Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
MARKOZD15 kaže...
Mile 74 kaže...

U MP BF3 će biti bottlneck, ali u svim SP igrama nema bottlnecka.

Arma, F1 2012, Metro 2033 ?? Ne bih rekao

Kakav Metro? Prijatelj ima HD7950 clockanu phenoma 965be i gura je na 99%. Za F1 i Armu se slazem da ce biti bottlenecka.

13 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Pa hoće li vrtit dobro  u BF3, Sniper elite v2 , Nfs , Euro truck 2 ,German truck simulator . Koji bi vi predloži u tom cijenovnom rangu , ako ima neki bolji . 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa clockaj ga i preko 4.0Ghz ( jel to ide standarno ) i bit će OK. Nemožeš kupiti ništa bolje za te novce osim polovnog Phenoma koji nije puno bolji a troši jedno 70 do 80W više kad clockaš oba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 20:26 (itomic009).
17 godina
Rucipe kaže...

Pa hoće li vrtit dobro  u BF3, Sniper elite v2 , Nfs , Euro truck 2 ,German truck simulator . Koji bi vi predloži u tom cijenovnom rangu , ako ima neki bolji . 

Hoće. U tom cjenovnom rangu boljeg nema, ali računaj da je to procesor za 600 Kn u kombinaciji s grafičkom od 1600 Kn.

Mudrije je više uložiti u procesor sada, pa onda u skoro vrijeme zamijeniti grafičku jačom...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina

Aha . Do koliko ga ga mogu max. oc sa stock hladnjakom ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pretpostavljam s obzirom da se Vishere negriju puno i netroše, a pogotovo "pola" chipa ( a to bi bio Athlon 750K X4 ) da ziher ako je ploča uredna imaš 4.0Ghz sa stock coolerom, a vjerojatno i malo više.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 20:32 (itomic009).
17 godina
Rucipe kaže...

Aha . Do koliko ga ga mogu max. oc sa stock hladnjakom ? 

Ovisi o tvom znanju, ostatku računala, sobnoj temperaturi, samom primjerku procesora i ploče itd.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina

Cpu :athlon II x4 750 k  

Mbo :Asrock a75m-dgs 

Gpu : Msi 7850 2gb

Ram :Corsair  4gb 1600 mhz

Psu :Corsair cx430

Hdd:Toshiba 500gb

Koliko bi se s ovim moglo otprilike izvuć . S tim da bi ja našao nekog tko zna da oc da mi to napravi . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Kakav Metro? Prijatelj ima HD7950 clockanu phenoma 965be i gura je na 99%. Za F1 i Armu se slazem da ce biti bottlenecka.

Metro je JAKO ovisan o CPU!

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Almin94 kaže...

nadam se da je to sarkazam haha

metro je inace mapa koja ide i na dualcima perfektno haha

firestorm/caspian border na 64 igraca to muci CPU

metro ide na svakom cudu kako treba haha

14 godina
odjavljen

Dečki ja nisam sarkastičan, ozbiljan sam!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Dečki ja nisam sarkastičan, ozbiljan sam!

kralju nidje veze ali metro je najnezahtjevnija mapa u BF3

moj jaran igra tu uredno sa e5200 i 8800GT preko 30 FPSa i GPU usageom od 50%

dok na caspianu i firestormu mu ide jedva na 20 FPSa i gpu usage 30% haha

a znam i po svom primjeru sa i3 2100 i 6870kom

usage na caspianu 70% bio a na metru zakucan na 99% bio :D

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

ATiGamer-u jedan i5 2500K nemože zakucati HD 7970 na 99% u Metro 2033, Dok je leopardu i7 970 bio usko grlo za HD 7950 (ako se ne varam).

Metro ti je jako CPU ovisna igra, vjerovao ili ne.

@mersimh

Čini mi se da govoriš o mapi u BF3, ja govorim o Metro 2033 igri, došlo je do nesporazuma {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 22:49 (MARKOZD15).
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
 Dok je leopardu i7 970 bio usko grlo za HD 7950 (ako se ne varam).

i7 970 usko grlo?wtf{#} cut cemo leoparda...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ocito da, kolega testirao, naci cu ti citat negdje ne sjecam se gdje sam to vidio, pricekaj malo ;)

EDIT: 

Nasao, klik

Nije rijec o nekom ogromnom bottlenecku, ali ga ima {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 22:54 (MARKOZD15).
13 godina
neaktivan
mersimh kaže...
MARKOZD15 kaže...
Almin94 kaže...

nadam se da je to sarkazam haha

metro je inace mapa koja ide i na dualcima perfektno haha

firestorm/caspian border na 64 igraca to muci CPU

metro ide na svakom cudu kako treba haha

Jel ne govori on o igrici Metro 2033?

