U pravilu si u pravu ali svako sotwersko povećanje broja fps je dobro došlo pogotovo ako se dobiva bez oc, osim toga nije baš jeftin ulaz u ovaj klub tako da je svaki pomak na bolje je dobrodošao.
Ja cim primjetim da u nekoj igri imam framedropove , slabu iskoristivost grafe , lose teksture ... , odmah skidam zadnje drivere !
evo stigla kartica :)..... sapphire 7950 boost , dan ranije :))
odma u startu par pitanja :
-Da li se trebaju dobiti u bundle-u,2 molexa na 6pin,dvi na d-sub adapter,crossfire bridge,hdmi na dvi i dp na min dp adaperi i neke igre?
jer ja nisam dobio nista osim crossfire mosta i kabela za napajanje.
-Imam kuciste haf x, ploca sabertooth z77, e sad kad stavim u pci-e 1, onda nemogu instalirati Air duct od hafa. Da li mogu staviti karticu u slot pci-e 2?
- I trece, imam 2x 4gb rama, da li grafika uzima ovih 3gb, dali mi je sad malo mojih 8gb rama?
Da možeš. Prema specifikacijama Sabertooth Z77 oba dva PCI-e x16 slota bi trebala raditi bez ograničenja. Tako da ti je svejedno u koji je upikneš.
-Da li se trebaju dobiti u bundle-u,2 molexa na 6pin,dvi na d-sub adapter,crossfire bridge,hdmi na dvi i dp na min dp adaperi i neke igre?
-Imam kuciste haf x, ploca sabertooth z77, e sad kad stavim u pci-e 1, onda nemogu instalirati Air duct od hafa. Da li mogu staviti karticu u slot pci-e 2?
- I trece, imam 2x 4gb rama, da li grafika uzima ovih 3gb, dali mi je sad malo mojih 8gb rama?
da, uglavnom dobiješ različite adaptere i sranja, ja sam sa svojom sapphirekom dobio i hdmi kabel
što se tiče memorije to ti nema veze, grafa ima svojih 3gb video memorije koje koristi neovisno o radnoj memoriji računala
Ako se radi o ovoj grafi , onda si i trebao dobit samo crossfire mostic i dodatne naponske kablove !
Mozes stavit u drugi slot !
Radna memorija racunala ( RAM ) nema veze s memorijom grafe ( VRAM ) !
hvala puno sutra pribacjen u pcie2, steta sta nisan dobija full bundle kabele...vjerojatno je zbog toga malo jeftinija bila.
evo jedan problemcic....
wow mi je windowed upaljed (uz upaljene jos dvi igre),hon,sc2, i na wowu naglo padne fps sa 90-100 na 30 te se desktopom pojavljuju vertikalne munje. To mi se vec drugi put desilo. Prvi put se ekran zacrnija i mora san resetirat.
jos mi se jednom desilo da je iz sleep moda (valjda) jer kad sam dosa do kompa opet black screen, opet san mora reset.
jel to normalno, triban li se brinit?
Stock clockovi?
da, nisam je uopce clocka.
jel ti se to samo desilo kad su ti 3 igre upaljene ili i kad je samo jedna? mislim ono 3 igre od jednom!
evo jedan problemcic....
wow mi je windowed upaljed (uz upaljene jos dvi igre),hon,sc2, i na wowu naglo padne fps sa 90-100 na 30 te se desktopom pojavljuju vertikalne munje. To mi se vec drugi put desilo. Prvi put se ekran zacrnija i mora san resetirat.
jos mi se jednom desilo da je iz sleep moda (valjda) jer kad sam dosa do kompa opet black screen, opet san mora reset.
jel to normalno, triban li se brinit?
Vjerovatno problem u drajverima,pokušaj instalirati naj novije drajvere od nvidija.Pa možeš igrati i 4 igre odjednom
pa mislim to sam radia i sa 6850, sve je bilo ok
i da , oba puta kad se zacrnija ekran bia je upaljen samo wow.
pa mislim to sam radia i sa 6850, sve je bilo ok
pa super i ja sam pokretao na celeronu 400 10 igara pa je radilo sve ok ali samo dok ne rikne nekada! ali ovo nije 6850 nego 7950 prema tome nemres se ravnati ak je na necemu prije radilo a sad na novom nece, probaj ponovno isti scenarij par puta pa ces vidjeti mozda je slucajno, probaj nove/stare drivere, zapravo probaj manualno staviti klokove tako da ti se onda ugasi auto boost...
Koja poenta imati vise od jedne igre pokrenute?
obicno mi stoji wow upaljen sa nekom drugom igrom. sad san upalija tri namjerno da vidin oce li se opet to desit.
mislim da wow i hon skupa nije ka neka graficki zahtjevnija igra. zato je 6850 bila dovoljna.
Jako puno teksta, jako puno komentara, jako malo vremena.
Inace, pozdrav ljudi, bum si slagal konfu za mjesec dana, dva, i zanimaju me misljenja o XFX Radeon HD 7950 DD, ako ko netko ju mozda ima. Preporucili su mi ju u threadu za slaganje konfi... Pa, ako moze par dojmova ako ste imali iskustava s njom, vrlo bi cijenio ako ih podjelite sa mnom.
I, koju biste mi 7950ticu preporucili u slucaju da nemaju DD? Treba biti dobar overclocker, ne toliko bucna i imati dobro hladjenje, ne zelim 3 venta stavit da pusu na nju... :p
Inace, pozdrav ljudi, bum si slagal konfu za mjesec dana, dva, i zanimaju me misljenja o XFX Radeon HD 7950 DD, ako ko netko ju mozda ima. Preporucili su mi ju u threadu za slaganje konfi... Pa, ako moze par dojmova ako ste imali iskustava s njom, vrlo bi cijenio ako ih podjelite sa mnom.
I, koju biste mi 7950ticu preporucili u slucaju da nemaju DD? Treba biti dobar overclocker, ne toliko bucna i imati dobro hladjenje, ne zelim 3 venta stavit da pusu na nju... :p
Gledaj Gigabyte Windforce 3X verziju ili TwinFrozr od MSI-a. I Sapphire je takodje dobar. Te tri su hladne sigurno.
Također, u stanju mirovanja je ne čujna, odnosno ostali ventovi na kućištu su glasniji od nje, pri igranju ako nema zvukova u prostoriji malo se čuje kako se vent vrti, ali ako igraš s upaljenim zvučnicima a predpostavljam da tak igraš, onda nećeš ni primjetit razliku, uglavnom, "pržio" sam grafu raznim testovima, nikad nije prešla preko 66 stupnjeva, tak da je po meni to jako dobra temperatura (iako je nisam "pržio" furmarkom), moja ide bez problema na 1000 jezgra, 1400 memorija, to sam od prve namjestio tak, nisam ni probavo višlje postavke ali sam dojma da bi se tu moglo još mal izvuć, sve u svemu, OK grafa, ne grije se i ne zuji ko mlažnjak, preporučavam!?
Ako hoces tisinu onda Sapphire dual x, veoma dobre temp, oko 60C u full loadu.
MSI HD 7950 TF3 nije losa, ali se joj ventovi manji od dual-x i nesto je glasnija, ali je def model sa najvise golden chipova, pogotovo V2 modeli, koje je nazalost sada tesko naci.
XFX DD je onako-onako karta, ja je licno ne bih uzeo.
Giga WF3 je dobra, nije glasna, hladan chip, iako ima vruckaste vrm-ove.
Ako hoces tisinu onda Sapphire dual x, veoma dobre temp, oko 60C u full loadu.
MSI HD 7950 TF3 nije losa, ali se joj ventovi manji od dual-x i nesto je glasnija, ali je def model sa najvise golden chipova, pogotovo V2 modeli, koje je nazalost sada tesko naci.
XFX DD je onako-onako karta, ja je licno ne bih uzeo.
Giga WF3 je dobra, nije glasna, hladan chip, iako ima vruckaste vrm-ove.
Više manje je to sve isto, jedino je cijena faktor, ako možeš nać Sapphire-ku dual x, TwinFrozr-ku ili Giga-u jeftinije od ove XFX, ja bu isto uzeo bilo koju od te tri, naravno i garancija igra ulogu ako slučajno koja od njih ima dužu garanciju, uglavnom, uzeo bih najjeftiniju, ili ako je neka približne cijene a ime neke igre u bundle-u onda nju, uglavnom, više manje ti je to sve isto, samo ne preporučavam nešto sa jednim ventom!?
MSI ima koliko znam najduzuj garu, 3 godine. Igre dobijas uz svaku hd 7900 kartu.

Ok, prije nego sto odemo full OT, pitao bih nesto. Graficka koja ima cijenu XFX Radeona HD 7950 DD, ali da je bolja? Ima li takve? Naime, kada malo razmislim, uzimam kuciste Coolermaster Scout 2, koji ima 2 slota za 120mm ventove da pusu u grafu, pa mozda ima neka koja ima manje hladjenje ali jace performanse?
Ok, prije nego sto odemo full OT, pitao bih nesto. Graficka koja ima cijenu XFX Radeona HD 7950 DD, ali da je bolja? Ima li takve? Naime, kada malo razmislim, uzimam kuciste Coolermaster Scout 2, koji ima 2 slota za 120mm ventove da pusu u grafu, pa mozda ima neka koja ima manje hladjenje ali jace performanse?
Nemoj si razbijati glavu s takvim stvarima ako imaš lovu kupuj a perfomanse budeš poslije naštimavao u Afterburneru.
Možda bi bilo bolje uzeti Sapphirku DD, osobno bi reskirao tu nadoplatu, ne kažem kako je XFX loša ali ipak...
Rađe uzmi u startu grafu s boljim hlađenjem , jer se ionako sve daju OC-ati ! I nema bas neke velike razlike u tvornickim frekvencijama među proizvođacima HD7950 !
Aham... A znate zasto ja to pitam? Jer ja kupujem konfu po 10k, i ne namjeravam kupovati nista novo narednih 5-7 godina... Nemam nikakvog iskustva sa OC-anjem, niti izborom grafe. Znaci, prema vama najbolje da uzmem XFX? Jos nesto, nema za sada te grafe u ponudi u linksu, pa ako ne bude bilo te grafe, koju da uzmem? Neku koja ima optimiziranu jacinu hladjenja i performansi...
Aham... A znate zasto ja to pitam? Jer ja kupujem konfu po 10k, i ne namjeravam kupovati nista novo narednih 5-7 godina... Nemam nikakvog iskustva sa OC-anjem, niti izborom grafe. Znaci, prema vama najbolje da uzmem XFX? Jos nesto, nema za sada te grafe u ponudi u linksu, pa ako ne bude bilo te grafe, koju da uzmem? Neku koja ima optimiziranu jacinu hladjenja i performansi...
Ako je tako moj savjet uzimaj ovu Sapphirku koju ima kolega HAF 932 njega pitaj gdje da je kupiš i koji je to točno model.
Tako budeš siguran što uzeti.
A OC grafe s MSI AB je toliko jednostavan da to nije istina osim toga na defaultnim postavkama tu grafu nema potrebe clockati možda za godinu dvije...