Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.838
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
chrispy450 kaže...

pozdrav :))

koje sve grafe moze gurat i5 3350p

imam taj procesor sa 6870kom sve gura od sale naravno mada mislim da moze komotno i 7870ku gurat

zadovoljan sam sa tim procesorom pravo pogotovo gledajuci na cijenu nisku extra procesor

otkad imam njega uzivam u BF3 MP sa 64 igraca i jos snimam sa afterburnerom i dalje 99% GPU usage :D

13 godina
protjeran
TomislavZG-2 kaže...

Koliko sam ja skuzio u prvoj poruci pise da ako je gpu usage 100%(ocito i 99%) tada cpu ne bottlenecka gpu.

Na cpu stock gpu stock/OC usage je bio 99%

na cpu 4GHz gpu OC usage je i dalje 99%

ali razlika izmedu 1. i 2. situacije je poboljsanje performansa u igricama, ocito je cpu bottleneckao gpu pa je tih 0.6GHz dobro doslo. 

Ali je u oba slučaja gpu usage bio na 99%. Samo to zelim reci.

ma to sam ja vec davno ovdje pokusao objasnit da iako grafa je na 99% da bootlneck i dalje moze postojati - jos sam postavio i primjere i raspravljao se itd - no ljudi razmisljaju na principu inercije - dakle sto ide to ide i sa time se svi slazu  -  taj proc kako sam ti gore naveo ce ti davati izvrsene performasnse iako ce ti pravit lagani bootlneck (90% hd 7850) - nemas potrebe za novim procesorom...

PR0MATRAC
15 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Trenutno imam Core 2 duo 3.0 procesor i HD4670 karticu . Ona jos sve nove igre vrti bez problema. Naravno u nekim novim igrama treba pronaci softspot u opcijama, ali daleko da iti jednu igru moram igrati na low da bi bila igriva. Vecinom je custom high i medium. No igre koje iskoristavaju vise od dvije jezgre te posebno neke online igre tipa GW2 u WwW  tu vec rade velike probleme =D

Zelio sam kupiti karticu HD7850 2gb. Dok se nisam malo informirao te shvatio da bi to bila losa investicija s trenutnim procesorom itd.

Tako da sam odlucio uzeti i5 procesor 3350 i sve sto spada s tim - maticnu, 8gb rama etc.

No, nazalost ne mogu si priustiti da uzmem uz to odmah i novu karticu vec je mogu kupiti za par mjeseci =D

Tako da cu ostaviti privremeno tu staru karticu pa me zanima na sto ce to sliciti ?

Zahvaljujem na uvidu i komentarima !

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 18:52 (Melkor).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi GPU tj da li on može bottleneck-ati CPU. Npr ja sad na ovu gtx 275 (moj pc) stavim intel 3770k.

0 0 hvala 0
13 godina

to je vise overkill nego bottleneck {#}

I Love Music
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zeroname kaže...

Imam pitanje u vezi GPU tj da li on može bottleneck-ati CPU. Npr ja sad na ovu gtx 275 (moj pc) stavim intel 3770k.

Obratni bootlneck, jednostavno proc nebi trebao radit na 100% u igri gdje je load grafe 100%

Mnogi zatvorenici bi radije umrli nego da se ponovno vrate, Oni koji idu prvi puta u zatvor tako nemisle "Nepoznati zatvorrnik"
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 19:18 (PR0MATRAC).
17 godina
PR0MATRAC kaže...
zeroname kaže...

Obratni bootlneck, jednostavno proc nebi trebao radit na 100% u igri gdje je load grafe 100%

jesi ti ozbiljan??

nema igre koja moze taj procesor opteretit 100%.. bilo da se radi o gtx 275 ili 4 x hd 7970

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 19:21 (toxic).
14 godina
odjavljen

Dečki ne postoji bottleneck u takvom smislu, procesor bi karticu zakucao na 99%, a kartica je sama od sebe na FullHD-u malo slaba, ali radilo bi bez problema sa malo smanjenim detaljima.

0 0 hvala 1
14 godina

ja sam testrio s MSI Kombustor 2.5 (kmark physx na 720p)i sve je u redu, dok mi se na 64% počenju pojavljati crte na ekranu

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 20:40 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Dečki ne postoji bottleneck u takvom smislu, procesor bi karticu zakucao na 99%, a kartica je sama od sebe na FullHD-u malo slaba, ali radilo bi bez problema sa malo smanjenim detaljima.

Znaci  u ovom slucaju ni cpu ni gpu ne bi gubili na svojim prvobitnim performansama???

14 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Znaci  u ovom slucaju ni cpu ni gpu ne bi gubili na svojim prvobitnim performansama???

Nebi, niti malo!

13 godina
protjeran

@ toxic

Pa zar ja nisam napisao da proc nece biti na 100% - sta nije jasno
- a ovo da ga niti jedna igra nemoze na 100% nisam znao -

Teoretski:

ako je grafa na 100% a proc nije ta grafa bootlnecka proc jer bi sa jacom grafom proc radio na vise posto - obrnuto bootlnecku iz naslova teme -

Mnogi zatvorenici bi radije umrli nego da se ponovno vrate, Oni koji idu prvi puta u zatvor tako nemisle "Nepoznati zatvorrnik"
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 20:51 (PR0MATRAC).
14 godina

Nemože CPU biti prejak za grafu odnosno da je grafa botlenck !!! To i je poželjno da CPU neiskoristi svoje kapacitete a da grafa gura maximalne frameove. To je samo overkill što kaže kolega a ne botlneck.

17 godina

Tako je, grafička ne može biti usko grlo procesoru (ne šalje procesoru podatke na obradu).

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A što se događa kad ni CPU, ali ni GPU ne bivaju maximalno iskorišteni a FPS nije lockan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa botlneck se dešava. Jel idealan je scenarij da ti je grafa full iskorištena. Ako nije, onda je u teoriji botlneck iz ovog ili onog razloga. No međutim nije botlneck uvijek negativno nešto. Zašto bi jedna GTX 680 u nekoj nezahtjevnoj igri radila 99% i ispucavala 200fps na 60hz monitoru, kad i sa 30% kapaciteta daje ful stabilno 60+ fps-a. Jedino u igrama čiji engne je takav da čim više fps ( koje ionako monitor neiscrtava ) bolje "ide" igra je uvijek poželjno da grafa ide do daske.

13 godina
protjeran

Ok ljudvi - ja sam samo teoretski mislio, naravno u pravu ste 100% - meni je na umu bio postav obrnutoproporcionalan bootlnecku iz naslova teme -

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 21:58 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa botlneck se dešava. Jel idealan je scenarij da ti je grafa full iskorištena. Ako nije, onda je u teoriji botlneck iz ovog ili onog razloga. No međutim nije botlneck uvijek negativno nešto. Zašto bi jedna GTX 680 u nekoj nezahtjevnoj igri radila 99% i ispucavala 200fps na 60hz monitoru, kad i sa 30% kapaciteta daje ful stabilno 60+ fps-a. Jedino u igrama čiji engne je takav da čim više fps ( koje ionako monitor neiscrtava ) bolje "ide" igra je uvijek poželjno da grafa ide do daske.

Evo, probao sam na HL2.

Grafa je na ~95% a CPU jezgre su na 80-90% prva 40% druga.

Ovo je starija igra koja ne traži jak procesor.

MW3 je, s druge strane, skroz suprotno

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 0:18 (dkomar).
12 godina
AMD x4 975 x2 HD 7870?
Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa!

Ovako imam procesor Q8200 quad core s775 ,8Gb DDR3 rama, i sad me zanima hoću moći iskoristiti kompletni potencijal grafičke HD 6870.

Zahvaljujem {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vuk15 kaže...
AMD x4 975 x2 HD 7870?

Za jednu 7870 još nekako i može (jedva), ali dvije ni blizu dovoljno...

subi91 kaže...

Pozdrav ekipa!

Ovako imam procesor Q8200 quad core s775 ,8Gb DDR3 rama, i sad me zanima hoću moći iskoristiti kompletni potencijal grafičke HD 6870.

Zahvaljujem {#}

Ni clockan na 3.5 GHz u nekim situacijama ne može adekvatno gurati HD 6870, no uglavnom recimo da može.

14 godina
odjavljen
subi91 kaže...

Pozdrav ekipa!

Zahvaljujem {#}

OC-aj ga na 3 GHz+ i bit će dobro!

12 godina
191x7
Dali može AMD FX- X6 6100 ili x6 1090t x2 HD 7870
Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Vuk15 kaže...
191x7

Može

14 godina
neaktivan

Moze ali ce biti usko grlo, u bf3 ce biti masno usko grlo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Pretjerujete oko toga, clockaš tog FX-a na 4 GHz+ ili Phenoma na 4 GHz i bit će dovoljan. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne pretjerujem, imao sam HD 7870 CFX setup, znam sta pricam.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Ne sumnjam u to, ali ne treba svima i7 990X na 5 GHz, ako me kužiš?? Bit će mu dovoljan FX-6100 / Phenom II X6, naravno uz OC na 4 GHz.

17 godina
MARKOZD15 kaže...
Leopard_st kaže...

Ne sumnjam u to, ali ne treba svima i7 990X na 5 GHz, ako me kužiš?? Bit će mu dovoljan FX-6100 / Phenom II X6, naravno uz OC na 4 GHz.

nece

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
Vuk15 kaže...
191x7

Svakako bolje nego Phneom II x4.

Za CF dvije 7870 po mom mišljenju bolje bi pasao AMD FX-6300 ili još bolje neki FX serije 8000 ako već ne može noviji i5/i7. Da ja osobno biram između FX-6100 ili PII x6 1090T vjerojatno bih odabrao Phenoma. Ali da je u igri i FX-6300 onda njega...

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 16:38 (191x7).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice