HD 7950 Club

poruka: 959
|
čitano: 212.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: HD 7950 Club
bilo koje brand nam napajanje od barem da je deklarirano na 500w ce bez problema gurati bilo koju konfu s 7950...prema tome i to tvoje:)LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
bilo koje brand nam napajanje od barem da je deklarirano na 500w ce bez problema gurati bilo koju konfu s 7950...prema tome i to tvoje:)LP

a koju vrstu utora za napajanje imaju? moje napajanje ima dva 6  pinska

15 godina

Skoro sve imaju 2 x 6 utora , a i s grafama dobis dodatne molex na 6 pinske adaptere !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
haf si prodao onaj hladnjak za grafu?:) sinoc sam przio svoju 7950 na 1180/1600mhz i jos sam joj stavio extra 120mm hladnjak na pcb nece ni mhz dalje:( voltaze sve na max 1.3v za core i memoriju 1.700 ak se ne varam zanima me jel ima netko kakav link s tim tvojim hladnjakom+7950! cisto me zanima do kud ide...i da saphirre je mislio na nas klokere pa nije stavio naljepnice na vijke:) inace ovak nakurena 81+ stupnja u 3dmarku11!LP
15 godina

Nisam ga jos prodao !

Linkove za kombinaciju mog hladnjaka i HD7950 nisam trazio !

Music As A Weapon !!
17 godina
HD 7950 Club
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Instalirani Xtreme 7970 zauzima 3 expansio slota - na toj slici mozes vidjet kak dva takva izgledaju u cross-u ! Izmjeri si po tim expansion slotovima na maticnoj dok ti je u kucistu !

Ako se radi o maticnoj iz tvojeg PC-a , ja mislim da bi stala takva dva hladnjaka !

Dimenzije : 288 (L) x 104 (W) x 54 (H) mm - debljina ! Makar si izmjeri koliko imas prostora od jednog do drugog PCI-E slota na maticnoj !

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7950 Club

Jeste probali ove nove beta drajvere. Meni se komp samo ugasi. {#} ne kužim. OCCT sam pokrenuo na napajanje 10 min stresa i na cpu 45 minuta stresa i stabilno je ali čim pokrenem Metro se ugasi komp. Dignuo sam voltažu grafi ali se gasi svejedno. Ideja? Skidam stare drajvere iz 4.mjeseca pa ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Uhhh ja ih nisam jos isprobao, pogledao sam release notes i ne vidim nesto sto bi mi trebalo. Inace, imam problema sa sjenama u Metro-u, ne mogu tako igrati uopce :S, pa sam kontao ajd da ce barem to srediti. Jesi primjetio poboljsanje u odnosu na stare drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sentry kaže...

Uhhh ja ih nisam jos isprobao, pogledao sam release notes i ne vidim nesto sto bi mi trebalo. Inace, imam problema sa sjenama u Metro-u, ne mogu tako igrati uopce :S, pa sam kontao ajd da ce barem to srediti. Jesi primjetio poboljsanje u odnosu na stare drivere?

što se tiče sjena izišao ti je update 3 koji ti to rješava imaš ga na piratebayu pa si ga skini nekih 400 mb i obavezno isključi nvidia physics jer će ti spustiti na nekih 10 frejmova što je neigrivo. a ja sam maknuo ove drajvere i stavio one iz 4.mjeseca i super ne gasi se komp a i još nešto isključio sam fraps pa mislim da mi je i on rušio komp. prvo počne sa smrzavanjem slike pa izbaci poruku da je komp osvježio drajvere a nakon toga ako ne restartaš komp onda ga samo isključi. očito neki fatal error. temp su u normali, napajanje je stabilno cpu stabilan, memorija stabilna, grafička na OCCT stres testu 10 minuta stabilna bez greške onda pokrenem igru i OFF. nisam više bio pametan šta da radim pa sam vratio. 

15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ajde super kolega ! Nekad se tako događaju čudne stvari da vise ne znas jel problem hardwerski ili softwerski...Hvala na infu u vezi metroa, evo skidam update ;)

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ne, tj. moze ali nece valjati jer ce biti preblizu, bit ce vruce nego sto ti je sada.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 19:12 (Leopard_st).
15 godina
HD 7950 Club

imam problem koji se pojavljuje samo prilikom gledanja videa na youtube-u

pojavljuje se nasumično i nema pravila, sve se vrati u normalu kada ugasim tab sa videom, clockovi grafe su default driveri su 13.6 beta

igrao sam par sati bf3 i borderlans2 i sve radi normalno, vrtio sam 3dmark 11 i 2013 i nema problema

slika priložena

http://img89.imageshack.us/img89/1148/camerazoom2013053111255z.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo ovako s moba koliko vidim, probaj desni klik na video i u propertisima ugasi hardwerasku akceleraciju pa probaj! ili makni te drivere i probaj neke starije whql tj sluzbene a ne beta drivere!LP

ps: al moram priznati gadno zgleda!{#} sad ovak na kompu..mislim da ti nebu pomoglo ovo s hard.akceleracijom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 16:47 (Stjepanj).
15 godina
HD 7950 Club

Vunderbar, toga sam se sjetio ali sam morao zbrisati na posao.

Javim navečer da li ima rezultata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7950 Club

Upomoć

Kartica mi je od prvog dana nestabilna a neko duže igranje igara od 30 minuta se je moglo zaboraviti bez dizanja voltaže. Drajveri se teško nadograđuju odn. kompjuter se nakon instalacije drajvera restarta i podigne sistem kao u safe modu. Nakon 4 pokušaja je uspješno instaliranje ali se često ruše. U početku sam imao i5 3570k i igrao u Eyefinitiju na 3 monitora. Radila je dosta stabilno, mislim, nisam je clockao samo malko podigao voltažu i OK, potom sam se prebacio na staru platfornu i problemi. Mislio sam da je stara matična u pitanju jer je kartica radila na s775 i Intel Core 2 Quad Q9450 sistemu ali sam nadogradio na najnoviji FX-8350 i AM3+ Asusovu matičnu koja se isključi sama od sebe. Dakle radim bilo šta samo se isključi komp. Pokrenuo sam OCCT test na procesor i on je stabilan, hard je ispravan i testiran. Podignuo sam nove Win 7 64bit i najnovije pored svih simptoma koji se i dalje javljaju je restartanje explorer.exe 4-5 puta i onda postane stabilno. Kartica se koristi uz 2 monitora, kada pokrenem OCCT test na karticu na jednom monitoru u full screen modu se izvodi test a na drugome monitoru se lagano primječuju smetne kao npr., kada vam mobitel stoji pored TV-a u trenutku kada zvoni, dakle nekakvi valoviti artefakti i potom se sruše drajveri ili isključi kompjuter. Sada sam preko Trixxa podigao VDDC na 1200 a trixov sidebar mi pokazuje da VDDC vuče 1.164 V u igranju pada i do 1.080 V. Je to po vama normalno. Uključio sam i Force constant voltage. Sada je kartulja stabilna ali temperature skaču u nebo. 

Ne želim tako. Želim karticu koju sam platio 2500 kuna da ubodem u komp i da radi stabilno. Mogu ja tražiti drugu grafulju ili šta da radim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fear619 kaže...

imam problem koji se pojavljuje samo prilikom gledanja videa na youtube-u

pojavljuje se nasumično i nema pravila, sve se vrati u normalu kada ugasim tab sa videom, clockovi grafe su default driveri su 13.6 beta

igrao sam par sati bf3 i borderlans2 i sve radi normalno, vrtio sam 3dmark 11 i 2013 i nema problema

slika priložena

http://img89.imageshack.us/img89/1148/camerazoom2013053111255z.jpg

Ja sam ovo imao kad sam iskljucio PowerPlay kroz MSI AB cfg, tj. desavalo mi se kada sam koristio flash player akcelaraciju.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 19:18 (Leopard_st).
15 godina
HD 7950 Club

so far so good, bumo vidli dalje :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

malo me je zbunio broj thumb down-ova na tvoj post,oce li sigurno moje napajanje drzati

13 godina
protjeran
Nitro233 kaže...

koje je napajanje dostatno za 7950, moze li se gurati na Blue Strom II 500 watti?

ma pusti ih misle da ti za sve treba 6000kw ! to je napajanje dobro i bez ikakvih ce problema gurati tvoju konfu evo jedan krasan review tog tvog napajanja (pa tko nevjeruje...)

ali evo ak i dalje nisi siguran pitaj ovdje decki odgovaraju expresno s 100% tocnim odgovorima{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 23:25 (Stjepanj).
15 godina
Nitro233 kaže...

malo me je zbunio broj thumb down-ova na tvoj post,oce li sigurno moje napajanje drzati

Drzat ce , a i vec sam apelirao na to da TU i TD nemaju smisla vise od kako se ne vidi tko ga je stisnuo , pa ima onih koji daju TD bezveze !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Bez po frke 500w ce da drzi.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Pozdrav ljudi! Namjeravam uzeti HD 7950 pa ako može mala pomoć. Dvoumim se između Sapphire HD 7950 Vapor i MSI 7950 twin frozr? Proučavao sam i čitao ali nema velikih razlika. Jedino što sam naišao da je lutrija s vapor jer se na nekima pregrijava VRAM. A od MSI da ove BE izdanja znaju imati problema s ventovima ako temperatura pređe nekih 62c da na 100% rade.( zavisi koja je revizija). Kakva su vaša iskustva i mišljenja?
Hvala na odgovorima unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih Gigabyte HD7950 OC WindForce 3X s 3 god. jamstva i besplatnom dostavom - gdje ces bolje , uzimaj dok jos ima !

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ja bih Gigabyte HD7950 OC WindForce 3X s 3 god. jamstva i besplatnom dostavom - gdje ces bolje , uzimaj dok jos ima !

pored ove grafe sve ostale su nebitne trenutno{#}{#}...dode mi da svoju prodam...

14 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Tisa je dual-x.......

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7950 Club

Ta windforce nije bas tiha, to je istina. Do 50% je uber tiho ali na 60% vec nije bas. Ali evo recimo meni na 1200mhz-a na 50% temp max bude 72C u BF3 multiplayeru. Savrseno tiho, temp super, nemam prigovora apsolutno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Leopard_st kaže...

Tisa je dual-x.......

pa moram priznati da nemam nekih zamjerki na svoju Dual-X{#} no prek 50% se vec dosta cuje! ali koliko sam skuzio tako je uglavnom s svim karticama...

15 godina
HD 7950 Club

I to se lako rijesi , podesimo brzinu ventova u npr. Afterburneru !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Leopard_st kaže...

Tisa je dual-x.......

pa moram priznati da nemam nekih zamjerki na svoju Dual-X{#}no prek 50% se vec dosta cuje! ali koliko sam skuzio tako je uglavnom s svim karticama...

Tako je, velikom većinom. Recimo MSi kartice koje se reklamiraju kao tihe su latastrofa kad malo okretaji porastu !

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice