav88 kaže...
3dfx kaže...
Promster kaže...
Minneyar kaže...

Samo ne kuzim za koji klinac uopce stavljaju na web ak ni u jednom trenutku ne mozes zapravo kupit... Ono, ak vec imaju otprije narudzbe nek posalju direkt ljudima kad stignu kartice, bez ovih navlakusa

A isto ko i javni natječaju u Hrvatskoj, objavi se samo reda radi, a već se unaprijed zna tko će dobiti.

Vjerojatno to zgrabe zaposlenici i sve je dogovoreno, ali mora biti objavljeno.

da je tak kak ti kazes, ne bi ovi 2-3 ljudi u temi kupili Gainward i TUF jer bi zaposlenici uzeli

tak da ti to ne drzi vodu

Ja sam "kupio" TUFicu jucer u Linksu, tjekom dana dolazi mail da su sve rasprodane i da nemaju informaciju od dobavljaca kad ce opet dobiti. A pare uredno uzeli (platio karticom). 

U istoj situaciji je bar jos jedna osoba tu s foruma koja je narucila cim su se pojavile na webshopu. 

Toliko o tome

Rasprodano

Da radim u linksu obogatio bi se. Prvi uzmem i na njuškalo.

16 godina
dery kaže...

Mislis da su ljudi u HR toliko ludi da plaćaju 8-10k kn za karticu?

Evo dođe mi čisto iz znatiželje da stavim svoju za 10k kn na njušku

16 godina
mrsmith kaže...
dery kaže...
Rhodin kaže...

Neću ja kupit, naravno... ali to ne znači da ne postoje liste naružbi i da ekipa ne kupuje ko da nema sutra.

A ako se to već dešava, zašto bi onda Walmart primjerice imao koristi od toga, a ne MSI? Ili još gore neki skalper koji je naručio 100 komada, ili 1000, koristeći python skripte, nabio 30-40% cijene i zarađivao na tuđem trudu, radu i ulaganju?

Tako je. Nitko nije ucjenjen da kupuje nit natjeran prisilno na to. Samo budala ne bi iskoristila ove šta se bacaju za jamperom, udri duplu trostruku cijenu koliko god. Muzi onog ko ima love za to nemaj milosti.

Pa jbt, ja sam na kraju odlično prošao, kad uzmemo u obzir koliko ljudi plaćaju

I to točno koliko je nVidia rekla, EU MSRP na datum predstavljanja - 649 funti (5399kn) - dakle najbolje što može.

US MSRP je 699$, ali to nikada nije vrijedilo za EU anyway.

Ma ti si prošao loše, imaš taj šugavi Gainward, ja mislim da bi ti trebao na originalni plan ASUS TUF/Strix, a ja ću biti pošten pa od tebe preuzeti taj malo rabljeni, fuj, Gainward za recimo... 5500kn+poštarinu?

Velim, mislim da je to poštena cijena za forumaša, a ti si ovako fini dečko, ne bi išao zarađivati na forumašima, ASUS ti je ionako puno bolji

15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Iako me ne bi čudilo da se nakon izlaska Navi kartica nVidijin lager popuni brzinom svjetlosti.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
mrsmith kaže...
dery kaže...

Pa 2080ti je 10k kn, jamper jaća može i za više ahahaha.

16 godina
dery kaže...
mrsmith kaže...
dery kaže...

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-rtx-3080-phoenix-10g-links-jamstvo-3-godine-oglas-32596567

Navali narode, samo 10k kn

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

NE bi me nimalo cudillo da ode za 10k, iskreno. Iako uvijek postoji sansa da te neki nezadovoljnik premlati i mazne ti karticu na sastanku radi scalpanja :P

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
mrsmith kaže...
dery kaže...
mrsmith kaže...
dery kaže...

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-rtx-3080-phoenix-10g-links-jamstvo-3-godine-oglas-32596567

Navali narode, samo 10k kn

dobro da je stavio 9.999,00 kn, odmah mi je lakše dati čim nije 10k okruglo

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Men se tu vidi da smo džaba krečili. nVidia ako je i imala ideju pošteno vratit cijene gdje su bile i actually dat nešto za njih, trgovci koji su znali kako se prodavala 2080Ti neće to dozvolit. Zašto bi ti prodao 3080 za 6000kn kad ima u trgovini parlelno još 20 2080Ti od 10000kn na lageru koje nikada neće prodat u 3080.

Još ajde da ih ima na stanju deseci/stotine, pa da cure na sve strane, pa da trgovci nemaju izbora, ali ovako... dat će ju rođi, on bu prodavao preko ebaya, njuškala, nekako, a trgovac bu dotle rasprodao barem dio lagera 2000 serije.

Sve je to "nelojalno" ponašanje trgovaca, ali mislim da ih boli neka stvar.

2020. možda oko Božića, ili Q1 2021. da se stanje normalizira. Jbg, da je Big Navi vani u ogromnim količinama, pristojne cijene i komparativnih performansi, možda bi bilo drugačije. Na žalost to još mjesec - mjesec i pol imamo za čekat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

Ma ti si prošao loše, imaš taj šugavi Gainward, ja mislim da bi ti trebao na originalni plan ASUS TUF/Strix, a ja ću biti pošten pa od tebe preuzeti taj malo rabljeni, fuj, Gainward za recimo... 5500kn+poštarinu?

Velim, mislim da je to poštena cijena za forumaša, a ti si ovako fini dečko, ne bi išao zarađivati na forumašima, ASUS ti je ionako puno bolji

haha, a gle u slučaju da bi je prodavao, vjerojatno bi prodavao za 6.5k koliko sam platio, da barem zaradim na odbijenom PDV-u... stavio sam oglas iz zajebancije - mozda postoji kakva budala koja bi dala 10k, nikad ne znas

16 godina

Eto ponudit će ti 8k i ti zaradio, nikad lakše do 2k kn.I tako jedno 100 puta ponoviš možeš u penziju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 11:47 (dery).
13 godina
mrsmith kaže...
dery kaže...

Jel vilenjak prodao svoju za 10keka ?

Koliko vidim u ADM-u su stavili 3080gigu u gotove konfe.

Potonju bi kupio nakon što bi si prvo napravio lobotomiju.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
11 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Pretpostavljam da ne ciljaš na 5700 xt koji je danas jednak 2070 s i 20% jeftiniji s riješenim problemima oko drivera, dakle svakoj raconalnoj osobi- bolji gpu

Realno, jedina bitna prednost koju je nvidija imala je bila ta priča oko drivera, mada je i ona napuhana van svih proporcija. Ako amd to sredi nadolazećom serijom, a nema razloga da to ne napravi pošto su i sami priznali probleme-nvidiju čekaju crni dani, pogotovo uzevši u obzir plasman 3000 serije koja je ispala gadan fijasko i prevara po valjda baš svakom segmentu 

Da je netko prije par godina rekao da će na američkom amazonu devet od deset najprodavanijih procesora biti-AMD...kao što rekoh, vremena se brzo mijenjaju a uvjerenja su zatvori

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 11:50 (Spitfire_zg).
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ajmo mi prvo dočekat taj Big Navi jer toliko smo se puta svi skupa isprepirali, a nitko niš realno ne zna.

Ja se zaiste, iskreno nadam da će iznennaditi i bit bolja od 3080 u normalnom radu, možda nešto slabija u RT. Ako to bude po 20% nižoj cijeni bit će sasvim prihvatljivo. Neće imat DLSS (ako ima može biti i 5-10% jeftinija) , ali bit će sasvim prihvatljivo rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spitfire_zg kaže...

Pretpostavljam da ne ciljaš na 5700 xt koji je danas jednak 2070 s i 20% jeftiniji s riješenim problemima oko drivera, dakle svakoj raconalnoj osobi- bolji gpu

Ovisi gdje kupuješ(pogotovo na rate) evo ja bi prije ovu  desnu golden sample nego rog xt jedinu koja valja ovde.

16 godina
dery kaže...
Spitfire_zg kaže...

Ovisi gdje kupuješ(pogotovo na rate) evo ja bi prije ovu  desnu golden sample nego rog xt jedinu koja valja ovde.

Imao sam STRIX 5700XT... glasna je u pm u loadu, bez zajebancije... vratio nakon 2 dana i uzeo 2060S (ovo je bilo za zenin komp, sad sam prodao i tu 2060S i stavio joj svoju 1080Ti nakon sto sam je zamijenio za 3080).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2020 12:00 (mrsmith).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nema do 1080ti.

Do sad je nenadjebiva od strane konkurencije.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...

Nema do 1080ti.

Fantastična kartica, baš mi je bilo žao prodavati (tim više što je STRIX odličan model iste). Pa sam radije prodao noviju 2060S umjesto nje, jbg prirasla mi srcu - a i jača je, a dobio bi manje love za nju

16 godina
mrsmith kaže...
DarthMarkus kaže...

Nema do 1080ti.

Fantastična kartica, baš mi je bilo žao prodavati (tim više što je STRIX odličan model iste). Pa sam radije prodao noviju 2060S umjesto nje, jbg prirasla mi srcu - a i jača je, a dobio bi manje love za nju

Ma zajebi prodaju toga. Kartica je zvjer. Da sam mogao ispregovarati sa suprugom kupnju iste "day one" ne bih požalio do danas. Sad mi ju sigurno žao dat za 2000kn (ova koju imam još ima garanciju, ali DE) , a zvjer. Klincima bu dobra.

16 godina
mrsmith kaže...

Imao sam STRIX 5700XT... glasna je u pm u loadu, bez zajebancije... vratio nakon 2 dana i uzeo 2060S (ovo je bilo za zenin komp, sad sam prodao i tu 2060S i stavio joj svoju 1080Ti nakon sto sam je zamijenio za 3080).

Nakon fixanja postala najbolja.

12 godina
mrsmith kaže...
DarthMarkus kaže...

Nema do 1080ti.

Meni je takodjer zao prodat moju 2080 Strix,nebih zalio da mogu uzet 3080 Strix ali morat ce i TUF bit ok.

Nadam se da ce 4080 Strix bit opet max 300mm duzine.

Bas ce mi falit rgb jer se fantasticno uklapa u kuciste, pogotovo crvena u noci... 

11 godina
protjeran
dery kaže...
Spitfire_zg kaže...

I vjerojatno je puka slučajnost što si odabrao dućan koji nema saphire pulse, samim time ni usporedbu 

Za domaći uradak zajedno s kolegom ispod proučiti značenje strawmana

16 godina
Spitfire_zg kaže...

I vjerojatno je puka slučajnost što si odabrao dućan koji nema saphire pulse, samim time ni usporedbu 

Nema teoretske šanse da bi pored 2070S uzeo 5700XT... ma no way. Za tih 400-500kn razlike jednostavno nije vrijedno ni veće buke ni veće topline, da ne govorimo da uz 2070S dobiješ mogućnost korištenja DLSSa i gaina od 50% performansi korištenjem istog, na što usput AMD nema apsolutno nikakav odgovor.

12 godina
Spitfire_zg kaže...

za domači uradak također proučit malo o rt i dlss

em si futire proof bez obzira smatrao rt gimmickom ili ne, em u svakoj budućoj igri s dlss imaš 50-90% više perfomansi i bez rt

rx 5700/5700xt vrlo skoro neće vrijedit soma kuna polovne 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice