U vecini slucajeva je zakucana na 98,99 posto,a ak bu proc na 3.8 bez da dizem napon?

U vecini slucajeva je zakucana na 98,99 posto,a ak bu proc na 3.8 bez da dizem napon?
Napon digni na 1.45v i dizi takt polako, dok ne dodjes do stabilnog takta. Procesor će ju u iskoristiti, ali kako kazem, u malo slucajeva ce biti usko grlo, koje ce biti zanemarivo.
U MP BF3 će biti bottlneck, ali u 90% SP igrama nema bottlnecka.
U MP BF3 će biti bottlneck, ali u svim SP igrama nema bottlnecka.
Arma, F1 2012, Metro 2033 ?? Ne bih rekao
Dobro, te igre nisam igrao ali znam da su CPU zahtjevne i vjerujem ti da vjerojatno ima malog bottlnecka, ali to je samo par igara pa netreba generalizirati.
Ali evo ispraviću se i reći da u 90% SP igara nema bottlnecka.
Slažem se, procesor će biti dovoljan. Ali dovoljan.
Amo jedno pitanjce,da li e8400 bottelnecka 6870 i da li q6600(OC 3.0GHz) bottelnecka GTX 570
(pitanje nije da li će imat veći fps s jačim procesorom nego da li će bit zakucan u 99%)
Amo jedno pitanjce,da li e8400 bottelnecka 6870 i da li q6600(OC 3.0GHz) bottelnecka GTX 570
(pitanje nije da li će imat veći fps s jačim procesorom nego da li će bit zakucan u 99%)
E8400 sasvim sigurno je bottleneck za 6870 i to dobar.
Q6600 na 3GHz je bottleneck za GTX 570, ali izdrživ.
Da je Q6600 3.5GHz s HD 6870 bilo bi recimo "taman".
Slazem se sa kolegom iznad
E8400 sasvim sigurno je bottleneck za 6870 i to dobar.
Q6600 na 3GHz je bottleneck za GTX 570, ali izdrživ.
Da je Q6600 3.5GHz s HD 6870 bilo bi recimo "taman".
Aj sad ti meni reci kako je grafa meni bila zakucana u oba primjera na 99%!!
Aj sad ti meni reci kako je grafa meni bila zakucana u oba primjera na 99%!!
A koji su primjeri?
Napon digni na 1.45v i dizi takt polako, dok ne dodjes do stabilnog takta. Procesor će ju u iskoristiti, ali kako kazem, u malo slucajeva ce biti usko grlo, koje ce biti zanemarivo.
radi mi twornicki na 1.472 v pa sam mislio ga preko multia dic s 3,4 na 3.8 ili 3.9,da uopce ne diram napon,bi mogao to?
Primjeri,BF3 je najbolji primjer,nemam nijedan SS da vam pokažem,nemam razloga da lažem!!
p.s pod primjer sam mislio u oba slučaja
radi mi twornicki na 1.472 v pa sam mislio ga preko multia dic s 3,4 na 3.8 ili 3.9,da uopce ne diram napon,bi mogao to?
Vidim da imaš GA-970A-UD3 ploču.. Odi u Bios, ručno stavi LLC na regular, napon na 1.45v, takt na 3.8 GHz, provjeri stabilnost, ako je stabilan, dizes takt dalje dok ne postignes maksimalan... Ako ploča nije 1.2 revizija/ili navise, onda nema LLC, u tom slucaju, malo ces losije taktove/napon postici, ali svejedno, digni napon na 1.45v, također na 3.8 GHz i testiraj.
1.2 mi je rev...i da naglasim igram na 1920x1080 jer je spojeno na tv
Primjeri,BF3 je najbolji primjer,nemam nijedan SS da vam pokažem,nemam razloga da lažem!!
SP BF3 nije mjerodavan za ništa, MP jeste.
Pa zato što je single player potpuno GPU ovisan, kakv god CPU imaš od dual core pa na dalje. Probaj MP ili F1 2012 i druge nove igre pa buš videl . Q6600 nije dobar za GTX 570 ako hoćeš iskorištavati puno potencijal a di tek E8500 ( nebitno je što spominješ slabiju HD 6870 ).
Pa zato što je single player potpuno GPU ovisan, kakv god CPU imaš od dual core pa na dalje. Probaj MP ili F1 2012 i druge nove igre pa buš videl . Q6600 nije dobar za GTX 570 ako hoćeš iskorištavati puno potencijal a di tek E8500 ( nebitno je što spominješ slabiju HD 6870 ).
Govorim o MP,SP nisam ni igrao,Q6600 OC 3 GHz iskorištava GTX 570 bez problema,to je provjereno više puta,sad bili imao više fps s jačim procesorom u to ne ulazim,ali zakuca je u 99% bez problema,kao i što mi je e8400 zakucao HD 6870!!
Ljudi ja vam govorim iz osobnog iskustva,baš mi je žao što više nemam GTX 570 da vam dokažem!!
BF3 MP CPU ovisnost se i penje podizanjem postavki, C2D clockan nemoze ispratiti sigurno HD 6870 na mapi sa 32 igraca i manje, kamoli koju vecu.
Q6600 OC i 570 su sigurno dobro radili ali je uskog grlo sigurno takoder bilo kolega, u MP-u.
Meni je uvijek fenomenalno na ovom našem forumu kako se redovito jave ljudi koji su kontra cijelog svijeta, i nikad im se nemože dokazati drukčije da je nešto. Znači milijun ljudi testiralo, i milijun ljudi imalo takve kombinacije, i onda se pojavi kolega i kaže "meni tjera na 99% GPU usage dual core" !!! Pa ja jednostavno nevjerujem . To je isto kao što svi mi znamo da jedan recimo Nissan GTR bolje ubrzava od Golfa GTI do 100km/h, i to je testiralo hrpa ljudi ( koliko jedan a koliko drugi ima ubrzanje ), i sad da đođe jedan tip i kaže " vi svi skupa neznate, moj Golf ubrzava bolje od Nissana evo ja ga vozio " !! Mislim, nemam riječi! Hajde da netko kaže "ja imam dula core i HD 6870 i meni radi OK, znam da nije gpu full iskorišteni ali meni je to oko kako pokreće i dobro ( nisam zahtejvan gamer )", ali tvrditi ovako pored svih nas je zaista šou
.
sto moram ukljucit u afterburneru da bi mi na ekaru u igrici pokazivao gpu usage
lp
Jel može Amd Athlon II x4 750 k overclockan na 4.0 ghz iskoristit Msi 7850 2gb ?
i onda u svakoj igri bi trebalo prikazivat? thx na odgovoru
Jel može Amd Athlon II x4 750 k overclockan na 4.0 ghz iskoristit Msi 7850 2gb ?
Može ali jedva i nije za nešto jače od toga.
Također neće ju iskoristiti u svim situacijama kako treba, ali bit će dovoljan.