Kad čitam ovo nekako mi bude malo lakše što nisam bezveze potegnuo na 980 umjesto 970 :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U Shadow of Mordor mi je pri 1080p uz ultra postavke vram usage otisao do 3978mb.A vidim da se ekipa muci na tisucu i jedan nacin da natjeraju gtx 970 grafe da predju 3,5gb vrama na istim postavkama?Dali ima netko od vas Mordor pa da proba na 970?Naravno jos jednom napominjem da imam instaliran onaj paket za ultra teksture........
EDIT:
Kada stavim u opcijama da se interno renda u 4K onda mi je max vram usage 4004mb a average oko 4gb konstantno tojest moja grafa nema dovoljno vrama za te postavke u Mordoru.
Ovako meni Mordor puni na 5K rezi i velikom paketu tekstura (ovo je još od sinoć, trenutno sam na mobitelu i nemam struje pa ne mogu opet testirati.
A kako ti puni na 1080p i ultra postavkama?
A kako ti puni na 1080p i ultra postavkama?
Ne znam, ali s obzirom na rezoluciju ne vidim ni potrebu za 4GB VRAM-a. Onaj zahtjev od 6GB ne odnosi se na "treba nam 6GB za teksture", nego na "da idemo objašnjavati sve svima, imali bismo 100 opcija pa fino za Ultra teba 6GB zbog tekstura, ali to je zbog tekstura, rezolucije i svega drugoga.". Ne piše niti će pisati "treba nam 6GB ta teksture".
No, provjerim kad budem imao struje pa ti javim.
Kad čitam ovo nekako mi bude malo lakše što nisam bezveze potegnuo na 980 umjesto 970 :D
Ali sta mislis kako se osjecaju ljudi koji su dali u prosjeku tri tisuce kuna za 970 a sad postoji mogucnost da nesto nije u redu sa njihovim grafama.....

doista se divim zajedništvu i kolegijalnosti na ovom forumu, a pogotovo na ovoj temi gdje pojedini kolege pokazuju nevjerojatnu količinu brige i empatije za možebitne probleme drugih
da je neki drugi forum, zakleo bi se da trolaju do besvjesti i naslađuju se...
Ali sta mislis kako se osjecaju ljudi koji su dali u prosjeku tri tisuce kuna za 970 a sad postoji mogucnost da nesto nije u redu sa njihovim grafama.....
Zar 970 nisu cca 2200-2500kn?
ma gdje to? vise ni na Alzi nisu tako malo, cijene ne samo da nisu pale u odnosu na launch nego su jos porasle radi rasta eura... kod nas su najjeftinije šrot Inno3D 2550, a normalne izvedbe pocinju od 2750 (Gainward).
u Alzi su najjeftinije sada 350 eura... npr za moj MSI Gaming 4G je cijena skocila sa 352 eura na 379 eura, i raste prakticki svakodnevno i dalje... ne razumijem otkud si izvukao 2200-2500 ni da se na trepavice postavim
Provjerio sam u međuvremenu, stvarno su skuplje u nas. Ja sam na neweggu uzimao, ali ta opcija traži da ti je netko donese tako da... Svakako, vidim da ne samo da su uzeli dolar:euro 1:1, nego i gore.
ma gdje to? vise ni na Alzi nisu tako malo, cijene ne samo da nisu pale u odnosu na launch nego su jos porasle radi rasta eura... kod nas su najjeftinije šrot Inno3D 2550, a normalne izvedbe pocinju od 2750 (Gainward).
u Alzi su najjeftinije sada 350 eura... npr za moj MSI Gaming 4G je cijena skocila sa 352 eura na 379 eura, i raste prakticki svakodnevno i dalje... ne razumijem otkud si izvukao 2200-2500 ni da se na trepavice postavim
Potpisujem. Najjeftinija Inno3D 2500 kn kod nas, svaka kvalitetnija je 2700 minimalno. Ja sam čak i dobro prošo na alzi za 2880kn uzeo G1 gaming.
ako me sjećanje ne vara, alzashop je dignuo cijene g1 verzije za 40-ak eura ili sam ja lud? :S
ako me sjećanje ne vara, alzashop je dignuo cijene g1 verzije za 40-ak eura ili sam ja lud? :S
Nisi, G1 je trenutacno 397 eura. Svojedobno je bila najnize 346, a vecinu vremena 357. Ali nije samo ona skocila, sve su jako skocile. Sada tamo nije nista jeftinije nego kod nas. Mozda neka mizerna razlika, a tamo u 10. i 11. mj. je bilo i po 500 kn razlike.
uf pravo skočile onda, nisam pratio cijene. svakako dobro da sam uzeo ranije iz alze.
Ja sam isto uzeo u zadnji cas, taman prije rapidnog rasta cijena. Sad bi me ista konfa dosla minimalno 1000 kn vise >.<
Ja sam isto uzeo u zadnji cas, taman prije rapidnog rasta cijena. Sad bi me ista konfa dosla minimalno 1000 kn vise >.<
Dobro si prošo onda, a bogami i ja :)
razmisljam da si upiknem još jednu GTX-icu, samo neznam sada da li da uzmem g1 (na amazon.de je 352€ + free shipping) ili istu oc (mogu proći 15€ jeftinije).. grafe bi imale 2-2.5cm prostora između (ako ne i više, cca jedna grafa bi mogla još stati između njih), ali neznam da li bi se ova gore puno više grijala od donje.. te neznam da li bi glupo izgledalo da je jedna oc a druga g1 :D
edit: čak razmisljam o tome da prodam svoju OC, i kupim si 2 referentne xd
edit2: točno 4cm bi bio razmak između donjeg PCB-a i gornjeg ventilatora
Ubodi jos jednu takvu kakvu imas i normalno je da se gornja vise grije, tako je kog svih grafa

razmisljam da si upiknem još jednu GTX-icu, samo neznam sada da li da uzmem g1 (na amazon.de je 352€ + free shipping) ili istu oc (mogu proći 15€ jeftinije).. grafe bi imale 2-2.5cm prostora između (ako ne i više, cca jedna grafa bi mogla još stati između njih), ali neznam da li bi se ova gore puno više grijala od donje.. te neznam da li bi glupo izgledalo da je jedna oc a druga g1 :D
edit: čak razmisljam o tome da prodam svoju OC, i kupim si 2 referentne xd
edit2: točno 4cm bi bio razmak između donjeg PCB-a i gornjeg ventilatora
Ja imam dvije G1, ali su dosta udaljene jer RVE ploča nudi slaganje s najdaljim slotom. Ne griju se puno pa ni jedna više od druge, barem ne ništa vidljivo.
koja je ploča u pitanju? da vidim da li je isto kao i moja u 1. i 3. slotu razmak.. vjerujem da je 4cm dovoljno da jedan ne utječe na drugu po pitanju temperature :D
edit: skuzio sam koja je ploča preko googlea, neznam skaćrenice :D
Upravo kupio shadow of mordor, javim kako ide na 1440p.
Kupio sam Gigabyte GTX 970 g1 za Bozic. Sad me brine ovo sto citam ovdje o ovim vram problemima.
Testiro sam sa ovim programom od Tončija. Došlo mi je max na 4088 mb vrama sa isključenim page filom (iako u msi afterburneru piše da se koristilo 6000 mb pagefile, ali on svašta stavi u to valjda)
Dosad sam igro samo Watch dogs od novijih igra. Često sam osjećo na 60 fps neki stuttering, ali svugdje piše da Watch dogs ima 0 optimizacije... Pa sad nz da li sam patio od problema koji kruže netom ...(da koristi pagefile umjesto vrama nakon neke brojke pa zato se osjeća sttutering). Morat cu valjda skinut Shadow of mordor da testiram...
Navodno, za pravilnu iskoristivost svih 4gb VRAM-a treba imat 16gb sistemskog RAM-a, jer onda za tih zadnjih 512mb GPU nece dirat u PF i time gubit performanse(nesto vezano uz sam rad winowsa, ne kuzim se bas u to, ali tako vele).
Nisam probao jer imam samo 8gb, niti vidio da je itko probao, ali na jednom od postanih videa u opisu pise da frajer ima 8gb RAm-a.
Navodno, za pravilnu iskoristivost svih 4gb VRAM-a treba imat 16gb sistemskog RAM-a, jer onda za tih zadnjih 512mb GPU nece dirat u PF i time gubit performanse(nesto vezano uz sam rad winowsa, ne kuzim se bas u to, ali tako vele).
Nisam probao jer imam samo 8gb, niti vidio da je itko probao, ali na jednom od postanih videa u opisu pise da frajer ima 8gb RAm-a.
ja imam 8 GB rama i VRAM mi dođe i preko 3850MB popunjenosti u AC Unity i nema stuttera
takodjer nemam nikakvih problema , iskoristivost na full bilo 1200/2160p
čekam ipak gtx 960 pa me tek onda zanima odnos cijene i performansi. ali ja ionako planiram samo full HD a čitam da će 960 biti taman za to.
U Shadow of Mordor mi je pri 1080p uz ultra postavke vram usage otisao do 3978mb.A vidim da se ekipa muci na tisucu i jedan nacin da natjeraju gtx 970 grafe da predju 3,5gb vrama na istim postavkama?Dali ima netko od vas Mordor pa da proba na 970?Naravno jos jednom napominjem da imam instaliran onaj paket za ultra teksture........
EDIT:
Kada stavim u opcijama da se interno renda u 4K onda mi je max vram usage 4004mb a average oko 4gb konstantno tojest moja grafa nema dovoljno vrama za te postavke u Mordoru.
Ovako meni Mordor puni na 5K rezi i velikom paketu tekstura (ovo je još od sinoć, trenutno sam na mobitelu i nemam struje pa ne mogu opet testirati.
Meni na 1440p sa ultra texturama popuni svih 4gb i onda krene igra trzat.
EDIT:
Meni na 1440p sa ultra texturama popuni svih 4gb i onda krene igra trzat.
Zar to nije preniska reza za tvoj setup da bi ti pocelo gusit grafu??
Ma sli je u banani, single gpu radi ok, iako ima dosta streamanja kada izaberem ultra texture.