HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ne ocitava mi fino nista, u Trixx-u sam podesio napon na 1.150V a u HWmonitoru je zabiljezilo 1.219V. U GPU-z je sve zbugano, ne pokazuje mi fino VRM Tempertature u loadu, pokaze 255°C, zatim load napon ne pokazuje fino, a za idle normalno pokaze.

ASIC Quality ASIC Quality
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 11:00 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: HD 7870 modeli
vane34 kaže...

sve do 1.20V nije opasno ali gledaj koliko moze najvise na taj default naponu ako mozes vidi u gpu-z koji asic ima ta karta bas me zanima

Slažem se i samo još pazi na temperaturu VRM-ova neka bude ispod 90°.

Bdw. {#}

15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Koliki god napon u Trixx-u da postavim, u HWMonitoru mi ocitava 1.219V. U cemu je problem? Kako da ocitam default load napon, kojim programom? Da li trixx pokazuje normalno - 1.118V (default) ?

EDIT: 

I MSI Afterburner pokazuje default napon od 1.119V, ali nisam siguran da moze biti tako nizak.. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 11:12 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Almin94 kaže...

Koliki god napon u Trixx-u da postavim, u HWMonitoru mi ocitava 1.219V. U cemu je problem? Kako da ocitam default load napon, kojim programom? Da li trixx pokazuje normalno - 1.118V (default) ?

EDIT:

I MSI Afterburner pokazuje default napon od 1.119V, ali nisam siguran da moze biti tako nizak..

To je ok ne brini se, kod mene na 7950 max. load napon 1.090V a minimum 0.850V i još grafa tvornički oc.

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Almin94 kaže...

EDIT:

To je ok ne brini se, kod mene na 7950 max. load napon 1.090V a minimum 0.850V i još grafa tvornički oc.

Znaci to bi trebao biti taj TVORNICKI napon bez obzira sto ostali programcici ne ocitavaju tacno?

14 godina
Almin94 kaže...

Znaci to bi trebao biti taj TVORNICKI napon bez obzira sto ostali programcici ne ocitavaju tacno?

Tako je, to bi trebao biti tvornički takt u full loadu bez OC.

15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Valjalo bi da je tako. Podesio sam napon na 1.150V i core na 1200MHz i igrao, nije bilo rusenja u Crysisu 3 i BF3, temperatura isla do 64°C, nisam htio dizati vise jer nisam 100% da fino ocitava napon da ne bih otislo sta.. :)

Btw zna li neko zasto ostali programi ne ocitavaju fino napon i VRAM Temperature, npr. GPU-z pokazuje VRAM temperature da variraju od 65C pa do 255C? Je li to do drajvera ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Kod moje msi hd 7950, stock napon je 1033mV, a pravi u loadu je 0.950mV-0.960mV.

Koristi msi ab sa xcl komandom, trixx je onako labav i bugovit s vremena na vrijeme.

Sto se tice buga u gpu-z za vrm vram temp, tu ne mozes nista, problem je u citanju senzora na hd 7870 kartama.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 14:09 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Par pitanja vezano uz moju XFX R7870.

Točan model je: FX-787A-CDBC

Našao sam novi BIOS za nju, koji navodno riješava problem pregrijavanja. Sada trebam flashati BIOS. Gubim li flashanjem garanciju?I zna li netko malo detaljnije o flashanju?

Možda uzmem Accelero Xtreme Plus, kad saznam jel odgovara na moju grafu. Jel imao tko isti ili sličan cooler, kakva je bila razlika? Isplati li se gubiti garanciju zbog toga?

Toni
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Valjalo bi da je tako. Podesio sam napon na 1.150V i core na 1200MHz i igrao, nije bilo rusenja u Crysisu 3 i BF3, temperatura isla do 64°C, nisam htio dizati vise jer nisam 100% da fino ocitava napon da ne bih otislo sta.. :)

Btw zna li neko zasto ostali programi ne ocitavaju fino napon i VRAM Temperature, npr. GPU-z pokazuje VRAM temperature da variraju od 65C pa do 255C? Je li to do drajvera ili?

kad saznas o cemu se radi, izvjesti me!

:)

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Tko ima gigabyte 7870 OC windforce da mi podjeli iskustva sa navedenom karticom?

Hitno.

Hvala

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HD 7870 modeli
Dosla mi je nova mezimica MSI HD7870 2GB DDR5 pa ak ju neko ima moze napisat dojmove, OC potencijal, kak se ponasa u novijim igrama i najbolji driveri za nju! Hvala:)
Only know you love her when you let her go.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

{#} malo da se ušuljam u ovu sobicu...

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Praedator kaže...

i kako se kloka u odnosu na staru ne klokabilnu 7850??{#}

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
neaktivan
Praedator kaže...

ajde probaj pratit gpu-z max vram1 i max vram2 dali ti se dogadja isto ko i meni! I prati max VDDC pa mi javi!

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/7870-problem-bug-gpu-zdriverima/187130.aspx?page=0&jumpto=3641044&sort=asc&view=flat

12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Praedator kaže...

i kako se kloka u odnosu na staru ne klokabilnu 7850??{#}

Malo sam ju probao dici ali sam pretjerao pa nisam mogao zavrsiti 3dmark. prekinulo na zadnjem testu, i 3dmark izbacio error.

Cekam tvoj 3dmark i proucavam dokle moze ici na stock naponu sa power limit +20 po internetu.

Sad cu probati igricu da vidim VRM 1 i 2 pa javim situaciju.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Evo me, isti k... tu nest nevalja jer da je takva temp ja bih gorio odavno {#}

Neznam u cemu je problem. Vidim da to samo na trenutak pukne, a i voltaza je na 1.6 WTF??!!

Jel moze netko drugi probati na svojoj grafi, Stjepanj ajd ti svoju probaj.

Stavi da GPU-Z zabiljezi maximum pa postaj sliku.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 12:55 (Praedator).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

mislim da je grafa problem! gledam po netu, ima ih dosta 7850/7870 takvih! pisu likovi da bi ih trebali mjenjat! a, opet, meni je moje zao, jer se bojim da mi ne utrape neko njesra, jer mi ova ima tako dobre temp i necujna je!!!

btw, meni je jednom voltaza bila na 1.9**.

kao da na trenutke "probija"..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 13:09 (Bacelj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

mislim da je grafa problem! gledam po netu, ima ih dosta 7850/7870 takvih! pisu likovi da bi ih trebali mjenjat! a, opet, meni je moje zao, jer se bojim da mi ne utrape neko njesra, jer mi ova ima tako dobre temp i necujna je!!!

Ma sta probija, voltaza 1.699 a MSI afterburner kaze max voltaza 1.250v.

Prije bih rekao da gpu-z nevalja.

Jel ima koji drugi program da zapisuje max VRM1 i VRM2??

Aida64 mi ocitava samo trenutno stanje.

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

HWMonitor mozes pratiti VDDC min i max value, on zabiljezi, ali VRM-ove ne.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bacelj kaže...

Kakvo crno mijenjanje kartica!? Problem je u citanju senzora na HD7870 kartama. Nemojte se zamarati s time, samo ignorisite jer je to ok, nije kvar nikakav.

12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Sad mi je i msi zabiljezio skok u naponu na 1.600 ali samo na trenutak.

Koji k..? Ako krivo ocitava onda je grafa u kvaru jer i senzor na njoj je dio nje.

Malo cu jos prouciti a onda idem na zamjenu. To tako nevalja.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

HWMonitor mozes pratiti VDDC min i max value, on zabiljezi, ali VRM-ove ne.

HWMonitor ne zabiljezi tacno VDDC kod svake HD7870 karte. Pogledaj u MSI Afterburneru koji je stock napon.

12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Kako 32 volta??

Nekuzim koji vrag se desava?

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 13:40 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Bacelj kaže...

Kakvo crno mijenjanje kartica!? Problem je u citanju senzora na HD7870 kartama. Nemojte se zamarati s time, samo ignorisite jer je to ok, nije kvar nikakav.

vidio bi tebe da ti imas ovakvu karticu i da ti se dogadja ovo:

12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Sutra idem u hgspot nosim na garanciju, ovo nema smisla.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bacelj kaže...
Almin94 kaže...

Cekaj, nisi rekao da imas problema s Black Screenom. Govorio si samo o temperaturama VRAMA, a to je krivo citanje u GPU-z.

12 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Bacelj kaže...
Almin94 kaže...

Cekaj, nisi rekao da imas problema s Black Screenom. Govorio si samo o temperaturama VRAMA, a to je krivo citanje u GPU-z.

Meni krivo cita i napon ali u gpu-z i u msi afterburneru, do cega je to onda?

Što hladnije to bolje...
14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

samo i samo u cod4 mi se dogadja ono s gore navedenog linka! u ostalim igrama, te benchmark programima se ne dogadja! isto tako, kad sam namjestio +20% power control settings u overdriveu, prestalo se dogadjati! sad neznam dali je zbog toga ili se slucajno tako poklopilo!

ako je to the way to go (+20%) ni s tim nisam zadovoljan, jer je to proizvod koji bi MORAO radit kako treba bez ikakvih modifikacija i kao takav je prikladno i placen!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Sutra idem u hgspot nosim na garanciju, ovo nema smisla.

Dobit ces novu i opet ce ti sve biti isto kao i kod te kartice - krivo ocitavanje.

EDIT:

Praedator vec sam ti rekao, problem je u citanju senzora na HD7870 kartama, softver ne cita fino.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 14:19 (Almin94).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice