ne bez problema u igrama koje traže veču propusnost,kao npr. metro
Pričekajmo rezultate najprije :)
Pričekajmo rezultate najprije :)
200$=2000 kn kod nas
Pa onda ne kupiš kod nas. Vani će biti max 200 eura. Hvala Bogu, pa danas svi šalju unutar EU.
Nvidia Geforce GTX 960 specifications confirmed - otkriveni tocni clockovi memorije i jezgri referentne 960 kao i potrosnja. Interesantno, u reklamnom grafu "1080p gaming at 60fps" ispod malim slovima pise: "Avarage frame rate of Watch Dogs, Hitman Absolution, AC Unity, Civ 5, Beyond Earth, BF4, Thief and Tomb Raider run at 1920x1080p, high settings, 4xMSAA, 4xMFAA on supported configs."
Gigabyte Geforce GTX 960 G1.Gaming pictured - bit ce isti cooler kao kod g1 gtx 970/980, ostale specs se jos neznaju
Ta 960-tka bi trebala na 1080p rezi sve vrtiti bez problema ako se ne varam.
neprestano ta propusnost, pa takve su priče bile i sa 970
evo dolje metro i metro redux bench, pa ne vidim da r9 290x s duplo većom propusnošću išta odmiče
Mozda zato sto su to sve grafe sa 256+ bitnom sabirnicom, nadji neku slabiju :)
Skoro pa bi dao ruku u vatru da će i sa 128bit i 2Gb biti u rangu R9 280X ako ne i nešto brža prema benchevima :)
Mozda zato sto su to sve grafe sa 256+ bitnom sabirnicom, nadji neku slabiju :)
ali ako su 290x i 970 tu negdje po snazi i jedina je razlika 512vs256 valjda bi se onda pokazao nedostatak propusnosti, jel
da se problem propusnosti napuhavao bezveze pokazalo se u slučaju 970, zašto ste ponovo uvjereni da će to opet biti problem sa 960
treba pričekati pa vidjeti testove
ali ako su 290x i 970 tu negdje po snazi i jedina je razlika 512vs256 valjda bi se onda pokazao nedostatak propusnosti
I vidi se razlika kad se igra na vecim rezama tipa 4k i vise, dok benchati takve grafe i stavljati neke tabele poredjenja na 1080p je po meni ludost.
Radeonka je bolji izbor kad se uzima za vecu rezu definitivno, ali jedna je premalo, dvije 290x bi se dosta bolje ponasale od dvije 970 za neki 4k gaming, ponajvise zbog te propusnosti, iako 4k gaming je jos uvijek "daleko"
Ali da, podrzavam da grafa sa 128bita moze da gura 1080p, to bi bilo fenomenalno i da se napokon pocne raditi na optimizaciji i samoj iskoristenosti grafickih kartica. Realno danas kad vidis koliko ti novca treba da bi igrao na 1080p bez problema i to stavis na papir i uporedis prije 5 ili 10 godina, jednostavno nije to to.....
ali ako su 290x i 970 tu negdje po snazi i jedina je razlika 512vs256 valjda bi se onda pokazao nedostatak propusnosti
I vidi se razlika kad se igra na vecim rezama tipa 4k i vise, dok benchati takve grafe i stavljati neke tabele poredjenja na 1080p je po meni ludost.
Radeonka je bolji izbor kad se uzima za vecu rezu definitivno, ali jedna je premalo, dvije 290x bi se dosta bolje ponasale od dvije 970 za neki 4k gaming, ponajvise zbog te propusnosti, iako 4k gaming je jos uvijek "daleko"
Ali da, podrzavam da grafa sa 128bita moze da gura 1080p, to bi bilo fenomenalno i da se napokon pocne raditi na optimizaciji i samoj iskoristenosti grafickih kartica. Realno danas kad vidis koliko ti novca treba da bi igrao na 1080p bez problema i to stavis na papir i uporedis prije 5 ili 10 godina, jednostavno nije to to.....
Nope.
Moram se pohvaliti da mi grafa ne ide iznad 59C u load-u.
Same here.
S čime ju gaziš, utrošak rama,jesi li probao Mordor?
Imam istu i mogu reć da sam najviše 58°C lupio bez igranja sa OC-em, testirano u Far Cry 4 na ultra 1080p. :) Grafa je monstrum. A i airflow u z3+ pridonosi tome, sve je super ohlađeno :)
Same here.
Probao Ryse Son of Rome, ta mi je nekako najvise osjetljiva na nedostatak VRAM-a. Ide do 3560MB i vise ne ide, dok GTX780 na istom mjestu alocira 3800MB. Ali nemam stutteringa i pada fps-a kada udari u magicnih 3500MB, tako da ne znam sta je problem, mozda krivo citanje softvera ili nesto slicno...
200$=2000 kn kod nas
Pa onda ne kupiš kod nas. Vani će biti max 200 eura. Hvala Bogu, pa danas svi šalju unutar EU.
Možeš ali ako nešto rikne šalješ njima o svom trošku i vrlo vjrovatno duže čekaš na reklamaciju. Također ako jednom poželi prodati grafu dok je još pod garancijom puno lakše i za veću cijenu će otiči ako imaš garanciju iz domaćeg dućana.
kak su vam postavke nariktane na manage 3d settings, dali koristite vertical sync u igri ili preko drivera
200$=2000 kn kod nas
Možeš ali ako nešto rikne šalješ njima o svom trošku i vrlo vjrovatno duže čekaš na reklamaciju. Također ako jednom poželi prodati grafu dok je još pod garancijom puno lakše i za veću cijenu će otiči ako imaš garanciju iz domaćeg dućana.
Baš i ne. Danas pošta putuje avionom, a ozbiljne firme poput Amazona pokrivaju troškove pošte. Reklamaciju ne čekaš, nego novac ili novi proizvod dobiješ čim im stigne stari.
Kod domaćih dućana uglavnom samo problemi, ne samo kod zamjene proizvoda koji ne rade ni dan kad su kupljeni, nego i inače - trebaš dokazati da stvar stvarno ne radi, moraš čekati da oni to provjere, a ako ne izjave neku budalaštinu kako će proizvod popraviti (LOL, više od desetljeća se ništa ne popravlja, nego se šalje RMA proizvođaču), često kažu da je pogrešno rukovano (LOL opet).
Tako da, hvala, ali ne hvala.
Same here.
Probao Ryse Son of Rome, ta mi je nekako najvise osjetljiva na nedostatak VRAM-a. Ide do 3560MB i vise ne ide, dok GTX780 na istom mjestu alocira 3800MB. Ali nemam stutteringa i pada fps-a kada udari u magicnih 3500MB, tako da ne znam sta je problem, mozda krivo citanje softvera ili nesto slicno...
Ja sam probao Mordor(bez dodatnih tekstura). 3670 MB i više ne ide. Ali bitno da je probijena magična granica od 3500 MB. Radi, to je najbitnije.
Pozz.
Same here.
Ja sam probao Mordor(bez dodatnih tekstura). 3670 MB i više ne ide. Ali bitno da je probijena magična granica od 3500 MB. Radi, to je najbitnije.
Pozz.
Probaj i sa Ultra texturama. Ja ga ne mogu skinuti jer mi je net cisto s*anje. Takodje iskljuci pagefile pa da vidimo ide li do 3670MB ili vise.
evo kad igram mordor komp mi se resetira,ne kuzim kaj mu sad moze biti,sa starom grafom normalno radio
Nedo vrag mira za ovu gaming g1 sa backplate i ledom pa ju naručio :D
kak su vam postavke nariktane na manage 3d settings, dali koristite vertical sync u igri ili preko drivera
ja sam sve ostavio na default i vsync off, uključim ga u igrama ako treba. ali pošto mi je nvidia novo iskustvo rado bi volio čut kako ekipa slaže postavke u 3d settings.
Kakva je uloga tog "backplate" na grafi???
Osim estetike?
Kakva je uloga tog "backplate" na grafi???
Osim estetike?
brzi odvod topline, daje dodatnu potporu pcb-u...pogotovo ako grafa nema bočni "plate" koji pak to radi 5x bolje;)!
evo kad igram mordor komp mi se resetira,ne kuzim kaj mu sad moze biti,sa starom grafom normalno radio
Ako imas napajanje koje je navedeno pod moj komp, nista cudno.
Kupi neko normalno napajanje.
I jos uz to napajanje imas gladnog bagera.
Zanima me zašto na MSI afterburneru na mojoj G1 gaming gtx 970 pokazuje memory clock 3505 mhz stalno? Jel ne bi to trebalo biti 7000mhz? Il sam nešto pomješo.
EDIT: Zanemarite, skužio sam. Množi se s 2
Jedna informacija vezana za ovu "aferu 3,5/4GB"
Naime. Napravih test i za OpenGL API. OpenGL bez obzira na veličinu teksture (broj učitanih, naravno, iznosi 4GB+) uvijek puni 4GB video memorije, no Direct3D11 (DirectX) za razne formate i veličine tekstura STANE na 3,5GB.
Dakle. U igri je nepredvidivo ponašanje D3D-a. Barem se tako čini.
Misliš da ce novi driveri moći rješit taj problem ? Ne kužim se baš u sve to...
Ja, iskreno, ne vidim problem tu nigdje. Zašto bi netko očekivao da je VRAM stalno pun. Pitanje je samo može li se napuniti do vrha, a odgovor je može i to je to.
Ja, iskreno, ne vidim problem tu nigdje. Zašto bi netko očekivao da je VRAM stalno pun. Pitanje je samo može li se napuniti do vrha, a odgovor je može i to je to.
Stutter nastupa kada se VRAM napuni. Bez pagefile-a sam testirao i kada grafa udari na 3.5GB, stutter se ne desava. Tako da mozda puni iznad 3.5GB, ali softver ne ocitava. Vjerujem da ce sve to srediti narednim apdejtima.
Stutter nastupa kada se VRAM napuni. Bez pagefile-a sam testirao i kada grafa udari na 3.5GB, stutter se ne desava. Tako da mozda puni iznad 3.5GB, ali softver ne ocitava. Vjerujem da ce sve to srediti narednim apdejtima.
Može mi neko objasnit šta je to pagefile i zašto bi ga gasio?
Planiram uzet 970 wf3 ili msi gaming verziju(msi mi se čini bolji), ali me zanima kakvo bi bilo najbolje kučište imat za takvu karticu(u smislu protoka zraka)? Jel mi potrebno neko kučište sa 2-3 ventilatora ili mi je dovoljno ono najobićnije sa jednim ventilatorom na stražnjoj strani?