Ne ocitava mi fino nista, u Trixx-u sam podesio napon na 1.150V a u HWmonitoru je zabiljezilo 1.219V. U GPU-z je sve zbugano, ne pokazuje mi fino VRM Tempertature u loadu, pokaze 255°C, zatim load napon ne pokazuje fino, a za idle normalno pokaze.
HD 7870 modeli
- poruka: 331
- |
- čitano: 53.816
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
sve do 1.20V nije opasno ali gledaj koliko moze najvise na taj default naponu ako mozes vidi u gpu-z koji asic ima ta karta bas me zanima
Slažem se i samo još pazi na temperaturu VRM-ova neka bude ispod 90°.
Bdw.
Koliki god napon u Trixx-u da postavim, u HWMonitoru mi ocitava 1.219V. U cemu je problem? Kako da ocitam default load napon, kojim programom? Da li trixx pokazuje normalno - 1.118V (default) ?
EDIT:
I MSI Afterburner pokazuje default napon od 1.119V, ali nisam siguran da moze biti tako nizak..
Koliki god napon u Trixx-u da postavim, u HWMonitoru mi ocitava 1.219V. U cemu je problem? Kako da ocitam default load napon, kojim programom? Da li trixx pokazuje normalno - 1.118V (default) ?
EDIT:
I MSI Afterburner pokazuje default napon od 1.119V, ali nisam siguran da moze biti tako nizak..
To je ok ne brini se, kod mene na 7950 max. load napon 1.090V a minimum 0.850V i još grafa tvornički oc.
EDIT:
To je ok ne brini se, kod mene na 7950 max. load napon 1.090V a minimum 0.850V i još grafa tvornički oc.
Znaci to bi trebao biti taj TVORNICKI napon bez obzira sto ostali programcici ne ocitavaju tacno?
Znaci to bi trebao biti taj TVORNICKI napon bez obzira sto ostali programcici ne ocitavaju tacno?
Tako je, to bi trebao biti tvornički takt u full loadu bez OC.
Valjalo bi da je tako. Podesio sam napon na 1.150V i core na 1200MHz i igrao, nije bilo rusenja u Crysisu 3 i BF3, temperatura isla do 64°C, nisam htio dizati vise jer nisam 100% da fino ocitava napon da ne bih otislo sta.. :)
Btw zna li neko zasto ostali programi ne ocitavaju fino napon i VRAM Temperature, npr. GPU-z pokazuje VRAM temperature da variraju od 65C pa do 255C? Je li to do drajvera ili?
Kod moje msi hd 7950, stock napon je 1033mV, a pravi u loadu je 0.950mV-0.960mV.
Koristi msi ab sa xcl komandom, trixx je onako labav i bugovit s vremena na vrijeme.
Sto se tice buga u gpu-z za vrm vram temp, tu ne mozes nista, problem je u citanju senzora na hd 7870 kartama.
Par pitanja vezano uz moju XFX R7870.
Točan model je: FX-787A-CDBC
Našao sam novi BIOS za nju, koji navodno riješava problem pregrijavanja. Sada trebam flashati BIOS. Gubim li flashanjem garanciju?I zna li netko malo detaljnije o flashanju?
Možda uzmem Accelero Xtreme Plus, kad saznam jel odgovara na moju grafu. Jel imao tko isti ili sličan cooler, kakva je bila razlika? Isplati li se gubiti garanciju zbog toga?
Valjalo bi da je tako. Podesio sam napon na 1.150V i core na 1200MHz i igrao, nije bilo rusenja u Crysisu 3 i BF3, temperatura isla do 64°C, nisam htio dizati vise jer nisam 100% da fino ocitava napon da ne bih otislo sta.. :)
Btw zna li neko zasto ostali programi ne ocitavaju fino napon i VRAM Temperature, npr. GPU-z pokazuje VRAM temperature da variraju od 65C pa do 255C? Je li to do drajvera ili?
kad saznas o cemu se radi, izvjesti me!
:)
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx
Tko ima gigabyte 7870 OC windforce da mi podjeli iskustva sa navedenom karticom?
Hitno.
Hvala

malo da se ušuljam u ovu sobicu...
i kako se kloka u odnosu na staru ne klokabilnu 7850??
ajde probaj pratit gpu-z max vram1 i max vram2 dali ti se dogadja isto ko i meni! I prati max VDDC pa mi javi!
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx?page=0&jumpto=3641044&sort=asc&view=flat
i kako se kloka u odnosu na staru ne klokabilnu 7850??
Malo sam ju probao dici ali sam pretjerao pa nisam mogao zavrsiti 3dmark. prekinulo na zadnjem testu, i 3dmark izbacio error.
Cekam tvoj 3dmark i proucavam dokle moze ici na stock naponu sa power limit +20 po internetu.
Sad cu probati igricu da vidim VRM 1 i 2 pa javim situaciju.
Evo me, isti k... tu nest nevalja jer da je takva temp ja bih gorio odavno
Neznam u cemu je problem. Vidim da to samo na trenutak pukne, a i voltaza je na 1.6 WTF??!!
Jel moze netko drugi probati na svojoj grafi, Stjepanj ajd ti svoju probaj.
Stavi da GPU-Z zabiljezi maximum pa postaj sliku.
mislim da je grafa problem! gledam po netu, ima ih dosta 7850/7870 takvih! pisu likovi da bi ih trebali mjenjat! a, opet, meni je moje zao, jer se bojim da mi ne utrape neko njesra, jer mi ova ima tako dobre temp i necujna je!!!
btw, meni je jednom voltaza bila na 1.9**.
kao da na trenutke "probija"..
mislim da je grafa problem! gledam po netu, ima ih dosta 7850/7870 takvih! pisu likovi da bi ih trebali mjenjat! a, opet, meni je moje zao, jer se bojim da mi ne utrape neko njesra, jer mi ova ima tako dobre temp i necujna je!!!
Ma sta probija, voltaza 1.699 a MSI afterburner kaze max voltaza 1.250v.
Prije bih rekao da gpu-z nevalja.
Jel ima koji drugi program da zapisuje max VRM1 i VRM2??
Aida64 mi ocitava samo trenutno stanje.
HWMonitor mozes pratiti VDDC min i max value, on zabiljezi, ali VRM-ove ne.
Kakvo crno mijenjanje kartica!? Problem je u citanju senzora na HD7870 kartama. Nemojte se zamarati s time, samo ignorisite jer je to ok, nije kvar nikakav.
Sad mi je i msi zabiljezio skok u naponu na 1.600 ali samo na trenutak.
Koji k..? Ako krivo ocitava onda je grafa u kvaru jer i senzor na njoj je dio nje.
Malo cu jos prouciti a onda idem na zamjenu. To tako nevalja.
Kakvo crno mijenjanje kartica!? Problem je u citanju senzora na HD7870 kartama. Nemojte se zamarati s time, samo ignorisite jer je to ok, nije kvar nikakav.
vidio bi tebe da ti imas ovakvu karticu i da ti se dogadja ovo:
Cekaj, nisi rekao da imas problema s Black Screenom. Govorio si samo o temperaturama VRAMA, a to je krivo citanje u GPU-z.
Cekaj, nisi rekao da imas problema s Black Screenom. Govorio si samo o temperaturama VRAMA, a to je krivo citanje u GPU-z.
Meni krivo cita i napon ali u gpu-z i u msi afterburneru, do cega je to onda?
samo i samo u cod4 mi se dogadja ono s gore navedenog linka! u ostalim igrama, te benchmark programima se ne dogadja! isto tako, kad sam namjestio +20% power control settings u overdriveu, prestalo se dogadjati! sad neznam dali je zbog toga ili se slucajno tako poklopilo!
ako je to the way to go (+20%) ni s tim nisam zadovoljan, jer je to proizvod koji bi MORAO radit kako treba bez ikakvih modifikacija i kao takav je prikladno i placen!
Sutra idem u hgspot nosim na garanciju, ovo nema smisla.
Dobit ces novu i opet ce ti sve biti isto kao i kod te kartice - krivo ocitavanje.
EDIT:
Praedator vec sam ti rekao, problem je u citanju senzora na HD7870 kartama, softver ne cita fino.