Toni
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
mersimh kaže...

ATiGamer-u jedan i5 2500K nemože zakucati HD 7970 na 99% u Metro 2033, Dok je leopardu i7 970 bio usko grlo za HD 7950 (ako se ne varam).

Metro ti je jako CPU ovisna igra, vjerovao ili ne.

@mersimh

Čini mi se da govoriš o mapi u BF3, ja govorim o Metro 2033 igri, došlo je do nesporazuma {#}

hebem ga ja maj bed onda haha

tako reci 2033 ja kontam MAPA METRO u BF3 hahah

a slazem se da je metro 2033 cpu zahtjevan

bjez odo spavat haha

12 godina
neaktivan

Pozz! Igram The Withcher 2. Dolje su komplet postavke, na slici. CPU mi je E8400 3.7Hgz a grafa HD4850 512Mb.

Tijekom igranja grafulja je konstantno pod GPU-usage 95-98% (temp do 75 celzijevaca), grafa nije klockana

Core 1 i Core2 šeću od 75% do 98% ovisno o dijelu igrice. Takt se nalazi više u segmentu 95 - 98% samo rijetko padne ispod 80%.

Da li to znaći da su mi grafa i Cpu u relativno dobrom omjeru?

Planirao sam uzimati neki QXXXX i HD7770. Mislim da bi to bilo slićno.   

PRAVOPIS JE ZA SAVRŠENE LJUDE, JA NISAM SAVRŠEN A SVI ME RAZUMIJU...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AdolvHilter kaže...

Pozz! Igram The Withcher 2. Dolje su komplet postavke, na slici. CPU mi je E8400 3.7Hgz a grafa HD4850 512Mb.

Tijekom igranja grafulja je konstantno pod GPU-usage 95-98% (temp do 75 celzijevaca), grafa nije klockana

Core 1 i Core2 šeću od 75% do 98% ovisno o dijelu igrice. Takt se nalazi više u segmentu 95 - 98% samo rijetko padne ispod 80%.

Da li to znaći da su mi grafa i Cpu u relativno dobrom omjeru?

Planirao sam uzimati neki QXXXX i HD7770. Mislim da bi to bilo slićno.   

Kocio bi te cpu malo vise nego sada sa HD4850.

17 godina
MARKOZD15 kaže...
Stjepanj kaže...

Ocito da, kolega testirao, naci cu ti citat negdje ne sjecam se gdje sam to vidio, pricekaj malo ;)

EDIT: 

Nasao, klik

Nije rijec o nekom ogromnom bottlenecku, ali ga ima {#}

ajde nemoj pricat na pamet i odustani.

metro 2033 je k a ne cpu zahtjevan...

pa sa phenomom II 965 be i hd 7970 grafa zakucana na 98 i 99% konstantno... Leo je imo dropove iz nekih drugih razloga ali to nije bio cpu kriv..

da ti rezimiram sa svim grafama koje sam imao a to pitaj boga kolko sam ih imao vjerujem da ti to nisi nikad vidio svaku grafu je metro zakucavao na 99%..

doduše nisam probao neke lude kombinacije tipa neki e4500 sa hd 7950 i slicno ali jedan phenom II 965 moze pratit bilo koju single gpu grafu u bilo kojoj single player igri..

Stvarno mi se više neda, par stranica u natrag sam naveo sve što dotični procesor može a što ne može...

Uvijek se nađe par bisera koji nemaju prakse u apsolutno nicem i sole pamet i daju glupe savjete.

jbte phenom da bude usko grlo jednoj gtx 660ti.. ma daj... troll more pls

btw. taj i7 970 je bolji nego svi amdovi ukljucujuci fx 8350 masno klokan (opcenito govoreci ne samo gaming i nije gaming centar svijeta)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 11:31 (toxic).
14 godina
odjavljen
toxic kaže...

ajde nemoj pricat na pamet i odustani.

metro 2033 je k a ne cpu zahtjevan...

pa sa phenomom II 965 be i hd 7970 grafa zakucana na 98 i 99% konstantno... Leo je imo dropove iz nekih drugih razloga ali to nije bio cpu kriv..

da ti rezimiram sa svim grafama koje sam imao a to pitaj boga kolko sam ih imao vjerujem da ti to nisi nikad vidio svaku grafu je metro zakucavao na 99%..

doduše nisam probao neke lude kombinacije tipa neki e4500 sa hd 7950 i slicno ali jedan phenom II 965 moze pratit bilo koju single gpu grafu u bilo kojoj single player igri..

Stvarno mi se više neda, par stranica u natrag sam naveo sve što dotični procesor može a što ne može...

Uvijek se nađe par bisera koji nemaju prakse u apsolutno nicem i sole pamet i daju glupe savjete.

jbte phenom da bude usko grlo jednoj gtx 660ti.. ma daj... troll more pls

btw. taj i7 970 je bolji nego svi amdovi ukljucujuci fx 8350 masno klokan (opcenito govoreci ne samo gaming i nije gaming centar svijeta)

Ja sam naveo primjere nekih forumaša koji su sami probali, a ti me nemoj pilati jer Phenom II X4 je usko grlo za GTX 660 Ti u BF3 i još par situacija.

A to zadnje podebljano se slažem.

Ja sam realan i malo sam se opametio u zadnje vrijeme zbog toga jer ne želim preporučit procesor koji bi BIO usko grlo za neku karticu, pa da mi kasnije hebe majku radi toga.

17 godina

ma hebo vas bf3.. koliko ljudi uopce ima prokleti original to je upitnik a jos k tome kolko ljudi igra sa 64 igraca..

pa moj i7 je usko grlo za ove dvije hd 7950 i to je cinjenica ali opet imam frejmova na bacanje..

što bi Vi htjeli?? da se grafa i 100% vremena vrti na 99% ma joj... ako njemu sa phenomom II 965 be padne tu i tamo na 80% iskoristivosti to ne znaci da nece moci igrati na 60+ frejmova... pfff..

onaj ko gleda kupiti grafu i neki ultra jaki procesor samo radi bf3 je budala

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 13:39 (toxic).
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
odjavljen
toxic kaže...

ma hebo vas bf3.. koliko ljudi uopce ima prokleti original to je upitnik a jos k tome kolko ljudi igra sa 64 igraca..

pa moj i7 je usko grlo za ove dvije hd 7950 i to je cinjenica ali opet imam frejmova na bacanje..

što bi Vi htjeli?? da se grafa i 100% vremena vrti na 99% ma joj... ako njemu sa phenomom II 965 be padne tu i tamo na 80% iskoristivosti to ne znaci da nece moci igrati na 60+ frejmova... pfff..

Vidi kolega, čovjek nije naveo koje igre će igrati, ja sam govorio u principu.. Razumiješ li me?

Da mi je naveo da neće igrati BF3 MP ili neke slične CPU bound igre, lijepo bi mu rekao da bi bio okej {#}

14 godina
odjavljen
Almin94 kaže...

Kocio bi te cpu malo vise nego sada sa HD4850.

Neki s775 Quad bi bio usko grlo za HD 7770... Jel to hoćeš reći? Ako o tome govoriš, u krivu si {#}

17 godina
MARKOZD15 kaže...
toxic kaže...

Vidi kolega, čovjek nije naveo koje igre će igrati, ja sam govorio u principu.. Razumiješ li me?

Da mi je naveo da neće igrati BF3 MP ili neke slične CPU bound igre, lijepo bi mu rekao da bi bio okej {#}

ne nije okey i 95% postova ovdje navodi hebeni bf3 multiplayer.. ja velim da phenom II 965 nece biti usko grlo niti u jednoj single pleyer igri.. u multiplayeru iskljucivo u bf3 na 64 igraca.. pa bemu misa ako je phenom mogo gurati hd 7970 kako nebi mogo jednu gtx 660ti kapiš?? i da nikad mi nije trzalo ništa

naravno phenoma se mora pristojno ocati bar na 3.8ghz

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Daj nabroji ih još jedan put, zaboravili smo koje si ti to grafe imao..{#}

17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Daj nabroji ih još jedan put, zaboravili smo koje si ti to grafe imao..{#}

troll alert!! baci neku pametnu.

Ja za razliku od nekih ne nagađam nego pokušavam ljudima dokazat i pokazat kako neke stvari nisu kao što neki pišu a to mogu isključivo ako napomenem koji sam hw posjedovao jer ovako ispada da isto nagađam kao većina korisnika evo recimo baš ovakvih poput tebe..

14 godina
odjavljen
toxic kaže...

ne nije okey i 95% postova ovdje navodi hebeni bf3 multiplayer.. ja velim da phenom II 965 nece biti usko grlo niti u jednoj single pleyer igri.. u multiplayeru iskljucivo u bf3 na 64 igraca.. pa bemu misa ako je phenom mogo gurati hd 7970 kako nebi mogo jednu gtx 660ti kapiš?? i da nikad mi nije trzalo ništa

Podebljano - u krivu si

17 godina
MARKOZD15 kaže...
toxic kaže...

Podebljano - u krivu si

wow izašo je titan my bad omfg...

14 godina
odjavljen
toxic kaže...

wow izašo je titan my bad omfg...

Ja ne govorim o Titanu, samo će budala staviti takvu karticu na Phenoma II X4, jesi možda igrao Armu II, F1 2012?? Očito ne

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice